Autor Wątek: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)  (Przeczytany 1019751 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Odp: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)
« Odpowiedź #7140 dnia: 20 Listopada 2014, 10:54 »

Niestety inni racza go roznymi badziewiami,

skąd ja to znam....... ale znalazłam na to sposób - też kupuję "badziewia" dzieciom tych "cwanych" rodziców  8)

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #7141 dnia: 20 Listopada 2014, 10:58 »
A mi szkoda tuch dzieci i jestwm w kropce, bo innym mojego nie szkoda.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #7142 dnia: 20 Listopada 2014, 11:25 »
rozumiem, ze to jakas rodzina i spotykacie się w Wigilie, ale nie prościej się umówić, że po prostu nie robimy sobie prezentów? bo przecież i tak coś znajdą pod choinką od swoich rodziców...kupowanie na siłe jakiegoś "badziewia" dla zasady jest dla mnie bez sensu....

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7143 dnia: 20 Listopada 2014, 11:41 »
Nie o świąteczne prezenty, bo nie spotykamy się w wigilię.  To są na urodziny, mikołaj i dzień dziecka.
Wigilia w małym gronie tylko moi rodzice,  siostra i my.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #7144 dnia: 20 Listopada 2014, 13:01 »
To są dzieci brata męża. I ZAWSZE, ale to ZAWSZE się wysilałam. Mamy bardzo chłodne relacje. Nie spotykamy się, nie zapraszamy na imprezy.

Tzn ja co roku zapraszam ich dzieci na urodziny moich dzieci, nigdy nie przyjeżdżają i nie zapraszają moich dzieci na urodziny tamtych. Po prostu po 13 latach bycia z moim mężem mam już dość. Jeszcze jak chodziło o nas, starych, to przymykałam oko. Nie musimy się lubić. Ale przestałam wozić teściowej prezenty na urodziny tamtych dzieci, żeby teściowa je przekazała. Też mi zawsze było szkoda, bo to przecież tylko dzieci, ale ile można... Już oznajmiłam teściom że więcej ich na urodziny nie zapraszamy skoro oni mają gdzieś nasze dzieci.

I tak już powiedziałam teściowej 3 lata temu żeby przekazała im że my robimy tylko dzieciom, im nie. Żeby nam nic nie kupowali.

Więc tak, mój syn od nich dostał w zeszłym roku taką lampkę na biurko, MEGA tandeta, dodatkowo kupili żarówkę która nie pasowała. Lampka się stłukła po chyba tygodniu. Do tego UWAGA - był z 8cm bałwanek z czapką mikołaja który miał z tyłu przycisk i wtedy się świecił na różne kolory  ::) Przypomniam że miał wtedy 6,5r.

Córka dostała UWAGA!!! Pozytywkę - dzidzię siedzącą na księżycu, taka z niby porcelany. Wywaliliśmy to bo to bylo tak straszne, że się każdy tego bał, przysięgam  :P Mąż ma gdzieś zdjęcie, na pamiątkę :P A dwa lata temu dostała taką lalkę w sukni ślubnej, ale taką do postawienia, nie do zabawy, też miała tak przerażający wygląd że nikt tego nie chciał jak proponowaliśmy :P

Córka np. na chrzciny dostała 2 ręczniki ::) a na roczek pluszowego słonika.

Ja dostałam kiedyś od nich komplet filiżanek i talerzyków, na każdej była wydrukowana czarno-biała para która się przytulała i była tam jeszcze w kontraście czerwona róża... Na bank to jakiś stary prezent może bratowej bo pudełko bylo popękane i wgniecione.

Mąż dostał wystruganego chyba z drewna zgarbionego indianina czy coś...

Teściowa pamiętam dostała od nich któregoś razu breloczek do kluczy, straszny... I od razu zaznaczam, nie są biedni. Ale nie o to chodzi, bo ja zawsze robię dość skromne prezenty, do 70zł. WIęc można coś już za to kupić normalnego.

Naprawdę tego się nie da opisać :P ;D ;D ;D Jest tego dużo więcej, ale nie będę wątku zaśmiecać :P

Jak już nie mam pomysłu to lepiej zestaw kosmetyków kupić z Reala itp.

Chyba zrobię tak, że po prostu pojedziemy do jakiegoś sklepu i coś tam wybiorę co mi przyjdzie do głowy.

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #7145 dnia: 20 Listopada 2014, 13:09 »
Ania rzeczywiście coś nie tak z nimi.
Ja mam tak samo z bratową swoją, zapraszana na imprezy moich dzieci nie przychodzi wcale, a jak przychodzi to zawsze mówi, że Piotrek (mój brat) jest naszą rodziną i to on ma prezenty (ona nie uważa naszej rodziny za swoją), jak Piotrek zapomni kupić to ona zgania na niego, a przecież sama z siebie mogła by kupić a później by się rozliczyli (tak, tak oni każdy sobie - zero wspólnych pieniędzy - nawet za swoje dziecko na pół się składają). Ona nigdy nas nie zaprasza, a prezentow oczekuje bardzo drogich. Moje chłopaki pytają się co jakiś czas dlaczego tylko Roksana do nas przychodzi a oni nigdy do niej nie mogą iść - ale jak jak ona nie zaprasza ich do siebie. Ostatni raz zaprosiła ich przed wakacjami, bo pokój dziecku wyremontowała i tyle.
Mimo, że tak traktuje moje dzieci Roksanka jest moją chrześnicą i zawsze jej kupuje prezenty i staram się aby była z nich zadowolona i aby były zgodnie z jej zainteresowaniami.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #7146 dnia: 20 Listopada 2014, 13:12 »
Ania, ukrócenie tego obdarowywania jest bardzo dobrym pomysłem ;)

U nas system ustaleniowy się sprawdza - pytam rodziców dzieci, a oni proszę mnie o propozycje.
Szczególnie z teściową lubię uzgadniać, bo też bywa "kreatywna".

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7147 dnia: 20 Listopada 2014, 13:13 »
Oj to prawda, coś nie tak... Ja się zastanawiam gdzie oni te rzeczy kupują... Bo to naprawdę jest kosmos, wierzcie mi. Ja takich rzeczy w sklepie nie widuję ::)

Ciężko też się dowiedzieć czym się te dzieci interesują skoro nie mamy nawet minimalnego kontaktu. Kupując dla nich prezenty po prostu kieruję się gustem dzieci w ich wieku, teściowa też nie wie, a nie mam kogo spytać.

Męża brat nigdy nie był u nas w domu, a bratowa raz własnie na roczku córki ;D Ich dzieci jeśli są to średnio 2x w roku jak ich teście przywiozą.

No taki typ  ;D

Karola chciałam tak zrobić i właśnie chyba w tym roku tak zrobimy, muszę z mężem porozmawiać, niech przekaże teściowej żeby nie robili naszym dzieciom prezentów, a my nie będziemy robić im. Naprawdę szkoda pieniędzy i zachodu.

Offline masumi85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7148 dnia: 20 Listopada 2014, 13:15 »
i chyba tak najlepiej, tylko czy posłuchają
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7149 dnia: 20 Listopada 2014, 13:21 »
Oni na pewno posłuchają, jak im teściowa powie żeby nie kupowali. Tylko mi jakoś tak głupio bo to dzieci mimo wszystko, a z teściami mamy kontakt rewelacyjny. Choć ona wie jak jest i myślę, że to zrozumie.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7150 dnia: 20 Listopada 2014, 13:54 »
Ania no prezenty rewelacja, nie wiem co Ci się nie podoba :) A tak na serio to ja bym powiedziała, że każdy robi prezenty swoim dzieciom i koniec.

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #7151 dnia: 20 Listopada 2014, 14:37 »
a my nie robimy swoim  :P od dwóch lat, bo potem kręćka można było dostać ::)
ustalamy, że po jednym od dziadków, którzy składają się, moi z moją siostrą a M. z jego bratem.
Tym sposobem dostają po dwie porządne zabawki. Pohamowałam w ten sposób kupowanie im, głównie przez moją szwagierkę, w chińczyku, dziesiątki "badziewi"  :-[
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #7152 dnia: 20 Listopada 2014, 14:45 »
MARTKA o tej wigilii to było do Ania, bo ona napisała, że chodzi o prezenty pod choinkę  :) ale tym bardziej, skoro kontakt jest jaki jest i kreatywnośc prezentów powala  :) to niech mąż odbędzie męską rozmowę z bratem i już, po co dodatkowo utrudniać sobie życie....

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7153 dnia: 20 Listopada 2014, 15:05 »
Z bratem to nie odbędzie rozmowy, bo praktycznie ze sobą nie rozmawiają. Mijają się w pracy jedynie. I tak mu współczuję, że musi go codziennie oglądać :P

Jedyny kontakt mamy przez teściową, jej się przekaże info :)

To jest bardzo dziwna sytuacja, w każdym razie dla mnie to nie jest rodzina, obcy ludzie.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7154 dnia: 20 Listopada 2014, 17:08 »
Aniu przykre, ze maz z bratem nie rozmiawia, ale nie wnikam w szczegoly.
Ale prezenty to jakas masakra... Naprawde skzoda gadac, ze tacy ludzie w ogole istnieja.
Ja z rodzina swoja ani meza nie mam problemu na szczescie.
W tym roku sie umowilam z nimi tak, ze ja kupuje prezenty, a oni oddaja kase ile uwazaja , ze sa w stanie dac.
My zadowoleni, bo prezenty same trafione beda, a oni zadowoleni, bo nie musza sie glowic i latac po sklepach. ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7155 dnia: 20 Listopada 2014, 18:05 »
Ania moja ciocia kiedyś kupiła mi kolczyki ze sklepu po 5zł wyglądały jak zrobione z puszki po coli, mój brat dostał termos za 5zł - były jeszcze ceny przyczepi one, w zeszłym roku w święta wszyscy dostali etiaxil z datą ważności do stycznia

A np szwagierka z teściowa kilka lat kupowały mi zbyt małe ciuchy pod choinkę i kompletnie nie w moim guście

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #7156 dnia: 20 Listopada 2014, 19:21 »
ja od chrzestnej kiedyś na urodziny dostałam bezy;-)))) a na Komunię zepsuty zegarek;-))))  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7157 dnia: 20 Listopada 2014, 19:31 »
Zepsuty zegarek     ;D
Ja na komunie od chrzestnego dostała pozłacany łańcuszek  ;D :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7158 dnia: 20 Listopada 2014, 19:56 »
Na komunie od chrzestnego dostałam broszę z rogów renifera :los:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #7159 dnia: 20 Listopada 2014, 21:08 »
ja tez od chrzestnej dostawalam fajne prezenty- jeden szczegolnie zapadl mi w pamiec, kwiatek w doniczce, ktory po podlaczeniu do kontaktu zmienial kolory - dostalam go w roku 2002 a na doniczce i opakowaniu pisalo 2000 :P
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #7160 dnia: 20 Listopada 2014, 22:13 »
Na komunie od chrzestnego dostałam broszę z rogów renifera :los:

Wygrałaś :-D

Z zabawnych prezentów to mój Adi na roczek dostał od moich dziadków szczoteczkę do zębów, taką turystyczną, składaną, z 1990 roku co najmniej, i uwaga: to była moja szczoteczka, której używałam, jak przyjeżdżałam do nich na wakacje :-D. Przechowali ją i dostał ją Adi :-D. Ale to akurat jest dla nas bardzo śmieszne, bo wiem, że dziadkowie nie mieli złych intencji :-D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #7161 dnia: 21 Listopada 2014, 00:21 »
Ja na 18 od chrzestnego dostalam rajstopy i czekolade :-)

A babcia k. Wiekowa staruszka dala bardzo zamoznym kuzynom  uwaga :  rajstopy ktore tesciowa wywalila do smiecibo byly podarte.. babcia po wyjsciu z domu tesciowej do pracy wygrzebala je ze smieci schowala  i przy okazji dala kuzynce (rozm 36). Ona nie wiedziala o co chodzi.. nie dosc ze rajty z kobiety o roz 50. Do tego uzywane i podarte.. to byl prezent z okazji narodzin dziecka..
a dla dziecka przynioslA bo ktos jej dal obrzygana pizamke dla 5 latka. Maly mial wtedy z 3 miesiaxe..

Kuzynka mi to pokazala. Ja plakalam ze smiechu. Ale tesciowej bylo wstyd i dzwonila przeprosic.. no a babcia nie wiedziala o co wszystkim chodzi. Przeciez ciuchy dobre byly az zal wywalac hihih

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #7162 dnia: 21 Listopada 2014, 09:22 »

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7163 dnia: 21 Listopada 2014, 09:39 »
Widze ze u wielu z nas takie "smaczki" :d

Pomyślałam że może dla tych dwóch dziewczynek kupimy np skarbonki z Violetta? Co myślicie?  O ile znajdę coś takiego bo dziś wymyśliłam :p Gorzej będzie z tym 15latkiem. Nie mam pojęcia co chłopcu w tym wieku kupić z drobiazgu.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7164 dnia: 21 Listopada 2014, 09:45 »
Widze ze u wielu z nas takie "smaczki" :d

Pomyślałam że może dla tych dwóch dziewczynek kupimy np skarbonki z Violetta? Co myślicie?  O ile znajdę coś takiego bo dziś wymyśliłam :p Gorzej będzie z tym 15latkiem. Nie mam pojęcia co chłopcu w tym wieku kupić z drobiazgu.

Wsadź jakaś kwotę w pudełko od zapałek i ładnie zapakuj w kilka warstw papieru

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7165 dnia: 21 Listopada 2014, 09:51 »
Kasy akurat nie chcę dawać..

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #7166 dnia: 21 Listopada 2014, 09:53 »
Aniu, może jakieś śmieszne gatki, bokserki?

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7167 dnia: 21 Listopada 2014, 09:59 »
Ooo faktycznie to jest myśl! Dzięki :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #7168 dnia: 21 Listopada 2014, 10:10 »
Moja mama ma właśnie taki jarmarczny gust w stylu "kolorowego kwiatka do kontaktu" Sama w sumie nie wiem czy z wyczuciem dobrego smaku to się człowiek rodzi czy to sobie trzeba wypracować? Całe życie dostawałam od niej pod choinkę nie trafione ubrania ;D Aż powiedziałam kiedyś stop! i kazałam kupić książkę podając tytuł. Na szczęście tak już zostało więc nie ma co rocznego stresu. Zaczęło się jednak śmiesznie jeśli chodzi o Hanię. Chińska tandeta za 15zł i tu nie chodzi mi (broń boże) o cenę tylko raczej o takie "cuda na kiju"
Raz, raz jedyny udało jej się trafić z pluszowym, bardzo ładnym kotkiem dla małej. Wyglądał jak ze śmietnika ale po wypraniu i wyczesaniu pluszak jest jedną z ulubionych zabawek.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7169 dnia: 21 Listopada 2014, 10:54 »
Chyba z gustem człowiek się rodzi :p

Ale czasem wystarczy po.prostu pomyśleć,  zastanowić się chwilkę. Bo wiem ze za 20zl można kupić coś z sensem.