Autor Wątek: PARADISE  (Przeczytany 3576 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katza
  • nowicjusz
  • *
PARADISE
« dnia: 2 Kwietnia 2007, 21:06 »
Witam slub planujemy na rok 2008 i juz zaczelismy poszukiwania sali ... termin zarezerwowalismy na 23.08 w goscincu Paradise na przeczycach, jest pieknie nad samym zalewem, bardzo mila obsluga ( w porownaniu z innymi jakie ogladalismy) cena nie jest wygorowana i naprwde godna polecenia, w tym roku ma byc jeszcze remont wiec bedzie jeszcze piekniej. Chcialam powiedziec ze ogolnie to skandal co teraz sie dzieje sie zamiast starac sie o klienta wiekszosc sal ma cie gleboko... szczegolnie Roznana Dolina gdzie babka machla nam wizytowka i kazala wszystko ogladac przez internet.
Cale szczescie wymarzona i piekna sale juz mamy, ale co dalej?? Wiadomo orkiestra, fotograf, kamerzysta a jak jest z kosciolem kiedy to wszystko zaczac zalatwiac? I jak jest z naukami? czy za nie tez sie placi jak tak to ile? Gdzie oprocz Dabrowskiego palacu mozna isc na kurs tanca przedslubnego??

Offline Aniutek83
  • maniak
PARADISE
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Kwietnia 2007, 08:11 »
katza ja wiem co znaczy Różana Dolina- nas tam perfidnie oszukali
A Ty masz jeszcze czas do nauki itp
Ale mozesz juz powoli zacząć szukać zespołu- możesz sie popytać poorientować jak z cenami i terminami
Z fotografem masz jeszcze troche czasu - ja ze swoim jeszcze nawet nie mam umowy- tylko zarezerwowany termin
Naukii- tez masz jeszcze naprawde czas to możesz zrobic juz w Nowym roku bez problemu
Do ksiedza - u nas tez zawsze każą przychodzić albo przed Nowym Rokiem albo zaraz po
Teraz tylko rozejrzyj sie jeszcze za zespołem i jesli juz chcesz to za fotografem- a reszte spokojnie możesz załatwiać po Nowym Roku

Offline Aniutek83
  • maniak
PARADISE
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Kwietnia 2007, 08:13 »
a za nauki sie płaci tak gdzies 75-80 zł
a z kursem tańca- ja wiem ,ze organizuja jeszcze w Sosnowcu w Kiepurze i jeszcze chyba gdzies w Będzinie!

Offline u-lenka

• Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. *****
  • użytkownik
  • **
PARADISE
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Kwietnia 2007, 08:38 »
Witaj katza :hello:

My nauki mamy juz za sobą, odbywaly sie w kościele św. Barbary w Będzinie na koszelewie, taki mały drewniany kościółek i musze przyznac ze jestem zaskoczona tym ze w innych parafiach placi sie 70-80 zl. Ksiądz z tamtejszej parafii poprosil tylko o drobną wplatę (to bylo 15 zl od pary) dla pań z poradni przedmałżeńskiej, zeby mialy chociaz za paliwo bo dojezdzaja i pracuja tam zupelnie społecznie. Poza tym atmosfera jest swietna, polecam wszystkim.
Z kazdej parafii mozna tam przyjezdzac, na drzwiach sa zawsze wypisane daty sppotkac, a odbywaja sie w kazdym miesiącu:-)

Życze powodzonka w przygotowaniach!!! Datę ślubu prawdopodobnie będziemy mialy taka sama:-) Miał być w tym roku ale niestety musielismy go przelozyc:-( Ale co sie odwlecze to nie.. :-) Pozdrawiam!!!

Offline katza
  • nowicjusz
  • *
PARADISE
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Kwietnia 2007, 09:15 »
Pewnie u-lenka, na nas tez wszyscy naciskali zeby w tym roku bo zareczylismy sie w lutym i wszystko sie zaczelo, ale jednak to nie jest tak  :tupot: hop siup ... same wiecie jakie niekiedy sa problemy z salami i ze wszystkim. Ogolnie to gratuluje,wiecie juz gdzie bedzie weselicho?  Aniutek83, za zespolem juz sie powoli rozgladam i za fotografem tez choc moj Darek powiedzial ze on woli kamerzyste. Moze polecacie kogos dobrego? :drapanie:

Offline Aniutek83
  • maniak
PARADISE
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Kwietnia 2007, 09:49 »
Ja mam zespół z Dg- kolezanka mi poleciła  , jej znajomy tam gra! Poszlismy , przesłuchalismy i zdecydowalismy się
Jest to zespół 3 osobowy z wokalistka- jesli chcesz podeśle Ci namiary na priv- kiedy myśmy zamawiali we wrześniu to zostały im juz tylko 3 terminy wolne na 2007
A my kamerzysty nie chcemy - mamy tylko fotografa z Będzina- FotoKontrast

Offline katza
  • nowicjusz
  • *
PARADISE
« Odpowiedź #6 dnia: 3 Kwietnia 2007, 10:44 »
Fajnie.. mozesz poslac, bede wdzieczna

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
PARADISE
« Odpowiedź #7 dnia: 3 Kwietnia 2007, 17:01 »
katza, teraz porozglądaj się za zespołem fotografem i kamerzystą ..to odpowiedni czas a lepiej miec juz wczesniej załatwione!! a tak  to gratuluje:)u-lenka, jak mozesz napisz mi na priv jak dojechac do tego Kosciolka!! slyszalam ze jest tam bardzo fajnie ! my juz nauki mamy zalatwione ale zostala nam poradnia!! a  tam jest spoko! a moze masz jeszcze jakies namiary to prosze daj znać:)
My za nauki nic nie płaciliśmy!! chodziliśmy do Czeladzi!!

Offline katza
  • nowicjusz
  • *
PARADISE
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Kwietnia 2007, 17:09 »
dobrze wiedziec ze w Czeladzi nie biora nic za nauki:)) ciekawe jak z ta poradnia, ale to juz osobny temat wiec nie bede sie rozpisywac. Ogolnie to juz mam taki metlik w glowie ze to koszmar szcegolnie jesli chodzi co do orkiestry i kamerzysty

Offline EwelinaS
  • nowicjusz
  • *
PARADISE
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Kwietnia 2007, 21:11 »
katza,
Witam
Ja także planuje swoje wesele zrobic w Gościńcu Paradise. Ceny przystępne tylko właścicielka niby miła ale nie bardzo chciała dać do domu menu bo jak poiwiedziałą to tajemnica firmy:) i spotkała się z tym że Pani "Henia" robiła wesele w remizie i tam wykorzystała jej menu. Troszkę mnie to zaskoczyło i rośmieszyło bo niczym innym to menu nie różni się od pozostałych. I Jak zaznaczyła to menu dostaje się do domu jak już się zdecyduje i wpłaci zalczke. Odpowiedziałam jej że kota w worku to ja nie będę brać bo to nie te czasy.I Pani zrobiła xero. To samo było z tortem. Spytałam czy może pokać na jakiejs fotce tort - oczywiście odpowiedź brz miała ze NIE. To spytałam czy to tajemnica. Probowała nas wysłac do cukierni skad zamawia ten tort. Naciskalam naciskalam i sie udalo. Takie jakies dziwne to zachowanie tej Pani jakby jednak miala cos do ukrycia. Ale co do cen to naprawde ma przystępne i to duzy plus.
EwelinaS

Offline katza
  • nowicjusz
  • *
PARADISE
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Kwietnia 2007, 21:35 »
Kazdy ma chyba inne wrazenia, to jednak sprawa indywidualna tak jak ja sie spotkalam z olewka w "Rozanej Dolinie". U nas na pierwszym spotkaniu w goscincu...(rozmawialam z ta mloda Pania Szefowa, nie z jej mama) i bylo super .. zaprosila nas do stolika dala napoje na koszt firmy, siedziala z nami chyba z 40 min i wyjasniala wszystko.
Menu odrazu polozyla na stoliku wszystkie 4 opcje i zostawila nas na 10 min na przemyslenie, potem zeskanowala wszystkie bo xera tam nie maja i nie bylo zadnego z tym problemu, dala nam je do domu zebysmy sie na spokojnie zastanowili, zdjec tortow akurat nie maja ale wszystko nam dokladnie wyjasnila, w jakich kolorach dekoratorka urzadza co i jak..a na zaliczke nawet wtedy nie mielismy.. dopiero tydzien temu wplacilam te 1000 zl i przyszlam z cala lista pytan, az sie ze mnie smiala:) wszystkie pytania byly na tak i ze wszystkim sie mozna dogadac, za 2 razem spedzila z nami 1,5 h opowiadajac nam o wszystkim. Ja mam wrazenia w 100% pozytywne i nie spotkalam sie z zadna odmowa. Naprawde polecam.

Offline EwelinaS
  • nowicjusz
  • *
PARADISE
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Kwietnia 2007, 22:43 »
To ja rozmawialam z ta starsza Pania a mimo dziwnego zachowania byla bardzo mila. Moze kolejnym razem trafie na ta mlodsza Pania:) Ja bede miala tydzien po Tobie wesele bo chyba sie zdecyduje na ten lokal. W ta sobote jest wesele u nich i Pani zaproponowala wczesniejszy przyjazd celem zobaczenia wszystkiego w rzeczywistosci i chyba z tego skorzystam.
EwelinaS

Offline katza
  • nowicjusz
  • *
PARADISE
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Kwietnia 2007, 08:07 »
Skorzystaj bo naprawde jest tam fajnie.. zobaczysz, co do wystroju to i tak inaczej bedzie wygladac po remoncie.. bo chyba was o tym uprzedzila??? Super ze bedziecie mieli tam gdzie my i jeszcze tydzien po :brawo_2:  :przytul:

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
PARADISE
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Kwietnia 2007, 12:39 »
Cytat: "u-lenka"
My nauki mamy juz za sobą, odbywaly sie w kościele św. Barbary w Będzinie na koszelewie,

A kiedy chodziliście na nauki, bo może byliśmy razem, a nawet nie wiedzieliśmy  :brewki:

Offline szatina

• forumowicz
  • data ślubu: 20.09.2008
PARADISE
« Odpowiedź #14 dnia: 1 Maja 2007, 10:25 »
A jest może strona internetowa tego gościńca?? :ekxpert:

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
Odp: PARADISE
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Marca 2008, 14:01 »
proszę o c.d. opinii, może ktoś z Was tam był, albo ze znajomych ktoś może organizował wesele?