Autor Wątek: Atrakcje na weselu  (Przeczytany 4681 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bogi
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 03.10.2009
Atrakcje na weselu
« dnia: 30 Kwietnia 2009, 21:25 »
Witajcie

Większość wesel jest taka sama i napewno wielu z Was zastanawiała się jak urozmaicić własne,
uczynić wyjątkowym, zabawnym, aby nie powiało nudą.
Dlateo pytam: Co można zrobić takiego aby ŚLUB był ciekawy?
piszcie o swoich pomysłach, atrakcjach, przysłowiowych "perełkach"

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Odp: Atrakcje na weselu
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Czerwca 2009, 01:43 »
Na pewno atrakcją na weselu są czekoladowe fontanny, stół wiejski.

A z pokazowych - fajerwerki, pokazy barmańskie, balony wypełnione konfetti (latają pod sufitem i po 1 tańcu pękają a na Was spada wspomniane wcześniej konfetti).

I nie wiem co jeszcze  ;D Jak na coś wpadnę to dam znać  ;)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Czerwca 2009, 16:12 »
Zapomniałaś o pierwszym tańcu weselnym młodej pary - dobrze przygotowany może być naprawdę dużą atrakcją dla gości ;)

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Czerwca 2009, 21:22 »
Byłam kiedyś na weselu, na którym mniej więcej co 2 godziny była jakaś "atrakcja" - m. in. pokaz barmański, karaoke... nie pamiętam co tam jeszcze się działo ale oprócz tych atrakcji obok sali w ogrodzie stał namiot z... piłkarzykami, dart'em ( nie wiem czy tak to się piszę ;) ) i innego typy "grami" - mi osobiście taka forma wesela nie odpowiadała bo dla mnie w weselu najważniejsze jest po prostu fajnie razem spędzić ze sobą czas i wytańczyć się za wszystkie czasy... no ale każdy lubi coś innego ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Czerwca 2009, 21:57 »
Tak a propos tańca. Zastanawiam się czy oprócz 1 tańca nie zrobić tańca o północy, przed tortem. Jakaś myśl kiełkuje, dam znać  :D

Offline bogi
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Czerwca 2009, 17:31 »
Balony pod sufirtem spadające na parę młodą fajny pomysł - sammoment ekstytujacy, a czy później "nie przeszkadzają w tańcu"?
A pierwszy taniec nie tradycyjny - jakiś układ trzeba stworzyć,albo podpatrzeć, ale gdzie?

Offline athra
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Czerwca 2009, 20:16 »
Cytat: bogi link=topic=15996. msg946782#msg946782 date=1245511914
A pierwszy taniec nie tradycyjny - jakiś układ trzeba stworzyć,albo podpatrzeć, ale gdzie?
Na youtube jest tego bardzo dużo - wystarczy wpisać w wyszukiwarkę pierwszy taniec i inspiracji będzie aż za wiele ;)
Zapraszam na mój blog z inspiracjami: niebanalnyslub. blogspot. com

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Czerwca 2009, 20:45 »
Cytat: Mysikróliczek link=topic=15996. msg943270#msg943270 date=1245182258
Tak a propos tańca.  Zastanawiam się czy oprócz 1 tańca nie zrobić tańca o północy, przed tortem.  Jakaś myśl kiełkuje, dam znać  :D
Mój narzeczony i ja też mamy taki zamiar - jako pierwszy taniec zatańczymy walca angielskiego (lub mix tańców standardowych) a po północy paso doble i może rumbę :) To będzie zwieńczenie (choć na pewno nie koniec) kilku lat nauki ;) Już nie mogę się doczekać. . .

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Czerwca 2009, 20:48 »
Super pomysł!  :D To na pewno będzie atrakcja  :) Ja jeszcze do końca nie wiem co i jak... ale mam trochę czasu na zastanowienie  ;)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Czerwca 2009, 21:04 »
A chodzicie już na jakiś kurs tańca? Moim zdaniem, warto zacząć uczyć się na "zwykłym" kursie (co najmniej rok wcześniej) i dopiero jak się z grubsza opanuje technikę, zapisać się na lekcje prywatne.  Dużo lepsze efekty! :) Zastanawia mnie tylko, czy da się cokolwiek zatańczyć w sukni na tzw.  "kole".  Generalnie do typowych strojów ślubnych pasują raczej tańce standardowe, dlatego jeśli ktoś planuje zatańczyć po północy coś "latynowskiego", to radzę najpierw się przebrać ;)

Offline maja_tor

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Czerwca 2009, 22:04 »
Mojemu narzeczonemu marzy się walc wiedeński.  Problem jest tylko taki, że on już umie to tańczyć a ja niestety nie.  Również dowiedziałam się, aby zatańczyć go bez problemu należy dużo wcześniej zacząć ćwiczyć.  Nie chodzi o same kroki, ale przede wszystkim o to, aby nie zakręciło się w głowie :) Podobno jest to problem sporo par, które chciały zatańczyć to na weselu a kończyło się mdłościami :(

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Czerwca 2009, 01:17 »
Cytat: maja_tor link=topic=15996. msg947640#msg947640 date=1245614687
Mojemu narzeczonemu marzy się walc wiedeński.   Problem jest tylko taki, że on już umie to tańczyć a ja niestety nie.   Również dowiedziałam się, aby zatańczyć go bez problemu należy dużo wcześniej zacząć ćwiczyć.   Nie chodzi o same kroki, ale przede wszystkim o to, aby nie zakręciło się w głowie :) Podobno jest to problem sporo par, które chciały zatańczyć to na weselu a kończyło się mdłościami :(
Walc wiedeński, bardzo ambitny wybór ;) Rzeczywiście nie łatwo się go nauczyć, na szczęście w tańcu to partner prowadzi, więc jeśli Twój narzeczony naprawdę dobrze tańczy, to nie masz się o co martwić ;) Ja bym się jednak nie zdecydowała  na walca wiedeńskiego, nie tyle z obawy o mdłości ale dlatego, że biorę ślub latem i nie chcę się spocić na samym początku wesela ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Czerwca 2009, 08:06 »
Zaczynaliśmy kurs tańca od wiedeńskiego i okazał się za szybki. Dlatego zdecydowaliśmy się na angielskiego :) Od listopada mamy indywidualne lekcje.

Offline bogi
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Czerwca 2009, 20:07 »
Mojemu narzeczonemu marzy się walc wiedeński.  Problem jest tylko taki, że on już umie to tańczyć a ja niestety nie.  Również dowiedziałam się, aby zatańczyć go bez problemu należy dużo wcześniej zacząć ćwiczyć.  Nie chodzi o same kroki, ale przede wszystkim o to, aby nie zakręciło się w głowie :) Podobno jest to problem sporo par, które chciały zatańczyć to na weselu a kończyło się mdłościami :(
[/quote

Gratuluje i troche zazdroszczę wam że chodzicie na naukę tańca ze swoimi połówkami.
Nas niestety ogranicza brak wolnego czasu wiec coś sami wymyślimy, bez zbytnich wywijasów,prosto,zgrabnie a może i do śmiechu bo faktycznie na youtubie jest tego pełno! :)

Offline LenaLondyn

• Lenka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.05.2010
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Sierpnia 2009, 00:15 »
My rowniez zatanczymy walac wiedenski :) moj przyszly maz tanczyl zawodowo ...wiec ten problem mam z glowy :) 

Offline kozacy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.2010
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Sierpnia 2009, 21:24 »
Widziałam kiedyś na youtubie pierwszy taniec gdzie para zaczęła normalnie a po chwili zaczęli dołączać goście i nagle wszyscy ustawili się i zatańczyli trillera M. Jacksona! zobaczcie sobie- może ciągle jest w necie.  Mi się to spodobało! Mój kozak powiedział że my powinniśmy zatańczyć 'temat' z bajki Miś Paddinkton - nasz maluszek uwielbia tą bajkę i na weselu musi być grane ;-) co o tym myślicie?

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Sierpnia 2009, 12:03 »
Fajny pomysł z tym thrillerem, widziałam kiedyś. Tylko wyobraź sobie jak ciężki do zrealizowania. Tyle osób tam zatańczyło - trzeba zrobić jakieś próby wcześniej - angażujesz wszystkich gości. No i tylko po to żeby nagrać to kamerą, bo niespodzianki dla nikogo nie będzie - wszyscy będą się tego spodziewać. Także jak dla mnie - średni pomysł żeby zrobić to na weselu, chociaż przyznam - filmik genialny i miło się to ogląda.

A co do tej bajki - nie mam pojęcia o co chodzi  ???

Offline kozacy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.2010
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Sierpnia 2009, 22:42 »
jest taka bajka Miś Paddington- i tam leci muzyczka którą uwielbia moje dzidzie i mój mąż ;-) Taki jazzujący kawałek- śmiejemy się ze zagrają nam to na pierwszy taniec (tzn ja się śmieje ale nie wiem czy kozaczek nie traktuje tego jako umowę słowną...) ;-)