Autor Wątek: Gdzie na romantyczny weekend we dwoje?  (Przeczytany 5760 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline begonia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2015
Gdzie na romantyczny weekend we dwoje?
« dnia: 12 Marca 2015, 12:37 »
Witam:) zbliża się nasza rocznica ślubu i chciałabym jakoś męża zaskoczyć i zabrać go gdzieś na weekend, z dala od naszego miejsca zamieszkania, by się odstresował i zrestartował:) Jakie miejsca polecacie odpowiednie na weekend? Ja myślałam o zatrzymaniu się we Wrocławiu , bo te miasto wydaje mi się całkiem klimatyczne.  Jak myślicie, czy to dobry pomysł? Gdzie warto się zatrzymać i zarezerwować noclegi ? Możemy pojechać w ciemno, czy lepiej poszukać noclegów przez internet? Będę wdzięczna za pomoc:) Podpowiedzcie, jak Wy zaskakujecie drugie połówki?:)

Offline jekky
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.11.2016
Odp: Gdzie na romantyczny weekend we dwoje?
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Marca 2015, 14:07 »
Pewnie, że warto przed wyjazdem zrobić rozpoznanie przez internet, teraz wiele hoteli daje nawet możliwość rezerwacji miejsc drogą internetową.  Jeśli macie na oku Wrocław to nie powinniście mieć kłopotów ze znalezieniem noclegu, to jedno z większych miast i ma przyzwoitą bazę hotelową.  Jeśli chodzi o wybór to wszystko zależy od funduszy - może być cichy pensjonat na obrzeżach lub dobry hotel gdzieś w centrum.

Offline HankaS

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.05.2015
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Marca 2015, 14:48 »
Wrocław = Wroclove :D :D Wrocław jest pięknym miastem ale dość tłocznym, jeśli szukasz bardziej cichego miejsca to mogę Ci polecić Kazimierz Dolny :) Samo miasteczko jest zabytkowe i malutkie, a wokół są tereny agroturystyczne :)
Poszukuj. . .

Offline kenny
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.11.2015
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Marca 2015, 04:59 »

"Wroclove" <3 - to tym samym pomyślałem, haha! :D Pochodzę z okolic Wrocławia i z czystą przyjemnością polecam to miasto na weekendowy odpoczynek! :) Jest wiele romantycznych miejsc, które na pewno warto odwiedzić - m. in.  wrocławski rynek, ogród japoński, fontanny czy taras widokowy Sky Tower'a :) Jeśli zaś chodzi o nocleg - mógłbym polecić wiele, ale nie znam Twoich preferencji i budżetu, więc ciężko cokolwiek zaradzić. . .  Polecam przejrzenie sieci i stron typu: hotels24. com. pl, noce. pl czy spanie. pl :) Udanych poszukiwań życzę! ;)
« Ostatnia zmiana: 16 Lipca 2015, 15:57 wysłana przez Maja »

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Marca 2015, 06:11 »
Oj teraz reklama Wrocławia hehehe :)

Offline wadek33
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Marca 2015, 21:41 »
Ja akurat mieszkam około 30 km od Wrocławia więc jeszcze nigdy nie jechaliśmy z mężem do Wrocławia na cały weekend zdecydowanie wolim np. Kraków albo Poznań, ale Wrocław jest bardzo urokliwym i romantycznym miastem, ludzie uważają że jest to miasto typowo studenckie ja jednak jestem innego zdania, a jeżeli chodzi o noclegi to na prawdę nie ma obaw jest ich bardzo dużo

Offline brzózka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.05.2015
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Czerwca 2015, 16:23 »
My spędziliśmy bardzo przyjemny weekend w Krakowie :) Polecam tam hotel Efekt Express - pięknie urządzone pokoje, cicha okolica, dobry dojazd do centrum i pyszne śniadania. A samo miasto naprawdę magiczne, zwłaszcza w lecie :)

Offline danuta001
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.05.2005
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Lipca 2015, 15:43 »
Właśnie w nadchodzący weekend wybieramy się do Wrocławia, a że zbliża się nasza rocznica ślubu jest to dobra okazja by pobyć razem sam na sam.  Dzieci do babci a my zarezerwowaliśmy apartament przy krawieckiej 27  ;) Całkiem blisko Rynku, Piwnicy Świdnickiej i imprez, które tam się odbywają.

Offline maciek233

• nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Rzeszów
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Listopada 2015, 12:59 »
Cześć , ja jestem z Rzeszow dlatego mogę wam polecić to miasto. Mało osób zwiedza a jest naprawdę ładne a jeśli chodzi o nocleg to koło mnie jest hotel iskra . Na pewno mają jakieś pokoje dwuosobowe :)
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2015, 16:25 wysłana przez zibi »

Offline martinetta
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Listopada 2015, 15:21 »
Jest tyle pięknych miejsc w naszym kraju, np. Kazimierz Dolny, Lanckorona... warto poszukać :)

Offline malirhja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Grudnia 2015, 11:40 »
Na lato polecam Wyspę Sobieszewską, a zimą Kościelisko :)

Offline wariuszka
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Katowice
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Lipca 2016, 22:48 »
Mnie mąż zabrał do Hotel Piramida do SPA :) To jest w Tychach koło takiego jeziorka, super okolica. A zabiegi.... magia :) Na prawdę cudny weekend więc polecam. Jedzenie tez bardzo smaczne. bardzo elegancko tam mają pokoje w hotelu też z klasą
« Ostatnia zmiana: 5 Lipca 2016, 23:00 wysłana przez Maja »

Offline martausiak85

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.08.2016
  • Ślub w: Olsztyn
« Odpowiedź #12 dnia: 7 Lipca 2016, 13:06 »
To zależy czego oczekujesz. Jeżeli spacerów i ładnych kawiarenek to wyjazd do innego miasta to fajny pomysł. Równie dobrze możesz wybrać się gdzieś na łono natury. Duże jezioro, jakiś fajny kameralny ośrodek wypoczynkowy. Zachody słońca na pomoście cisza i spokój. Wszystko zależne jest od tego co lubisz. Równie dobrze możesz jechać gdzieś do hotelu i o nic się nie martwić jednak w moim odczuciu brakuje w tym magii. Polecam Ci Warmię i Mazury. Pełno wspaniałych miejsc.

Offline przyszlacelka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.07.2017
  • Ślub w: Warszawa
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Września 2016, 11:53 »
Wrocław - piękne miasto, ale znam tylko ze zdjęć :) Warto przejrzeć noclegi w Internecie, aby uniknąć niepotrzebnego stresu na miejscu. :)

Offline KarolPita
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.02.2017
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Października 2016, 15:57 »
Oj polecam mazury, jeśli oczywiście mamy do nich relatywnie blisko. Ja nie mam na tyle blisko, aby bywać często dlatego od czasu do czasu posiedzieć nad jeziorkiem, w szczególności wieczorem kiedy słonko zachodzi.

Offline MonikaMarkiewicz
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 6 Listopada 2016, 17:28 »
Ja już niedługo się wybieram do Wrocławia, mąż bierze wolne i robimy sobie wypad we 2, mam nadzieję, ze będzie pięknie, dużo słyszałam o Wrocławiu, więc wydaje mi się, że bardzo fajnie spędzimy czas. Poza tym nocleg zarezerwowany w ślicznym miejscu QHotel, blisko dworca, dobra komunikacja. Nie wiemy dokładnie jeszcze co chcemy zobaczyć. Może jakies okolice sa też warte uwagi??

Offline ania_
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2 Lutego 2017, 22:09 »
Bardzo miło wspominam Wrocław, zdarzyło się nam z mężem popełnić taki wyjazd zupełnie spontaniczny, nie mieliśmy wtedy jeszcze swojego auta, wypożyczyliśmy fajnego Suva z wypożyczalni avis.pl i ruszyliśmy w drogę.
We Wrocławiu we wrześniu jest Festiwal Krasnoludków :) polecam wybrać tam się w tym czasie, na pewno nie będziecie żałować.
Poza tym oczywiście słynne wrocławskie zoo i na koniec, aby sobie dosłodzić  Manufaktura Słodyczy.

Offline Tinny
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 5 Marca 2017, 17:25 »
My cudownie bawiliśmy się w Kazimierzu nad Wisłą. Bardzo klimatyczne, piękne miejsce. :)

Offline NaSl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2016
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Marca 2017, 12:35 »
Kazimierz Dolny to faktycznie bardzo dobra i klimatyczna propozycja na spędzenie weekendu we dwoje, ale takich miejsc jest znacznie więcej. Polecam chociażby niedaleki Sandomierz czy wyjazd nad morze, gdzie dodatkowo możecie się w pełni zrelaksować.

Offline Kobras
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Marca 2017, 21:09 »
Ja bym polecał spędzić weekend w Krakowie. Według mnie to przepiękne miasto

Offline kk001
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.12.2017
« Odpowiedź #20 dnia: 5 Czerwca 2018, 22:13 »
Jeśli romantyczny weekend to tylko Wrocław!Ma on swój urok. Wiele pięknych miejsc do zwiedzania. Nocleg jaki mogę zaproponować to LINK USUNIETY Sama miałam okazję kilka razy nocować tam z mężem i złego słowa nie mogę na nich powiedzieć
« Ostatnia zmiana: 6 Czerwca 2018, 04:41 wysłana przez ~Ania~ »

Offline Ela78
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.04,2009
  • Ślub w: Nowa Wies Wielka
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Lipca 2018, 08:42 »
Jest wiele miejsc gdzie warto pojechać, ale to wszystko zależy od tego czy chcesz zwiedzać, odpoczywać, leniuchować itd. Ja z mężem ostatnio wybraliśmy się do stolicy, był to wyjazd nie planowany, spontaniczny, mój mąż okazał się romantykiem nawet i zaprosił mnie do eleganckiej restauracji Akademia na romantyczną kolację, tego po nim się nie spodziewałam ;)   

Offline nikonikoni
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.02.2013
  • Ślub w: warszawa
« Odpowiedź #22 dnia: 7 Sierpnia 2018, 13:08 »
Romantyczny weekend :)  mazurskie jeziora

Offline olasa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Sierpnia 2018, 12:42 »
Romantycznie może być wszędzie - najlepiej w domu.

Offline kattaq12
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 8 Października 2018, 09:55 »
Dużo mówi się o kinach restauracjach itp. Ja postanowiłem spędzić z narzeczoną romantyczny wieczór w pensjonacie Gaborek w Krynicy Zdrój. Jest tam dużo atrakcji także nie żałujemy :D