Autor Wątek: Kochane Forumki liczę na Waszą pomoc :)  (Przeczytany 8215 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sarmaxarica

• maniak
Kochane Forumki liczę na Waszą pomoc :)
« dnia: 24 Lutego 2008, 21:47 »
Mam kłopot z wybraniem dodatków do mojej sukni. Nie wiem jaki bukiet będzie najlepszy,chociaż mam kilka faworytów. ;D I jakie buciki wybrać. Jedno co wiem na pewno to to,że buciki nie mogą być na zbyt wysokim obcasie bo mój PM jest mojego wzrostu a nie chcę być w tym dniu dużo wyższa od Niego. :)

Oto moja suknie na modelce-nie wklejam moich zdjęć,bo niestety na nich za dobrze nie widać koloru sukni a jest to ecru połączone ze złotem. :)

, ,

Myślę,że na tym ostatnim zdjęciu najlepiej widać jej kolor. :)

A teraz wkleję Wam kilka moim bukiecików "numer 1" ;P

To jest mój największy faworyt,ale mam wątpliwości,ponieważ suknia jest dość "bogata" i wydaję mi się że bukiecik powinien być skromniejszy,mniejszy.....No ale czekam na Wasze opinie Forumki. :)

1.

A teraz moi pozostali faworyci:

2. (ale kolorek raczej nie biały)

3.

4. (nie wiem czy pasuje,ale mi się spodobał :) )

5.

6.

7. (nie koniecznie w tych kolorach)

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Wiem,że tego dużo ale wszystkie mi się podobają. :D A na komputerze mam ich jeszcze więcej. ;P

A teraz buciki. Mam tylko 2 faworytów.
1.    2.
oczywiście w kolorze bardziej ecru niż białym.

Przepraszam,że te zdjęcia takie małe,ale próbowałam już powiększać je i jakoś jeszcze mi się nie udaje. :(

Bardzo liczę na Waszą pomoc,bo mam straszny metlik w głowie.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Odp: Kochane Forumki liczę na Waszą pomoc :)
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Lutego 2008, 22:15 »
ja bym prosta buławę zapodała..  suknia strojna.. nie ma sensu jej  zakrywac  mega bukietem :D

a butki pierwsze.. jakos paluszki odkryte nie pasza mi do kiecy  slubnej.. co innego piętka..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Lutego 2008, 22:33 »
Dziękuję Monia. :) Co do bucików też sie z tym zgadzam,ale ostatnio jak tak chodzę po Szczecinie i szukam czegoś dla siebie,to nie mogę jakoś znaleźć takich z zakrytymi paluszkami,więc jak nie uda mi się kupić takich do kwietnia to już na upartego kupię takie wycięte.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Lutego 2008, 22:43 »
a popatrz w cms czy  novia.. tam zawsze był duzy wybór butków.. tez sklep na bogusława ma duzy wybór..

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Lutego 2008, 22:55 »
To chyba jutro się tam wybiorę. :) Mam kłopot z bucikami,bo nie mogą mieć wyższego obcasa niż 5 cm a do tego mam rozmiar 40-41  :mdleje: i ostatnio mam pecha,bo jak już jakieś mi się spodobają,to sie okazuje,że nie ma mojego numeru.
Ale faktycznie,tam jeszcze nie byłam,więc jest nadzieja.  :D

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Lutego 2008, 22:57 »
popatrz jeszcze w niemcowie.. niemry maja wyjściowo  girki 40 w góre więc dla nich bedziesz numerem tycim ;)

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Lutego 2008, 23:07 »
Racja. ;) U nich to jak najbardziej normalne. Ale patrzyłam na niemieckich stronkach internetowych i nic mi w oko nie wpadło ciekawego.Byłam już tak zdesperowana,że zaczęłam zaglądać nawet na stronki z USA,ale tam też nic nie znalazłam.
Na pocieszenie mam jeden typ z CCC,ale też wycięte na palcach i nieco za wysokie.Zaczęłam już nawet kombinować,że może je kupię i dam do szewca,żeby mi obcas zmniejszył,ale nie wiem czy to nie za bardzo ryzykowne,że buciki na tym stracą ???

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Lutego 2008, 01:07 »
Z bukietów nabardziej pasowałaby 5, 8 i 15 jak dla mnie. 4 ładna, ale do sukni w złotej tonacji raczej nie bardzo. A z tych wydłużanych to 3, ale ja wole okragłe.

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Lutego 2008, 08:20 »
Witam Anię i Zuzę. :D
Co do bukiecików,które proponujecie to ja najbardziej byłabym za numerem 15. :) Ale oczywiście czekam na więcej opinii.A może w swoich "kolekcjach" macie jeszcze jakieś inne bukieciki,które ewentualnie pasowałyby do mojej sukienki?

Zuza,jeśli chodzi o buty to ja również jestem "za" tymi zakrytymi i nadal nie poddaję się i będę jeszcze szukać  :mdleje: .Ale jeśli nic do kwietnia nie znajdę to chyba nie będę miała wyjścia i zdecyduję się na jakieś wyciętę.  :mdleje: No ale mam nadzieję,że przez ten miesiąc jednak znajdę. :)

Oczywiście na ślub też planuję rajstopki,w właściwie to pończochy samonośne,bo też uważam,że jest to bardziej eleganckie.Jak byłam we wrześniu na ślubie to nie podobało mi się "wykończenie" ;) Panny Młodej,która do sukni w jasnym odcieniu ecru założyła srebrne sandałki,oczywiście bez rajstop. Jakoś "gryzło" mi się to zestawienie,bo jak dla mnie to takie buty nadają się do użytku codziennego a nie na ślub i wesele.
Ale to zależy co kto lubi. ;)

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Lutego 2008, 08:42 »
Zastanawiam się też nad propozyjcą Moni-nad buławą,ale jakoś teraz brakuje mi pomysły,jak byłaby dobra ???

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Lutego 2008, 09:13 »
Mi najbardziej podoba sie 10
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Lutego 2008, 09:21 »
Bukiet 5 jak dla mnie :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Lutego 2008, 09:22 »
a popatrz na posty  gosiaczka80.. zdaje się,ze  miała dokładnie taka kieckę.. popatrz co ona miała ..

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Lutego 2008, 09:50 »
Jak tylko wrócę z uczelni to zajrzę do Gosiaczka80 :) bo teraz muszę już lecieć.

Nie wspomniałam jeszcze nic o fryzurze jaką sobie "wymyśliłam". ;)
Mam długie,ciemnobrązowe włosy,ale z racji tego,że mój PM jest mojego wzrostu nie mogę mieć wysoko upiętego koka,a nie podobają mi się takie "leżące" na szyi,więc pomyślałam o czymś takim.

No i we włosach chcę mieć takie same kwiatki,jak będą w bukiecie lub po prostu storczuki pasujące kolorem do mojej sukienki.
Co o tym pomyśle myślicie ???

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Lutego 2008, 12:12 »
też nie jestem za mieszaniem kwiatów.. jak sie mówi A to nie robi sie misz_maszu..

dziewczyna   o której posałam wcześniej to jednak gosiaczekk

tu masz ich  "teledysk" ze zdjęciami

http://www.skyalbum.com/showAlbum/5059

odnośnie  kwiatów proponuje

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Lutego 2008, 12:22 »

myslę,ze takie berło czy rożek z ogonkiem  z traw czy czegos tam byłoby ok..

wex tez pod uwage małża.. jesli  jesteście równi wzrostem lub bedziesz ciut wyzsza niemozesz zapodac sobie  rozłozystego bukietu, bo  najwyczajniej w swiecie  twój  pan maz zniknie gdzies  w fałdach  kiecki + cieniu bukietu ;)

masz bogata kiece więc skromny ale elegancki bukiet bedzie w sam raz...
« Ostatnia zmiana: 25 Lutego 2008, 21:55 wysłana przez monia »

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Lutego 2008, 13:43 »
Jeżeli jeszcze szukasz bucików to polecam sklep na turzynie - niedrogie - do 100 zł, rozmiarowo nie wiem bo ja nabywałam 38, ale bardzo dużo bucików tam mają a baaardzo wygodne - ja przetańczyłam całą noc i jeszcze następnego dnia je ubrałam :)

Co do bukietów które wkleiłaś to najbardziej mi się jakoś widzą 8 i 15

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Lutego 2008, 22:20 »
Sandra co do bucików to zajrzyj do salonu Anagra (na Krzywoustego) Maja tam buciki firmy Growikar ... bardzo duży wybór (na stronie internetowej możesz obejrzeć modele) Mają też na niskim obsasiku (ja tez taki muszę mieć  :) ) Jak jakiegos modelu nie ma, to odrazu zamawiaja.

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Lutego 2008, 00:32 »
Bardzo Wam Kochane dziękuję że mnie odwiedzacie i tak doradzacie.  :przytul: :brawo_2:

Bardzo podobają mi się bukieciki wklejone przez Monię.Zastanawiałam się nad takim "trawiastym" zakończeniem bukietu,ale nie byłam pewna czy będzie pasować do mojej kiecy. :) Ale podobnie jak Wy Dziewczynki,tak jak pisałam w pierwszym swoim poście,myślę że do mojej sukienki lepiej pasuje mały skromny bukiet,ale chciałam żebyście miały większy wybór propozycji i zobaczyć czy myślicie tak jak ja. :) Oczywiście nie chcę żeby mi Pan Małż "zginął" gdzieś w fałdach kiecki i wielkim bukiecie.  :brewki:
Co do łączenia róznych kwiatków  bukiecie i we włosach to macie racje,nie ma sensu.Tylko teraz od propozycji Moniki troszkę zakręciło mi się w głowie  ;D i zastanawiam się nad buławą z callami-może te w ciepłym pomarańczowym kolorze albo te bardzo ciemne(nie wiem jaki to kolor-czarny?). :) Tylko one są chyba za duże żebym miała je wpięte we włosy.Co Wy na to??? A jest może jakaś miniaturowa wersja calli ???
Ale podobają mi się też calle połączone z różami i w takim zestawieniu mogłabym we włosy wpiąć róże.

Ricardo,Kasiu dziękuję za rady dotyczące bucików.Nietety jeszcze nie udało mi się wybrać na poszukiwania,bo ciągle siedzę na uczelni  :mdleje: (niby 5 rok powinien być luźniejszy,ale jakoś tego jeszcze nie odczułam).Do tego wczoraj byłam na naukach przedślubnych,dzisiaj na rozmowie o pracę. :) No ale myślę,że w czwartek będę miała kilka luźnych godzinek i znowu wybiorę się na łowy.  :hahahaha:
Ricardo a mas na myśli jakiś konkretny sklep na Turzynie ??? Nie zwiedziłam jeszcze wszystkich tamtejszych sklepików,ale jak na razie nic nie znalazłam.Tylko tak jak pisałam już kilka razy,największy problem jest w tym,że mogą one mieć niewielki obcas a te które najczęściej znajduję i mi się podobają są dość wysokie.

Kasiu,o Growikarze słyszałam i nawet zaglądałam na ich stronkę internetową,ale jakoś nic mi się tam nie spodobało.Ja jestem taka „bestia”,że ciężko mi dogodzić w sprawach butów i ciuszków i zawsze sporo się nachodzę zanim coś znajdę.I naprawdę byłam bardzo zaskoczona,że tak szybko zakochałam się w mojej sukni.No ale do  Anagry i tak się przejdę,może tam mają większy wybór i coś mi  w oko wpadnie.

Faktycznie nie wkleiło mojej fryzurki,ale postaram się ją niedługo dołączyć.Na razie dysponuję tylko internetem w postaci iPlus co niestety nie jest zbyt korzystną sytuacją i tracę strasznie przy nim cierpliwość.Ciągle mnie rozłącza i zanim wyślę jeden post mija godzina a zdjęć w ogóle wstręciuch nie chce pobierać.  :mdleje:

A jak będę chodzić po mieście w czwartek w poszukiwaniu butów to chyba zacznę też szukać kwiaciarni,która będzie otwarta w długi majowy weekend i przygotuje dla mnie bukiecik,bo zaczynam się troszkę obawiać,że może być z tym problem.No ale jestem dobrej myśli.
A może znacie jakieś kwiaciarnie godne polecenia?

Teraz już lecę spać bo pobudka o 6 i znowu do szkoły.  :mdleje:
Kolorowych snów i życzę jutro miłego dnia. :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Lutego 2008, 11:37 »
Te buciki na turzynie to one są chyba tylko w 1 sklepie. Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć, ten sklep jest tak jak wchodzisz na turzyn, ale nie od strony krzywoustego, tylko od strony carefura i nie od tego pierwszego wejście tylko drugiego, masz na wejściu chińczyków to jak idziesz prosto to masz przed sobą taki sklepiek z sukniami wystawionymi, to właśnie jak podejdziesz tam, ta na lewo ma buty i to jest właśnie sklepik koło tych sukienek, przy ladzie i za ladą masz pełno bucików ślubnych wystawionych :)

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Lutego 2008, 15:38 »
Ricardo,bardzo fajnie mi to wytłumaczyłaś i już wiem gdzie jutro mam pójść. :) I nie byłam jeszcze w tym sklepie więc jest szansa że w końcu coś znajdę. :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Lutego 2008, 16:15 »
Ricardo,bardzo fajnie mi to wytłumaczyłaś i już wiem gdzie jutro mam pójść. :) I nie byłam jeszcze w tym sklepie więc jest szansa że w końcu coś znajdę. :)

Cieszę się że coś z tego zrozumiałaś :) hehehe, jakbyś nie trafiła to przejdź się po wszystkich sklepach na Turzynie, może teraz więcej sklepów oferuję buty ślubne :)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Lutego 2008, 16:59 »
też nie jestem za mieszaniem kwiatów.. jak sie mówi A to nie robi sie misz_maszu..

dziewczyna   o której posałam wcześniej to jednak gosiaczekk

tu masz ich  "teledysk" ze zdjęciami

http://www.skyalbum.com/showAlbum/5059

O coś tu o mnie widzę :) ja miałam rzeczywiście podobną suknię Firmy Farage. Nawet laska, która jest na tych zdjęciach mi ja sprzedawała. Ona pracowała w salonie Farage swego czasu. :) Ja miałam bukiecik własnie z cantadesek.

Offline goniaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.05.2008
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Lutego 2008, 18:58 »
Mam pytanie.  Powiedz skąd sa te buciki numer 2 na zdjęciach które wkleiłaś?Bardzo bardzo mi sie podobają i takich szukam.
Pozdrawiam.

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Lutego 2008, 12:29 »
Gosiaczekknasze sukienki faktycznie podobne :) i bukiecik też mi się podoba.Mam już tyle propozycji,żę nie wiem na który sie zdecydować. ;)

Goniaate buciki znalazłam w internecie. :) Nie wiem czy mogę tutaj wpisać ich stronkę dlatego zaraz prześlę Ci ją na priv. Dawno nie zaglądałam na tą stronkę,ale z tego co pamiętam to jest tam chyba możliwość ich zamówienia.

Lecę już do miasta na dalsze poszukiwania butów. :D

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #25 dnia: 1 Marca 2008, 07:51 »
Wczoraj nareszcie  :skacza: kupiłam buciki,więc niedługo postaram się je tutaj wrzucić,żebyście mogły ocenić. :)

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
  • data ślubu: 16.08.08
« Odpowiedź #26 dnia: 1 Marca 2008, 08:09 »
Jeśli o mnie chodzi to 15 bukiet odpada:/ Przy sukni na zdj. wygląda, że przy sukni masz kwiat i chyba jest to róż (mogę się mylić) t bukiet powinien być dopasowany by z nią grał. I na pewno bukiecik musi być ładny, ale nie duży. Jeśli o mnie chodzi poleciłbym następujące bukiety: 5,6, 11 -gdybyś chciała zwisające trawki;), 14 też jest piękna. Wiadomo zawsze mogą dodać lub odjąć kwiatyJ Możliwość przy bukiecie jest wieleJ
Jeśli chodzi o bucik t zdecydowanie 1
Ale to tylko moja skromne zdanie
Pozdrawiam cieplutko w ten deszczowy dzień
Ilcia

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 1 Marca 2008, 14:53 »
ja minicandadeski.. mozna je upiąć we łosach, dodac  do  przypinki dla małza.. ba.. a nawet   nakleić na butki ;)

ja bym brała  buławe..

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #28 dnia: 1 Marca 2008, 18:25 »
Witam Was w ten pochmurny zimny dzień.  :przytul:

lorelaiNRF,zgadza się,przy sukni są róże i właśnie dlatego ostatnio zaczęłam zastanawiać się nad tym,czy nie będzie za dużo tych róż,jeśli będą i na sukni i w bukiecie i we włoskach.Chyba że bukiecik byłby z callami-cantadeskami i różami. :)
Coraz bardziej jestem za radą Moni i wyborem jakieś buławy,bo jest za razem skromna i elegancka.

A w sieci znalazłam jeszcze takie:

1. 2.

Nie są to buławy,ale co Wy na to,żeby wykorzystać takie kompozycje do buławy ???
A z tych wklejonych przez Monię podobają mi się najbardziej te:

3. 4. 5. 6. 7. 8.

Wam,z tych które ja wkleiłam na początku najbardziej pasuje do mojej kiecki ten i ten
. Mi też się te podobają oraz te :) i :D
No i co do kolorku to nie jestem jeszcze pewna.  :mdleje: Podobają mi się białe,kremowe,czarne(choć one chyba jednak są za ciemne i nie będą pasować mi poźniej do włosów-mam ciemnobrązowe,więc chciałabym je kwiatkami rozjaśnić a nie przyciemnić).A najbardziej jakoś do gustu przypały mi te pomarańczowe,są takie ciepłe. :)
Ale czekam na Wasze opinie,jestem ciekawa co Wy byście wybrały. :)

To jest zdjęcie fryzurki,jaką mniej więcej chciałabym mieć.

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
  • data ślubu: 16.08.08
« Odpowiedź #29 dnia: 1 Marca 2008, 22:48 »
Wież tak naprawdę każdy bukiet m coś w sobie to w końcu piękno natury najważniejsze by się Tobie podobał byś się w nim zakochała poczuła że to ten jak z sukniąJ A może faktycznie inicjatywę pozostawić mężczyźnie którego się kocha? Bukiet będzie wtedy najlepszy bo od niego, a on chyba przecież wie co lubiszJ No i będzie element zaskoczenia- niespodzianki. Dlatego ja już nie myślę nad bukietem ale sobie i tak je oglądam  ;D
Ilcia