Autor Wątek: Czy macie do polecenia jakies miejsca na przyjecie weselne w okolicach Olsztyna?  (Przeczytany 10419 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline CICHUTKA

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2009
Jade 13  lutego ogladac 3 miejsca poza olsztynem pierwsze to:
1. Gospodarstwo agroturystyczne JANCZARY
2. HOTEL COPERNICUS w Tomaszkowie
3. HOTEL ZALESIE

MOZE MACIE JAKIES SPRAWDZONE PROPOZYCJE ;)
CZEKAM NA NOWINKI :)

Offline marzusia666

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.07.2008
My wesele organizujemy w lipci w Leśnych Wrotach za Klewkami.
Jak wyjdzie. . .  zobaczymy :-) Ale miejsce fajne, niedaleko jeziora, są noclegi, duża sala i względne ceny.
Nie polecam zajazdu za Wójtowem (nie pamiętam nazwy).  Moja siostr tam miała i dużo niedociągnięć.

Offline CICHUTKA

• nowicjusz
  • *
 :)W internecie ten osrodek wyglada rewelacyjnie . Jak napisalas to odrazu weszlam na stronke. SUPER. Bardzo mi sie podoba. Tez moze sie tam wybiore obejrzec! :). WYBIERASZ SIE NA TARGI SLUBNE W NIEDZIELE?

DZIEKUJE ;)

Offline kot_ethne

• "Bez miłości człowiek jest jak nieboszczyk na wakacjach..."
  • forumowicz
  • "Cierpliwość - to połowa sukcesu w miłości..."
  • data ślubu: 08.08.2008
Hej:) My sierpniu organizujemy wesele za Barczewem w Tumianach, w Starym Folwarku.  Miejsce jest jeszcze co prawda bo remoncie, bo właściciele mają ten ośrodek dopiero od listopada, ale mam pewność co do samych organizatorów.  Długi czas działali w Barczewie, w remizie strażackiej, gdzie wynajmowali salę  ;D Zobaczymy czy po remoncie i w nowym miejscu dalej będą tak oblegani:) Z tego co wiem, na ten rok mają już wszystkie weekendy łącznie z majowymi zajęte  ;D 

Offline marzusia666

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.07.2008
Tak wybieram się a raczej jestem po :) Bardzo mi się podobało, szczególnie, że nie mam jeszcze wybranej sukienki :-) Szczególnie z bliska mogłam zobaczyć wyroby Vivien Vigo, z którego chyba będę brała sukienkę.  Naprawde pozytywne wrażenia, a dodatkowo kuponik na 5% rabat ;-)

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
Tak wybieram się a raczej jestem po :) Bardzo mi się podobało, szczególnie, że nie mam jeszcze wybranej sukienki :-) Szczególnie z bliska mogłam zobaczyć wyroby Vivien Vigo, z którego chyba będę brała sukienkę.  Naprawde pozytywne wrażenia, a dodatkowo kuponik na 5% rabat ;-)
a jaki model ??
On 2011
Ona 2013

Offline kot_ethne

• forumowicz
A ja muszę przyznać, że swoja wizytę w Madame Danuta wspominam bardzo niemile.  Panie były tak zajęte jedna klientką, że nas, 3 przyszłe panny młode (bo akurat wszystkie byłyśmy na etapie poszukiwań) olała totalnie.  Próbowałyśmy same do pani się zwrócić o pomoc ale jakoś się nie bardzo nami zainteresowała.  Poczekałyśmy chyba z pół godziny po czym moje koleżanki nie wytrzymały i wyszłyśmy.  I za jednym zamachem salon stracił 3 klientki.  No ale może miałyśmy pecha.

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  I za jednym zamachem salon stracił 3 klientki.
Masz rację przez takie olewanie i niemiłe podejście do klienta tracą tylko klientów.
Ja jeszcze nie byłam w żadnym z olsztyńskich salonów ale już niedługo mam zamiar się tam przespacerować,
no i obawiam się tych niemiłych babek z salonów.
A była może któraś z was w salonie w Iławie?
On 2011
Ona 2013

Offline kot_ethne

• forumowicz
Ja obeszłam salony w Olsztynie, może poza vivien vigo, ale nie znalazłam nic ciekawego.  Poza tym co jeden salon to gorsza obsługa.  W jednym nas olali, w innym sukienki były przepocone i nie wyprane po wypożyczeniach, że aż się niedobrze robiło, a w innych jak się pytało o radę to pani rozkładała ręce.  Aż w końcu zdecydowałam się pojechać do wawy, przymierzyć sukienkę którą wypatrzyłam w internecie i mi się strasznie podobała.  I tam dopiero zostałam obsłużona jak królewna dosłownie ;D  Pani tylko spojrzała na mnie, na moją figurę i od razu miała kilka pomysłów na sukienki.  I zostałam w tamtym salonie.  Już mam zamówioną sukienkę.  I jeszcze coś, co tam mi zaproponowali a czego u nas w mieście niestety nie ma, szyją na mnie ta sukienkę. 
A na moim rodzimym mieście się strasznie zawiodłam, bo zawsze uważałam, ze dziewczyny które jeżdżą do wawy po sukienki mają muchy w nosie i nie wiadomo jakie wymagania, teraz je rozumiem, bo sama stałam się jedna z nich ;D

Offline CICHUTKA

• nowicjusz
  • *
Bylam wczoraj na targach slubnych w Olsztynie cudnie bylo. Ja jeszcze mam toche czasu na przymierzanie sukienek i znalezienie jakiegos dobrego salonu,ale moja siostra byla bardzo zadowolna z salonu Vivien Vigo. Wczoraj na targach panie byly bardzo sympatyczne z tego salonu.  :)A tak  ogolnie to najbardziej podobaly mi sie wlasnie sukienki tej firmy wczoraj na targach. 

:D

Offline joannaM
  • Chuck Norris
No zgadzam się tamte kobietki były przesympatyczne, nawet chciały się ze mną od razu na wizytę umówić.
Ale nie na wszystkich stoiskach panie były zachwycone że tam muszą stać. Na jednym stoisku z łaską mi coś powiedziała o modelu jednej sukienki.

A tu są zdjęcia z Targów w Olsztynie
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=8010.0
On 2011
Ona 2013

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
  • Ważne są dni, których jeszcze nie znamy
  • data ślubu: 21.06.2008
witam serdecznie!

Moze powroce do tematu - Janczary to cudowne miejsce - szczegolnie podobala mi sie ta wiejska sala i oczepiny - panna mloda wjezdza o 24 na koniu :)) Ale z cena kobietka troche przesadzila - 150 od osoby nie wliczajac ciasta, owoców i napojow:(( Miejsce urzeka - tylko w tej drugiej sali z grzybkiem nie za  bardzo jest gdzie tanczyc - druga  sala jest natomiast bardzo duza i do jedzenia i tanczenia oddzielne

My organizujemy wesele w "Ziołowej Dolinie" w Wilimowie - bardzo przytulne miejsce - w samym lesie - sala dopiero co odremontwoana i kobietka mila - mozna sie z nia dogadac. Zwierzatka. las , basen na zewnatrz i klimat tego meijsca sprawiaja ze chce sie tam wracac

Slyszalam ze jeszcze "Zajazd u Leszka" posiada dobra obsluge - ale jak dla nas za mala salka - chociaz przytulna tez byla - a i jeden mankament - jedzenie wyliczone co do jednej osoby:((

karczma "Krys Tad" na likusach tez podobno daje rade. ostatnio znajoma tam miala i byla bardzo zadowolona

a i zapomnialabym. Istnieje zajazd Jagielek jak sie na Olsztynek jedzie. Miejsce moze takie nie za bardzo bo od razu przy drodze - ale w srodku bardzo ladnie - naprawde - gdyby nie bylo to daleko od Olsztyna moze bysmy sie zdecydowali. A i cena przystepna

opowiedz wrazenia po przejazdzce po wszystkich lokalach
pozdrowionka

Co do obslugi slyszalam opinie o jednym salonie w ktorym kobieta do mojej kolezanki (raczej skromnej dziewczyny) powiedziala: w czyms Pani pomoć bo wie Pani my tu suknie mamy od 1200 zl w gore wiec nie wiem czy bedzie Pani zainteresowana???
Kolezanka oczy zrobila - oczywiscie przykro strasznie i wyszla skoro kobeita uwaza, ze nie ma tam czego szukac.
Chamstwo normalnie - chyba bym tej kobiecie cos powiedziala. A wy kochane macie racje wychodzac z takich salonow - polska obsluga musi sie jeszcze wiele nauczyc nim zacznie odnosci sukcesy.bo jak na razie widze to nawet klienta nie potrafi zatrzymac, przykro bardzo...............jedne z nas trafiaja w tym samym salonie na mila obsluge - innym razem nieprzyjemna....wiec od czego to zalezy??tylko i wylacznie od humorow sprzedajacych - ale sorki my nie jestesmy po to aby je znosic :dead:

Offline CICHUTKA

• nowicjusz
  • *
hejka!!!  :) :) :)
Jutro jade poogladac takze jutro bede wszystko wiedziala .  Spedze caly dzien ogladajac rozne restauracje.  Najbardziej jednak ogladajac w internecie podoba mi sie Stajnia Janczary tworzy niepowtarzalny klimat  super.  Tylko troche drogo se biora 150 od osoby .  No zobaczymy jutro sie okaze to odrazu zdam wam relacje jak przyjade  :) :) :)

Jeszcze wracam do salonow slubnych. Moim zdaniem powinno byc tak ze kazda klientka powinna umawiac sie na okreslona godzine i wtedy bylaby zadowolona z obslugi salonu. Takze dziewczyny jak macie zamiar przymierzac  sukienki to zadzwoncie wczesniej do salonu i sie umowcie wtedy nie bedziecie mialy zadnych komplikacji tak mi sie wydaje przynajmniej.  :) 

Offline CICHUTKA

• nowicjusz
  • *
Niestety ale nie moge wam opowiedziec o wrazeniach jakie mialam po lokalach na wyprawienie wesela bo zmienily mi sie plany i niestety nic nie wyszlo.Ale bede jechala na poczatku marca takze cierpliwosci napewno wszystko opisze dokladnie!!! ;)

:skacza:

Offline CICHUTKA

• nowicjusz
  • *
CZESC!!!Juz mam zarezerwowany lokal na moje weselicho.Objezdzilam okolice Olsztyna i Olsztyn ale zdecydowalam sie jednak na Ostrode na GOSPODE SAJMINO!!!Te miejsce najbardziej mnie urzeklo jest tam pieknie.
Bylam w HOTELU ZALESIE ale nie polecam bo sala jest troche stara i smierdzi .Bylam w ZIOLOWEJ DOLINIE sala mi sie spodobala ale nie bylo wolnego terminu.Hotel COPERNICUS W TOMASZKOWIE miejsce fajne ale termin juz zajety.Gospoda u Leszka mnie nie urzekla za bardzo moze i tania BO 100 ZL ale krzesla jak w biurze odpada.W Hotelu Park za mala sala gdzies na okolo 60 osob i trzeba placic korkowe od kazdej butelki wodki 7 zl porazka. ::)Krys-tad fajne miejsce na zrobienie wesela dobre jedzenie ale jak dla mnie za duza sala na 120 do 140 osob.
Natomiast STAJNIA JANCZARY sliczne miejsce ale troche drogo se licza.

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
CZESC!!!Juz mam zarezerwowany lokal na moje weselicho.Objezdzilam okolice Olsztyna i Olsztyn ale zdecydowalam sie jednak na Ostrode na GOSPODE SAJMINO!!!Te miejsce najbardziej mnie urzeklo jest tam pieknie.
Bylam w HOTELU ZALESIE ale nie polecam bo sala jest troche stara i smierdzi .Bylam w ZIOLOWEJ DOLINIE sala mi sie spodobala ale nie bylo wolnego terminu.Hotel COPERNICUS W TOMASZKOWIE miejsce fajne ale termin juz zajety.Gospoda u Leszka mnie nie urzekla za bardzo moze i tania BO 100 ZL ale krzesla jak w biurze odpada.W Hotelu Park za mala sala gdzies na okolo 60 osob i trzeba placic korkowe od kazdej butelki wodki 7 zl porazka. ::)Krys-tad fajne miejsce na zrobienie wesela dobre jedzenie ale jak dla mnie za duza sala na 120 do 140 osob.
Natomiast STAJNIA JANCZARY sliczne miejsce ale troche drogo se licza.

juz dawno nie cyztalam tak trafnych opinii na temat lokali - zgadzam sie z Toba w 100%:)

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
Przykro mi to stwierdzić, ale niestety ostatnio miałam okazję być na weselu w Janczarach i jestem zszokowana...........Za ta cene i jedzenie na stołach w tej ilości nie zapłaciłabym nigdy. 160 zl od osoby + napoje, ciasta i owoce w swoim zakresie..............nic specjalnego
Wydarzyła sie także nieprzyjemna sytuacja - mianowice Pani właścicielka nie potrafi zapewnić spokoju i ciszy w pokojach hotelowych -  w czasie gdy spały małe dzieci i innni goście już niestety zmęczeni (około 1 godziny) - odbywała się impreza na holu w hoteliku - gdzie dziewczyny mające panieńskie - w najlepsze wystawiły sobie głośniki na korytarz i sprawiały niesamowity hałas. Zamiast przebywać w sali na dole gdzie było wyznaczone dla nich miejsce na impreze - panny postanowiły przeniesc sie do pokoju hotelowego wraz z cala muzyka i zabawa.
Po 3 nieudanych próbach zwrócenia uwagi  -prosba zarowno do panien od ktorych uslyszelismy wulgarne wyzwiska jak i uwag i próśb o uciszenie imprezy skierowanyc do pani kierowniczki- cała sprawa zakończyła się nieprzyjemną bójką -ponieważ nie wiadomo skąd pojawili się jacys wczasowice szukający wrażeń i wszystko razem wzięte przybrało niestety nieprzyjemny wydźwiek.
Pani nie potrafiła zareagować a na pomoc przybiegła............................kucharka!!!!!!!!!!!!!!!! , która wrzawym krzykiem zaczela rozganiac do pokoi.......
nazajutrz Pani właścicielka powiedziała, ze nie moze wziac odpowiedzialnosci za gosci i wielce zdziwiona, że jestem jedyną osobą na weselu, której się nie podobało..............
Wnioski wyciagnijcie sobie sami.
Czy to ja mam jakies nieuzasadnione potrzeby bezpieczeństwa i checi polozenia sie spac w pokoju hotelowym za ktory zaplacilam 70 zl bez muzyki i wrzasków 8 rozwrzeszczanych dziewczyn?
Dlaczego Pani nie zareagowała w odpowiedni sposób i nie zapewnia w żaden sposób ochrony gości? Co gdyby bijący się wypadli przez balustradę albo komuś naprawdę stała się krzywda?
czy normalnym jest aby organizowac 2 imprezy w jednym czasie tj wesele i panienski oraz przyjmowac wczasowiczów, którzy w tej sytuacji byli uczestnikami konfliktu????
Nie uwazam, ze zwrocenie uwagi i chec spania w pokoju w miare wzglednej ciszy jest czyms zlym (nie mowie tu o weselu, ktore  i tak slychac i nikt nie ma pretensji bo rozumie jaka jest sytuacja - poza tym sala weselna jest oddalona  czym innym jest umyślne hałasowanie pod drzwiami )
Oczywiscie Pani wyszla z tego obronna reka.
Przykro mi, ze tak wyszlo bo do tej pory bylam zachwycona tym miejscem - a teraz nie  chcialabym w takich warunkach nawet spedzic popoludnia.

Pisze to bo nawet po tym wszystkim zamiast slowa przepraszam -uslyszalam kilka niemilych slow ale to juz na inny watek.....................