Autor Wątek: Buty- gdzie kupić??  (Przeczytany 8343 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline groszek
  • maniak
Buty- gdzie kupić??
« dnia: 25 Marca 2006, 18:52 »
Latając po Słupsku "za stanikiem" zaglądałam do sklepów obuwniczych, żeby zerknąć na buty ślubne, ale nie było na co zerkać. Wystawione najwyżej po 3 modele ecru, wszystko spiczaste. Porażka!!

Wpisujcie sklepy z butami ślubnymi!! Najlepiej miasto , nazwa sklepu i ulica.

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
Buty- gdzie kupić??
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Marca 2006, 10:19 »
groszku a nie myślałaś w tej sytuacji o kupnie butów przez internet? dziewczyny tak  kupowały, możesz wtedy wybrac sobie model jaki chcesz..widziałam że strasznie duuuuży wybór fasonów mają..

Offline groszek
  • maniak
Buty- gdzie kupić??
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Marca 2006, 18:01 »
Boję się tego, bo mam wysokie podbicie, dość szeroką stopę przy małym rozmiarze- 36. Muszę mierzyć.  Może, jeśli możnaby zwrócić... ale jeśli nie to wolę nie ryzykować.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
Buty- gdzie kupić??
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Marca 2006, 20:27 »
Groszku, byłam na Allegro i specjalnie sprawdziłam buty. Wprawdzie nie ma nic w rozmiarze 36 w okolicach Słupska i Koszalina ale myślę, że jakby były takie to napewno można było się dogadać co do przymiarki bez kupowania ze sprzedającym buciki.

Offline mandzia
  • nowicjusz
  • *
Buty- gdzie kupić??
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Marca 2006, 21:01 »
Ja tez jestem skazana na zakupy w internecie po tym jak sie okazalo, ze w Miastku tylko w JEDNYM sklepie beda buty slubne i to dopiero w maju. Masakra.  :dno:

Offline girlanda

• forumowicz
Buty- gdzie kupić??
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Marca 2006, 22:39 »
Ja już mam butki. Kupiłam w Białogardzie. W Koszalinie nie widziałam żadnych fajnych wszystkie sztuczne z koronkami i strasznie sztywne poprostu beznadzieja. W Białogardzie znalazłam w małym salonie sukien ślubnych, to był przypadek. Zrobione są z koziej skórki bardzo mięciutkie , ecru i z różyczką przyczepioną będzie pasowała do sukienki. W niedzielę postaram sie o zdjęcie to wam pokażę.
Czasami nie warto szukać po dużych sklepach w dużych miastach bo są przereklamowane i drogie. Za takie sztuczne tandety chcą po 200 zł a ja dałam 180 zł za skórę.  :D
Jestem strasznie zadowolona :D

Offline groszek
  • maniak
Buty- gdzie kupić??
« Odpowiedź #6 dnia: 1 Kwietnia 2006, 07:52 »
Dla zdesperowanych polecam szycie na miarę. Firma nazywa się Akces i szyje buty taneczne (do wszelkich tańców), a mnie by interesowały buty do tańca towarzyskiego albo do tanga argentyńskiego. Na stronie jest dokładna instrukcja, jak ściągać miarę z nogi, jak zamiawiac, w razie kłopotów wymieniają, poprawiają. Przez tel. obsługa firmy była bardzo miła. To mała firma z Krakowa, mają spory staż, robią to wszystko ręcznie. Wpadnijcie!

Ja się chyba zdecyduję. Pomyśleć: buty całe ze skórki (podeszwa również może być, ale dla trwałości wybiorę gumę), typowo taneczne (wesele!!!), więc wygodne, jak kapcie, robione profesjonalnie i NA MIARĘ! I naprawdę niedrogo- takie co mi się spodobały 190 zł, albo 260 do tanga. I można w nich chodzić także po ślubie.

Offline Olga

• użytkownik
  • **
Buty- gdzie kupić??
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Kwietnia 2006, 12:56 »
Przez ostatnie 3 dni molestuję babki w sklepie patronackim "Ryłki" w Podkowie o sprowadzenie ślubnej kolekcji... Nie chcę nic mówić, ale Ryłko nie dba przesadnie o klientów i ich katalog (czyli segregator z kartami) nie zawiera pełnej oferty tej firmy... Sprzedawczynie nawet nie wiedziały, że są jakieś inne modele...  :evil:
Dziś mam się dowiadywać czy istnieje możliwość ich sprowadzenia... cena jak na Ryłko standardowa ok.190 zł... :(
Poza tym posucha zupełna ...  :glowa_w_mur:

Offline groszek
  • maniak
Buty- gdzie kupić??
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Kwietnia 2006, 17:01 »
No sama widzisz. Jak była u Ryłki to też mnie poraziła niekompetencja czy wręcz aroganckie odzywki sprzedawczyń w stylu "to co widać".
Dlatego najprawdopodobniej zamówię obuwie na miarę z Akcesu. Przynajmniej wiem, że będę mogła w nim tańczyć całą noc, a nawet dłużej. A ceny takie jak u Ryłki, czyli 180-200zł zależnie od modelu. Jak na but szyty na miarę, ze skóry to niewiele.

Offline Nioka27

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.07
Odp: Buty- gdzie kupić??
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Sierpnia 2007, 22:11 »
Odświeżam temat. szukam butów w Słupsku, może ktoś wie gdzie najlepiej:)

Offline yolanda
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6 październik 2007 r.
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Sierpnia 2007, 09:41 »
Witam! ja też miałam problem z kupnem odpowiednich butów w Słupsku. . .  na szczęście już mnie ten problem nie dotyczy bo w zeszłym tygodniu otrzymalam paczuszke z moimi bucikami.  Zakupiłam je poprzez sklep internetowy www. bialebuty. pl  i musze przyznac , że buciki bardzo ładne a do tego w tym sklepie bardzo duży wybór modeli.  Mnie osobiście zależało na bardzo niskim obcasiku i takie wlasnie tam znalazlam  (model 151/5).  Muszę przyznać, że jest to bardzo solidna firma.  Pierwsze buciki, które kupilam okazały sie troszke za ciasne, więc je odesłałam z prośbą o wymianę na większy rozmiar.  Wymiana była bardzo szybka i sprawna i te drugie buciki okazały sie juz dobre:) Polecam ten sklep:) Rozsądne ceny i dobra jakość. . .

Offline Ola13

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Sierpnia 2007, 09:27 »
zgadzam sie calkowicie z yolanda
u mnie byla identyczna sytuacja, pierwsze buty byly za male ale z wymiana nie bylo problemu
buty spisaly sie na slubie i weselu na medal- zero odciskow
polecam

Offline Nioka27

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.09.07
« Odpowiedź #12 dnia: 2 Września 2007, 09:29 »
Dzięki za podpowiedz. Zamówiłam buty i czekam na dostawe. Mam nadzieje, że wszystko będzie spoko, bo zostało mi już coraz mniej czasu na wymiany

Offline marika84

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.08.2008
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Marca 2008, 15:56 »
Ostatnio wybralam sie po wiosenne buty do sklepu CCC na podkowie i przypadkiem zobaczylam piekne buciki w kolorze ecru, na obcasie, no i bez tych okropnych czubów:-) warto zajrzec do tego sklepu.  Kazdy ma inny gust, jesli ktos lubi buty ze szpiczastym czubkiem to nie bedzie mial problemow bo wszedzie one sa