Autor Wątek: płyta z ćwiczeniami  (Przeczytany 5905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
płyta z ćwiczeniami
« dnia: 7 Maja 2006, 13:53 »
czy ktoś z was ma coś takiego??

chciałabym sobie ku[ić coś na brzuszek, nóżki , ramionka ale nie wiem  co wybrać..

zalezy mi na jakiś ćwiczeniach na zasadzie ćwiczenia razem a nie instruktażu.. nie chcę się sama męczyć ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
płyta z ćwiczeniami
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Maja 2006, 13:56 »
Monia, w tym numerze Shape dodają płytkę z ćwiczeniami Pilates - bardzo fajna

Offline merkunek

• Chuck Norris
płyta z ćwiczeniami
« Odpowiedź #2 dnia: 7 Maja 2006, 14:01 »
Moniu, bardzo fajne są ćwiczenia FAT BURNING, miałam tą płytkę już wcześniej kupioną nie pamiętam z czym, z jakąś gazetą, ale ostatnio widziałam, że jest w paczce z herbatami System SlimFigura z tą samą instruktorką, której płytki mam w domu. Całość ma kroki podstawowe, jak i zestaw ćwiczeń; no i zaletą jest, że ćwiczy się razem z dziewczynami z filmu. Polecam!!! :-)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
płyta z ćwiczeniami
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Maja 2006, 14:03 »
ja moge polecić płyki Cindy Crawford
Sa teraz w sprzedaży na allego....mozesz sobie zapodać natychmiast.
http://allegro.pl/item102073113_dvd_cindy_crawford_ksztaltuj_swoje_cialo_hit.html
http://allegro.pl/item102398522_dvd_cindy_crawford_nowy_wymiar_nowosc.html#photo
http://allegro.pl/item102444841_dvd_cindy_crawford_nowe_wyzwanie_nowosc.html#photo

Ćwiczyłam z nimi swego czasu i są naprawdę super...uważam, że najlepsze ze wszystkich dostępnych na rynku.
Ja mam co prawda starą wersję VHS, ale DVD tez sobie zapodam - przyda sie na "po ciąży".
Cwiczenia nie są nużące, płytka nie nudzi sie nawet po którymś tam przejrzeniu. Potrzebujesz tylko hantli, ręcznika, krzesła i wody do picia.
A rezultaty przy konsekwentnym postępowaniu widać ...wiem to po sobie.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
płyta z ćwiczeniami
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Maja 2006, 14:14 »
a te z serii "chcę mieć taki.. brzuch, posladki, ramiona"..???

dzięki za info.. zaraz oblukam.. za tą gazetką też się rozejzę..  :mrgreen:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
płyta z ćwiczeniami
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Maja 2006, 14:18 »
Cytat: "monia"

Tych nie polecam.
Ćwiczenia muszą być kompleksowe i rozwijać wszystkie patrie mięśniowe. Np ćwiczenie samych mieśni brzucha bez mieśni grzbietu spowoduje, że bedziesz sie garbić, bo nie bedzie przeciwwagi do silnych mięsni brzuszkowych ze strony mieśni pleckowych.
Poza tym te wybiórcze ćwiczenia szybko się nudzą...wiem to z autopsji.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
płyta z ćwiczeniami
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Maja 2006, 17:18 »
Cytat: "monia"

ja mam w domu właśnie z tej serii  chcę mieć takie ciało ale jakoś nie miałam;)jeszcze pokazji przejrzeć tej płyki. :mrgreen: płytka oczywiście dodana do shape :)

Monia a może spróbuj w necie czegoś poszukać - ja przez bearshera ściągnełam parę filmików z ćwiczeniami (np. 8 min na brzuch - super, można się nieźle zmęczyć)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
płyta z ćwiczeniami
« Odpowiedź #7 dnia: 7 Maja 2006, 17:33 »
hehe

ja też nie będę miałą ale pomarzyć można ;)

Offline aniula

• entuzjasta
płyta z ćwiczeniami
« Odpowiedź #8 dnia: 7 Maja 2006, 20:14 »
Cytat: "Anusia-szczecin"

Ja ma wszytkie z tej serii, mam tez callanetics,  Fat burning, pilates  :mrgreen:
Zmieniam je sobie bo szybko się nudzę poza tym różnorodność jest wskazana.
Po ćwiczeniach z serii " chcę mieć taki..." zauważyłam zmiany na plus w umięśnieniu brzucha i pośladków, ramiona tak średnio. Tyle że nie robiłam  np. tylko posladków: poł godziny rozgrzewka potem jedna seria 15 minutowa na posladki i 15 minut na brzuch.
Callanetisc jest na wszystko, spokojny nie namęczysz się i nie spocisz. Ćwiczyłam pare lat temu regularnie ( codziennie ) i naprawde dobrze wykonywany przynosi efekty.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
płyta z ćwiczeniami
« Odpowiedź #9 dnia: 7 Maja 2006, 20:43 »
Cytat: "martini"
C. Crawford o ktorych wspomniala Liliann takze polecam, z wyjatkiem tej pierwszej - jest to starsza kaseta zawierajaca wiele bledow i jesli nie wie sie dokladnie, czego jak nie nalezy robic

...też mi sie to obiło o uszy, z tym, że mam niejakie doswiadczenie w ćwiczeniach siłowych, dlatego nie stanowiło to dla mnie problemu. A co do obciążania stawów przez ćwiczenia na tej kasecie...to wiele wody wylano w tym temacie w prasie kobiecej (swego czasu). Ja ćwiczyłam te zestawy dość długo i stawy pozostały nienaruszone, a niestety moje do najmocniejszych nie należą.

Cytat: "martini"
O serii z cyklu "chce miec taki brzuch posladki etc" tez slyszalam sporo cieplych opinii, ale osobiscie nie lubie kaset rozbijajacych cwiczenia na rozne partie ciala, lubie spedzic godzine trenujac cale cialo.

I tu masz świętą rację.
— Richard M. Devos