e-wesele.pl
regionalne => Mazowieckie => Wątek zaczęty przez: menka w 23 Listopada 2005, 17:38
-
Poszukuje w Warszawie piekarni, ktora piecze takie male chlebki nadajace sie na podanie w nich zurku.Wiecie jak to wyglada??Odcina sie gore (lub moze juz jest gotowy z odcietym wieczkiem,wydrazony) wlewa zurek i spowrotem przykrywa by wciaz bylo cieple. Potem podaje sie taki chlebek gosciom.Strasznie mi sie to podoba.Nie pamietam dokladnie ale chyba w restauracji jadlam taki posilek i musze przyznac ze bylam milo zaskoczona ze zamiast talerza byl chlebek ktory mozna rowniez potem zjesc:)
-
My mieliśmy podawany żurek w chlebku, ale o to to martwiła się
restauracja a nie my...
-
My mieliśmy podawany żurek w chlebku, ale o to to martwiła się
restauracja a nie my...
u mnie jest identycznie :D
-
ja też to miałam....
wieczko "chlebka" zostało odcięte zaś srodek wydrążony.. całośc zapieczona jeszcze tak żeby była chrupiąca..
puchotka..
niestety.. warszawskich piekarni nie znam... :roll:
-
Pewnie u nas tez bedzie martwila sie o to przemila Pani od sali ale obiecalismy sie rozejrzec wstepnie za tym:) dlatego pytam