Autor Wątek: MUZYKA "DO KOTLETA"  (Przeczytany 2798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pekaes
  • nowicjusz
  • *
MUZYKA "DO KOTLETA"
« dnia: 18 Czerwca 2007, 16:30 »
Byc moze wiele z was powie, ze przywiazuje wage do dupereli, ale na wlasne wesele chcialbym stworzyc skladanke piosenek, ktora moznaby puscic w trakcie podawania posilków (zespol muzyczny juz znalazlem i wiem, ze zagraja muze i dla mlodych i dla tych troche starszych).  Chodzi mi o takie nastrojowe utwory, ale nie przygnebiajace.  Ja mam juz kilku faworytow - np.  Barry White.  A wy macie jakies pomysly?

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Odp: MUZYKA "DO KOTLETA"
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Czerwca 2007, 19:01 »
ja bardzo często uzywam na taką okazję kawałków ze składanek wydanych przez progream Trzeci Polskiego Radia - Smooth Jazz Cafe,
sa bardzo eleganckie, nastrojowe, wpadają w ucho i nie przeszkadzają jeść, czy rozmawiać.
Fakt raz zdarzył mi sie niecierpliwy ojciec który powiedział że to jest za smutne a to wesele nie pogrzem i żeby zagrać coś wesołego, jednak moim zdaniem zbyt skoczna musyka zachęca do tańca a nie do obiadu a to się raczej mija z celem.
Jestem zdania ze powinno byc elegancko i dostojnie, bo jak zagra kapela (czy też dj) to wtedy właśnie gra się hiciory które musza porwać. Uzyskany kontrast to bardzo ułatwia!

Offline pekaes
  • nowicjusz
  • *
Odp: MUZYKA "DO KOTLETA"
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Czerwca 2007, 09:11 »
dzięki za podpowiedz!