tak czytam i czytam...i muszę swoje trzy grosze wrzucić o co poszło i jak to sie zaczęło.
nie było mnie w weekend w wątkach i coś przeoczyłam i pewnie większośc z Was nie do końca wie w czym rzecz..Dopiero po bezpośrednim zapytaniu Martaxyz dowiedziałam się ,co się stało. Otóż miał miejsce nieprzyjemny incydent. W Marty wątku pojawiły się bardzo nieleganckie posty, wyzwiska...-nie proście mnie o cytat, bo tego nie zrobię.Gdyż nie chcę,aby Marta to ponownie czytała. Jestem w szoku,że można było coś takiego jej napisać. Ludzie to są podli. Moderatorzy wykasowali te posty, dlatego w poniedziałek rano, nie wiedziałam o co kaman z tym zamykaniem watku? ???Napisałam Wam to, pytając Martę o pozwolenie.Zgodziła sie, ale pod warunkiem,ze nie będziecie jej teraz o tym na priva pisały, bo ona nie chce o tym pisać. I nie chce,żeby ją tym męczyć. Więc proszę,żebyście nie pisały do niej w tej sprawie...
Dlatego to zabezpieczenie to chodzi głównie o nowe osoby, które nic nie piszą.Tak jak w przypadku Marty.Zarejstrowały się z innego forum, tylko po to,żeby jej naubliżać, nie po to, aby uczestniczyć w naszym forum...
Dlatego mnie osobiście spodobał się pomysł rajdówki z zaproszeniem.Wiadomo,że dziewczyny, które sa na forum, które się tu udzielają, wklejają zdjęcia, opisy, czytały już mój, czy kogolwiek innego wątek, bez problemu takie zaproszenie do listy znajomych dostaną. Bardziej ostrożna byłabym do nowych,ale nie jest powiedziane,że nie zaproszę ich do wątków.Chodziło głównie o osobę,która np. nie ma ani jednego posta, tylko czyta, śledzi i czeka na atak.Takie okruszki, Igraszki.
Druga sprawa Antalis, która pisze,że ktoś na gg do niej pisze,że życzy jej aby synek sie urodził martwy itp.Powiem Wam,że jest to strasznie przykre i bolesne dla matki.Nawet nie wiecie jak.Bo wypowiadacie się tak na sucho, bez emocji, jakby sie nic nie stało, to internet, no to co z tego... To ukryj nr gg...Ale to nie wystarczy, bo ktoś się zaloguje i napisze jej to w poście.
Antalis jestem z Tobą. strasznie współczuję... 
Ale wracając do zaproszeń, to ja bym była za takim roziązaniem tylko i wyłącznie do prywatnych wątków(np.o dziecku, czy o ciązy...)A inne sprawy jak karmienie, pielęgnacja , bebikowe różności, formalności i wszystko inne jawne.Przecież dziewczyny na razie dawały tu tylko propozycje.Ja sama nic nie pisałam, bo nie miałam propozycji żadnych konkretnych, bo zaden ze mnie informatyk. A nie chodziło mi,żeby ograniczyć wszystkim dostęp.Jak ktoś chce czytać mój wątek, a sam nie ma dzieci, to dlaczego mam mu zabronić?Przeciez dziewczyny po ślubie, nieraz nie wiedzą gdzie sie podziać i siedzą w bebikowie, z nadzieją,że niedługo tam zawitają.
Kolejna sprawa, to ciągłe kasowanie i edytowanie postów przez moderatorów. Ten wątek podobno miał początkowo zupełnie inną formę. Zostało wykasowane kilka postów, po tym jak moderator napisał bezpośrednio do Marty:"że co się takie stało?że ktoś ci prawdę napisał?I co mamy forum zamykać?"
w związku z tym,że jest to skasowane, nie potrafię sama sobie wyrobić zdania na ten temat. I chciałabym wiedzieć, czy rzeczywiście tak było?