e-wesele.pl
ślub, ślub... => Różności Ślubne => Wątek zaczęty przez: emiktm w 10 Sierpnia 2006, 14:55
-
Witam:)
mam pytanko a mianowicie na moim weselu był tort na którym zarzyczyłam sobie żywe kwiaty, myślałam że będą to normalnie powkładane zywe kwiaty ale kucharka mnie zaskoczyła bo kwiaty wyglądały cudownie, były jak by polakierowane śiweciły się bardzo fajnie a pozatym nie było szansy by zwiędły były zakonserwowane w czymś i od tej pory nie moge wpaśc na to w czym mogły byc umaczane by potem mogły dac tak efektowny wygląd!może ktoś wie jak się to robi????
-
A nie były czasem polakierowane?
-
nie napewno nie były plakierowane!!!!!!!!!!! były jak by zamrożone!!! musiały byc umaczane w czymś. a kucharka nie chciała mi powiedzie w czym jak stwierdziła "tajemnica zawodowa";/
-
Skoro to tajemnica to pewnie się nie dowiesz-ja też jadłam takiego tora ale nie mam pojęcia w czym były konserwowane kwiaty :roll:
-
nie napewno nie były plakierowane!!!!!!!!!!! były jak by zamrożone!!!
ojejku to musisz tyle wykrzykników robić ?
-
nie napewno nie były plakierowane
one są słodkie węc coś z taką lukrową glazurą muszą mieć wspólnego
-
Takie kwiaty moczy sie w pianie z białka a potem delikatnie obsypuje cukrem. Robia sie wtedy twardsze i swiecące.
-
:) dzieki to chyba o to chodzi:) zaraz ide spróbowa:) :) :lol:
-
ty popatrz.. jakie rto proste..
nepewno wykorzystam to kiedyś :mrgreen:
-
ty popatrz.. jakie rto proste..
Moja mama robi tak kfiatuszki na torciki :) Banalnie proste a jakie efektowne :).Kwiaty tez "suszy"sie w kaszy mannie.Rozwiniety kiwat zasypuje sie delikatnie kasza i zostawia na jakis czas. Po zasuszeniu nie traci swojej formy :) Pozniej bialko cukier i gotowe :)
-
Antalis, dzięki ... no nie ma co taki banał a ile radości :P
-
antalis a jak długo można takiego kwiatka przechowywać??
-
Oj długo - ja mam jednego z poprzednich urodzin jeszcze :)One sie raczej nie psuja - predzej Ci sie połamia :)