Autor Wątek: Agencje ślubne  (Przeczytany 6008 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzik24
  • nowicjusz
  • *
Agencje ślubne
« dnia: 21 Czerwca 2005, 12:10 »
Witam wszystkich!!!
Mam pytanko, czy ktoś może korzystał z którejś z agencji ślubnych w Szczecinie. Koleżanka szykuje się do organizowania wesela a nie ma zbyt dużo czasu na to i chciałaby żeby ktoś profesjonalnie się tym zajął. Napiszcze co myślicie o takich agencjach czy ułatwiają one zorgaznizowanie wesela.
Pozdrowionka!!

Offline okruszek

• maniak
Agencje ślubne
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Czerwca 2005, 12:24 »
Może i ułatwiają, ale biorą za to jeszcze raz tyle, np. kamerzysta filmuje za 1000 zl (przyklad) to oni doliczają sobie jeszcze do tego interesu jakiś procent (nie mały zresztą). Nie wiem czy nie lepiej poswięcić 1 dzien na połazenie i zorientowanie się co i jak. Jeśli koleżanka ma fuul kasy to może sobie na to pozwolić. Ja sie o tym dowiedziałam od swojej koleżanki ktora też chciała aby zrobiono wszystko za nią - szybko zrezygnowała i miała zoszczędzone ponad 1 tys zł.
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline didi M
  • nowicjusz
  • *
Agencje ślubne
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Czerwca 2005, 12:43 »
Z tego co ja się orientuję to agencję biora 10% od wartosci wesela. W Szczecinie jednak nie sa zbyt popularne :wink:  widzac szczecinianki wolą organizować sobie wszytko same :idea:
Byłam na weselu w Warszawie organizowanym przez agencje i młodzi byli bardzo zadowoleni. ale oni nie mieli na to czasu bo obydwoje byli za Stanch więc ktoś musiła to dla nich załatiwć.
Co prawda nie wyglądało to tak zupełnie jak na amerykanskich filmach ale na prewno bardzo pomogli bo tam rynek slubny o wiele bardziej rozwinięty niz u nas i wybór ale i konkurencja bardzo duża :lol:
Kocham cały świat i tylko niektórych ludzi :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Agencje ślubne
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Czerwca 2005, 21:41 »
Madzik zerknij do 2 serc są w naszej bazie danych - nie dokładają do cen, tylko mają upusty u podwykonawców, godni polecenia:
http://www.e-wesele.pl/baza3.php?branza=AgentWeselny&wojewodztwo=&miejscowosc=&nazwa=&id=150&strona=1&region_16=on&firma_4=on&firma_5=on&firma_1=on

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
Agencje ślubne
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Czerwca 2005, 10:01 »
powiem szczerze ze ja tez na poczatku chciałam skorzystać z usług agencji slubnej ale jak juz wzięlismy sie za oraganizacje to okazalo sie ze to wcale nie jest tyle do zalatwienia i tak na prawde jak ktos ma sprecyzowana wizje wlasnego slubu i wesela to wszystko da sie zalatwic w niemal 2 tygodnie (oczywiscie z duzym wyprzedzeniem bo wtedy masz wiele do wyboru np. sale weselne, zespol muzyczny etc).

organizacja slubu i wesela tylko tak groznie wyglada i samemu tez da sie wszystko dopiac na ostatni guzik..... a ile przyjemnosci z tego zalatwiania :D

Offline ella1983
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.06.2010
Odp: Agencje ślubne
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Kwietnia 2009, 00:30 »
myśle że warto się przejść do takiej agencji.

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #6 dnia: 4 Kwietnia 2009, 16:16 »
Witajcie - fajnie, że ktoś "odkopał" ten wątek :) Ja właśnie korzystam z takiej agencji ślubnej i szczerze każdemu polecam, oprócz doradzania w konkretnych kwestiach, firma taka wskaże Wam pewne sprawy, na które normalnie Państwo Młodzi nie zwróciliby uwagi. Mnie osobiście podoba się, że na moim weselu z agencji ślubnej będą 2 osoby, które będą pilnowały przebiegu uroczystości -tzn. nie będę musiała się martwić czy dekoracja w Kościele jest ok, czy posiłki będą podane na czas itd. Na weselach, na których byłam - ciągle ktoś z obsługi wesela (to kamerzysta, to ktoś z "kuchni", to z orkiestry) podchodził do Pary Młodej i coś tam ustalali - osobiście chciałabym uniknąć takich sytuacji. Póki co ze swojej agentki ślubnej jestem zadowolona. Pozdrawiam!

Offline kitty83
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: NIGDY:)
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Maja 2009, 21:40 »
moim zdaniem ja sie trafi na dobra agencje,to b.dobry pomysl,bo mi np.nie chcialoby sie szukac,chodzic i organizowac tego wszystkiego,a tak to powiesz im ogolnie co cie interesuje,a oni ci znajda oderty pod twoj gust i na gotowe przychodzisz.

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Maja 2009, 22:02 »
Pomysl z agencja na pewno fajny!!!, zwlaszcza dla zabieganych, ale ja swoich przygotowan za nic bym nikomu nie oddala.
Dla mnie to sama przyjemnosc zwlaszcza ze moge liczyc na pomoc mamy i wielu innych osob :)

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline Green Apple

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Maja 2009, 10:34 »
ja uważam, że to tylko pozorne oddanie spraw w czyjeś ręce - bo co to za różnica, czy sama oglądam sale weselne, czy jeżdżę z kimś z agencji oglądać sale...tak samo z zaproszeniami, czy kwiatami...

chyba, że ktoś ma do tego "swobodne" podejście i pewne kwestie nie mają znaczenia - efekt ma być zadowalający...dla takich osób jest agencja

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #10 dnia: 31 Maja 2009, 11:24 »
Green Apple
Moim zdaniem wcale to nie jest pozorne oddawanie spraw - w takiej agencji mają niesamowitą wiedzę na wiele różnych tematów, wiedzą czy jedzenie w konkretnym lokalu jest dobre, na co trzeba w danym lokalu zwrócić uwagę, co w razie czego lepiej zawrzeć w umowie itp. Poza tym jak już gdzieś pisałam jest to niesamowita oszczędność czasu nam zależało na starym samochodzie - dostaliśmy z agencji zdjęcia tylko starych samochodów z cenami i opiniami - nie musiałam brnąć przez neta i oglądać miliona stron w necie i przy okazji przeglądać zdjęcia czegoś co mnie nie interesuje. Ale każdy ma swoje zdanie, mnie ta agencja bardzo pomaga.
Pozdrawiam!!! 

Offline kitty83
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: NIGDY:)
« Odpowiedź #11 dnia: 31 Maja 2009, 21:30 »
dla mnie takie przygotowania to nuda i strata czasu cennego,ale jak wiadomo kazdy ma inne podejscie i ma do tego prawo. ja sie tam nie bede zachwycac nad kazdym zaproszeniem,winietka itp.bzdurami i pierdolami.rodziny nie chce wciagac w takie duperele tez.bo po co z g..robic problem jak teraz na rynku jest wszystkiego pelno do wyboru.poza tym tez maja swoje sprawy chociaz wiem,ze by pomogli jakbym chciala i,ze moge na nich liczyc.

Offline Green Apple

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #12 dnia: 1 Czerwca 2009, 22:28 »
frezyjka masz rację - czas, czas, czas, czas i jeszcze raz czas...

ludzie mają różne gusta -trudno powiedzieć, czy pani z agencji ślubnej podoba się to, co mi...

ciężko mi określić stopień profesjonalizmu tego typu firm - korzystałam z usług tylko jednej i to w konkretnej sprawie, nie wiem, czy aż tak znają rynek, lokale, restauracje, kwiaciarnie...sama nie wiem...

zresztą nie jestem obiektywna, bo ja Zosia Samosia :)

pozdrawiam!  :bukiet: :bukiet:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Czerwca 2009, 14:49 »
Jeśli zdecyduję się na organizacje wesela to kto wie, może też zwrócę się o pomoc do takiej agencji. 10% od ceny wesela to nie jest tak bardzo dużo...  ;)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Czerwca 2009, 17:36 »
Wiecie co?
Ciekawi mnie ten temat, bo noszę się od dłuższego czasu z utworzeniem takowej.
Tylko zastanawiam się czy będzie zainteresowanie - głównie dlatego,że wiele osób lubi przygotowania.

Co do cen - im ktoś się dłużej i bardziej znany na rynku - tym ceny są wyższe. Tak było, jest i będzie :D
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Lipca 2009, 14:18 »
Ja się zgadzam z alikaj - też nie oddałabym organizowania wesela w niczyje ręce. Nie przekonują mnie opinie, że to oszczędność nerwów ... Pomyślcie- denerwujecie się np. właścicielem sali bo go nie znacie i mu nie ufacie... Jeżeli przekażecie sprawę organizatorowi - to są już dwie osoby, których nie znacie czyli jak dla mnie i jednemu i drugiemu tak samo trudno zaufać.
Poza tym z czystej logiki wynika, że im przez więcej rąk przechodzi dana sprawa tym mniejsze szanse aby było jak chcemy.
Zdanie jest oczywiście moja.

Dodam tylko, że przygotowywanie wesela, od A do Z to sama frajda i ... pozbawiać się jej celowo i jeszcze za to płacić....;D

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Lipca 2009, 21:53 »
Ja jednak pozostanę przy swoim zdaniu. Pracuje bardzo długo często również w soboty i nie mam możliwości dopilnowania wszystkiego samemu. Nie jest prawdą, że zatrudniając agencję - oddaje się "wszytko w ich ręce". Wszystko zależy od zakresu w jakim powierzy się organizację wesela. W moim przypadku jest tak, że informuję agenta czego potrzebuję, a on to po porostu załatwia np. zaproszenia kiedy już je wybrałam, (rodzaj, czcionkę itp.) to agent zajął się ich zamówieniem i dopilnowaniem, żeby przyszły na czas itp. Krótko mówić - może trochę brutalnie - ja zajmuję się częścią przyjemniejszą, agent - tą techniczną. Jednak jak podkreślam - jest to moje zdanie. Agencja -póki co - sprawdza się, a przy moim i mojego narzeczonego tempie i ilości pracy nie dlibyśmy sobie sami z tym rady.
Pozdrowionka dla Was!!! 

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Lipca 2009, 13:57 »
jesli jeszcze kiedys zdecyduje sie wyjsc za maz to napewno skorzystam  ;)

popieram frezyjke81 , nic nas nie omija, pozostaje tylko ta przyjemna czesc.

Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline aleksandria
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Grudnia 2010, 11:45 »
Zgadzam się całkowicie, z koleżankami, korzystanie z agencji to oszczędność czasu a nie jednokrotnie również pieniędzy, gdyż agencje często mają rabaty u podwykonawców.  Porządne agencję powinny przekładać rabaty na swoich klientów, (moja agencja zawsze tak robi).