Autor Wątek: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)  (Przeczytany 1019080 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Odp: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)
« Odpowiedź #6990 dnia: 10 Listopada 2014, 09:57 »
Zamówiłam mojej Basia i Boze Narodzenie, Basia i pieniądze. Zobaczymy czy jej sie spodobają ;) ale jest fajna promocja faktycznie na tym arosie ;D

A ja Basia i Boże Narodzenie i Basia i bałągan ;D, i tą Złotą Księgę Bajek z Autami, ale to już na prezent :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #6992 dnia: 10 Listopada 2014, 14:42 »
madzia bardzo fajna gra :)

Ja dzisiaj wysłałam siostrę po ptaka w klatce i monopoly junior, są w selgrosie w promocji ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6993 dnia: 10 Listopada 2014, 16:03 »
A co myślicie o grze "Było sobie życie" ?

http://merlin.pl/Bylo-sobie-zycie-edukacyjna-gra-planszowa_Hippocampus/browse/product/206,1035872.html#fullinfo

Jak już pisałam. Mam Quzi, ale cala seria wydaje się spoko.

Moja córka napisała list do świętego mikołaja cyt; " Poproszę małe lego friends i ozdóbki (tu ma na mysli kleje brokatowe, naklejki itp. Poproszę Basia i Narty i książki od pani Martyny z telewizji (mowa o M. Wojciechowskiej - czytam jej teraz książkę o Etiopii Martyny i bardzo jej się podoba).
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #6994 dnia: 10 Listopada 2014, 16:19 »
fajne te książeczki,
macie może podobną alternatywę książek dla chłopaków?
Albert Albertson moj mlody uwielbia :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6995 dnia: 14 Listopada 2014, 19:29 »
Podzielcie sie informacjami, co Wasze pociechy dostana w tym roku na swieta i mikolaja  8)
U Nas na pewno beda krolowac auta, pociag i warsztat. Wszystko z czym malz ma do czynienia na codzien to syn przejal. :)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6996 dnia: 14 Listopada 2014, 19:43 »
mój dostanie puzzle na Mikołaja, na święta nie ma prezentów a potem będą urodziny więc wtedy będziemy myśleć o prezentach

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #6997 dnia: 14 Listopada 2014, 20:36 »
U nas pół rodziny obchodzi Mikołaja, drógie pół nie :) z tymi co obchodzą to dzieci dostają jakieś drobiazgi typu puzzle, jakieś ubranko czy poprostu słodkości. My jakiś czas temu kupilismy fartuszek do gotowania, bo młody lubi pomagać w kuchni.
Na BN młody dostanie: http://allegro.pl/fisher-imaginext-miejskie-centrum-ratunkowe-bdy60-i4784873084.html i podobno auto sterowane

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6998 dnia: 14 Listopada 2014, 21:02 »
Na swieta nie dajecie prezentow?

U Nas podobnie monka jak u Was, zaraz urodziny i nie chce znowu zWalic sie prezentami...
W zeszlym roku bylo przegiecie... Za duzo wszystkiego. Na szczescie bawi sie tym co dostal, nic nie lezy i nie kurzy sie... No moze szczeniaczek uczniaczek, ale to na chrzciny dostal. U Nas orezent nie trafiony, albo dziecko za male.

Bardzo mi sie podobaja zabawki z Lidla i wiekszosc prezentow bedzie z tamtad.

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #6999 dnia: 14 Listopada 2014, 21:04 »
u mnie zero pomysłów na prezenty, problem w tym, że dzieciaki za każdym razem mówią co innego co chcą dostać. Na pewno po świętach dostana nowe łóżko piętrowe.

Na pewno będą pisać listy do mikołaja i pewnie z tego co napiszą/namalują coś dostaną.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #7000 dnia: 14 Listopada 2014, 21:23 »
Stamtąd ;-)
U mnie mała nie pisze listu,  na bieżąco mówi co by chciała,  jak coś powtarza kilka razy to zapamiętuję :-) syrenke barbie chciała,  jedna dostanie na Mikołaja,  drugą na Gwiazdkę. I kilka innych rzeczy. Dla siostrzenicy wymyśliłam fajna rzecz- puzzle 3d dla starszych dzieci :-) fajna sprawa. Syn dostanie przede wszystkim ciastoline z samochodem takim dużym do robienia "smieci" i kilka zabawek z FP.
Ee tam, ja mam urodziny dzień przed wigilia i nigdy problemu nie było z wymysleniem prezentów :-P a nigdy tych dwóch okazji rodzice nie łączyli.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7001 dnia: 14 Listopada 2014, 21:40 »
Na swieta nie dajecie prezentow?

nie. Z mężem nie mamy takiego zwyczaju i póki co nie mamy zamiaru wprowadzać,  Młody i tak nie rozumie co to święta..dla niego prezent z okazji świąt czy z okazji poniedziałku to i tak kolejna zabawka

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7002 dnia: 14 Listopada 2014, 22:49 »
Monka no to mnie zaskoczylas. Nie znam nikogo kto na BN nie daje prezentów dzieciaków. ;D
W dzieciństwie nie przychodziło do Ciebie Dzieciątko/Gwiazdor/Mikołaj?

Moja napisała listy i mam problem z głowy, a ze ma jeszcze urodziny 2 stycznia to od nas dostanie akwarium i rybę, a od reszty gości nie wiem.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7003 dnia: 15 Listopada 2014, 07:11 »
nie, nie było takiego zwyczaju to raz a po drugie nie było nas stać na prezenty. Na Mikołaja były jakieś słodycze a na święta cieszyliśmy się sobą a nie prezentami ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #7004 dnia: 15 Listopada 2014, 08:08 »
u nas nawet jak dzieci byly malutkie, to cos symbolicznie pod choinka lezalo, teraz jak syn  z corka ogladaja zdjecia z tamtego okresu to sie ciesza, ze od poczatku Mikolaj o ich pamietal :) a duzym startowym zestawem duplo, ktory syn  dostal  na swoja druga gwiazdke to sie bawia do dzis  ;D
w ten  weekend wlasnie jest tworzony list do Mikolaja, syn  mial tydzień temu imprezke urodzinowa i dostal duzo fajnych prezentow od gosci, wiec teraz prosi tylko o mini pilkarzyki {ktore zostaly  juz zapobiegawczo kupione jakis czas temu na wyprzedazy w LIDLU} oraz gre monopoly junior, corka zainspirowana  oferta Biedronki  ;) wypatrzyla lalke Equestria koniecznie fioletowa  :) i plywajaca syrenke
duza atrakcja jest u nas sam kaledarz adwentowy i odliczanie do swiat,w tym roku tak sie zlozylo, ze w okolicach Mikolajek czyli 3 grudnia obydwoje jada i z przedszkola i ze szkoly na rewie na lodzie :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #7005 dnia: 15 Listopada 2014, 08:24 »
Miska, my mieliśmy rok temu na mikołaja tego robofisha,  co działa identycznie jak ta syrenka i powiem Ci,  że ogólnie lipa. A zapowiadało się fajnie.
u nas tez dzieci mają choć symbolicznie, mały rok temu był na kolanach u Gwiazdora i ma zdjęcie, wiec fajna pamiątka :-) poza tym jakby on nie dostał prezentu to córce by coś nie pasowało ;-)
Ale fakt- najważniejsza jest bliskość,  nastrój i wspólnie spędzony ten magiczny czas ::) choć uroku czekania na Mikołaja nic nie zastąpi,  już widzę jak młody będzie będzie tym roku szalał :-) sporo juz rozumie takie dziecko.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #7006 dnia: 15 Listopada 2014, 08:33 »
doksik86 ale w jakim sensie lipa,  nie pływa w tej wodzie? bo corka jako zapalona pływaczka to pod tym katem ja wybrala :drapanie: aha jeszcze u nas w przedszkolu bedzie wigilia z prezentami i dziewczynki dostana kreatywne zestawy do tworzenia bizuterii  :)

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #7007 dnia: 15 Listopada 2014, 08:41 »
Moj na mikolaja dostanie: boomer play doh, gra atak rekina, pomoc drogowa z laweta siku, gra planszowa chinczyk plus ptasie wyscigi angry birds, spadajace malpki, mozaika angry birds, cyferkowe malowanki scooby doo, zestaw bokserski- rekawice i worek plus od chrzestnej niespodzianka.
Pod choinke zamek rycerski lego duplo od nas, a reszta jeszcze nie wymyslila :-)

Te na mikolajki to od nas, moich rodzicow i mojej siostry,
Heszcze idzie do bawialni na mikolaji i tam beda jakies drobiazgi.

Offline masumi85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7008 dnia: 15 Listopada 2014, 09:13 »
ja na mikołajki zabieram dzieci oraz moja chrześnice do kina na bajkę, wolę tak spędzić z nimi czas. Zabawki i tak dostana jakieś od mojej mamy.
W tamtym roku też byliśmy w kinie i dzieci do dziś wspominają wspólny wypad (i nie myślcie, że nie chodzimy do kina wspólnie, bo to robimy bardzo często - ale z ich siostrą a moją chrześnicą tylko na mikołajki i oni sie z tego cieszą, że Roksanka z nami idzie)

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #7009 dnia: 15 Listopada 2014, 09:23 »
Moj tez co roku ma zdjecie z mikolajem. Chodzimy na mikolajki do bawialni. A w domu zawsze wieczorem 5 kolo jego lozka na stoliku zostawiamy dla mikolaja babeczke i mkeko. Jaka ma radosc jak rano zjedzone i wypite. Juz od paru dni pyta kiedy pieczemy babeczki dla mikolaja :-)

Offline masumi85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7010 dnia: 15 Listopada 2014, 10:07 »
zdjęcie z mikołajem to i my mamy, ale na balu malucha robione i jest to po nowym roku :-P haha.
Rano jak dzieciaki wstają to biegną do butów, bo tam zawsze coś słodkiego. U mnie w domu rodzinnym tak nam rodzice robili i ja przeniosłam ten zwyczaj do siebie, na zajaczka też w butach zając zostawia słodycze

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #7011 dnia: 15 Listopada 2014, 10:50 »
Masumi u nas podobnie.. 5 grudnia wieczorem cała rodzina czyści buty.. To już taka tradycja z mojego domku. Wszyscy czyszczą i mówią czy ten Mikołaj do nas przyjdzie itp. Atmosfera świetna.. Zawsze dużo śmiechu jest.. Robiliśmy tak nawet na studiach... W tamtym roku Zuza sama czyściła swoje buty.. W tym roku Zuza przeżywa jak Mikołaj przyniesie Adasiowi skoro on ma buty na sobie bo w nich śpi.. Spryciara mała :) ja to uwielbiam :)  ale na Mikołaja dajemy sobie drobny prezent.. Ewentualnie dzieciom jeszcze coś słodkiego.
Na Boże Narodzenie moja mama zawsze jak bardzo czegoś chciałam to mówiła stanowczo że nie ma szans bym coś takiego dostała.. I ja robię identycznie z Zuzią. Od nas dostanie jeden ale droższy prezent. I będzie to prawdopodobnie lego ftiends statek. Ale jeszcze nie podjęta decyzja.
W tamtym roku było łatwiej bo Zuza chciała lalkę z racji mojej ciąży.. Teraz nie ma konkretnego pomysłu.. Co chwilę zmienia zdanie..

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #7012 dnia: 15 Listopada 2014, 11:00 »
chcialbym kupic mlodemu na swieta odtwarzacz dla dzieci, macie moze jakies godne polecenia?
na plyty i mp3 jak by sie dalo ;)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7013 dnia: 15 Listopada 2014, 11:16 »
mój Marcel dzisiaj ma urodziny,. Jutro robimy imprezke rodzinną. Dostani od wszystkich jeden prezent -  kierownicę z pedałami do playstation + gra do tego. NA MIkołaja zażyczył sobie AIR HOGS, a na BN chyba kupie mu tego robota 14 w 1. Myslę, ze tez mu sie spodoba

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #7014 dnia: 15 Listopada 2014, 12:25 »
u nas prezenty tylko pod choinką zostawiamy. Do buta na Mikołajki to symbolicznie batony wsadzamy.
A jak tłumaczycie dzieciom kto przynosi prezent na Mikołajki, a kto pod choinkę? Dwa razy Mikołaj? Jak to jest?

MARTKA sporo tych prezentów u Was.
On 2011
Ona 2013

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #7015 dnia: 15 Listopada 2014, 12:28 »
6 grudnia Mikołaj
24 grudnia Gwiazdor
:)

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #7016 dnia: 15 Listopada 2014, 12:35 »
A Gwiazdor to kto? Też Mikołaj tylko inaczej nazwany? Też ma renifery? To dwa listy trzeba pisać?
Oj, całe życie byłam oszukiwana  :o
On 2011
Ona 2013

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #7017 dnia: 15 Listopada 2014, 12:56 »
Joanna, proponuję lekturę http://pl.wikipedia.org/wiki/Gwiazdor
:)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #7018 dnia: 15 Listopada 2014, 12:56 »
U nas 2x Mikołaj :)

Na Mikołajki drobiazg, pod choinkę większe prezenty.

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #7019 dnia: 15 Listopada 2014, 13:03 »
U nas w Mikołaja przychodzi Mikołaj, a w Wigilię Gwiazdka z nieba przynosi prezenty ;)
Do Mikołaja piszemy listy bo Mikołaj ma adres ;) Gdzieś tam, chyba w Laponii a do Gwiazdki nie piszemy bo do nieba nie da się wysłać listu ;)
A że Tymek urodzony 27 grudnia, to do Mikołaja pisze za naszą namową o coś większego (droższego) ale jedną rzecz - prezent składkowy od wszystkich którzy mają życzenie się dołożyć, a pod choinkę wkładamy symbolicznie coś co wiemy, że sprawi mu radość. Później są urodziny i wtedy zasypywany jest prezentami.
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL