Autor Wątek: Sala w KEM-ie  (Przeczytany 8079 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline freak7

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.10.2008:)
Sala w KEM-ie
« dnia: 15 Października 2007, 21:48 »
Witam, znacie jakieś opinie na temat sali KEM?(koło Huty) Będę wdzięczna za wszelkie informacje, pozdrawiam gorąco.

Offline asiura
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.06.2008
Odp: Sala w KEM-ie
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Października 2007, 16:31 »
Baaaardzo ładna sala ale to na pewno już wiesz :)
Znam dziewczynę, która miała jako jedna z pierwszych wesele na Kemie i jedyne na co narzekała to czas podania obiadu - goście już przyszli a obiadu dłuuugo nie było.  Przyczyną może być to, że sala jest nowa, ekipa obsługująca jest nowa i jeszcze nie zdążyli się nauczyć jak sprawnie i szybko podać obiad.  Z następnymi posiłkami nie było problemów.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Października 2007, 17:03 »
Sala potwierdzam bardzo ładna- zreszta oni chyba tam mają 2 sale
Moge Ci potwierdzić,ze jedzonko bbb dobre moja mama często bywa tamna imprezkach firmowych itp.
Byłam tam tez daaawnoo na 18-tce kolegi- nie narzekałam na nic
Mielismy tam miec obiad na drugi dzień po naszym  weselu dla przyjezdnej rodziny  - ale wyskoczyli nam z taką  ceną ( ze wzgledu na to,ze będa to swięta)  to zrezygnowalismy
Fakt otoczenie nie za piekne itp. ale sala super , posiłki tez i obsłudze tez nie mozna nic zarzucic

Offline freak7

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.10.2008:)
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Października 2007, 18:27 »
Dzięki za info

Offline Domi24
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Stycznia 2008, 14:34 »
słuchajcie! a na ile osob robiliscie to wesele?jak wygladało podawanie obiadu, przystrojenie sali,mogłabym cos wiecej sie dowiedziec?bede bardzo wdzieczna poniewaz zarezerwowałam sobie ta sale na czerwiec 2009.  i chciałabym miec jakis poglad. moze jakies zdjecia moglibyscie przesłac?serdecznie dziekuje. [/b]

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Stycznia 2008, 20:55 »
Bylam dzis z narzeczomnym w Kemie!!!! Restauracja zrobila na nas ogromne wrazenie, jest duza przestronna i sliczna!!!! Co wiecej bez problemu mozna zarezerowac ja na 70 na sobote na sierpien 2009 (nie tak jak w Shumie).  Cennik tez maja ok (full opcja za 195 zł - z alkoholem - 0,5 l na osobę , ciastem i tortem).  My wybralismy Impresję poniewaz wydaje nam sie tam jednak trochę taniej i blizej dla gosci.  Gdyby nie oferta Impresji to pewnie robilibyśmy wesele w KEMie!!!
Aha i w KEMie jest jeszcze dodatkowa oplata 1500 zł za klimatyzację , przystrojenie sali itp.

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Stycznia 2008, 21:06 »
Domi24 restaurację KEM polecił nam znajomy który bawił sie tam teraz na sylwestrze!!! Podobno wszystko super, jedzonko bardzo dobre i obsługa również na wysokim poziomie!!!!
Ale nie licz póki co na wiele opinii na temat tej restauracji, bo działa ona dopiero od listopada 2007!

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Sierpnia 2008, 18:57 »
Może jakieś nowe opinie? Może któraś z foremek miała okazję bawić się w te wakacje na weselu w Kemie?

Offline Kasia_Przystalska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Stycznia 2009, 10:49 »
Hej, ja właśnie byłam w Kemie na weselu dokładnie we wrześniu, także zdjęcia z wesela super sala się tak na nich ładnie prezentuje, świetne oświetlenie i super jedzenie jako gość byłam bardzo zadowolona.  Obsługa składa się z młodych kelnerów czego trochę się obawiałam jednak nie ma to żadnego znaczenia ponieważ nie mam nic do zarzucenia czegokolwiek bym nie potrzebowała za raz kelner donosił.  Dodatkowo jestem na diecie bezglutenowej ponieważ jestem chora na celiakie także miałam osobne posiłki które były bez mąki i nie różniły się znacznie od posiłków innych gości.  Rosół dostałam z ryżem.  mięso bez panierki, potem krokieta ale w papierze ryżowym i jeszcze bogracz nie zagęszczony mąką na która mam uczulenie, także świetnie.  Teraz sama przygotowuje się do wesela i także zarezerwowałam sobie sale w Restauracji KEM na 2010 rok

Offline MagdaMM

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28 sierpień 2010
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Stycznia 2009, 10:24 »
szkoda tylko że koszt na 1os jest taki duży- 240zl/os   :-\

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Stycznia 2009, 11:50 »
240 zł. to kwota moim zdaniem przesadzona. Ale podejrzewam, że jak kryzys ich dosięgnie to zejdą w dół. Inne sale, które również świadczą usługi weselne na wysokim poziomie mają ceny od 160 do 190 zł/ osobę. Może czas pokaże, że chytry 2 razy traci?. Pazerność niektórych nie ma granic ;)

Offline Sophie
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.12.2009:)
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Marca 2009, 17:27 »
Moim zdaniem cena wcale nie przesadzona, bo w cenie jest alkohol, ciasta i tort, a także dekoracja sali żywymi kwiatami.  W lokalach za 160 zł zazwyczaj nie ma alkoholu, ciast i tortu.  Na przykład w Akademii Sztuki Kulinarnej w Czeladzi życzą sobie 160 zł/os, a w cenie nie ma tych rzeczy, a dodatkowo jeszcze napoje trzeba sobie we własnym zakresie załatwić.
Poza tym sala w KEM-ie jest przepiękna, klasyczna, super krzesła, których nie trzeba dekorować i pokrowców na nie zakładać, bo w niektórych salach to  totalnie brzydkie są, a nawt plastikowe się zdarzają :P heh
Jak się policzy, to naprawdę cena 240 to nie jest dużo, a dużo problemów odpada z załatwianiem, zamawianiem, kupowaniem i jeżdżeniem po wszystko. . . a do baku wody się nie leje :)
No ale to tylko moje zdanie:)
Już zamówiliśmy KEM na 21 sierpnia 2010:D

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Marca 2009, 20:43 »
Ja miałam chrzciny i raz byłam na sylwestrze w  kemie jedzenie super wszytko ładnie podane, smaczne, obsługa ok myslę że warto dać nawet te 240 :)

Offline AnnaKropla
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Września 2009, 17:04 »
Czy możecie napisać czy jest jakas zniżka za wyżywienie dla orkiestry foto i video ?  Oni też jeść muszą :) My również będziemy mieć wesele w Kem-ie i bardzo mnie cieszą pozytywne opinie.  Jednak zapomniałam o to zapytać :(
Mieszkamy poza granicami kraju dlatego wybór padł na tą restauracje bo odpada załatwianie ciast alkoholu i dekoracji.

Offline anunci
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06-08-2011
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Kwietnia 2010, 11:09 »
Ja też mam wesele w Kemie w 2011 :) Sala cudna, taka przytulna i postawa pani Kasi, która nam przedstawiała oferta po prostu bez zarzutu.  Pierwsza osoba, która poświęciła nam więcej niż 10 min.  Cena faktycznie wysoka 240 zł ale w tym jest wszystko a także klimatyzacja.  Niestety co do opłaty za zespół i fotografa tez zapomniałam zapytać :)

Offline sophisticated

• bywalec
  • data ślubu: 23.06.2012
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Kwietnia 2010, 11:23 »
Czy ta restauracja ma swoją stronę? Szukałam ale nie znalazłam :P
Proszę o wiadomość na priv.  Dzięki!

Offline aiyyo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.09.2012
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Kwietnia 2010, 19:54 »
czy opisywany KEM to jest to samo co Hotel Malta? Bo jak probuje ich strone znalezc to za kazdym razem mam odnosnik do hotelu malta :)

Offline sophisticated

• bywalec
  • data ślubu: 23.06.2012
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Kwietnia 2010, 22:00 »
To samo

Offline aiyyo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.09.2012
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Kwietnia 2010, 16:36 »
Dziekuje za odpowiedz :)

Offline ania1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.02.2010
« Odpowiedź #19 dnia: 6 Maja 2010, 09:36 »
Do SOPHIE jezeli uważasz że 240zł to jest mało to musisz mieć dużo $ w anmarku jest 160 do tego kupujesz ciasto na osobe max 10zl napoje max 10zł i alko 20 zł a wiec masz 200zł przy 100 osobach to masz w kieszeni 4000tys ja osobiscie polecam anmark dysponuja także innymi salami jeżeli ktos jest zainteresowany na terenia zagłębia i śląska Dzwonic do Firmy i pytac o Pana Tomasz Przedstawiciela on pomaga dużo załatwić

Offline Sylvvia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.07.2010 r.
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Maja 2010, 07:05 »
Wybacz, ale jeśli chodzi o wielkość i wystrój sali to sala Anmark do sali w KEMie jest nieporównywalna.

KEM ma prześliczną dużą salę, a nie taką małą "klitkę" jak Anmark. I czyściutką przestronną toaletę.  ;)

Co do reszty to nie mogę się zbyt wypowiadać.
W KEMie byłam na 2 imprezach - jedzenie było dobre, choć mnie nie zachwyciło, ciasta nie bardzo mi smakowały. Obsługa może być. Ostatnio tylko popełnili gafę bo było ciasto i kawa, a nie podali talerzyków i sztućców do ciasta  ;) No ale każdemu się zdarza. Słyszałam raczej dobre opinie na temat sali.
W Anmarku się nie bawiłam - z opini innych wiem że obsługa ok, jedzenie podobno super wygląda i super smakuje. Ale na duże wesele (od 80 osób) bym się tam nie zdecydowała. No ale każdy ceni co innego  :)

Nie ma co się przejmować opiniami innych :) jak ma być to będzie - a na pewno będzie super.
Pozdrawiam

Offline Kadu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Lipca 2010, 13:54 »
Byłam ostatnio w KEMie i zarezerwowałam salę na lipiec 2011, jednak rozmawiałam z panem, który podał nam cenę 260zł/os w tym alkohol, ( czysta i wino) ciasto, tort napoje, ale pow, że bez ograniczeń (czyli nie że 0,5  na głowę tylko ile wypiją :) ) Przy podjęciu decyzji wzięłam pod uwagę zakwaterowanie gości z wliczonym śniadaniem.  Sala piękna, jasna i przestronna.  Mam nadzieję, że będę zadowolona. . .  :D

Offline mlecyk666
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Sierpnia 2010, 10:42 »
Witam! Mam pytanie do Kadu, czy Ty juz zarezerwowałaś tą salę w Kemie?? I powiedzieli Ci, że w tej cenie masz bez ograniczeń wódkę i wino też jest w cenie? Masz to w aneksie do umowy? Pozdawiam

Offline Kadu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Sierpnia 2010, 19:41 »
Wiesz co. . .  nie było mnie i rodzice podpisywali umowę i wpłacali zaliczkę, ale kilka znajomych osób miało tam wesele i mówili, że nie ma ograniczeń.  Ale zaraz jutro sprawdzę co jest napisane w tym aneksie. . .  :-\ Mam się bać?

Offline mlecyk666
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Sierpnia 2010, 11:21 »
nie musisz się bać hehe ;P ja też tam mam wesle w 2011 tylko, że podpisałam umowę w marcu i w aneksie mam tylko wodke bez ograniczeń, cena 260zl za osobe.  Zadziwiło mnie to, że piszesz, że Ty masz jeszcze wino bez ograniczeń, bo mnie powiedzieli, że wino we własnym zakresie.  Dlatego pytam, bo jak coś to będę się wykłócać :P.

Offline mlecyk666
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Sierpnia 2010, 11:23 »
A i jeszcze mam pytanie ile powiedzieli Ci za nocleg dla gości? Mnie 140 zl za pokój dwuosobowy.

Offline Kadu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 24 Sierpnia 2010, 11:17 »
No proszę! W umowie faktycznie o winie nic nie jest napisane, ale było to powiedziane, więc myślę , że to kwestia dogadania.  Mnie z kolei za nocleg ze śniadaniem powiedzieli 240zł  >:( ale w pokoju może spać dowolna ilość gości. . .  dziwne. . .

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Sierpnia 2010, 13:20 »
Z KIMa bedziecie zadowolone :) Pełna profeska. Byłam tam na weselu i miałam tam robić swoje, gdyby nie ten durny filar na środku sali to bysmy sie zdecydowali :)

Offline mlecyk666
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Sierpnia 2010, 11:34 »
KADU a kiedy masz swoje wesele  :)? Mnie powiedzieli 140zl za pokoj dwuosobowy ale tylko dwie osoby moga w nim byc i ewentualnie dostawke moga dac z tym ze za dostawke sie doplaca ale nie wiem ile bo nie dopytalam, a z kim podpisywałaś ta umowe bo ja z Pania Kasia :).  Mnie powiedziala ze wino moge swoje wniesc bez dodatkowych oplat (w wielu restauracjach trzeba doplacac tzw korkowe).  Ja jestem bardzo zadowolona z podejscia obslugi pelna profeska ;), a restauracja moim zdaniem jest sliczna i wyjatkowa, bardzo elegancka.  Ogladalam wiele restauracji i zadna mnie nie zachwycila tak jak ta :), zaraz po wejsciu wiedzialam, ze tu chce miec swoje wesele :), juz pozniej kazda byla kiepska w porownaniu z Malta :).
Do s_erduszko, mam pytanko w czym przeszkadzaja Ci te filary :)?? one sa z boku parkietu do tanczenia :), tak z ciekawaoci pytam ;) bo moze czegos pod uwage nie wzielam :P

Offline AnnaKropla
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Września 2010, 21:19 »
Ja i moje kochanie już jesteśmy po wielkim dniu.
Przyjęcie weselne mieliśmy właśnie w KEM-ie obecnie Malcie i jesteśmy bardzo zadowoleni. Nasi goście bawili się wyśmienicie, jedzenie smaczne, wódka cały czas była stawiana na stoły, profesjonalna obsługa kelnerska.
Jedyne do czego mogę się doczepić to jacuzzi w apartamencie nowożeńców niestety nie działało ale i tak było fajnie ;-)

Offline jamesonka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Września 2010, 13:56 »
Ja wraz z moim mezczyzna  bylismy tam na weselu w zeszlym roku.
Generalnie super, sala piekna, obsluga extra, jedzonko pyszne.
Jedyny minus otoczenie zewnetrzne, te kominy, stacja bleee - nieladnie to na moje oko wygladalo, no ale zabawa bedzie sie toczyc w srodku a nie na zewnatrz  :)

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Września 2010, 14:05 »
W końcu sala znajduje się w mieście przemysłowym i to w dodatku koło huty. Jest to normalne i nie ma się czym przejmować. Jak sama zauważyłaś będziecie się bawić w środku sali, a nie na zewnątrz  :D.