Autor Wątek: Poszukuje salę weselną, proszę o propozycje :)  (Przeczytany 3524 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 508

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7.08.2010
Poszukuje salę weselną, proszę o propozycje :)
« dnia: 18 Listopada 2007, 23:04 »
witam serdecznie, chcialabym abyscie zaproponowali jakies sale na wesele na ok70 - 80 osob (str www. . . . . .  na prv proszę) Jestem z Chorzowa i interesują mnie restauracje nie zadaleko mojego miejsca zamieszkania tak do 20-30km Mam na oku Prowent, Różana Dolina, Catamaran, Mieszko.  Wesele planuje na wakacje 2009 lub 2010.  Proszę o jakies propozycje, chciałabym cos z ogródkiem, może cos z noclegiem, ponieważ zastanawiam sie nad imprezą 2-dniową.  Za osobę licze w granicach 150-200zl (nie wiem jak to wygląda na 2 dni).  Pozdrawiam

Offline Aniutek83
  • maniak
Odp: Poszukuje salę weselną, proszę o propozycje :)
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Listopada 2007, 06:32 »
Hmmm Różanej Doliny Ci nie polecam- włascicielka to oszustka chociaz sala bbbbb ładna i otoczenie tez ale noclegów nie mają
Ja mam wesele w Catamaranie- płace 200 zł od osoby ze WSZYSTKIM o nic sie juz nie martwie nawet o oznego rodzaju alkohole, maja noclegi za 10 osób zapłacisz 150 zł- ale nie wiem ile tam kosztuje z poprawinami
w Prowencie moja kolezanka miała studniówke i byla na Balu Sportowca i bbbbbb sobie chwaliła
o Mieszku niestety nic nie wiem

Offline 508

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Listopada 2007, 08:45 »
super, dziekuje za info.  Moj N jest zachwycony Catamaran'em.  Nie widziałam go osobiście tylko niestety przez internet.  Teraz niestety nie mam mozliwosci tam pojechac i zobaczyc ale bede miala Twoje zdanie na uwadze.  Jak tylko ze zdrowiem bedzie ok to pojezdze i poogladam.  A moglabyś coś wiecej o Catamaran?? Czy wystroj w swoim zakresie, jakie sobie wybralaś menu.  A jak to jest z tym alkoholem, to jest ograniczona ilosc czy naprawde tyle ile sie wypije tyle będzie?? Jeszcze raz dziękuje za odp.  :)

Offline BETA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Listopada 2007, 10:25 »
Do Aniutek83 - używasz mocnych słów - pisząć ze właścicielka to oszustka.  Jeżeli nie chcesz mieć problemów to raczej wycofaj te słowa, obojętnie jaką Ona jest osobą.  Byłem w Różanej Dolinie i pod względem obsługi oraz wyżywienia to nie mam żadnych zastrzeżeń. Nie znam tej właścicielki żeby była jasność. Co do PROWENTU to byłem tam w sierpniu i było super.  Goraco polecam to miejsce. Extra jedzenie i przepiękny wystrój.  Co do CATAMARANU to słyszałem same pozytwne recenzje.  Mamy tam w 2008 roku wesela to dam znać jakie wrażenia.
Pozdrawiam.

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Listopada 2007, 14:01 »
My mieliśmy wesele w Różanej Dolinie i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jeśli mielibyśmy wybierać jeszcze raz, wybralibyśmy Różaną Dolinę  ;)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Listopada 2007, 15:36 »
Videobeta- ja niestety poczułam sie przez ta pania OSZUKANA I TA pANI O TYM WIE bo usłyszała te słowa ode mnie Nie będe wglębiać sie w szczególy ale az sie tam popłakałam
Nie neguje wyglądu tej sali bo jest super, otoczenie tez- o jedzeniu nic nie powiem bo nie jadłam , ale bardzo miłe panie pracownice
ale włascicielka czysto nastawiona na zysk i wpisujaca po 3 pary na 1 termin- i potem wygrywa ten kto ma wiecej gosci i kto da wiecej  ale to mnoze tyko mój przypadek nie wiem..
Catamaran- alkoholu jest bez ograniczen i to różnych rodzajów , wszelakie napoje tez zarówno zimne jak i gorace
wystrój- oni ta sale sami stroja za nic nie płaciz choc tam nie potrzeba zbyt wiele wystroju
Jeżleli chcesz wiedziec cos wiecej to pisz- a sz\czególy z mojego wesela po 25 grudnia - ale wybrałam ten lokal z polecenia

Offline BETA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Listopada 2007, 16:27 »
Jeżeli ktoś się czuje oszukany i uważasz, że wyczerpuje to znamiona art.  286&1 KK to winnaś złożyć zawiadomienie o przestępstwie w Prokuraturze lub na Policji, ewentualnie złożyć pozew cywilny.  Jednak w obecnych czasach nie używałbym na publicznym forum słowo: Oszust gdyż człowiek jest niewinny dopóki doputy nie zostanie mu udowodniona wina przed sądem.
Żyjemy w czasach umów i winnaś mieć podpisaną umowę cywilno prawną wraz z potwierdzeniem wpłacenia zadatku na papierze.  Jeżeli tego nie masz to poprostu Twoja wina, ze doszło do takiej sytuacji jaką opisujesz.
PS.  A tak na marginesie to znam takie przypadki z innych regionów Śląska.  Jak mówię młodym aby podpisali umowę to mówią - nie trzeba. . . . a potem płacz bo zostali na lodzie.  I nie dotyczy to samych restauracji, z zespołami, kamerzystami, fotografami jest podobie.
Reasumując - Życzę Ci udanego wesela i pieknego śniegu.

Marcus

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Listopada 2007, 18:29 »
wiesz nie musisz mi tu rucac kodeksami bo ja doskonale o tym wiem- jednak dla mnie to jest ewidentne oszustwo
I nie znasz mojej sytuacji- bo ja nie jestem tak tępa aby nie podpisywac umowy bo nie mam 15 lat i swój jakis tam rozum mam
Miałam karteczke z poteierdzeniem rezerwacji i własnie jechałam aby wplacic niemała zaliczke bo 2 tys i podpisywać umowę
Jakos na innych salach problemu nie było i na mojej obecnej tez nie- była wpłacona zaliczka i podpisana umowa i potw. rezerwacji
Ciekawe co bys zrobił dowiadujac się ,ze w dniu w którym potwierdzales podpisanie umowy i wpłacenie zaliczki pani wyskakuje ze niestety za godzinke przyjezie inny pan z zaliczka bo ma na weselu 120 osób a nie 70 jak ty i Tyautomatycznie odpdasz i 2 inne psry równiez , które były zapisane razem z Toba ale to była loteria KTO DA WIĘCEJ?
Nie chciałam sie włóczyc po sądach bo nie miałam na to czasu ani ochoty i po prostuto olałami znalazłam inna salę - a dobrze niech bedzie DLA MNIE TO BYŁO OSZUSTWO i tyle
A nienazywam tej pani oszustką  dla wszystkich... widocznie była tylko taka dla mnie!

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Listopada 2007, 18:31 »
W końcu umowa ustna jest tak samo wiążąca, przynajmniej powinna być. Ania po prostu nazywa rzeczy po imieniu.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Listopada 2007, 18:38 »
Dziekuję  Ci Kasiula kochana bo wiem z,e Ty wiesz o co chodzi ....
I miałam potwierzenie rezerwacji i jechałam własnie wpłacac zaliczkę i podpisywac umowę - po wcześniejszym telefonicznym potwierdzeniu tego i umówieniu się
I skończmy juz ta dyskusję jałową bo do niczego Nas nie zaprowadzi a przywołuje niemiłe wspomnienie i Ok wycofuje słowo ozustka skoro wywołuje to takie oburzenie- była delikatnie mówiąc NIE W PORZĄDKU!

Offline BETA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Listopada 2007, 20:37 »
Droga Aniu - Nie chce cię pouczać ani robić Tobie przykrości, chce cię uczulić abyś uważała na słowa.  Żyjemy w głupich czasach, że źle postawiony przecinek w umowie i już inne brzmienie, a co dopiero nazywanie kogoś oszustem.  Opisana sytuacja nie jest mi obca, gdyż na moim  terenie wsytępują w pewnym lokalu podobne praktyki.  Cieszę się ze piszesz o tym i uważam, że należy informować Forumowiczki o takich sytuacjach z jaką się Ty spotkałaś, jednak należy ważyć słowa.
PS.  Podkreślam ponownie, że nie mam nic wspólnego z tym lokalem i ich właścicielami.  Chiałem poprostu Cię przestrzec przed konsekwencjami jakie mogą Cię spotkać.
Pozdrawiam i mam nadzieję ze będziesz mieć super WESELICHO i takiego Ci życzę.

Marcus ;D

Offline 508

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Listopada 2007, 14:51 »
Dziekuje za info, ale faktycznie jak tak was potraktowala właścicielka to ewidentnie chciala wiecej zarobic.  To troche nie fair.  Mam nadzieje, że nie trafie na takich ludzi.
Jeżeli ktoś ma jeszcze jakies sprawdzone i godne polecenia restauracje to prosze :)
pozdrawiam 

Offline BETA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Listopada 2007, 15:15 »
Do 508!!!
Podaj gdzie szukasz sali w jakim regionie Śląska oraz na kiedy, bo większość bdb sal nawet na 2009 rok jest zajeta.
Pozdrawiam
Marcus

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Listopada 2007, 16:26 »
My będziemy mieli wesele w Różanej Dolinie! Powiem Wam ,że właścicielka była konkretna i miła.
Spisując umowę nie było żadnych problemów. Była to jedyna sala, w której właścicielka określiła się ,jaka będzie cena w 2009 i na umowie mamy zastrzeżone,że już nie ulegnie zmianie.
Wszędzie ,gdzie byliśmy,to mówiono nam,że cena wzrośnie,ale nikt nie był w stanie powiedzieć o ile...,ale przy 120 osobach ,to wiadomo,że koszty potem dmiametralnie rosną. 

Offline Pinesia

• forumowicz
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Listopada 2007, 19:45 »
A możecie mi powiedzieć gdzie jest ta sala Prowent ?? Albo podać jakieś namiary na nią na prv ??
Jeśli chodzi o "Różaną Dolinę" sala bardzo fajna ale termin który mnie interesuje jest już zajęty, więc odpada..

Offline BETA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Listopada 2007, 23:28 »
Prowetn jest ze Świętochłowic.Polecam!!!

Offline 508

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Listopada 2007, 14:11 »
Witam, Mieszkam w Chorzowie wiec salę chciałabym gdzies w granicach 20-30km od chorzowa.  Wiadomo jezeli chodzi o odwoz gosci to czym dalej tym wieksze koszty.  Termin jeszcze nie ustalony ale wakacje 2009 lub 2010.  Zalezy jak sala i terim spasuje.  :)

Byłam w Prowencie i powiem ze jest fajnie.  Akurat trafiłam na wystrojoną sale i wyglądała naprawdę ładnie.  Jest w Świętochłowicach.  Okolica nie ciekawa i mają taki mały ogródeczek przed wejsciem ale tak jak mówie maleńki.  Blisko drogi to też nie jest za fajne.  Mają własną str.  Aha i jedzenie naprawdę dobre i cenowo nie wygorowane.  pozdrawiam

Offline BETA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Listopada 2007, 14:17 »
A może Gospoda U Wrochema w Tarnowskich Górach? wystrój bomba, niekonwencjonalny ogród, jedzonko całkiem całkiem, cena wyższa, ale warto. Co do Prowentu to byłem i polecam za całokształt.

Offline 508

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Listopada 2007, 20:59 »
Znalazlam str Gospody ale nie widze zadnej galerii.  Ogolnie fajnie piszą ale totrzeba widzieć.  Wydaje mi sie ze jednak to troszke zadaleko. 

Czy ktos mogłby cos napisac o Elicie w Tychach??

pozdrawiam

Offline BETA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Listopada 2007, 23:03 »
Linka do Elity znajdziesz na mojej stronie w zakładce Polecamy. Wg mnie jedna z najlepszych restauracji na Śląsku, z własnym ogrodem, salą na ok. 100 osób - jest oblegana z prawie 1.5 rocznym wyprzedzeniem. Pozdrawiam