Ja też mam podejrzenia na razie, jestem na harmonecie drugi miesiąc bez przerwy i nic lepiej:( teraz mam brać cerazette też 2 miesiące a później decyzja odnośnie laparoskopii. U mnie wszystko wskazuje na to, że mam to cholerstwo (bardzo bolesne miesiączki, co przy antykoncepcji jest nie możliwe, ciągły ból dołu brzucha,ból przy oddawaniu moczu-wykluczone zapalenie pęcherza,ból w dole pleców itd.). Lekarka mi powiedziała, że najlepiej jak bym zaszła w ciąże tak do roku, ale na to nie ma szans.
Przez 6 lat lekarze walili we mnie antybiotyki na rzekome stany zapalne przydatków a tu guzik!! Dopiero po zmianie lekarza miałam w końcu zrobione badania i inne podejście do problemu ( cały czas miałam mówione, że taka uroda i widocznie mój prawy jajnik tak już będzie funkcjonował).Fakt miałam kilka razy stany zapalne, ale teraz to na bank nie to!!
Najbardziej to mnie dobiła informacja, że endometrioza prowadzi do bezpłodności!! Mam nadzieje, że mnie to nie spotka!!
Własciwie jedyna metoda na zdjagnozowanie endo..jest laparoskopia robiłam badania Ca125 i wyszlo w normie czasem przy endo jest podwyższone ale bardzo rzadko, albo już w IV stadium choroby.