Autor Wątek: Atopowe zapalenie skóry? Pomocy  (Przeczytany 22522 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
Odp: Atopowe zapalenie skóry? Pomocy
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Listopada 2010, 16:19 »
Moja miała takie na szyjce i niekiedy jej jedna plamka wyskoczy na buzi, swędzi ją..
Nam dermatolog poleciła kąpać dziecko w żelu Topialyse Sensitive, naprawdę pomaga. Smarowałam ją też tymi specyfikami co pisałaś, ale to pomaga na chwilę ale potem znowu nawraca! Ja polecam ten żel i krem z tej serii, jedyne które mogę używać.
Przez jakiś czas smarowałam też ją maścią Vitella, też pomagało.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Listopada 2010, 16:23 »
Moja brała Zyrtec potem Fenistil w kroplach łagodził podrażnienia. Moją na początku nie swędziało, walczyłam pół roku i teraz niekiedy jej pojedyncze plamki wyskoczą i swędzą...
Moja na emolium i Balneum ma uczulenie...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #32 dnia: 30 Listopada 2010, 22:33 »
Mojemu synkowi wyszlo znowu uczulenie z tym ze on ma cale nozki zsypane i raczki, noi ciąagle sie drapie po pleckach i pupci (po skorze) do krwi.
Ma tak od początku, z tym ze nasza lekarka stwierdzila zebym kupila emotium, bo po oillanie i oilatium nie przechodzilo, z tym ze tym razem wyszlo mu naprawde tego duzo  :-\
Nie wiem co zrobic bo nasza lekarka nie chciala dac nam zadnego skierowania, a przeciez to juz trwa 1,5 r

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Listopada 2010, 22:56 »
Rety przecież same emolieny i inne takie nie pomogą.... poszłabym do innego pediatry po skierowanie, albo od razy prywatnie. do alergologa czy dermatologa.. moja na szczęście tylko łyka zyrtex...nic jej nie wysypuje (tfu tfu). Wg naszej pediatry - skierowanie tylko właśnie w przypadku sporych problemów, takich jak Twoje, bo testy i tak mogą wyjść mylne... ale jeżeli już tak wysypuje to trzeba je robić i próbować i coś robić a nie...

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 30 Listopada 2010, 23:02 »
nikola, poszukaj w okolicy dobrego pediatry alergologa. W Katowicach jest rewelacyjna babeczka ale to ciut za daleko, prawda?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #35 dnia: 30 Listopada 2010, 23:06 »
nie, nie jest daleko , to ok 35-40 min drogi autem  ;) jak co to bardzo prosze o namiary na prv

Offline Rozaliap
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Kwietnia 2021, 16:20 »
Podstawa to dobry lekarz i odpowiednio dobrane leczenie. Stosuję emolienty z exomega control, które poleciła mi właśnie lekarka.  Płyn do kąpieli "kojąca kąpiel" super łagodzi i nawilża skórę, oraz zmniejsza swędzenie, które mnie osobiście najbardziej dokuczało głównie w nocy.

Offline JoAnka89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 5 Maja 2021, 09:12 »
Stosowała któraś z Was olej konopny? Ponoć jest okej, na AZS, ale trochę się obawiam

Offline MaggieODell
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 7 Grudnia 2022, 15:26 »
A ma ktoś z Was ŁZS ? czyli atopowe zapalenie skóry ?