Autor Wątek: samochod w stylu retro?  (Przeczytany 146133 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Odp: samochod w stylu retro?
« Odpowiedź #90 dnia: 28 Września 2006, 12:53 »
O żesz  :twisted:  ale późno tu trafiłam  :twisted: a ja tak uwielbiam stare autka - są dla mnie piękne,  :serce:  i  zawsze marzyłam, żeby w dniu ślubu jechać właśnie takim okazem ale wszyscy uważali że to zbyt droga fanaberia - to tak długo szukałam, aż dotarłam bezpośrednio do pana, którego stare autka sa pasją (bezpośrednio wiec udało mi się o wiele taniej 50% standardowej ceny, i Pan bardzo miły i sympatyczny) i wynajmuje właśnie Forda Hansę, czerwony cabrio a on jest tym szoferem w kombinezonie i goglach  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Gdyby ktoś z Poznania i okolic to mogę podac namiary na priv @

Muszę się Wam przyznać że to była niezwykła frajda i jechało się bosko, wszyscy tacy uśmiechnięci byli jak nas mijali i machali nam - SUPER niezapomniane przeżycie  :lol:

-> poniżej nasze fotki, niestety nie mam z szoferem (są ale w albumie, niezeskanowane), naprawdę polecam

A przy okazji przychylam się do opinii, że takim "cacuszkom" nie potzreba wiele wystroju bo one same w sobie sa śliczne i oryginalne :)

P.S. Ten mercuś z poprzednich fotek jest naprawdę boski  :mrgreen: śliczny!
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #91 dnia: 28 Września 2006, 17:50 »
oj Tajusia, a mnie marzył się Cadillac jak od króla Elvisa  :oops: Niestety dotarłam tylko do takiego, którego wynajęcie kosztowało 1000 zł  :( to już było za dużo jak dla nas  :(  szkoda...

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #92 dnia: 29 Września 2006, 07:37 »
PumoRi spox, sprawicie sobie taką rozkoszną przyjemność na Waszą 10 rocznicę  :mrgreen:
O ile pamiętam - to chcieliście żeby była wyjątkowa, to i cadillac Elviska się znajdzie  :lol:  :lol:  :lol:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #93 dnia: 29 Września 2006, 08:32 »
Tajusia, dobrze pamiętasz  :D ech... może będzie i cadillac, szkoda, że takimi autami dzisiaj się juz nie jeździ... Swoją drogą w jakimś programie słyszałam, że takie auto spala minimum 15 litrów na 100km  :? Przy dzisiejszych cenach benzyny i zawalonych parkingach i tak nie jeździłabym nim do pracy  :twisted:
Wy w Waszym ślubnym autku prezentujecie się jak w Waszym własnym  :D Pasuje do Was!

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #94 dnia: 29 Września 2006, 10:59 »
takim właśnie chciałam jechać   :Wzruszony:  

ech... Tajusia, muszę, muuuuszę takim przejechać z Mężusiem na 10 rocznicę! Nie ma co!

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #95 dnia: 29 Września 2006, 11:33 »
TEN! Taki chcę  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D
z tymi fikusnymi rogami z tyłu  :D  :D  :D  :D  :D

Offline ROBERT BADOWSKI
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 29 Września 2006, 21:55 »
Tajusia- małe sprostowanie Hansa to Hansa a nie Ford.W peni niemieckie autko  okresu midzwojennego.Po wojnie jako któreś koło w logo Audi.
PumoRi również mija sie z prawdą pisząc że pokazany Cadillac  pali 15 litrów.Prawda jest taka ,że przy  ciężkiej nodze  moze palić 15- galonów. Przy normalnej jeździe po mieście  powinien sie zmieścić w 10 galonach.Tam pod maską jest przeszło 7 litrowy silnik!
 A swoją drogą  oba są piękne a to ile palą to wcale nie jest takie istotne.
Robert

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #97 dnia: 29 Września 2006, 22:17 »
Cytat: "ROBERT BADOWSKI"
A swoją drogą oba są piękne a to ile palą to wcale nie jest takie istotne.

Nie jest istotne jeżeli je tylko wypozyczasz do ślubu ,a le jeżeli chcesz takie auto nabyc do swojej kolekcji to niestety lepiej mieć swój CPN :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #98 dnia: 30 Września 2006, 11:13 »
PumoRi również mija sie z prawdą pisząc że pokazany Cadillac pali 15 litrów

dzięki za sprostowanie, nie jestem ekspertką od technicznych aspektów takich wozów. Ktoś musiał mnie wprowadzić w błąd  :)
niestety po Twoim wyjaśnieniu jeszcze bardziej mi się go odechciało  :wink:
Ela ma rację
Cytat: "ela"
a le jeżeli chcesz takie auto nabyc do swojej kolekcji to niestety lepiej mieć swój CPN

:twisted:
ale nadal będę tęsknym okiem patrzeć jak gdzieś mi mignie przed oczami król Elvis  :wink:

Offline ROBERT BADOWSKI
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 1 Października 2006, 15:15 »
Z tymi samochodami to jest jak z "narkotykami" raz spróbujesz i do końca życia  masz jeden cel- zatankować do pełna. Odmówisz sobie wszystkich przyjemności  dla paru godzin jazdy.Każda nawet najdłuższa trasa gdy sie kończy pozostawia pewien niedosyt. I choć pojazdy te są wiekowe  to jest w nich COŚ czego niema w BMW ,wypasionych mercach i innych współczesnych pojazdach.Może to jest to ,że były robione w duzym zakresie ręcznie a twórcy i wykonawcy musieli włożyć dużo serca by powstały takie cuda.Polecam każdemu ten "narkotyk", jeżeli nie na zawsze to chociaż tą jedyną  chwilę  w życiu- na ślub.
Robert

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #100 dnia: 1 Października 2006, 18:35 »
mojemu piduniowi marzy się restauracja starego motorka i starego autka...

juz nawet sprawdzali w necie za ile mozn kupic stare autko do remontu i ile kosztowałyby części do niego...

myslę, ze najmniejszy problem byłby z tapicerką.. wystarczy umówic się na termin z chłopakami z gumieniec ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 1 Października 2006, 20:29 »
Robercie ->  nie wiem czy mijam się z prawdą, ekspertem nie jestem, jednak tak jest napisane na stronce, gdzie autko promuje właściciel więc on chyba wie najlepiej  :wink:

PumoRi -> suuuuuperowy ten "wasz" cadillac  :mrgreen: juz Was widzę w wozie i koniecznie , tak jak w Waszej sesji retro-niegrzecznej, w kapeluszu i z cygarem BOSKO, czuję że Twoje marzenie się spełni, a wrażenia pozostaną w główce na bardzooo długiii czas  :mrgreen:

Monia -> powiem Ci że jak Pidu wpadnie w "sieć odpicowywania" zabytkowych autek to już tylko będziesz mu obiadki do garażu przynosić  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Ale za to potem wsiądziecie dumnie do Waszego lśniącego autka na niedzielną przejażdżkę  i wszystkim gały normalnie  :shock:

Offline ROBERT BADOWSKI
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 1 Października 2006, 21:53 »
Tajusia nie Mijasz się z prawdą ,więc wiadomości techniczne i wrażenia z jazdy masz z pierwszej ręki.
Monia Dopinguj swojego chłopaka,żeby kupił jakiegoś staruszka i uratował przed  złomową  zgniatarką. Zapewniam,że renowacja takiego pojazdu jest bardzo fascynującym przeżyciem w równej mierze dla chłopaka i dziewczyny,prawie tak jak ciąża i  urodzenie dziecka.
Miałem przyjemność  wraz żoną przywrócić do życia kilka sztuk skazanych na recykling.Robiliśmy wszystko sami od spawania blach po tapicerkę i w brew pozorom nie jest to takie trudne. :P
Robert

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #103 dnia: 2 Października 2006, 10:00 »
tą jedyną chwilę w życiu- na ślub

już bez szans  :wink: ale...

Cytat: "Tajusia"
juz Was widzę w wozie i koniecznie , tak jak w Waszej sesji retro-niegrzecznej, w kapeluszu i z cygarem

tak, tak, na 10-tą rocznicę koniecznie! Tajusia wkręciłaś mi to w głowę i już nie chcę inaczej  :mrgreen:

Z tymi samochodami to jest jak z "narkotykami" raz spróbujesz i do końca życia masz jeden cel- zatankować do pełna

niebezpieczna zabawa  :wink: niestety za dużo mam marzeń, żeby realizować akurat to, choc kto wie, co życie przyniesie  :wink:

Offline Tygrys
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: 2 Października 2006, 10:18 »
Zgadzam się z Wami, że stare auta są super...
Moja Syrena też była wyrwana z miejsca gdzie tylko czekało ją cięcie na żyletki a teraz jest w trakcie remontu(mam nadzieje, ze w tym roku skończe)Już nie moge doczekać sie pierwszej przejażdzki po remoncie... a na razie na co dzień jeżdzimy Warszawą  
 :lol:

Offline Tygrys
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #105 dnia: 2 Października 2006, 10:25 »
Robercie
Masz racie, że to jest ogromne przeżycie robić coś razem i patrzeć na efekty...
My z Danielem Syrene(prezent zaręczynowy) rozkręcaliśmy sami, więc wiem co gdzie jest...a przy okazji była to niezła zabawa...ja w sukience i klapeczkach usmolona smarem z kluczem w ręce
Nie zamieniła bym tej chwili na żadną inna ...z wyjątkiem slubu :oops:

Offline ROBERT BADOWSKI
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 2 Października 2006, 19:30 »
Syrenka  to bardzo wdzięczne autko do zabawy.Piękne kształty do tego świeże chromy, alufelgi , lakierek bordo metalic i  tapicerka z białej  skóry powoduje że wszyscy wymiękają.W prosty sposób można  pozbawić ją dachu czyniąc fantastyczne cabrio ,no ale takie przeróbki niektórzy uwazaja za profanację. A jeśli popracuje sie nad silniczkiem to w prosty sposób można z pierdziawki wykrzesać nawet 80 kucyków. (mam dokładny opis jak to zrobić)Po takim tuningu wszyscy będą wąchać niebieski dymek.
Robert

Offline Tygrys
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 3 Października 2006, 11:50 »
Ta Syrenka bedzie miała obniżony dach... szprychowe felgi i oczywiście skóre. Jeśli chodzi o kolor to postawilam na zieleń. 80 koni to dużo ,ale ile to będzie palić???
:roll:

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #108 dnia: 3 Października 2006, 13:44 »
Cytat: "Tygrys"
Ta Syrenka bedzie miała obniżony dach... szprychowe felgi i oczywiście skóre

ale odjazd  :lol:
jak przypomnę sobie naszą syrenkę, ukradzioną i spaloną w lesie...   :(

Offline ROBERT BADOWSKI
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 3 Października 2006, 22:55 »
Tygrys W brew pozorom zużycie paliwa może pozostać na tym samym poziomie lub niezaóważalnie się zwiększyć ,ale nie trzeba wykożystywać całej mocy Przy normalnej jeździe może się okazać że będzie paliła mniej jak oryginał,natomiast ten niebieski dymek za samochodem będzie prawie nie dostrzegalny czyli mieszanka będzie spalana w cylindrze w dużo większym stopniu a nie rozpylona ,wypluwana w powitrze.W sumie to o czym piszę to tylko poprawienie fabrycznego braku staranności wykonania oraz dodatkowo  zamontowanie  trzech klocków z balsy( bardzo lekkie drewno) na  wale  korbowym.Prosty zabieg a duża frajda.
Robert

Offline Tygrys
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 4 Października 2006, 08:30 »
mmm...trzeba by to przemyślec!!!
ja tego sama na pewno nie zrobiei nie wiem czy mój nadworny mechanik będzie potrafił to zrobić.Musze spytać... Dzięki za rade :wink:

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #111 dnia: 24 Listopada 2006, 22:15 »
Albo przega[iłm, albo jestem tak zmęczona, że nie moge znależć...proszę o namiary na stare autka ze szczecina lub okolic dla mojej przyjaciółki :D Jest na etap[ie organizacji podtsaw wesela i chciałaby mieć to już głowy :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline AgataM

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 27 Listopada 2006, 20:42 »
dziękuję demeczko za wsparcie  :wink:  ratuj mnie z tym autem  :lol:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 28 Listopada 2006, 09:58 »
po szczecinie jeździ czerwone  kabrio i jakis stary samochodzik.. zastanawiam sie czy on przypadkiem nie z 2 serc..

poza tym pogadaj z liliann.. ona miała takie stare autko do slubu.. w jej relacji znajdziesz  sterte fotek autka..

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #114 dnia: 28 Listopada 2006, 10:07 »
monia, dziekuję już szukam :D

Cytat: "AgataM"
dziękuję demeczko za wsparcie

e no nie ma za co...dziłamy :wink:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 28 Listopada 2006, 10:44 »
Cytat: "demka"
dziłamy

no ba.. :mrgreen:

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #116 dnia: 11 Grudnia 2006, 20:40 »
Myśmy od razu byli zgodni, jakim autem pojedziemy (po części tego, że należymy do Stowarzyszenia FSO AK ;)):

Prześliczna prawda :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #117 dnia: 12 Grudnia 2006, 09:51 »
Elcik, fajne autko..kolorek super..

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #118 dnia: 13 Grudnia 2006, 08:38 »
Dzięki dzięki :) To moze jeszcze nadmienię, że z tyłu ma specjalny pojemniczek na środku na szampana dla Państwa Młodych, a właściciel (szofer) sam stroi auto wg wybranego wzoru. Koszt wynajęcia (razem z przybraniem) kosztuje.... 550zł za dzień :D

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #119 dnia: 13 Grudnia 2006, 08:40 »
Cytat: "Elcik"
550zł za dzień

no to okazja..za takie autko, nie zastanawiałabym się ani chwili..