e-wesele.pl
regionalne => Śląskie => Wątek zaczęty przez: anulkak1982 w 13 Kwietnia 2009, 22:35
-
Dziewczyny nie wiem czy mogę zamieścić zdj tortu ale spróbuję chciałabym taki na ślub ale bladego pojęcia nie wiem która cukiernia robi takie jak ten lub w tym stylu? Może ktoś doradzi?
(http://images39.fotosik.pl/99/18fcd6034cced612m.jpg) (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=18fcd6034cced612)
-
spytaj u "Maciusia";
mają chłopaki talent, a i torty są b.dobre - weź zdjęcie i spytaj;
myślę że dadzą radę;
a na pewno w Dolce vita na Zwycięstwa, tyle że w porównaniu z innymi cukierniami - jest drogo, cenę pomnóż tam razy 2 niż normalnie;ale za to wypieki mają fantastyczne:-)
-
anulkak1982 a kosztowałas takiego torta ?? ::) ::) ::) bo zt ego co widze to ona ma mnóstwo masy marcepanowej ::) a smak tego nie kazdemu przypadnie do gustu ;)
Cukiernia Ania w Katowicach robi różne takie wszelakie cuda ;)
-
No nie próbowałam wizualnie mi się spodobał :P i to bardzo...
A cukiernia Ania to ta co jest też w Jaworznie?
-
(http://images39.fotosik.pl/99/18fcd6034cced612.jpg)
Wygląda smakowicie :)
Tylko pewnie jak zamówisz to i cena skoczy do góry ;/
-
Tak to ta ;)
-
spytaj w Bezie w Dg
-
jak popytasz to daj znać - ciekawa jestem ile będzie kosztował ;)
-
Zrobią taki w Katowicach. "studio tortów weselnych" Firma zajmuje się profesjonalnie takimi rzeczami. Aczkolwiek miałam kiedyś przyjemność kosztowania takiego "arcydzieła" - masa, masa, i jeszcze raz masa, nic dobrego. Mam ich www, ale tu chyba nie mogę podać, także wpisz w google coś ci wyskoczy. Mają ładną galerię takich wyimaginowanych tortów na stronce. Aczkolwiek ja na swój ślub będę poszukiwała czegoś co bardziej smakuje niż wygląda, a w środku jest bita śmietana zamiast margaryny lub masy czekoladopodobnej.
-
no właśnie,
w sumie raczej tak jest, że żeby coś dobrze się trzymało musi być tam masa;
bita śmietana może polecieć;
ale na pewno to nie reguła, choć 90% tortów jest jednak z masy; dlatego ja zastrzegłam że musi być bita śmietana i już; to każdy zje, a masa rzadko kiedy jest smaczna (dla mine jest taka margarynowata ;D ;D ;D)
-
90 % z masy ??? oj jak byłam na 15 weselech przez ostanie 4 lata to tylko na 2 był z masy :D
w większosci królowała bita śmietana ;D i my tez taki edziemy miec , dla mine liczy sie smak a nie wygląd tortu
-
wygląda też ważny, ale przede wszystkim smak;
ja na wszystkich których byłam - z masą;
i ciągle jak dostaję to masa i masa; bleee;
-
Może macie rację ja tez nie przepadam za ciężkimi masami :) wole zdecydowanie bitą śmietanę:) chyba odpuszczę ten tort
-
Tort wygląda świetnie, a dobry cukiernik się z nim upora i powie Ci co i jak. Powodzenia!
-
Ty się nie sugeruj tylko idź i spytaj, bo o "masach" to pisaliśmy ogólnie;
kwiaty i tak to są "opłatki" kolorowe więc waga ich nie jest duża;
cukiernik Ci powie co i jak; a Ty później nam ;D ;D ;D
-
hej
Tort faktycznie przepiekny... ale nie praktyczy :( sama na niego chorowalam... tzn na ten typ tortu... ale poszlam do Bonczyka a w zasadzie spotkalam sie z pania Ola... która mi pokazala na czym polega technologia takiego tortu i coz moge powiedziec.... piekny jest ale ile go zamowisz to polowa jak nie wiecej ci zostanie....
dlaczego? masy w srodku musza byc ciezkie... a przez to zapychajace i do tego ta masa na zewnatrz musi byc dosc gruba falbanki a to sam cukier z esencja!! a do tego one sa piekne dopoki nie zaczniesz ich kroic.... dla wszystkich sal krojenie takiego tortu to mordega:( wiem bo widzialam... :(
najsmaczniejsze sa torty smietanowe... ekskluzywnie wygladaja z cukrowymi figurkami :)
Zytka
-
zamówiłam dziś mam nadzieję pyszny tort w cukierni słodki róg w dąbrowie:) trzy częściowy nie za słodki podobno, tiramisu adwokat malaga wypieki z tej cukierni mają bardzo dobre na sam widok ciast aż ślinka cieknie:P mam nadzieję ze bedzie dobry odpuszczam sobie ten ładny wolę żeby był smaczny :)
-
i bardzo slusznie :Najlepszy: