Autor Wątek: 7 letnia dziewczynka wazy 220 kg !!!  (Przeczytany 1690 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
7 letnia dziewczynka wazy 220 kg !!!
« dnia: 5 Października 2007, 12:34 »
 Jak to zobaczylam to normalnie mi  :szczeka:

Jak matka mogla do tego doprowadzic , szkoda ,ze przetlumaczyli na niemiecki bo niewiele z tego zrozumialam  :drapanie:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Odp: 7 letnia dziewczynka wazy 220 kg !!!
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Października 2007, 12:37 »
boze jakie to niesmaczen jest...
A poza tym jak mozna tak doprowadzic dziecko do takiego stanu.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Października 2007, 13:03 »
Jak można doprowadzic dziecko do takiego stanu :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:
 :klnie: :nerwus:
 Tych rodziców to :boks_4: :ckm: :biczowanie: :boks:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Października 2007, 13:04 »
Mam nadzieję, że ktoś pomoże temu dziecku... bo inaczej to nie wiem ile ta dziewczynka jeszcze pożyje... przecież serce jej nie wytrzyma... szok!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #4 dnia: 5 Października 2007, 14:57 »
 :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Matke powinni zamknąć !!!!!!  >:(

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Października 2007, 19:52 »
Dziewczynki, pozwoliłam sobie przetłumaczyć ten reportaż:)

p.s. co za nienormalna matka:/

Jeśli rodzice będą w dlaszym ciągu tak "paść" swoją córkę to może ona nie dożyć swoich następnych urodzin. Lekarze stwierdzają to z całą stanowczością jednak matka dziewczynki postępuje jak dotychczas: dziewczynka dostaje dziennie 10 000 kalorii w formie fastfoodów, słodyczy i coca-coli. Co za tym idzie waży dziś 220 kg i nosi niechlubny tytuł najgrubszego dziecka świata.

5 litrów coli, 15 hamburgerów z frytkami, kilogramy czekolady - to dzienny plan żywieniowy Jessicki i najprawdopodobniej również jej wyrok śmierci. To co inne dzieci zjadają w ciągu pół roku,  7-letnia Jessica pochłania w ciągu jednego dnia z drastycznymi tego skutkami. Podczas naszej ostatniej wizyty przed 4 latami ważyła już niesamowicie dużo - 110 kg - a tak wygląda dziś. Pełza po podłodze, nie może biegać i z wielkim wysiłkiem wdrapuje się na sofę.
- "Za każdym razem muszę się mocno wspierać o stół, w przeciwnym razie nie dam rady usiąść na kanapie i zawsze po tym czuję się totalnie wyczerpana."
To ona doprowadziła swoją córkę do takiego stanu - mama Caroline daje jej wszystko czego dziewczynka zażąda: biały chleb i chipsy na śniadanie do tego litry coli, dziecko chce coraz więcej.
- "Już w pierwszych tygodniach po narodzinach mała ciagle płakała. lekarz mówił, ze to kolka ale ja wiem, że ona była głodna. Dawałam jej butelkę mleka ona nadal płakała, dostawała kolejną i wciąż to samo, wciąż była głodna."
Skutki zdrowotne tak wysokiej wagi są wręcz fatalne: kości dziewczynki uległy zdeformowaniu pod wpływem tak dużego ciężaru ciała.
Gdy próbuje na siedząco dla nas zatańczyć po kilku sekundach jest kompletnie wyczerpana.
Zapytana -"Czy lubisz tańczyć?"-, odpowiada: -"Tak, ale zawsze brakuje mi przy tym tchu".
Jessica była na konsulatacji u znanego specjalisty ale nie przyniosło to pożądanych efektów gdyż matka nadal karmi ją wszystkim czego dziewczynka sobie zażyczy. Jeśli matka nie będzie konsekwentna i nie zmieni diety swojego dziecka, może ono nie doczekać swoich następnych urodzin, tak twierdzą specjaliści.
- "Jeśli matka nie będzie zdolna do wprowadzenia zmian w żywieniu swojej córki, które mogą uratować jej życie może się to skończyć śmiercią".
Każda kochająca matka postawiona przed takim faktem zrobiłaby wszystko by ratować swoje dziecko. Jednak Caroline wydaje się nie rozumieć ostrzeżeń lekarzy - "Moja córka po prostu lubi jeść, to nic złego" - i karmi ją nadal słodyczami, białym chlebem i tłuszczem. Pytanie jednak, jak długo?

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #6 dnia: 5 Października 2007, 20:31 »
Masakra :mdleje:

Matce powinni odebrać prawa rodzicielskie.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #7 dnia: 5 Października 2007, 20:51 »
 Powinni ja zabrac matce i umiesci w zakladzie zamknietym albo w szpitalu i odchudzic dla jej wlasnego dobra  8)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 6 Października 2007, 01:16 »
To dziecko potrzebuje pomocy - to jest pewne, rownie pewne jest to, ze pomocy potrzebuje takze matka. Ta pomoc powinna byc im udzielona znacznie wczesniej, nie dopiero teraz, kiedy sprawa urosla do sensacyjnych rozmiarow i mozna "w koncu" pokazac ja w TV, niemal proszac sie o tego typu reakcje. To dziecko nie przytylo 200kg z dnia na dzien
no właśnie - dlaczego nikt wcześniej nie reagował
jeny jak można tak zapaść dziecko - i skąd ta dieta  ::)
ciekawa jestem czy bedzie dalszy ciąg tej historii czy poprostu - sensacja dziś - nieważne co bedzie jutro...

Offline ivonca

• forumowicz
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #9 dnia: 7 Października 2007, 21:26 »

Widzialam ten program w TV i to jest tylko jego czesc, szukalam fragmentu, w ktorym pokazywali jak ta mala  juz schudla......nadal mieszka z matka, wazy jakies 70 kg, ale  wygalda strasznie......ma ogromnme problemy z chodzeniem, zdeformowane nogi, stopy......wszystko przez ten ciezar, ktory musialal "nosic".....i ta obwisla skora...wszedzie....mala sie jej poprostu wstydzi....

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #10 dnia: 8 Października 2007, 09:33 »
wiecie co....ja sie popłakałam....dobrze chociaz, że matka przestała juz paść dziecko...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline madi_001

• entuzjasta
  • data ślubu: 2 wrzesień 2006
« Odpowiedź #11 dnia: 8 Października 2007, 10:20 »
poprostu tragedia   :mdleje:  na codzień uczę się o żywieniu i nie wiem jak można dawać takie rzeczy do jedzenia dziecku  :mdleje:

matka nie powinna mieć praw rodzicielskich a gdzie był ojciec.....  bo po mamusi też widać ze sobie nie żałuje

nie mieści mi się to w głowie :beczy:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Października 2007, 21:46 »
oj  :-\
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -