Właśnie sobie czytam na onecie artykuł "Zbrodnie umysłu". W dużym streszczeniu - każdemu zdarza się powiedzieć coś głupiego...
Oto fragmenty:
Baby Spice ze Spice Girls zwraca uwagę na anatomiczne niedoskonałości natury: "Chciałabym, by mężczyźni też mieli piersi. Bardzo lubię je dotykać. Podczas nagrywania zawsze śpiewam z położonymi na nich dłońmi. To niesłychanie odpręża"
Jazzie B przekonuje, jak wielce rewolucyjny dla przemysłu muzycznego był wkład jego zespołu Soul II Soul : "Stworzyliśmy czarną muzykę. Zespół był przecież czarny, tak jak i winylowe krążki, które wydawaliśmy"
Madonna patrzy na historię chrześcijaństwa z nowej, bardziej ludzkiej strony: "Krucyfiksy są seksowne, gdyż mają na sobie nagich mężczyzn"
Celine Dion myśli przede wszystkim życzeniowo: "Chciałabym, by ludzie byli cały czas nadzy. Zawsze wierzyłam, że liczy się to, co jest pod okryciem. Gdybyśmy byli zmuszeni do bycia nagimi, prawdopodobnie zaczęlibyśmy dostrzegać nieco więcej". Ma przy tym świadomość, że w konfrontacji z opatrznością sprawy doczesne niewiele znaczą: "Moje dziecko nie było noszone wyłącznie przeze mnie, lecz przez całe uniwersum"
Natalie Imbruglia: "Wydaje mi się, że nie można powtórzyć pierwszego razu"
Jessica Simpson: "Raduje mnie, że stałam się brunetką, gdyż wyraża to, kim teraz jestem"
Christina Aguilera: "Mam mózg!"; "Przypominam ocean, gdyż jestem bardzo głęboka"; "Gdzie w tym roku odbywa się Cannes Film Festival?"
Fergie: "Śpiewanie jest darem od Boga, więc gdy ktoś twierdzi, że ja tego robić nie potrafię, w pewien sposób Go obraża"
Britney Spears: "Nigdy nie chciałam odwiedzić Japonii. Nie znoszę ryb, a wiem, że są one tam w Afryce bardzo popularne"; Britney poleca kawę cappuccino:"Capp, cappu… Nie potrafię tego wymówić, ale bardzo ją lubię"
Tony Bennet: "Wszystkie miasta, które odwiedzam, dają mi możliwość malowania, bez względu na to, czy jest to Omaha czy Hawaje"
Ozzy Osbourne

"Bycie trzeźwym w autobusie jest totalnie odmiennym doświadczeniem od bycia pijanym w autobusie"