Ja także mogę się wypowiedzieć na temat pracy tego pana.
Obrączki zamówiliśmy dokładnie 17 kwietnia. Wrażenia bardzo pozytywne - pan wydawał się konkretny, zapewnił o możliwości zmierzenia "półproduktu" jak to pisze peacelove. Umówiliśmy się na 10 maja, ale mieliśmy czekać na telefon z potwierdzeniem. Czekaliśmy dwa tygodnie. Po tym czasie sama przeszłam się tam i co usłyszałam - pogrzeb w rodzinie (jasne, rozumiem), czeka na przesyłkę z surowcem (przy mnie dzwonił i dopytywał się czy jest, czy będzie; powiedziano mu, że nie). Ok! Ustaliliśmy, że odbiór będzie 8 czerwca, najdalej 10. I co się okazało, pan ponownie nie dzwonił, więc zadzwoniliśmy my. Obrączek oczywiście nie było! Kolejny termin: bo trzeba je zrobić, wysłać do Poznania (naniesienia próby). Nowy termin na który już na 100% miały być zrobione - teraz też jednak nie odebraliśmy obrączek. Przymierzyliśmy tylko pierścienie (wewnętrzną, soczewkową część obrączki) i ustaliliśmy, że odbierzemy je 23 czerwca (przeszło 2 miesiące po złożeniu zamówienia) i co się okazuje: obrączek nie ma!! Ale pan zaczął je robić

Pojechaliśmy i okazuje się, że faktycznie: prace ruszyły. Pokazał nam złączone pierścienia. Termin odbioru: dziś późnym popołudniem! Jak się pewnie domyślacie obrączek w dalszym ciągu nie mamy. Pan sam (o dziwo) zadzwonił o 16.30. Co mówił tego nie wiem i nie chcę wiedzieć! Mają być na bank w piątek - to już kolejny termin. Dla nas ostateczny!!
Jestem wściekła, bo sama namówiłam narzeczonego na tego złotnika po przeczytaniu opinii na forum.
I jeszcze jedna sprawa. Byliśmy u niego w lutym, marcu (?) i pytaliśmy się o cenę za całość - padła kwota. Przy zamówieniu padła ta sama plus koszt złota!!! Ok, to jedyny taki wydatek w życiu, więc nie protestowaliśmy, szczególnie, że wszystkie wypowiadające się dotąd na temat tego pana osoby były zadowolone.
Przestrzegam więc przed usługami Sikorskiego! Gdybym wiedziała, że sprawa będzie tak wyglądała... Wy już wiecie, nie zróbcie tego samego błędu. Jeśli jesteście jednak zdecydowani na jego usługi, to wpiszcie datę odbioru w formularzu zamówienia.
Na zakończenie powiem tylko, że nie jestem nikim z konkurencji, zalogowana jestem już dość długo na forum. Napiszę jeszcze, jeśli dojdzie kiedykolwiek do odbioru tych obrączek.