Autor Wątek: My też czekamy na Nasze Maleństwo  (Przeczytany 19885 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline natusia999

• bywalec
  • data ślubu: 22-07-2006
My też czekamy na Nasze Maleństwo
« dnia: 13 Marca 2008, 12:52 »
Witam w Naszych potyczkach  :hello:

Mam nadzieję, że teraz już spokojnie mogę ogłosić i pochwalić się, że spodziewamy się upragnionego Maleństwa :skacza: :skacza:
Nie będę Was zadręczać historią moich problemów ze zdrowiem, ale jestem bardzo szczęśliwa, że w końcu się udało  i noszę Tą Kruszynkę pod  :serce: Baaaardzo Ją KOCHAMY  :Daje_kwiatka:  :i_love_you: :i_love_you:

Wg OM to 10t4d natomiast wg USG to 9 tydzień. Termin porodu wyznaczony wg OM to 5 października, pewnie się jeszcze sporo przesunie  ;)
Ostatnie 2 tygodnie musiałam spędzić w łóżku, leżąc plackiem, ale efekt jest - trofoblast całkowicie z powrotem się przykleił :) Oby tak do końca.

Mam nadzieję, że będziecie (duchowo ;) ) ze mną przez te kolejne kilka miesięcy i bardzo się cieszę, że to forum istnieje  :) i strasznie żałuję, że mieszkamy tak daleko od Szczecina  :-[

Pozdrawiam cieplutko  :przytul:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Odp: My też czekamy na Nasze Maleństwo
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Marca 2008, 12:54 »
 :skacza: :skacza: :skacza: no w końcu mogę oficjalnie POGRATULOWAC!!!!!! Tak bardzo się cieszę!!! Spokojnych 9 miesiecy!!!!!!!!

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Marca 2008, 12:55 »
Tak naprawde nie miejsce sie liczy...ale ludzie...
przyjmi moje szczere gratulacje!!!!!!życze spokojnych mcy ciaży!!!!!!!!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Marca 2008, 13:01 »
Gratuluje i spokojnych 9 miesiecy życze:)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Marca 2008, 13:08 »
ja również gratuluje, niech fasolka sie ładnie rozwija pod Twoim serduszkiem  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Marca 2008, 13:10 »
spokojnych kolejnych miesięcy :)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Marca 2008, 13:15 »
Gratuluję i życzę spokojnej ciąży  :D

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Marca 2008, 14:15 »
:brawo_2: i ja wpadłam oficjalnie pogratulować! :brawo_2:
Więc oficjalnie WITAMY wsród ciężarówek ;D
zdrówka dla ciebie i maleństwa :przytul:

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Marca 2008, 14:24 »
Gratulacje, dużo zdrówka życzę

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Marca 2008, 14:31 »
Ja składam reklamacje...nie ma FOTEK!!! NIe wazne czy brzusio juz jest czy nie, nie bedzie co porownywac za miesiac, dwa.....  :P ;D

Offline natusia999

• bywalec
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Marca 2008, 14:41 »
Bardzo dziękuję  :przytul: :przytul: :przytul:

Masz rację Tetuś i to właśnie o ludzi chodzi, zazdroszczę Wam głównie tych spotkań forumowych  :P

Kurcze, czy u Was też dzisiaj taka brzydka pogoda? Ja od rana wybieram się do miasta po spodnie - bo w żadne "stare" jeansy się już nie mogę zapiąć  :-\ poza tym chciałam odwiedzić fryzjera (patrzeć na siebie nie mogę  :-\ ), a tu jak na złość od rana - raz deszcz, raz słonko wychodzi, nie mówiąc o tym paskudnym zimnym wietrze  :( Jak ja już bym chciała wiosnę, a najlepiej to lato  :P
Poza tym (nie ma się czym chwalić, ale muszę się wyżalić) miałam iść zapłacić mandat, który wczoraj odebraliśmy od Straży Miejskiej. Panom było do śmiechu, bo na zdjęciu zrobionym przez radar były 72 km/h (przy ograniczeniu do 50) a radar wykrywa prędkość - od 71 km, natomiast policyjne radary ustawione są od 70 km - to się nazywa pech  :mdleje: :mdleje:
 Ehh, nigdy nie lubiłam SM  :ckm: :glowa_w_mur: :klotnia: :biczowanie: :bicz: :boks:

A co do zdjęć - na pierwszych dwóch z USG nic prawie nie widać  :P a ostatnio mi lekarz nie dał  :'( Natomiast zdjęcie brzuszka jak najbardziej dzisiaj będzie dodane, tylko muszę zrobić, ale najpierw idę postawić drugie danie, żeby się już "robiło"  ;)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Marca 2008, 14:46 »
Poza tym (nie ma się czym chwalić, ale muszę się wyżalić) miałam iść zapłacić mandat, który wczoraj odebraliśmy od Straży Miejskiej. Panom było do śmiechu, bo na zdjęciu zrobionym przez radar były 72 km/h (przy ograniczeniu do 50) a radar wykrywa prędkość - od 71 km, natomiast policyjne radary ustawione są od 70 km - to się nazywa pech  :mdleje: :mdleje:
 Ehh, nigdy nie lubiłam SM  :ckm: :glowa_w_mur: :klotnia: :biczowanie: :bicz: :boks:

A co do zdjęć - na pierwszych dwóch z USG nic prawie nie widać  :P a ostatnio mi lekarz nie dał  :'( Natomiast zdjęcie brzuszka jak najbardziej dzisiaj będzie dodane, tylko muszę zrobić, ale najpierw idę postawić drugie danie, żeby się już "robiło"  ;)

Natalka, to to policyjne tez daj:)

Mandatu nie zazdroszcze...my 2 albo 3 m-ce temu dostalismy 2 ;P tzn Maż dostal...

Offline natusia999

• bywalec
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Marca 2008, 15:04 »
no i nici narazie ze zdjęcia brzuszka, bo mąż zabrał aparat do pracy. A policyjnego nie mam, bo wczoraj sobie go Straż zabrała a w zamian za to dali nam mandat  :-\ Widzę, że nie tylko mojego męża takie "szczęście" dopadło :P . Jakiś urodzaj na te mandaty ostatnio.

Potrzebuje Waszej rady - moja mama za nie całe 2 tyg. będzie miała 50 urodziny - chcemy zrobić jej jakiś prezent, problem tylko w tym, że Ona jest w USA. Tzn właściwie to nie problem, bo mamy znajomych, którzy w razie czego kupią to co chcemy i postarają się, żeby dotarło na miejsce :) ale nie mam zupełnie pojęcia co kupić. Myślałam o http://products.proflowers.com/flowers/100BloomsofRedGardenSprayRoses-41640?viewpos=19&trackingpgroup=ros&ref=FGVSRCHgoogskwd+%5bflowers%5dSRD&pagesplit=SRD&catid=ros  albo któreś z tych http://www.proflowers.com/roses-ros?ref=FGVSRCHgoogskwd+%5bflowers%5dSRD&pagesplit=SRD&catid=ros . Chociaż te 100 róż najbardziej by mi odpowiadało, tylko że one są bez przybrania, czy nie będą "za łyso" wyglądały?

Ok zmykam do jedzenia :)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Marca 2008, 12:27 »
No to oficjalnie gratulujemy  :skacza: :Najlepszy: :dzidzia: i spokojnych 9 miesięcy życzymy :).

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Marca 2008, 13:32 »
Gratulujemy serdecznie :D :D :D
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Marca 2008, 14:45 »
Gratulacje :) życzę zdrówka i spokojnych 9 miesięcy :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Marca 2008, 23:35 »
Gratuluję z całego serca :)

Szczerze napisawszy, to ja chętnie poczytam, jaką drogę przeszliście do tego momentu. Sądzę, że nie tylko ja, ale wszystkie foremki które starają się, a mają problemy. Tchniesz w nie nadzieję. Śmiało dziel się zatem tym czym możesz i na co oczywiście masz ochotę.

Offline natusia999

• bywalec
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Marca 2008, 10:01 »
Hej  :przytul:

Dziękuję Wam za każde dobre słowo  :)

O rany, ale jestem nieprzytomna, pół nocy nie spałam. W pracy u mojego męża przygotowywali od pewnego czasu dzisiejszy 50 Jubileuszowy Konkurs Palm, w związku z czym od dłuższego czasu prawie Go nie widzę w domu  :'( , dzisiaj w nocy przyjechał - o godz. 1.00, no to już pospałam - zrobiłam mu jedzenie, nastawił sobie budzik na 2.00 ale nie wstał, później na 2.30, ale ja jako złośliwa żona - a tak naprawdę to chciałam, żeby się choć troszkę przespał - przestawiłam mu budzik na 5.00  :P  ;D  :brewki: :brewki:
Oj, ale był zaskoczony rano, że już tyle godzin hihihih :)
Jakby tego było mało, o godzinie 8.30 dzwoni domofon - myślę sobie mam to gdzieś, nie wstaję :obrazony: :nie: , ale dzwoni i dzwoni, no więc wstałam, pytam: kto tam? Dzień Dobry - słyszę :) ehhh teściowa przyjechała po aparat i głośniki :-\
O jaaa ledwie żyję...  :mdleje: :mdleje:

Ninko jeśli chodzi o moje zmagania... Ciągle coś stawało nam na drodze, czerwone światło dla starań  :-\ Jeśli chodzi o moją historię, to musiałabym zacząć od tego, że mam wrodzone wodonercze obustronne - zlekceważone zupełnie przez lekarzy i tak naprawdę zainteresowano się moim "przypadkiem" gdy miałam 15 lat, od tamtego czasu moje życie to były szpitale, badania, zabiegi. Jestem po 3 operacjach nerek. Jak już wyszły problemy z nerkami to oczywiście na jednym lekarzu nie mogło się skończyć, był czas że chodziłam do 10 różnych specjalistów  :-[ Na dzień dzisiejszy muszę być pod opieką 4 lekarzy, z czym mam zresztą ogromny problem, ale mam nadzieję, że w tym tygodniu uda mi się umówić do tych lekarzy.

Z K. od razu po ślubie chcieliśmy starać się o dziecko, jednak ze względu na gruczolaka wątroby musieliśmy się wstrzymać, jak już gastrolog się zgodził, okazało się, że mam torbiel na jajniku - i wtedy ponowne pytanie, jak "to" leczyć, skoro nie mogę brać hormonów?! Dostałam plastry Evra - 5 miesięczna kuracja dała efekt - torbiel znikła :) , ale nie ma tak różowo, zrobiłam cytologię - okazało się, że mam jakieś zapalenie - kolejne leki, globulki i starania ponownie się odciągały. Ale kolejne lekarstwa pomogły - po zapaleniu ani śladu, cytologia II grupa, teoretycznie wszystko ok, ale okazało się, że moje nieregularne cykle są bezowulacyjne, więc następna terapia, znowu globulki, jakieś tam tabletki doustne (już nawet nie pamiętam nazwy) i 3 miesięczna kuracja Duphastonem. Po 3 miesiącach, od razu po odstawieniu leku (w styczniu) są II kreseczki , bardzo się cieszymy, lekarz również, ale Duphaston znowu wchodzi w mój jadłospis  :( i tak od początku ciąży jestem na tym hormonie, w 5 t.c. okazało się, że nastąpiło odklejenie znacznej części trofoblastu - 2 tygodnie leżenia plackiem + dodatkowo luteina pomogły  :) Niby wszystko jest teraz ok, ale ja się strasznie boję jak moje nerki poradzą sobie z takim obciążeniem, jak duphaston wpływa na wątrobe i jak moja tarczyca "spisze się" w tej ciąży  :'( :'(
Mam tyle obaw, ale i jestem pełna nadziei, że skoro już Pan Bóg obdarzył nas Tą Kruszynką, to musi być dobrze  :)
Poza tym chyba już dość w życiu przeszłam, wyczerpałam limit  ;)

Ehh no to się troszkę opisałam, nie lubię tego robić - nigdy nie lubiłam rozmawiać nt moich problemów ze zdrowiem, zawsze wolałam być z tym sama :)

Zdjęcia dodam, jak wrócę z psem i zjem śniadanko :)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Marca 2008, 10:20 »
natusia999 ale przeszłaś dziewczyno, chyba za duzo tego wszystkiego jak na jedną osobę. Teraz musi byc juz tylko lepiej!!! TRzymam za Ciebie kciuki! Uważajcie na siebie!! BUzialki siarczyste.  :-* :-*

Offline natusia999

• bywalec
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Marca 2008, 11:20 »
Wszystko jest do przeżycia :) Te doświadczenia bardzo mnie wzmocniły i dzięki nim nie boję się lekarzy ani badań, Piszę to, bo znam wiele osób, które panikują przed zwykłym pobraniem krwi i nie daj Boże żeby miały pójść do lekarza zrobić jakieś choćby podstawowe badania ;) Ja wolę zapobiegać niż leczyć  ;)

A teraz obiecane zdjęcia :) tylko proszę mi nie pisać, że jestem chudzielcem, bo to mój największy kompleks Moim marzeniem jest żeby przytyć (albo żeby po ciąży zostały kg  :P ) :-\ ale Urolog powiedział, że to przez nerki i mam się cieszyć, że wogóle żyję i taka duża urosłam hihihi  :)

Zrobione wczoraj rano:

tutaj dostałam lampą po oczach  :P

a te zrobione były wieczorkiem

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Marca 2008, 12:00 »
chudzinko.... :o
eh... wiele przeszłas, al dzidzia wam to wynagrodzi.... :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Marca 2008, 13:13 »
natusia dużo tego wszystkiego przeszłaś... po takiej mamusi to dzidzia będzie silna i napewno wszystko będzie cacy :)

A brzuszek już widać :) będzie śliczny :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Marca 2008, 18:24 »
No proszę Kochana, weekend mnie nie było i doczekalam sie fotek:) Chudzinko Ty, brzusio się wybrzusza:) Ale się cieszę!!!!!

I ja wierzę, że teraz doczekasz spokojnie porodu i będziecie szczęśliwymi rodzicami Maluszka-Kłębuszka :)

Pozdrawiam

Offline Ania P.

• uzależniony
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Marca 2008, 18:36 »
Tak, jesteś bardzo dzielna i twoje starania przniosły efekty :) napewno bedziesz super mamusią ;D
Szczuplutka jesteś, ale brzusio się już wyłania!

Offline natusia999

• bywalec
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Marca 2008, 19:28 »
Kochane jesteście  :)

Może faktycznie troszkę przeszłam w swoim młodym  :P życiu, ale cieszę się że żyję, mogę normalnie funkcjonować, uczyć się, pracować i nie widać po mnie choroby  :) Niektórzy ludzie to dopiero mają tragedie, serce się kraja. Ja nie patrzę na to co było, ale cieszę się tym co jest  :) Może tylko ta nieszczęsna waga, ale na to chyba już nic nie poradzę, bo na brak apetytu nigdy nie narzekałam :)

No właśnie Martynko a gdzie Ty się podziewałaś cały weekend, że tak znikłaś z forum?  ;)

Aniu a Wy z mężusiem już się staracie? czy narazie chcecie się sobą nacieszyć? ;D

Moja mama się ze mnie śmiała, że pewnie sobie pojadłam i stąd ten brzuszek, bo Ona też do grubasów nie należy, ale jak ze mną w ciąży była to w 5 m-cu jeszcze strój kąpielowy 2 częsciowy ubrała hihihi. Nie było zupełnie po niej widać tej ciąży a ważyłam 4 kg  ;D ;D

Offline Ania P.

• uzależniony
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Marca 2008, 01:20 »
Kochane jesteście  :)

Może faktycznie troszkę przeszłam w swoim młodym  :P życiu, ale cieszę się że żyję, mogę normalnie funkcjonować, uczyć się, pracować i nie widać po mnie choroby  :) Niektórzy ludzie to dopiero mają tragedie, serce się kraja. Ja nie patrzę na to co było, ale cieszę się tym co jest  :)

Aż mi się mordka cieszy, jak czytam takie wiadomości! że ktoś jest szczęsliwy, z tego co ma i potrawi to docenić, wbrew pozorom to wielka umiejętność :brawo: :brawo: tym bardziej jesli w koło często słyszy się narzekanie, rozumiem jak ktoś ma powody, ale czasem to zupełnie jest bez przyczyny. Tym bardziej mi się podoba to co napisałaś ;D

A my chyba jeszcze odkładamy ??? ale coraz intensywniej myslę o fasolce, no i czytam teraz namiętnie wąteki staraczków i młodych mamuś ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Marca 2008, 01:29 »
Pięknie, że opisałaś swoją historię. Mimo, że nie przyniosło to ulgi Tobie dało z pewnością nadzieję wielu innym przyszłym mamusiom. Tak więc poza tym, że dasz nowe życie nowemu człowieczkowi dałaś wiarę staraczkom :D

Wierzę, że się teraz wszystko pięknie ułoży i zostaniemy szczęśliwymi mamusiami.

Jeśli chodzi o Duphaston, Kaprogest, Cyklonaminę i inne świństwa stanowiły one długo i moją podstawę diety :( Przykre, ale konieczne i.... pomocne.

Buziaki

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Marca 2008, 07:15 »
Serdecznie gratuluję!

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Marca 2008, 11:15 »
Spokojnych 9 miesięcy. Serdeczne gratki  :-*