Autor Wątek: Dojazd gości  (Przeczytany 10385 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline papuzka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: nieustalona
Dojazd gości
« dnia: 25 Czerwca 2012, 11:33 »
Ostatnio zastanawialiśmy się co zrobić z gośćmi.  Otóż my jesteśmy z Bytomia i część mojej rodziny, ale druga część mojej rodziny jest z Radomia, a rodzina mojego z Lublina.  Ślub odbędzie się w Bytomiu.  Załątwiamy dojazd gości z kościoła na salę.  Moja rodzina z Bytomia przyjmie wszystkich gości przyjezdnych czy w takim układzie pasuje podstawić autokar na daną godzinę pod salę, żeby rozwiózł gości.  Goście przyjadą dzień przed weselem, więc będą wiedzieli już u kogo kto nocuje. 

Offline Agnieszkad

• nowicjusz
  • *
Odp: Dojazd gości
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwca 2012, 22:09 »
Myślę, że jak najbardziej pasuje, zwłaszcza skoro już każdy będzie wiedział gdzie śpi
 :)
Między ciszą a ciszą. . .  la la la :)

Offline Wizawa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: BRAK
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Lipca 2012, 07:35 »
Myślę, że jak najbardziej.  U nas było podobnie.  I było to bardzo dobre rozwiązanie.

Offline biala_dama21
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lutego 2013, 15:44 »
Świetnie rozwiązanie. Dobrze jest dopieścić gości!

Offline renata0123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.12.2014
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Marca 2013, 20:47 »
Witajcie, postanowiłam że tez coś napiszę ze swojego doświadczenia.  czasami jednak nie kalkuluje sie wynajem hotelu kwestia tylko ilu tych gości bedzie no i doboru odpowiedniego przewoźnika ewentualnie.  My bierzemy Ślub w Katowicach jednak wesele będzie koło Olkusza.  Nie jest to jakoś bardzo daleko ale jednak tych gości trzeba jakoś zawieść mielismy też w planie początkowo wynając pokoje ale uznalismy ze zaoszczedzimy na busach.  Mam namiary na bradzo fajna i tanią formę z Katowic, nie wiem czy admin zezwala na wklejanie linków ale mam nadzieję że nie będzie uznane to jako reklama.  Poprostu wiem że są tani.  www. mercedesbus. pl

Offline biala_dama21
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Marca 2013, 08:31 »
Część moich gości jest z okolic Zamość, a ślub na Mazowszu. Ojciec pana młodego postanowił wynająć autokar, żeby przyjechali. Autokar zawiezie ich też pod kościół, dom weselny i z powrotem do domu. To najlepsze rozwiązanie, jeśli duża część rodziny jest z tego samego, a odległego miejsca

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Marca 2014, 08:58 »
Rodzina mojego narzeczonego będzie miała do pokonania prwie 400 km., więc my także się zdecydowaliśmy na wynajęcie autokaru dla nich.

Offline annaann
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014.12.25
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Marca 2014, 20:06 »
jeśli twoja rodzina lub narzeczonego jest z innego miasta niż to w którym odbywa się wesele to najlepszym pomysłem poruszyć temat dowiezienia autokarem podczas zapraszania gości.  Chodzi bardziej o zorientowanie się czy ktoś wogóle będzie takim czymś.  Z opowieści różnych znajomych wiem, że raczej goście chcą dotrzeć na ślub we własnym zakresie i mieć na wszelki wypadek auto ze sobą.  Lepiej zastanowić się nad rozwożeniem gości po weselu do hotelu (jeśli jest daleko od sali weselnej).  fajnym pomysłem jest wynająć kogoś jakiegoś znajomego, żeby jeśli jest ktoś chętny odwiózł go z wesela na nocleg - nawet naszym autem :) lub wynająć autokar który zabierze gości z hotelu na ślub a później na wesele :)

Offline agnieleczka13

• użytkownik
  • **
  • co przyniesie nowy dzień:)
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Kwietnia 2014, 10:57 »
oczywiście to jest napewno na miejscu:)
carpe diem

Offline Pandora1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Maja 2014, 09:17 »
Chyba najlepszym wyjściem jest wynajem autokaru, a jeżeli nie to zawsze mogą dojechać sami, tak robi moja przyjaciółka i sprzeciwów nie ma :)
Pozdrawiam, Pandora
- stare-fotografie. com
- szkolasmaku. pl

Offline HankaS

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.05.2015
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Grudnia 2014, 10:30 »
Autokar to chyba najrozsądniejszy pomysl :) Można go wynająć za w miarę niewielkie pieniądze, a stanowi duże udogodnienie dla gości :)
Poszukuj. . .

Offline Marrwika
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2015
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Stycznia 2015, 16:36 »
Większość gości się dogaduje co do transportu, zawsze są jacyś abstynenci:)

Offline Branek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.12.2015
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Lutego 2015, 10:49 »
Z tymi abstynentami to różnie bywa.  Z moich obserwacji wynika, że o ile z przyjazdem gości nie ma większych problemów to w przypadku wyjazdu czasem zdarzają się pewne komplikacje.  Czasem trzeba kogoś dłużej przenocować :)

Offline kasskaM
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.11.2015
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Marca 2015, 21:55 »
Pomysł jak najbardziej dobry i zapewne się sprawdzi. . . u koleżanki sprawdził się genialnie.
Przy okazji będziecie pewni, że nikt nie zabłądzi, nikt się nie zgubi i przede wszystkim nikt się nie spóźni ;)

Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy i szczęście na nowej drodze :)

Offline mario88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2016
« Odpowiedź #14 dnia: 6 Kwietnia 2015, 11:33 »
Ja miałem więcej osób do przewiezienia 50 osób.
Skorzystaliśmy z firmy przewozowej Sigmatourist, mają stonę internetową.
Polecam jeśli ktoś szuka firm na Śląsku.

« Ostatnia zmiana: 6 Kwietnia 2015, 11:38 wysłana przez Maja »

Offline Kornelka23
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Kwietnia 2015, 17:11 »
Popieram całkowicie-autokar to rewelacyjne wyjście oraz o wiele bardziej ekonomiczne, niż wynajęcie noclegów dla 150 gości:-) trzeba pilnować tylko, czy kierowca ma doświadczenie w tego typu przejażdżkach weselnych, u mnie właśnie trochę marudził, że dużo czekania i jazdy. . .  olałam to, ale po co słuchać marudzenia. . .  Ważne że oszczędność była:-)

Offline marciaa122
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.05.2013
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Maja 2015, 10:04 »
My też wynajęliśmy transport dla gości, część z nich dodatkowo zażyczyła sobie wynająć pokój, wiec z tym też nie było problemu, bo akurat w jednym obiekcie mieścił się i hotel i sala weselna.

Offline olakarola

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12/12/2015
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Czerwca 2015, 20:07 »
Tylko autokar, ewentualnie jeśli jest mniej gości dojeżdzajacych to bus.  Moim gościom napewno nie bedzie to przeszkadzało, kto bedzie chciał to przyjedzie samochodem własnym, a kto bedzie chciał podjedzie autobusem:)