Autor Wątek: JAKĄ KAPELĘ NA WESELE???  (Przeczytany 3953 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline romka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23-08-08
JAKĄ KAPELĘ NA WESELE???
« dnia: 12 Czerwca 2007, 19:57 »
Witajcie Ludziska.  Szukamy dobrej kapeli, takiej która zagra wszystko, od kawałków biesiadnych po standardy rockowe - ze wskazaniem na to drugie.  Nie zamierzamy oszczędzać na muzykantach (dobra kapela to połowa sukcesu).  Wesele będzie w WOJEWÓDZTWIE ZACHODNIOPOMORSKIM więc tutejsze kapele nas interesują.
- Każda informacja jest na wagę złota, prosimy o linki, e-maile, nr telefonów, adresy, opinie i wrażenia.

Pozdrawiamy i z góry dziękujemy za pomoc.

Romek i Romka (nie kojarzyć z ministrem edukacji  :D). 

Offline adlerek

• nowicjusz
  • *
  • To było piękne wesele...
  • data ślubu: 2 czerwca 2007 HOTEL DOBOSZ
Odp: JAKĄ KAPELĘ NA WESELE???
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Czerwca 2007, 11:07 »
HEJKA
KAPELI KTóRA ZAGRA TAKIE KAWAłKI RACZEJ NIE ZNAJDZIESZ, A NA PEWNO NIE TAKIEJ KTóRA DOBRZE  TO ZROBI. . . .  A MOżE I JEST ALE ZA SPORą GóRKE PIENIążKóW. . . .  U NAS GRAł DJ.  ZIBI, I GWARANTUJę cI żE WSZYSTKO W ORYGINAłACH BRZMI O NIEBO LEPIEJ/. .  POLECAM DJ.  ZIBI, GRAł U NAS 2 CZERWCA HOTEL DOBOSZ, POLICE. . .  GRAł I POLSKIEGO ROCKA, I WSZYSTKO TO CO POPROSILI GOśCIE, MY. . . DO BIAłęGO RANA. . . 

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Czerwca 2007, 16:16 »
adlerek, wyłącz CapsLocka.  Fatalnie się to czyta.

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Czerwca 2007, 18:23 »
romka obawiam się niestety że adlerek ma dużo racji w tej kwestii, niestety. Ci którzy mnie znają na tym forum wiedzą że jestem z "branży" i muszę powiedzieć jedno ; w dobie elektroniki niestety większość zespołów to tzw. "dyskietkowcy" rzadko zdarzają się zespoły korzystające z dobrodziejstw instrumentów akustycznych.
Jeśli szukacie repertuaru typowo rockowego może warto rozejrzeć się np. w DK Słowianin, z tego co wiem jest tam kilka zespołów które grają ten gatunek muzyki i może znajdziecie coś dla siebie czego Wam z całego serca życzę

Offline romka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Czerwca 2007, 22:44 »
Dzięki dzieki, wielkie dzięki. 
Jak już wspominaliśmy każda informacja jest na wagę złota.  Liznęliśmy już temat kapel weselnych i choć rockowe z nas dusze to niestety przy typowych weselnych kawałkach przyjdzie nam podskakiwać na naszym weselu.  Przesłuchaliśmy już wszystkie kapele w internecie, i kiedy już jakaś nam się spodobała to okazywało się że nasz termin jest już zarezerewowany, wszystkie najlepsze są już zaklepane.  Prawie już porzuciliśmy pomysł rockowej kapeli, jedno że jest prawie nie do zdobycia to w dodatku może doprowadzić skołatane serduszka starszej, konserwatywnej części gości do palpitacji, i jak nic może się to skończyć wizytą u kardiologa w poprawiny. 

Ale nie poddajemy się, DJ odpada - teściorodzice by nas zamordowali, zamarzyli sobie wesele z zespołem i już, a dla nich to jest też wielki dzień i ich marzenia też trzeba brać pod uwagę. 

Reasumując.  Idealnie byłoby, gdyby kapela umiała zagrać "Smoke on the water" i umiała poprowadzić oczepiny (pewnie jest gdzieś taka za siedmioma górami i lasami) ale jestśmy dużymi dziećmi, wierzymy w bajki i wierzymy, że się uda.

Piszcie
Piszcie
Piszcie

A bozia Wam w dzieciach. . . . . . . . . . . .

Romek i Romka

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Czerwca 2007, 13:17 »
a próbowałas dzwonić do zespołu WARTO to własnie tacy muzycy.
Taa, zespół Warto jest raczej nieuchwytny. Jeden telefon jest wyłączony, a w drugim odzywa siępapuga mówiąc "Nia ma takiego numeru".

Offline bagunia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Czerwca 2007, 19:28 »
Proponuje kontakt z zespolem WARTO przez maila moze tak ich "zlapiesz".Moga byc teraz zajeci i dlatego nie odbieraja.Powodzenia!

Offline adlerek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Czerwca 2007, 23:05 »
hejka, odnośnie "rodzice by nas zamordowali", miałem ten sam problem, uprałEm się że ma być dj...chociaz tak naprawdę to jest wodzirej, grajek, zabawiaka, dusza towarzystwa, świetny mówca... Zibi jak o Tobie jeszcze mówia...a tak na marginesie, moi rodzice, rodzice mojej obecnie już małżonki nie chcieli mnie znać od momentu gdy oświadczyłemm, że na weseleu gra tzw. DJ..., mój ojciec był straszny, mamuśka skwitowała, cyt. " ja się przestałam wtrącać, to jest wasze wesele...ale uważam że dj. to może być na studniuwce...Zibi, powiedz jak się bawili...a wiecie jak byli zadowoleni po...i w trkacie... Ojciec do dziś mi, nam gratuluje wyboru Dj-a, a że mielismy mistrzunia to, polecam ZIbiego, jest THE BEST OF THE BEST... bo co oryginał to oryginał...goście byli zachwyceni, a byli nie na jednym weselu...i nie jeden z nich wydawał córkę, syna...ale przyznali, że na ich tak świetego repertuaru nie było...na zasadzie mówisz i masz...żadna kapela nie ma szans, a tak na marginesie, kto ma taki głos żeby zaśpiewać jak Czesław Niemen, czy innego zagranicznego wykonawcę, choć tyci podobnie, a jak się jakaś kapela podejmie to gwarantuje...uszy puchną...jak się mylę to niech mnie ....pozdrawiam-y

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Czerwca 2007, 13:54 »
Adlerek - baaaardzo Ci dziękuję za te miłe opinie, myslę jednak, że skoro Romce zalezy na dobrej rockowej kapeli nie ma co namawiać ja na DJ'a, trzeba pomóc jej coś namierzyć,
szkoda ze są kłopoty z kontaktem do gości z zespołu WARTO bo jak sądzę mogliby spełnic jej oczekiwania,
ale jak nam coś jeszcze wpadnie do głowy damy znać bankowo.

PS: pozdrów rodziców, :)
PPS:  nie odbiegajmy już od wątku Romki

Offline adlerek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Czerwca 2007, 14:12 »
Jasne, ze swojej strony podpytam znajomych, mieli w kościele w zeszłym roku kapelkę, dość oryginalne..  w kościele brzmieli calkiem, ...podpytam... pozdrawiam

Offline romka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Czerwca 2007, 20:11 »
Siemanko.  Tu męska część dokońcożyciowego duetu "Romka" - Ta bardziej rockowa.  Wielkie dzięki dla Adlerka, bardzo cenne uwagi, jako wielki fan dobrego rock'n'rolla pewnie znosiłbym piekielne męki słuchając jak niezadobry wokalista śpiewa partie Frediego Mercury, a co oryginał to oryginał, jeśli Twoi konserwtywnie nastawieni rodzice byli zachwyceni to zacznę się poważniej zastanawiać nad DJ.  Pogadam z ukochaną i zobaczymy.  Rodzice nas nie zamordują - najwyżej w ataku furii oderwą nam co bardziej niepotrzebne kończyny i nakarmią nimi psy sąsiadów.

Zibi.  Wielka skromność przez Ciebie przemawia - to wielka zaleta.  Zdmuchnij kurz z płyt Hendrixa i Zeppelinów, być może skontaktujemy się z Tobą o ile 23-08-2008 nie masz nic lepszego do roboty.  Jeśli masz stronkę to znajdę i popatrzę co tam oferujesz ciekawego - jak nie, zapodaj e-maila.

A ten zespół "Warto" to jedyny w okolicy, który potrafi porządnie w struny uderzyć? Rock'n'roll odchodzi w niepamięć czy jak?

No to tyle.
A Wy piszcie niech dym leci z klawiatury.
I niech wasze wiadomości rockiem pachną

Dzięki dzięki,  ;D

Offline adlerek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Czerwca 2007, 08:54 »
Witaj bardziej rockowa częścio "Romka".... heheh, otóż jak zauważyłeś, co do uderzania w struny to też znam kilka kapel ,które robią to ;nazwijmy to jak na nasze podwórko względnie ok; ale istotnie z głosem....to już jest gorzej...a nie sądzę żeby wokalista Pudelsów miał wolny termin....Bądź co bądź ma głos...aczkolwiek  nie mój klimat, to tylko taki przykład.... Oj, co do Zibiego.... w bazie danych znajdziesz pod DJ ... polecam, bo co Stonsi z płyty, albo Metalica( nie wiem jak to się p[isze więc improwizuję: un pluct, to jednak ma brzmienie,... Co do faktu, że dobre, lokalne kapele odchodzą do lamusa, to wielki fakt naszego kaczogrodu... Hejka

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Czerwca 2007, 10:49 »
Proponuje kontakt z zespolem WARTO przez maila moze tak ich "zlapiesz".Moga byc teraz zajeci i dlatego nie odbieraja.
No to musza być bardzo zajęci bo ja próbuję sie do nich dodzwaniać od ponad miesiąca.

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Czerwca 2007, 11:16 »

Polecam zespol COMBO z Nowogardu -- to oni wlasnie beda grali u nas na weselu -- sa swietni :)

Pozdrawiam
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline romka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Czerwca 2007, 11:43 »
COMBO  :) są świetni ,ale niestety zajęci tego dnia więc odpada. . .  :-[

Offline romka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Czerwca 2007, 17:28 »
Hej Sylvi.  Kapela Warto sama nas odnalazła.  Wysłali nam prywatną widomość przez e-wesele (nie pamiętam już z jakiego nicka) odpisaliśmy i czekamy co będzie. 

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Czerwca 2007, 10:04 »
SUKCES  :brawo_2:
 przy okazji poproście ich o kontak z nami, trzeba jakoś wymienić kontakty do nich na działające!!
:)

Offline romka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Czerwca 2007, 22:56 »
 :) :) :) :) Siemanko Ludziska i Wieeeeeeeeeeeelkie dzięki za namiar na kapelę "Warto".  Zagrają u nas na weselu "Smoke on the water" i inne.  Spotkaliśmy się z liderem kapeli Piotrkiem - konkretny facet, pachnący profesjonalizmem.  Zespół instrumentalnie bomba, a wokalnie superbomba.  Posłuchaliśmy i obejrzeliśmy kawałek wesela z ich udziałem i nie zastanawialiśmy się długo.  Wszystkie następne spotkania z innymi kapelami odwołane. 

A więc Ludziska Sala zaklepana, kapela też.  To drugie dzięki Waszym sugestiom.  Jeszcze raz dziękujemy.

A teraz wóda i inne używki.

Pozdro
pozdro
pozdro drodzy moi, odezwiemy się czasem i będziemy pytać o sprawy różne.

Romek i Romka (Giertychowie) hehehehe