Autor Wątek: Ewelina_Michał - Nasz Dzień wyglądał własnie tak :)  (Przeczytany 10202 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
Odp: Ewelina_Michał - Nasz Dzień wyglądał własnie tak :)
« Odpowiedź #30 dnia: 6 Lipca 2007, 19:14 »
:tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:
CZEKAMY NA WIĘCEJ
:tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #31 dnia: 6 Lipca 2007, 20:46 »
już jestem jestem i już kontynuuję pisanie.

musze tylko pozmniejszać klejnych kilka fotek i opisać co i jak. tak wiec zaraz kochane forumki do was wracam :)
Napisane: 06 Lipiec 2007, 20:41:31
No to kontynuuję...

Jak już pisałam.. goście przed domem przywitali nas bardzo miło i serdecznie. Niestety fotek sprzed domu mam niewiele wiec wklejam to co mam a potem będę uzupełniać.

no i ostatnia fotka sprzed domu ze świadkami. Świadkami było nasze rodzeństwo czyli braciszek Miska i moja sis. Chyba da się zauważyć podobieństwo J

potem nastąpiło błogosławieństwo. Mama Michała nieco się popłakała a przez to o mały włos się nie złamałam. Ale udało się i nie zaczęłam tam ryczeć jak bóbr.
Potem szybko wyjście z domu i wsiadanie do auta. Z tym wsiadaniem to miałam koszmar bo to koło od sukni sprawiało mi kłopot... musiałam uważać by przy wsiadaniu nie usiąść tak by koło nie odgięło się całkiem do góry i by nie ubrudzić się gdzieś o koło od auta. Normalnie szok.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 6 Lipca 2007, 20:56 »
no to pierwsze fotki w ślubnych strojach zostały rzucone.

no to ciąg dalszy.

pomarudzilam na wsiadanie do auta a przejechaliśmy 5 metrów a tam pierwsza brama. szok. i znów wysiadanie i wsiadanie spowrotem = kolejne zmagania z suknią. kilka bram było bardzo ciekawych i wesołych a kilka to po prostu ludziska którzy chcieli wyżebrać butelke wódki. no ale cóż. bylismy na to przygotowani wiec dzieciaki dostawały cukierki a starsi buteleczki 0,5 pana tadeusza.
Bram mieliśmy w sumie 7. co troszke jakaś się trafiała. tu szampan, tu kieliszek wódki... generalnie była masa śmiechu a ten szampan to mi sie przydał bo byłam poddenerwowana dośc mocno.

Droga do kościoła była wyjątkowa. kilka razy dziennie jeździmy tą trasą ale wtedy to było zupełnie co innego. raz że jechaliśmy wolniutko coby nam kwiaty z maski nie poodpadały a dwa...jechaliśmy do ślubu. Wiecie co...ten moment jazdy autem zapamietałam chyba najdokładniej. nie wiem dlaczego. pamiętam każdy mocniejsy podmuch wiatru, każdy zakret, usmiechy ludzi...podjazd pod kosciół. całe to około 25 minut jazdy było czyms wyjatkowym i wspanialym jednoczesnie.

pod kościól zajechalismy okolo 20 minut przed czasem.....

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 6 Lipca 2007, 21:36 »
tak wiec zaczeły sie sesje zdjeciwe z kazdym kto tylko chciał. :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 6 Lipca 2007, 21:42 »
No w koncy Panna mloda w pełnej krasie . Ale szczescie od Ciebie bilo :) Sliczna fryzurka :)  cud dziewczyna :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 6 Lipca 2007, 21:49 »
Antalis wielkie dzieki. powiem szczerze ze to sa jeszcze fotki gdy mielismy sporego stresa.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 6 Lipca 2007, 22:34 »
no to dalej....

ksiadz na szczescie się nie spóźnił. no ale tu zaczyna sie ta gorsza czesc relacji ponieważ ksiadz ktorego chcielismy nieco uszczesliwić nie odsuwajac go na bok (kto nie wie to pzypomne ze slub odbywał sie w zupelnie obcej parafii i by nie pomijac ksiedza od michal poprosilismy go by to on nam msze odpawiał) totalnie nam zniszczyl ta naszą jedyną msze w zyciu.

ale po kolei... ksiadz przyszedł po nas i zaprowadzil nas pod ołtarz....

na fotce nizej widac nieco wiecej dekoracji kosciola. bylo na prawde slicznie.

potem niestety od momentu kazania zaczęły sie schody. ksiądz zwykle jak przychodził do michala po kolędzie to sie z nim o cos ścinał. czepiał sie że Michał pracuje w US, że mu nie da krzyża do pocałowania...michał nie pozostawał mu dłuzy..wiec i tym razem ksiądz dopiekł mu na kazaniu. to było najgorsze kazanie w moim zyciu. zamiast przeczytac jakies typowo ślubne kazanie dla młodych ksiądz chciał błysnąć własna inwencja twórcza i powiedzieć cos innego. generalnie zmastał wszystko, byl niemiły dla Michała do tego stopnia ze byl moment na mszy że bylo mi tak strasznie smutno i przykro że miałam łzy i przerażenie w oczach myślac co ten ksiadz robi. szok.
potem ksiądz nieco wyluzował a ja się tak wkurzyłam ze w sumie dzieki temu nie złamałam sie na przysiędze. pomyślałam sobie "to ja ci teraz czarny karaluchu pokaże jak się przysięga miłość po grób" i nic, ani łez ani złamanego głosu nie miałam, nie zawahałam sie ani w jednym momencie.

no to fotka z przysięgi...

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #37 dnia: 6 Lipca 2007, 22:39 »
Ślicze zdjęcia. Śliczna Pani Młoda :)

p.s. Dziewczyny! Przepraszam, że o to teraz pytam i pewnie gdzies to jest napisane ale powiedzcie o co chodzi z tym wystawianiem butów do okna? Nie znam tego zwyczaju a jeśli w czymś pomaga to i ja może zastosuję?!

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #38 dnia: 6 Lipca 2007, 22:45 »
śliczne zdjęcia i cudnie razem wyglądacie :D
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline Oleńka81

• entuzjasta
  • I Would Do Anything, For You Anything..
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #39 dnia: 6 Lipca 2007, 22:55 »
[quote author=loona link=topic=7537.msg323248#msg323248 date=1183754354

p.s. Dziewczyny! Przepraszam, że o to teraz pytam i pewnie gdzies to jest napisane ale powiedzcie o co chodzi z tym wystawianiem butów do okna? Nie znam tego zwyczaju a jeśli w czymś pomaga to i ja może zastosuję?!
[/quote]

przynosi piekna pogode w dzien slubu, i ze szczescie "wchodzi" w buty..

ewelinko, tak slicznie wygladałas..

takie szczescie była na twojej slicznej buzce.. wspaniala z was para..

wiem ze ten ksiadz nie powinien tak robic, powinien stworzyc miła atmosfere, w koncu to wasz dzien slubu.. a nie stresowac was bardziej.. coz tacy bywaja ludzie.. i nie przejmuj sie tym, było mineło...

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #40 dnia: 6 Lipca 2007, 22:57 »
Ewelinko wygladałaś przepięknie. Oboje cudnie razem wygladacie.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 6 Lipca 2007, 22:59 »
i już po przysiędze.....

potem jeszcze kilka słów do nas.... i podpisy...mało ciekawa fotka wiec nie wklejam bo i tak robiona z daleka.... no i wyjście z kościoła.... tu akurat czekaliśmy aż goście wszyscy wyjdą by można było sypać ryżem, puszczać konfetti i sypać grosiki.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 6 Lipca 2007, 23:32 »
następnie posypała sie masa grosików. nie wiem kto nam tyle ich podrzucił ale była tego masa. pomagały nam zbierać pieniazki małe dziewczynki i inne młode panny. hehe co mnie troszkę rozśmieszyło wszyscy dawali nazbierane pieniążki mnie a nie mojemu małżowi.. :)

potem nastąpiło składanie życzeń.....

dopiero na fotkach widzę kto był pod kościołem. wielu rzeczy z tego momentu nie pamiętam. wiem ze była masa ludzi, wszyscy niesamowicie się pchali i deptali dół sukienki ale nie to było wtedy ważne.

w pewnym momencie czekałam już tylko na to kiedy sie to wszystko skończy.

generalnie goście wręczali nam koperty z pieniążkami i maskotki zamiast kwiatów tak jak prosiliśmy.

Napisane: 06 Lipiec 2007, 23:26:52
uff na dzisiaj koniec fotek. chyba i tak juz wszyscy poszli spać :)... w takiam razie dziewuszki do jutra, spijcie dobrze i spokojnie.

Offline Oleńka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #43 dnia: 6 Lipca 2007, 23:42 »
wiesz, nie wszyscy spia.. ja co chwila podpatruje czy nie napisalas czegos nowego czy nie ma fotki...

ale skoro trzeba.. poczekam do jutra..

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #44 dnia: 6 Lipca 2007, 23:45 »
ślicznie wyglądaliście  :)
przykro mi, ze ksiądz nie mógł sie pohamować i zespół Wam msze :(
czekam na dalsze opowieści i zdjęcia  :drinkuje: :tupot:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 6 Lipca 2007, 23:58 »
Dziewczyny no to mnie zaskoczyłyście. myslałam że forum już sie tuli do snu a tu prosze prosze... nocne marki buszuja po forum :)

Dziewczyny niesamowicie mi miło że zagladacie i czekacie na dalsza relację. ja powli przygotowuje kolejne fotki tylko to troszke czasu zajmuje bo mam kilka katalogow i nie chce za bardzo pomieszac sytuacji. to i tak jeszcze nie wszystki foty a na te bardziej profesjonalne trzeba bedzie jeszcze troszke poczekac. no ale obiecuje wklejac wszystko jak leci :)

dziekuje wam  że jesteście ze mną....hihih nawet o 12 w nocy :)

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #46 dnia: 7 Lipca 2007, 12:05 »
Wygladaliscie przepieknie  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:
szkoda ze nie moglas wybrac sobie innego ksiedza!

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #47 dnia: 7 Lipca 2007, 13:06 »
"czarny karaluch" ale sie uśmiałam  ;D ;D ;D

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #48 dnia: 7 Lipca 2007, 13:31 »
Bardzo ładnie wyglądałaś!!! A ten uśmiech! Wow!!!!!!!!

I sister taka podobna do Ciebie!

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 7 Lipca 2007, 14:41 »
jestem i już piszę dalej :)

wczoraj zapomniałam wspomnieć o tym że mieliśmy specjalnie zamówiony chór na mszy. powiem Wam że chór był boski i był wart tych pieniędzy. na koniec całkowicie nas zaskoczyli bo jak wychodziliśmy z kościoła to wstali i zaczęli bić nam brawo. to był kompletny szok aa jednocześnie strasznie miło nam sie zrobiło. za nimi poszła reszta i cały kościół tonął w oklaskach. niesamowite emocje ąz łezka się uroniła jak to piszę.

tak wyglądaliśmy już po życzeniach....

a potem zaczęły sie okrzyki gorzko gorzko..... no więc posypały się buziaczki.... :)

po buziakach przyszła pora by zacząć się pakować do autka i jechać na salę. tu na szczęście obyło się bez komplikacji. po drodze wiele aut trąbiło i wiele ludzi machało nam. super.

zajechaliśmy pod salę gdzie miało odbywać się całe wesele. musieliśmy troszkę poczekać aż reszta gości się zjedzie.

Napisane: 07 Lipiec 2007, 14:40:19
kurcze zmniejszałam fotki a to ostatnie jakos dziwnie duze wkleiło sie na forum??

Offline Oleńka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #50 dnia: 7 Lipca 2007, 18:32 »
slicznie wyszłas na tym zdjeciu "po zyczeniach".. piekny usmiech! slicznie!

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #51 dnia: 7 Lipca 2007, 18:52 »
śliczne zdjęcia :D
wszystkiego najlepszego :D
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
« Odpowiedź #52 dnia: 7 Lipca 2007, 21:54 »
Wyglądaliście pięknie i takiego życia Wam życzę :) a co do księdza to brak słów...

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 7 Lipca 2007, 21:56 »
dzięki dziewczyny za wszystkie komplementy. to bardzo miłe :)

a ja nie wpadam w samozachwyt tylko biorę się za dalsze opisywanie.

... dotarliśmy przed salę... chwilka czekania bo gdzieś nam sie zapodziali jedni rodzice....

potem już całowanie chlebka i wypicie "niby" wódki, bo tak na prawdę w kieliszkach mieliśmy wodę.

potem szybciutko rzut za siebie iiiii.....

oba kieliszki potrzaskały się tak że pozostałe całe tylko denka. to chyba dobrze.

następnie czekaliśmy aż goście wejdą na salę a my zaraz za nimi. zastrzegłam sobie już dużo wcześniej żeby mnie Michał przez próg nie przenosił i tak też sie stało. do tego doszła jego ostatni kontuzja prawego łokcia. tak więc spokojnie weszliśmy na salę.

a tam na środku piękny stoliczek z szampanem.... szampan był i biały i czerwony a z tego czerwonego było ułożone serce na środku. ślicznie to wyglądało. niestety nie mam fotek z tego momentu. kelnerka podała nam dwa nasze większe kieliszki powiązane tasiemką. reszta gości ustawiła sie wkoło i odśpiewała gromkie sto lat :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 7 Lipca 2007, 22:17 »
po szampanie i kilku "gorzkich" pocałunkach goście zasiedli do stołów i zajęli się obiadkiem.

ja w tym gorsecie niestety nie bardzo mogłam jeść, do tego doszedł stres i nieco zmęczony żołądek wcześniejszymi wydarzeniami. wiem tylko że rosołek był przedni i mięsko też smakowało.

przyszła pora na pierwszy taniec...... i tu pojawił się kolejny error. w sumie mieliśmy ten taniec wyćwiczony już do perfecji i moglismy tańczyć z zamkniętymi oczami...ale.....

zaczęło sie dobrze....w tle cichutko zaczął grać wstep piosenki wiec zaczęliśmy wychodzić na środek.... wyszliśmy, Michała ręka na mojej łopatce, dobra postawa..... weszliśmy w rytm prawidłowo...odetchnęłam z ulgą... najpierw dwa koła w kroku prostym po kwadracie..... suuuper.... potem obroty po kole razy jeden...iiiiiii..... zacięła się piosenka :-\ :-[ ::) :o >:(. co najgorsze panowie chwile wcześniej sprawdzali czy gra i akurat w tym momencie nie wyszło. do tego tak sie zacieło że nie dalo się puścić płytki już wcale.  na całe szczęście mieliśmy w zapasie jako druga piosenka która miał mi michal dedykować piosenkę "przetańczyć z toba chce całą noc" wiec od razu nam to zagrali. szok. bylo mi tak cholernie szkoda tego walca . niestety technika zawiodła a ponieważ zespoł nie znał tamtego utworu nie mógł go nam zagrac na żywca. z tego co zauważyłam to wielu gości nie załapało że nie wypalił repertuar. no nic...szkoda...koleżanka mówi że to co zatańczyliśmy było super i że była ciekawa co dalej, ale że było świetnie. ech....szkoda że nie wyszło tak jak chcieliśmy.

po tym tańcu przyszła kolej na rozkręcenie gości. była zabawa "zapoznawcza" ale brakowało nieco mężczyzn i nie potworzyło sie dużo par na parkiecie.

...goście pozostający bez pary chcieli nam uciec z parkietu ale ale...... postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce i w związku z tym że melodia była zachęcająca zrobiłam ciuchcie...inaczej by nam ludziska uciekli z parkietu....

hihi nawet specjalnie wychodziłam wężykiem na zewnątrz by rozbawić ludzi i nieco schłodzić póki klima nie była włączona. powiem że to strasznie sie spodobalo i goście w sumie nie zeszli  parkietu az do pierwszej przerwy zespołu.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #55 dnia: 7 Lipca 2007, 22:27 »
Nie ma jak Pani Młoda która zachęca gości do wspólnej zabawy. Przecież nie mogli ci odmówic  :D :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #56 dnia: 8 Lipca 2007, 10:07 »
Nie mogę się napatrzec - uśmiechnięci, szczęśliwi, zrelaksowani... Z pierwszym tańcem nie wyszło tak jak chcieliście, ale za to wyszło przy równie pięknej piosence :) uwielbiam ta piosenkę, choć my jej nie będziemy miec n apierwszy taniec, ale jest śliczna :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #57 dnia: 8 Lipca 2007, 10:48 »
Bardzo  ładnie wygladaliscie :d Tacy radosni i usmiechnieci :D
Gratuluje
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Oleńka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #58 dnia: 8 Lipca 2007, 21:52 »
i gdzie dalsze fotki....

Offline stewe_griffin

• bywalec
  • data ślubu: 28.09.2007
« Odpowiedź #59 dnia: 9 Lipca 2007, 11:10 »
wszytskiego najlepszego  :)

wyglądałaś pięknie  :o
fotek już trochę jest, ale oczywiscie czekamy na więcej  ;D