Autor Wątek: Z ramiączkami czy bez?  (Przeczytany 6330 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosiaka.gosia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23,06,2012
Z ramiączkami czy bez?
« dnia: 26 Października 2011, 12:31 »
Witam, jestem tu "troszkę" nowa i potrzebuję porady.  Troszkę bo przeglądam wątki już od jakiegoś czasu ale jeszcze się nie udzielałam. 
W czerwcu wychodzę za mąż i właśnie wyruszam na poszukiwanie mojej sukni.  Chciałam zapytać Was (doświadczone) jak to jest z sukniami bez ramiączek, mam mały biust i boję się że podczas wesela (tańców hulanek i swawoli) po prostu "wyleci" z sukienki, czy któraś z Was miała taką nieprzyjemność?

Offline tommcia
  • nowicjusz
  • *
Odp: Z ramiączkami czy bez?
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Października 2011, 13:32 »
Nie ma co się bać moim zdaniem, nic się nie przydarzy takiego :)

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Października 2011, 18:11 »
ja mam mikro biust i mialam cosmobelle 7163 i nic nie wylecialo :)
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Października 2011, 21:49 »
Zawsze możesz poprosić, żeby Ci w salonie uszyli takie ramiączka które w każdej chwili będziesz mogła dopiąć do gorsetu. Ja miałam właśnie taką szarfę i jak dla mnie było to bardzo komfortowe.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline Gonia90

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25-08-2012
« Odpowiedź #4 dnia: 1 Listopada 2011, 16:10 »
Ja co prawda mam ślub w sierpniu, ale już kupilam swoją jedyną suknię :D Jest na gorsecie bez ramiaczek.  Byłam na kilku weselach, na ktorych Panna mloda co chwile musiala podciągać gorset bo jej sie obsuwał, więc ja postanowilam dorobić sobie takie cieniutkie koronkowe ramiączka.  Myślę, że będę czula się pewniej, bo to w końcu moj dzień i nie mam ochoty czuć się niekomfortowo  ;D

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
« Odpowiedź #5 dnia: 1 Listopada 2011, 16:45 »
ja mam ramiączka odpinane, więc jeśli zdarzy się, że schudnę to je sobie wedle potrzeb dopne lub odepnę ;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #6 dnia: 1 Listopada 2011, 17:19 »
Ramiaczka sa o tyle wygodne, ze wlasnie nie trzeba poprawiac sukni, ktora obsuwa sie w dol.. do kazdego rodzaju sukni mozna je dorobic - po to sa przymiarki i poprawki, aby dostosowac wszystko do potrzeb. u mnie ramiaczka sa obowiazkowe :]

Offline Gonia90

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 1 Listopada 2011, 17:46 »
zgadzam się z tobą Pandi w 100% :) ja mam dwa miesiące przed ślubem 3 przymiarki i na pewno dorobię ramiączka  ;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #8 dnia: 1 Listopada 2011, 18:24 »
Gonia90 ja mam miesiac przed slubem dopasowanie, potem przymiarka i ewentualne poprawki .. 2 tyg przed suknia laduje juz u mnie :) .. Panie, ktory maja biust zmuszone są do dorabiania ramiaczek, szelek itd. kwestia i estetyczna i wygody ..

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #9 dnia: 8 Listopada 2011, 15:56 »
też miałam takie obawy.

mam raczej mały biust, suknia bez ramiączek a do tego nie sznurowana a zapinana na zamek ale nie obsuwała mi się, była tak dopasowana, że nic się nie przesuwało, przez całe wesele może raz sobie trochę poprawiłam. Miałam tez przypinane ramiaczka ale powiem Wam, że bardziej mnie denerwowałay niż pomagały bo jedno co chwilę się odpinało więc postanowiłam ich się pozbyć i tańcowałam bez ;)

Offline Sandrynka87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.09.2012
« Odpowiedź #10 dnia: 8 Listopada 2011, 22:37 »
Mój slub dopiero we wrześniu, ale juz wybrałam moja ukochana suknie i w styczniu idę zamawiac, bo niestety nie ma jej w salonach w Polsce.  Ale mierzylam o identycznym fasonie wiec jestem pewna ze bedzie świetna:) no i jest bez ramiaczek.  Słyszałam tez rózne rzeczy na temat tego ze suknie bez ramiaczek i do tego nie sznurowane a na zamek sie obsuwają czy cos, ale jak przymierzylam ta "moją" (jest na zamek przykryty guziczkami i bez ramiaczek) i skakałam  w niej i tanczylam po całym salonie i nic sie nawet nie przesuneło.  Wiec mysle ze to bardziej zalezy od wykonania sukni i jej fasonu.  Suknie z gorsetową górą dobrze dopasowane nie będa spadac.  Gorsety są sztyne i trzymaja sie do tego na biodrach.  A biust nie sadze zeby mial tu wielkie znaczenie.  :) Takie moje zdanie :)

Offline Gonia90

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 9 Listopada 2011, 14:36 »
ja tam wolę dmuchać na zimne. . .   ;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Listopada 2011, 20:51 »
Gonia90 tutaj nie chodzi o dmuchanie na zimne, chcesz sie czuc swobodnie i komfortowo we własnej sukni i ja to rozumiem. U mnie każda Pani w salonie powiedziala ze przy takim biuscie musi byc pomoc ramiaczek, inaczej gorset nie utrzyma tego i bede sie meczyc cala noc.. i nawet fiszbiny nie dadza rady, ehh chociaz - dobrze ze sa, bo talia pieknie wyglada  :D

Offline lorafauna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.02.2012
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Listopada 2011, 15:18 »
wlanie mama takie pytanko, bo biore slub w lutym, i nei wiem jaka sukienke wybrac.  czy jakas z dluzszymi rekawami, albo zaryzykowac bez ramiaczek,a potem gruby plaszcz na to.  sa tu moze jakies zimowe panne mlode i z doswiadczenia moga cos polecic?

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Listopada 2011, 19:49 »
a futerka na suknie? .. widziałam piekne w ofertach salonowych i na portalach typu ale drogo  ;) heh .. w sumie na weselu w dlugich rekawach sie zagrzejesz - taniec, zabawy itd. tylko tyle zeby ochronic sie przed zimnem w kosciele i na dworze przez chwile

Offline lorafauna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.02.2012
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Listopada 2011, 12:50 »
no w sumie takie futerko byloby genialnym i zarazem elganckim wyjsciem,t ak szykownie.  na taka okazje to raczej musze sie wykosztowac, takze najwazniejsze aby bylo dobrej jakosc, przeciez potem zawsze mozna na inne okazje uzyc, a podalabys mi nazwe jakiegos portalu gdzie taki mozna znalezsc?

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Grudnia 2011, 20:39 »
Używane można kupic przez internet, jedynie kwestia wygooglowania adresow portali, ktore sie tym zajmuja, od ale drogo poczawszy  ;D. Potem salony slubne w twoim rejonie i komisy z sukniami slubnymi,oni przeciez maja dodatki wszelkiego typu.

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Grudnia 2011, 19:54 »
Ja byłam zimowa panną młodą i na suknie miałam ubrane futerko zakupione na allegro.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline agnieszka.k
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 5.06.2005
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Stycznia 2012, 13:15 »
Jeżeli gorset  jest dobrze dobrany nie ma prawa zsunąć się podczas ślubu.  Tak samo rzecz się ma  jeżeli chodzi o biustonosz.  W Policach jest światny sklep Artis na Piłsudskiego.  Pani dobiera bieliznę ślubną i nie tylko.  Bardzo miła i fachowa obsługa.  Akurat nie było biustonosza który mi się podobał więć mnie wymierzyła i zamówiea indywidualnie.  Miałam go po 3 dniach.  Ceny też są świetne a nie 170 zł za biustonosz jak gdzie indziej.
Bardzo polecam.

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Stycznia 2012, 11:00 »
Ja też się zastanawiam, ale z tego co wiem ( od pań w kilku salonach) oraz znajomych. Suknia bez ramiączek, jeśli jest dobrze dopasowana, to nie ma prawa się zsunąć, a w większości podciąganie sukni jest nawykiem a nhie spadającą suknią.

W sumie racja bo ja sama na przymierzaniu sukien podciągałam suknie które wcale nie spadały

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline laponka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: juz po:)
« Odpowiedź #20 dnia: 2 Lutego 2012, 10:11 »
Moja kuzynka chciała bez ramiączek, ale w salonie jej odradzono

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #21 dnia: 3 Lutego 2012, 22:00 »
a moim zdaniem dobrym rozwiązaniem są odpinane ramiączka; w kościele wiadomo bez, a na sali podczas zabawy jeśli bez będziemy czuły dyskomfort zawsze można założyć  :)

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #22 dnia: 5 Lutego 2012, 12:05 »
i tak na końcu jest tak że zakładamy tą bez ramiączek ( jak chciałyśmy z ramiączkami ) i jest take OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO muszę ją mieć albo na odwrót :D Więc ja wierze że gdzieś jest moja suknia która na mnie czeka :D

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa