Ok, to zaczynam od początku.
Ja od lat używam suszarek Electroluxa i bardzo bardzo je sobie chwale. Szczerze to nie wyobrażam sobie urządzania nowego mieszkania bez suszarki. Nie jestem fanką urządzeń w stylu 2w1 więc wolę osobne urządzenia, tymbardziej że ustawiasz je jedno na drugim i gotowe.
Jeżeli chodzi o samo suszenie to moje suszarki zawsze wybierałam z szeroką gamą programów i miałam wiele opcji - od extrasuchych do wilgotnych, od ustawiania czasowego (np kiedy wiem że za 30 min musze wyjść to taki program wybierałam) do tzw przesuszeń ( np koszul M). Jest oczwiście grupa ubrań któych nie wkładam - jak swetry czy jedwabne buzki (albo mocno dekorowane np cekinami) ale to nieweilki procent mojego prania. To czy ubrania masz mocno wygniecione zależy w głównej mierze właśnie od programów. Sąrzeczy ktore ja przesuszam - jak spodnie w kant - i wyciągam lekko wilgotne włąśnie po to żeby odprasować kany. Ale pościel, ręczniki, bielizne - to susze "na wiór" i prosto do szafy

Nie wiem ile pieniędzy chcecie przeznaczyć ale polecam ci ten model
Electrolux EDH 97980

Dane techniczne
Klasa energetyczna A-40%
Wsad (suchej odzieży) [kg] 7
Czujnik wilgotności Tak
Kierunek otwierania Prawy
Inne Oświetlenie wnętrza, 2 silniki
Wymiary
Wysokość [cm] 85Szerokość [cm] 60Głębokość [cm] 58
Dostępne funkcje
Rodzaj suszarki Kondensacyjna
Wyświetlacz elektroniczny tak
Sterowanie Elektroniczne Opóźniony start Tak
Wskaźnik postępu programu tak
Zastosowane technologie Dwukierunkowy ruch bębna
Inne Funkcja automatycznego schładzania, Wskaźnik zapełnienia filtra, Duży wyświetlacz LCD, Sygnał dźwiękowy końca suszenia
Programy
Ilość 14
Rodzaje Suszenie bez zagnieceń, Program suszenia Mix, Program pielęgnacja wełny, Program suszenia Jedwabiu Inne Programy odświeżania ubrań, Program suszenia jeansuZużycie
Energii [kWh/cykl] 1.9
Cena niezła bo ok 2300 pln.