Autor Wątek: Salony slubne w Dąbrowie Górniczej  (Przeczytany 56534 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
Odp: Salony slubne w Dąbrowie Górniczej
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Lutego 2008, 18:38 »
I nie masz o tym informacji na tej kartce  ???

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Lutego 2008, 18:39 »
Ja ostatnio byłam z koleżanką w salonie koło antykwariatu pani poleciła żebyśmy zajrzały do salonu Marta bo tam miały opisana suknie przez moja koleżankę.Byłyśmy tam około 45 minut bo mierzyła kilka sukienek i pani z salonu koło antykwariatu dzwoniła 5 razy to było śmieszne bo bo rozmowa była taka"tak są jeszcze .....jeszcze nie" ;D
zresztą tyle ile osób jest na świecie tyle opinii na różne salony wiec nie ma sie czym przejmować.

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
  • data ślubu: 16.08.08
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Lutego 2008, 18:41 »
Była rozmowa o umowie dostałam karteczkę z datami, co kiedy jak dobrze pamiętam to ma być spisana przy smaganiu miary
Ilcia

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Lutego 2008, 18:44 »
Aa zapomniałabym: na kartce jest jeszcze cena sukni, ile dano zaliczki, kiedy ściąganie maty, odbiór sukni i jakie dodatki są do sukni oraz oczywiście, jaka sukna. No zestresowałyście mnie nieźle. Zobacze jak bedzie 30 maja
Ilcia

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Lutego 2008, 19:11 »
No to dobrze, że jest info, nie stresuj się, tylko pamiętaj , żeby przy umowie wszystkiego dopilnować, to bardzo ważne  :)

Offline Anna N
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Lutego 2008, 21:58 »
Cześć dziewczyny.

Zalogowałam się późno. Ślub mam za miesiąc ale od dawna jestem stałą czytelniczka tego forum.  Zgadzam się z Wami dziewczyny że ile ludzi tyle opinii.  Ja kiedyś tak samo jak Wy teraz miałam burzę mózgu odnośnie wyboru sukienki.  Ułatwiły mi to moje 4 kumpele, które w ciągu ostatnich 2 lat miały ten sam problem. 3 z nich swoją przygodę po wymarzoną sukienkę zakończyły w salonie na ul.  Okrzei w DG.  Ja w sierpniu rozpoczynając swoje tournee po salonach trafiłam tam również.  Zwiedziłam jeszcze wiele innych (również o nich wspominacie).  Muszę przyznać że żaden salon nie zrobił na mnie tak dobrego wrażenia jak ten na ul.  Okrzei.  Tam tez w grudniu zamówiłam sukienkę.  Musze przyznać, że od pierwszej mojej tam wizyty, aż po ostatnią było naprawdę super. W czwartek miałam przymiarkę mojej sukienki, i wszystko wskazuje na to że lepiej trafić nie mogłam. Trzymam za Was kciuki żeby u Was tez wszystko było ok.

Offline Wioleta

• forumowicz
  • data ślubu: 14 czerwca 2008
« Odpowiedź #36 dnia: 7 Marca 2008, 15:32 »
Upsssss to ja też zaczynam się bać bo zamówiłam suknie w tym salonie na Kościuszki, którego właścicielką jest ta sama co koło antykwariatu.
Ja najpierw odwiedziłam salon koło antykwariatu... i zastałam tam starą babe, która mało mnie nie pobiła że nie rozebrałam się do naga przed wejściem do przymierzalni... niby miałam sie rozbierać na środku salonu  ??? Kobieta wciskała mi sukienki, które nijak miały się do mojego gustu i urody. Wciskała mi najdroższą sukienke, która mierzona była już milion razy a tym samym milion dziewczyn w dg i okolicach ją ma ;D ;D
No i oczywiście mówiła ze to ostatni dzwonek na zamówienie sukni.
Potem poszłam do salonu na Kościuski nie wiedząc że to ta sama właścicielka. Tam zastałam młodą panią, która mile mnie obsłużyła i tam zamówiłam swoją suknie. Dostałam papierki, że zaliczka wpłacona, daty miary itp.
Pobranie miary juz w kwietniu więc uspokoje swoje serduszko :D
A jeśli coś będzie nie tak to wtedy się będę martwić ::)

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
« Odpowiedź #37 dnia: 7 Marca 2008, 15:39 »
Wioleta to będziemy miały suknie z tego samego salonu  ;D Pochwal się sukienką może się jeszcze okaże, że będziemy miały tą samą ;)
Ilcia

Offline Wioleta

• forumowicz
« Odpowiedź #38 dnia: 10 Marca 2008, 22:30 »
Moja suknia nazywa się Suzi z msmoda, ale niestety fotki nie mam.

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Marca 2008, 06:10 »
A jak wyglda:):) chociasz nam opisz;)
Ilcia

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #40 dnia: 11 Marca 2008, 22:50 »
Ja wiem jak wygląda jest bardzo ładna  ;D

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Marca 2008, 06:39 »
Wioleta a posiadasz umwę? czy tylko dostałaś kartke z datą ścigania miary, odbirem i jaka suknia  jakie dodatki?
Ilcia

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Marca 2008, 08:55 »
Ja mam jeszcze daleko do kupna sukni ale byłam w salonie przy antykwariacie i nie było tam wtedy żadnej starej baby i powiem Wam że dwie Panie mile do mnie podeszły, tylko że ja powiedziałam wprost co mnie interesuje, od razu wiedziały że suknie z falbanami odpadają, więc pokazywały tylko suknie proste delikatne ewentualnie z koronkami. Wiem że potrafią tam być bardzo niemiłe, bo tego doświadczyła koleżanka.
A salon na kościuszki, dziewczyna miła, grzeczna, uprzejma, powiedziałam jej że ja to dopiero 2009r. ślub a ona na to a co mi szkodzi zobaczyć jak wyglądam. Bardzo pozytywne wrażenie, moja przyjaciółka tam właśnie zamówiła sukienke. W okolicach czerwca napisze jaki efekt końcowy wyszedł i czy była zadowolona z sukienki. :)

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Wioleta

• forumowicz
« Odpowiedź #43 dnia: 14 Marca 2008, 20:12 »
Wioleta a posiadasz umwę? czy tylko dostałaś kartke z datą ścigania miary, odbirem i jaka suknia  jakie dodatki?

Tylko mam karteczkę... a w ogóle ktoś ma umowę z tego salonu i czy salony w ogóle podpisują umowy na kupno sukien ślubnych? ???

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Marca 2008, 14:49 »
Jak to salony nie dają umów ??? ja zamawiałam w Katowicach i mam umowę, na której są wszystkie szczegóły i wiem że w innych salonach jest tak samo, więc dziwi mnie że akurat w tym salonie nie mają takiego zwyczaju  ::) Dziwne to dla mnie  ::)

Offline Wioleta

• forumowicz
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Marca 2008, 19:42 »
Oto moja sukienka... ja mam w kolorze ecru

A jak wyglda:):) chociasz nam opisz;)

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
« Odpowiedź #46 dnia: 25 Marca 2008, 08:41 »
Piękna suknia :) :D
Ilcia

Offline Wioleta

• forumowicz
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Marca 2008, 08:46 »
Dziękuje bardzo. Stawiałam raczej na skromną sukienkę niż na wymyślność :D

Offline lorelaiNRF

• forumowicz
« Odpowiedź #48 dnia: 25 Marca 2008, 08:55 »
Każda z nas ma swój gust i swój obraz wymarzonej tej JEDYNEJ JEDYNEJ :)
Ilcia

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #49 dnia: 25 Marca 2008, 10:11 »
Wioleta suknia śliczna :)

Ile to cudeńko "zdarło"z Ciebie pieniążków???

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 26 Marca 2008, 11:17 »
Wioleta suknie bardzo piękna.

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #51 dnia: 6 Kwietnia 2008, 21:12 »
Właścicielką salonu W DG na Orzeii jest ta sama Pani co salonu w Sosnowcu na Mireckiego, gdzie ja zamówiłam swoją suknię :)
Suzi też mierzyłam ale zdecydowałam się na Weronikę zmixowaną z Miss :) A tak ogólnie Wam powiem, że suknie msmoda są sprzedawane we wszystkich "nie firmowych" salonach w naszej okolicy - bo msmoda właśnie w ten sposób sprzedaje swoje wyroby. Byłam też w Będzinie na tej  głównej ulicy gdzie jeździ tramwaj i też wszystko to samo - tylko różne ceny :)
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline ckasia86

• Kasia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #52 dnia: 6 Kwietnia 2008, 22:11 »
Hej przeczytałam wasz wątek i jestem zdziwiona opinią na temat salonu kło antykwariatu.  Ja zamawiałam tam sukienkę w grudniu a ślub mam w czerwcu i pANI BYŁA STRASZNIE MIŁA I WIELE MI DORADZIŁA.  Mam takie pytanie bo również kupiłam sukienkę suzi i dostałam równiez welon rękawiczki i stroiki do włosów i na szyje wiec ile płaciłaś za sukienkę z dodatkami????? dzięki za odpowiedz i pozdrawiam a tak na marginesie to ja tez mam tylko karteczkę z danymi.

Offline szatina

• forumowicz
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #53 dnia: 7 Kwietnia 2008, 18:37 »
Ja jestem niezbyt przekonana do salonów w Dg, jedyny konkretny to chyba na Okrzei. Mnie spodobała sie sukienka w salonie pod centrum no ale niestety temu salonowi tez nie ufam bo nasłuchałam sie nieprzyjemnych opinii o nim. Moją sukienkę bedzie szyć krawcowa więc aby móc jej pokazać  mój fason sukienki, będąc w salonie dyskretnie zrobiłam fotke( czego nie wolno w salonach robić)- było straszne zamieszanie wiec pani nawet nie zauważyłam. Zdjęcie wywołałam i zaniosłam do mojej krawcowej i bede mięć identyczną sukienke za mniejsze pieniądze i bez zbędnego stresu jaki mogłabym przechodzic podczas szycia sukienki w salonie.

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #54 dnia: 17 Sierpnia 2001, 01:36 »
JA wam powiem tylko tyle, na temat robienia zdjęć w sukniach ślubnych. Jak poszłam do salonu ma Mareckiego w Sosnowcu - właścicielka ta co na Okrzeii w DG, to jej powiedziałam na wstępie "Podoba mi się kilka sukienek, Można robić zdjęcia w sukni, bo jeśli nie to idziemy dalej?"  A babka mi odpowiedziała - "Oczywiście nie widzę żadnego problemu" ;) Zresztą i tak można iść do salonu zamiast z mamą np to z krawcową i sobie wszystko na żywo sama dokładnie obejrzy ;)
pozdrawiam  :-*
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline dorka_9

• uzależniony
« Odpowiedź #55 dnia: 9 Kwietnia 2008, 10:07 »
Ja zamówiłam suknie na Okrzei i z robieniem zdjęć nie miałam żadnego problemu-przymierzałam sukienki i robiłam sobie fotki :-)))

Offline Wioleta

• forumowicz
« Odpowiedź #56 dnia: 9 Kwietnia 2008, 11:58 »
Hej przeczytałam wasz wątek i jestem zdziwiona opinią na temat salonu kło antykwariatu.  Ja zamawiałam tam sukienkę w grudniu a ślub mam w czerwcu i pANI BYŁA STRASZNIE MIŁA I WIELE MI DORADZIŁA.  Mam takie pytanie bo również kupiłam sukienkę suzi i dostałam równiez welon rękawiczki i stroiki do włosów i na szyje wiec ile płaciłaś za sukienkę z dodatkami????? dzięki za odpowiedz i pozdrawiam a tak na marginesie to ja tez mam tylko karteczkę z danymi.

ckasia86 Za suknię z długim welonem  z żyłką, długimi rękawiczkami, tzw. drzewkiem szczęścia do włosów, bez tego na szyję bo mnie się nie podobało powiedziano mi 1950...
Ja też mam ślub w czerwcu... kiedy masz pobranie miary? bo ja 11 kwietnia:) a odbiór 16 maja

Offline ckasia86

• Kasia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #57 dnia: 9 Kwietnia 2008, 13:51 »
Widze ze rzeczy gratis miały swoją cenę.  Ja mam przymiarkę 17 kwietnia a odbiór dopiero 6 czerwca a za swoją sukienkę zapłacę 2100 moze dlatego ze będe miała tren i to drzewko na szyji.  Dzięki za odp tylko ciekawa jestem czy dostaniemy umowe jak w innych salonach.  pozdrawiam

Offline Wioleta

• forumowicz
« Odpowiedź #58 dnia: 9 Kwietnia 2008, 13:54 »
mnie trenu nikt nie zaproponował  ??? ??? ???

Offline Len_86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #59 dnia: 16 Kwietnia 2008, 13:59 »
Ja dziewczyny znam temat salonow slubnych "Marta" i kolo antykwariatu od podszewki poniewaz kolezanka kolezanki pracowala jakis czas temu w jednym z nich i wiem jak tam traktowany jest klient i jakie przekrety robi sie z sukienkami.  U wlascicielki liczy sie tylko pieniadz a nie to czy dziewczyna w jakiejs sukience wyglada ladnie, czy jej pasuje.  szczerze odradzam kupno sukienki w w/w salonach.  Z pewnych zrodel wiem, ze 5ego maja w Dabrowie na ul.  3-go maja 12 bedzie otworzony nowy salon z zupelnie nowa kolekcja sukienek i przemila obsluga.