Autor Wątek: BEBIKOWO-tajne czy jawne ?  (Przeczytany 41910 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
BEBIKOWO-tajne czy jawne ?
« dnia: 9 Października 2007, 21:24 »
Dziewczyny bardzo proszę o opinię na ten temat .
Jest pomysł aby ograniczyc dostęp do bebikowa np . nowym osobom bez postów itd.
Proszę też o wypowiedz samych zainteresowanych , osób które chcą tego .

Ja uważam że jest to forum ogólnodostępne . Trzeba miec jednak trochę dystansu do tego co sie pisze i jakie sie umieszcza zdjecia.
Po ostatnich incydentach z okruszkiem , igraszką zaczęłam "cenzurowac " zdjecia , a takze nie piszę tego czego nie chce pisac . W ten sposób nikt niepowołany nie skopiuje moich zdejc ani nie przeczyta czegos prywatnego .
Forum jest swiatem wirtualnym i tzreba o tym pamietac !
Zawsze sie znajdą osoby które mają nieczyste zamiary ...

Jak dla mnie Bebikowo moze by jawne .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
Odp: BEBIKOWO-tajne czy jawne ?
« Odpowiedź #1 dnia: 9 Października 2007, 22:05 »
achhh ja juz sama nie wiem... mamusią będę to może się dowiem  ;D

jak dla mnie super by było gdyby każdy (zakładający swój wątek w maluszkach, potyczkach, młodych żonkach) mógł sam decydować o tym od jakiej ilości postów użytkownicy mogą go przeglądać...  ;D mowa o swoim własnym wątku
hehe ale to już takie moje wymysły  ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2 dnia: 9 Października 2007, 22:22 »
A np. niektóre strony internetowe mają tak, że nie można zapisać obrazków które na nich są. Wiecie mniej więcej o co chodzi?? Nie wiem czy to jest trudne do zrobienia czy nie, ale myślę że to by było przydatne. Bo można by było pokazywać swoje zdjęcia, ale nie można by było ich zapisać a co za tym idzie nie byłyby pokazywane na innych forach.

I najlepiej gdyby wszystkie działy tak miały, nie tylko bebikowe, ale i odliczanka i relacje.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 9 Października 2007, 22:26 »
J aiwm o co chodzi ,ale niestety nie wiem jak to zrobic  :-\ A pomysł super :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 9 Października 2007, 22:33 »
a nie możnaby było zablokowac np prawego przycisku myszki? Wiem, że tak się robi gdy ktos nie chce aby kopiować treści  czy zdjęć z jego strony czy  bloga.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 9 Października 2007, 22:39 »
Ale jak ?

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 9 Października 2007, 22:54 »
To już musi zrobić osoba tworząca to forum. Wpisuje sie pewien skrypt (ja mam gotowe skrypty z książki 101 praktycznych skryptów na strone WWW). Ja np tworząc szkolna stronę internetową też taki skrypt blokowania funkcji prawego przycisku myszki umieściłam, aby nie kopiowano zdjęc czy tekstu ze stronki.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 9 Października 2007, 23:09 »
O no własnie o to mi chodzi o czym pisze gosiaczek :) Zablokowanie prawego przycisku myszy :)

Ale myślę że to powinien wpisywać sobie każdy użytkownik który wkle zdjęcie.

Bo jak w odliczankach wkleja się zdjęcie np bukietu, to myślę że to np może być skopiowane, bo to przecież nic takiego. A te zdjęcia co chce się zablokować to wpisuje się ten skrypt i już.

Chyba że to tak nie można oddzielić więc trudno.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 9 Października 2007, 23:18 »

ricardo nie można tego chyba niestety oddzielić.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 9 Października 2007, 23:29 »

ricardo nie można tego chyba niestety oddzielić.

No to trudno...

Ale myślę, że ogólnie to jest bardzo dobry pomysł i trzeba by było się nad tym zastanowić.

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #10 dnia: 9 Października 2007, 23:49 »
pomysł ok. zawsze to jakies utrudnienie ...
chociaż jak ktośby chciał fote skopiować to może równie dobrze printscreena zrobić i fote wrzucić gdzie mu się podoba.
ALBO zobaczcie wejdźcie (w firefoxie tak jest) widok -> źródło strony tam mam wszystie linki i wszystkie wiadomości danej strony... więc kolejna możliwość podebrania foty.
Oczywiśnie nie wszyscy o tym wiedzą ... więc ten prawy przycisk to jaiś utrudnienie jest...

można tez jeżeli nie zablokują prawego przycisku konwertować wszystko do flasha.  ;D tak jak ja tu

skopiować się nie da.... (no ale może to za wymagający już pomysł....)

Póki co Ela robi super rzecz i stempluje fotki :) każde zabezpieczenie da się obejść .... więc nie wiem albo pomysł z 2 posta
albo po prostu trza uważać co się pisze i wkleja  bo i tak wszystko będzie dostępne...

achhh tyle sorry za mało składne pisanie... pisze strasznie syntetycznie i skacze z mysli na mysl  ;D ale mam nadzieje wiadomo o co chodzi :)
« Ostatnia zmiana: 9 Października 2007, 23:57 wysłana przez szajo »

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Października 2007, 00:10 »
aj coś tu mi się długo wczytuje może mi ktoś usunąć tego linka z poprzedniego posta jak Wam przeszkadza....

chodziło mi o przykład jest też tu w moim wątku post 113
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=7900.90

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Października 2007, 08:52 »
Hmmmm trudno podjąć jakąś decyzję, ale myslę, że w poście Eli jest duzo racji... forum jak sama nazwa wskazuje jest miejscem jakby nie było publicznym, gdzie nikt nikogo nie zmusza do pisania i wklejania zdjęć... Każda osoba decyduje na ile sie otworzy... Podobnie chyba ma sie sprawa z pisaniem o dzieciulkach....

Uwielbiam zaglądac do watków w bebikowie i smutno byłoby tu bez tego....  :-[

Wierzę, że mamcie podejmą słuszną decyzję ;)
Pozdrawiam :)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Października 2007, 08:58 »
No dobra to jeszcze raz w skrocie bo cierpliwosci to juz mam pod czerwona kreska :P

1. Chcialabym dodac do propozycji tez watek mezatek.

2. Nie chodzi wg mnie o calkowite zamkniecie bebkiowa czy wlasnie "mezatkowa" tylko o wiedze i kontrole nad tym kto to czyta.

3. Proponowalabym po prostu aby kazda z prowadzacych swoj watek miala opcje "lista znajomych" i osoby na tej liscie mialyby dostep do jej watku.

4. Dostac sie na liste znajomych moznaby przez wyslanie zapytania/prosby do wlascicielki watku i ona decydowalaby czy kogos przyjmie czy nie (dziala cos takiego na grono.net i super sie sprawdza - tam nawet nie mozna sie zalogowac bez zaproszenia a zrobilo furore)

5. Jezeli ktos nie ma nic do ukrycia to przeciez nie jest zbyt duzym problemem poprosic o przyjecie?

6. W koncu uwazam, ze nie chodzi tu o same foty, ale rozne informacje z zycia.

To na tyle ode mnie.

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Października 2007, 09:19 »
no to podobny pomysł do mojego z 2 postu...
lista znajomych a ja pisałam, że każda w swoim wątku decyduje ile postów musi mieć użytkownik coby mógł czytać ten wątek :)

nie wiem chyba ani jedno ani 2 adminom się nie spodoba  ;D

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Października 2007, 09:27 »
Jesli moge.
podpisuje sie pod Rajdówką i 'niekopiowaniem' opisów i zdjęc przez 'obcych'(tak jak zaproponowała Gosia.
ale tez Ela ma wiele racji..'miejsce publiczne' jak je Elu nazywasz(forum) ok racja.
Ale jesli bede miała w swiadomosci ze zaden xxx logujący sie np 2razy nie wejdzie do mojego watku i nie przeczyta o sprawach dlamnie waznych,-ale takich z którymi chce sie podzielic z bliskimi mi TU osobami-będe sie czuła pewniej i będe spokojniejsza...
Min dlatego poprzestaje na watku w mężatkach ;D,,a nie w bebikowie...
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Października 2007, 09:47 »
Byłabym ostrożna jesli chodzi o to pytanie się czy można czytać kogoś wątek....

Może to zrodzić niezdrowe sytuacje, bo jakby sie czuła osoba, która po wysłaniu zapytania dostanie odmowną odpowiedź? Chyba zadna z nas nie chciałaby się w takiej sytuacji znaleźć....

Trzeba to bardzo dobrze przemyśleć...... Forum to forum i nic tego nie zmieni.... KAŻDY może tu wejść.....

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Października 2007, 09:48 »
Ja uważam że jest to forum ogólnodostępne . Trzeba miec jednak trochę dystansu do tego co sie pisze i jakie sie umieszcza zdjecia.
Po ostatnich incydentach z okruszkiem , igraszką zaczęłam "cenzurowac " zdjecia , a takze nie piszę tego czego nie chce pisac . W ten sposób nikt niepowołany nie skopiuje moich zdejc ani nie przeczyta czegos prywatnego .
Forum jest swiatem wirtualnym i tzreba o tym pamietac !
Zawsze sie znajdą osoby które mają nieczyste zamiary ...

zgadzam się z elą w 100%

nie zrozumcie mnie źle ale moje zdanie jesta takie na ten temat:

nie róbmy kolejnej zadymy w tej kwestii ,jedna już była w sprawie "ukrytego działu"

Każdy kto jest zalogowanym czyli pełnoprawnym użytkownikiem tego forum powinien w sposób nieskrępowany mieć możliwość z niego korzystać

takie pytanie właścicielki czy właściciela o zgodę itd.... jak wy sobie to wyobrażacie rozwiązać technicznie?  :drapanie: sekretarke trzeba będzie zatrudnić

każdy forumowicz jest dorosły i powinien wiedzieć co może a czego nie powinien  na forum umieszczać

NIe jestem Wam wrogiem (wręcz przeciwnie) , ale usiłuję zwrócić uwagę na to że za moment padnie propozycja " a może rozdzielmy fora regionalne bo po co np. forumowicz z województwa X ma wiedzieć co się dzieje w województwie  Y"   (na razie tylko dwa działy proponujecie "schować" )

Litości i trochę zdrowego rozsądku w tej kwestii  :brewki: plisssssssss

są sprawy o których lepiej porozmawiać z przyjacielem , kolegą , przy kawie , lampce wina , niekoniecznie należy je eksponować na forum PUBLICZNYM  ( ten Caps Lock to tak po złości  :los:)

amen

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Października 2007, 09:55 »
AndziaK i co z tego ze dostanie odmowna odpowiedz? przeciez to jest tylko moj watek a nie cale forum??

Jezeli ktos mnie nie chce i ma odwage o tym powiedziec to spoko - lubie szczerosc.

MISIEK bardzo prosto funkcjonuja takie rzeczy na innych forach i to o wiele wiekszych.

hm.. no niby forum publiczne ... po co pisac co sie mysli... nie pokazywac waznych momentow.. tylko myslalam, ze jest to zaleta tego forum.

Ale przyszedl mi do glowy pewien pomysl. :)

Pozdrawiam!

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Października 2007, 09:59 »

Nie, nie tylko o te osoby. Mogą się wypowiadać wszyscy, gdyż dotyczy to każdego, kto chciałby o dzieciakach poczytać, poza tym poruszono też wątek mężatek.
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2007, 10:37 wysłana przez merkunek »

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Października 2007, 10:09 »

Nie, nie tylko o nie. Mogą się wypowiadać wszyscy, gdyż dotyczy to każdego, kto chciałby o dzieciakach poczytać, poza tym poruszono też wątek mężatek.

wiecie co?
tak sobie myśle i mysle i dochodze do wniosku,że tak juz musi byc.Forum to furum.rządzi sie swoimi prawami.Jest w mniejszym lub w większym stopniu formą ekshibicjpnizmu...sami decydujemy co gdzie piszemy.
amen2 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2007, 10:32 wysłana przez Maja »
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Października 2007, 10:19 »
wiecie co?
tak sobie myśle i mysle i dochodze do wniosku,że tak juz musi byc.Forum to furum.rządzi sie swoimi prawami.Jest w mniejszym lub w większym stopniu formą ekshibicjpnizmu...sami decydujemy co gdzie piszemy.
amen2 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D[/color]

i ja napisze AMEN!!!! :)

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Października 2007, 10:20 »
dla uścislenia
ja jestem za jawnością dla osób zalogowanych...

tamto u góry to jakieś takie "moje pomysły"

;D ;D ;D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Października 2007, 10:21 »
Dzis znow dostalam na gg debilna wiadomosc ,sadze ze to od osoby ktora zyczyla mi by maly urodzil sie martwy  :'( :-\ Tym razem tez pisala o Kacperku :( Nie mam zamiaru tego wyluchiwac :( Gdyby bebikowo bylo tajne sadze ze "byle kto" nie mialby do niegoi dostepu a wiadomosci zawarte w naszych watkach ( czasem takie najprostsze pod sloncem ) nie bylyby wykorzytywane przeciwko nam.

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Października 2007, 10:28 »
Dzis znow dostalam na gg debilna wiadomosc ,sadze ze to od osoby ktora zyczyla mi by maly urodzil sie martwy  :'( :-\ Tym razem tez pisala o Kacperku :( Nie mam zamiaru tego wyluchiwac :( Gdyby bebikowo bylo tajne sadze ze "byle kto" nie mialby do niegoi dostepu a wiadomosci zawarte w naszych watkach ( czasem takie najprostsze pod sloncem ) nie bylyby wykorzytywane przeciwko nam.

Antalis!wiem ze to nie przystoi ale ***a trzeba byłoby takiego osobnika/czke ... :o :o :ocisnienie mi skacze jak takie cos czytam..bardzo mi przykro.
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2007, 10:38 wysłana przez merkunek »

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Października 2007, 10:31 »
Dziewczyny dochodze po prostu do wniosku, ze nie mozna pisac o osobistych rzeczach, byc do konca szczerym, nie angazowac sie.

To chyba bedzie najlepsze wyjscie.

Niestety.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Października 2007, 11:01 »
Dziewczyny dochodze po prostu do wniosku, ze nie mozna pisac o osobistych rzeczach, byc do konca szczerym, nie angazowac sie.

To chyba bedzie najlepsze wyjscie.

Niestety.

Na to to wszystko wychodzi.... Ale to że przecież ze sobą rozmawiamy, zwierzamy się, traktujemy się jak bliskich przyjaciół to jest tutaj cała magia. A teraz nagle mielibyśmy przestawić się na co?? cześć, co słychać, ok, i tyle??

Jak mamy się nie angażować, nie zwierzać to na to wychodzi. Zostanie suche forum...

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 10 Października 2007, 11:03 »
sory, ale odnoszę wrażenie że zostałyśmy wywołane go głosu tylko po to by sobie podyskutować  ::)

wiem ile zachodu było przy tym by zablokować żonkosie dla "gości" - w końcu sie udało, ale po trochę nie przyjemnej dyskusji - ma sie nas tu trochę za takie małe trybiki co to są codzienni i napędzają forum, bo jakąż siłą są ci co tylko czytają  ???

mam nadzieję, że znajdzie się rozsądne wyjęcie z tej sytuacji aby był "wilk syty i owca cała"

w przeciwnym przypadku pozostaje nam sucho pisać "cześć" albo zwykłe czytanie...

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 10 Października 2007, 11:05 »
Dzis znow dostalam na gg debilna wiadomosc ,sadze ze to od osoby ktora zyczyla mi by maly urodzil sie martwy  :'( :-\ Tym razem tez pisala o Kacperku :( Nie mam zamiaru tego wyluchiwac :(

O zgrozo!!! Jestem w totalnym szoku!!! Jak można cos takiego komus napisać!!!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Października 2007, 11:24 »
Antalis może warto pomyśleć nad wykasowaniem z profilu numeru gg.....

Ja dołożę swoje AMEN......