no wiec najpier mala prywata: obronilam sie i to na
5wiuec cala w skowronkach polecialam w poszukiwania kwiaciarni:) no i niestety niemozliwym okazalo sie oblecenie i zapytanie co i jak wszedzie, ale spokojnie podziele sobie poszukiwania na raty:) bede umieszczac kolejne kwiaciarnie jako kolejne numerki a jak cos to pozniej zostawie namiary:)
wiec raport z dnia dzisiejszego:
1. bukiet kosztuje ok. 100-200 (jesli jest bardzo duzy czy wymyslny), kwiatki do butonierki ok. 7-15 zł. trzeba sie pojawic w kwiaciarni ok. tygodnia przed uroczystoscia, chyba ze bukiet ma byc z roz to moze byc nawet i sroda. jednak pani calkowicie znegowala moja wizje wiazanki, sama nic przy tym nie doradzając a jedynie wreczajac mi katalogi.
2. jesli chcesz bialy bukiet z rozy chinskiej i zwyklej to smialo mozesz tu sie wybierac:) Pani chyba specjalizuje sie tylko w tym jednym rodzaju bukietu bo nic innego mi nie zaproponowala

3. poki co moj faworyt:) z zewnatrz wyglada dosc nieprzyjemnie ale to tylko pozory:) pani bardzo milo do mnie podeszla odrazu poprowadzila do stolika co by porozmawiac i pokazac bukiety. jesli chodzi o ceny to sa podobnej wielkosci co w kwiaciarni nr 1. jednak butonierki sa wliczone w cene Twojego bukietu. kwiatki dla świadkowej kosztują 50% ceny bukietu slubnego, mozliwe sa dekoracje samochodu (czesciowo z kwiatow sztucznych czesciowo ze swierzych. dekoracja kosztuje 50 zl + 40zl zwracanej kaucji. na zdjeciach nawet te sztucvzne kwiaty wygladaja dobrze! no i jesli by jeszce u niej bracbukiewty dla rodzicow to mozna sie dogadywac co do ceny

ale tuta trzeba by sie pojawic na jakies 2 tyg przed slubem co by dokladnie ustalic co i ceny.
4. salon widac z duzym doswiadczeniem bo oglada sie ich prace, wsrod ktorych jedne sa ladniejsze a drugie bardziej pospolite i na jedno kopyto, jednak nie ma problemu z realizacja Twojego pomyslu! tu jednak o zadne ceny sie nie dowiedzialam bo nie bylo szefowej a tylko z nia mozna na ten temat gadac

ale podejrzewam ze bukiet to standowo ok 100-200 zl
jutro postaram sie dalej ruszyc na lowy