Autor Wątek: KWIACIARNIE W OLSZTYNIE  (Przeczytany 14663 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Smietanowie
  • użytkownik
  • **
KWIACIARNIE W OLSZTYNIE
« dnia: 20 Czerwca 2006, 16:22 »
Kochane,
czy macie jakies sprawdzone i niedrogie kwiaciarnie w Olsztynie? Prosze o pomoc :D
Pozdrawiam serdecznie, Sylwia.
[/url]

Offline deesse
  • użytkownik
  • **
KWIACIARNIE W OLSZTYNIE
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Czerwca 2006, 20:12 »
Sylwuś ja też jestem na etapie szukania kwiaciarni, ale jako że obrona na łbie mi siedzi to zaczne expresowe i gruntowne poszukiwania zaraz po niej. a wtedy obiecuje zostawic info :) no chyba że ktoś mnie ubiegnie za co będę wdzieczna :)

Offline Smietanowie
  • użytkownik
  • **
KWIACIARNIE W OLSZTYNIE
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Czerwca 2006, 10:16 »
Wpólnymi siłamu znajdziemy coś na bank, a tymczasem powodzenia na obronie deesse :D
[/url]

Offline deesse
  • użytkownik
  • **
KWIACIARNIE W OLSZTYNIE
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Lipca 2006, 17:38 »
no wiec najpier mala prywata: obronilam sie i to na 5
wiuec cala w skowronkach polecialam w poszukiwania kwiaciarni:) no i niestety niemozliwym okazalo sie oblecenie i zapytanie co i jak wszedzie, ale spokojnie podziele sobie poszukiwania na raty:) bede umieszczac kolejne kwiaciarnie jako kolejne numerki a jak cos to pozniej zostawie namiary:)

wiec raport z dnia dzisiejszego:

1. bukiet kosztuje ok. 100-200 (jesli jest bardzo duzy czy wymyslny), kwiatki do butonierki ok. 7-15 zł. trzeba sie pojawic w kwiaciarni ok. tygodnia przed uroczystoscia, chyba ze bukiet ma byc z roz to moze byc nawet i sroda. jednak pani calkowicie znegowala moja wizje wiazanki, sama nic przy tym nie doradzając a jedynie wreczajac mi katalogi.

2. jesli chcesz bialy bukiet z rozy chinskiej i zwyklej to smialo mozesz tu sie wybierac:) Pani chyba specjalizuje sie tylko w tym jednym rodzaju bukietu bo nic innego mi nie zaproponowala :)

3. poki co moj faworyt:) z zewnatrz wyglada dosc nieprzyjemnie ale to tylko pozory:) pani bardzo milo do mnie podeszla odrazu poprowadzila do stolika co by porozmawiac i pokazac bukiety. jesli chodzi o ceny to sa podobnej wielkosci co w kwiaciarni nr 1. jednak butonierki sa wliczone w cene Twojego bukietu. kwiatki dla świadkowej kosztują 50% ceny bukietu slubnego, mozliwe sa dekoracje samochodu (czesciowo z kwiatow sztucznych czesciowo ze swierzych. dekoracja kosztuje 50 zl + 40zl zwracanej kaucji. na zdjeciach nawet te sztucvzne kwiaty wygladaja dobrze! no i jesli by jeszce u niej bracbukiewty dla rodzicow to mozna sie dogadywac co do ceny :) ale tuta trzeba by sie pojawic na jakies 2 tyg przed slubem co by dokladnie ustalic co i ceny.

4. salon widac z duzym doswiadczeniem bo oglada sie ich prace, wsrod ktorych jedne sa ladniejsze a drugie bardziej pospolite i na jedno kopyto, jednak nie ma problemu z realizacja Twojego pomyslu! tu jednak o zadne ceny sie nie dowiedzialam bo nie bylo szefowej a tylko z nia mozna na ten temat gadac :| ale podejrzewam ze bukiet to standowo ok 100-200 zl

jutro postaram sie dalej ruszyc na lowy :)

Offline Smietanowie
  • użytkownik
  • **
KWIACIARNIE W OLSZTYNIE
« Odpowiedź #4 dnia: 4 Lipca 2006, 14:08 »
Moje GRATULACJE :P , teraz juz na spokojnie bedziesz mogla zajac sie przygotowaniami-gicio.
Jezeli chodzi o kwiaciarnie, to bardzo, ale to bardzo Ci dziekuje za pomoc :D  Tymczasem zabieram sie za robote :(
[/url]

Offline deesse
  • użytkownik
  • **
KWIACIARNIE W OLSZTYNIE
« Odpowiedź #5 dnia: 4 Lipca 2006, 22:11 »
wiec po pierwsze chcialam przeprosic za stan literowkowo- orftograficzny poprzedniego posta.. jednak wiele godzin pisania na przekor na gygy robi swoje:/

dzis Pani w kwiaciarni mi powiedziala zebym sie dowiadywala o bukiety ślubne dopiero na poczatku sierpnia, gdyz do tego czasu zmienia sie i ceny kwiatów i gatunki dostępne w hurtowni (kurce jakby sie zastanowic to na prawde cos w tym jest).

widze ze wychodzimy za maz w bardzo podobnym okresie wiec mam dla Ciebie taka propozyzje: jak bede robic ponowny oblot po kwiaciarniach na poczatku sierpnia to moge  pytac odrazu o Twoj bukiet dokładnie, co Ty na to?

Offline Smietanowie
  • użytkownik
  • **
KWIACIARNIE W OLSZTYNIE
« Odpowiedź #6 dnia: 5 Lipca 2006, 16:35 »
Bardzo dziekuje Ci za propozycje, ale cos mi sie wydaje, ze bede musiala sama sie pofatygowac :(  Jezeli trafisz na jakas konkretna kwiaciarnie, koniecznie daj mi znac. Tymczasem buzka :D
[/url]

Offline deesse
  • użytkownik
  • **
KWIACIARNIE W OLSZTYNIE
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Lipca 2006, 08:58 »
no więc ja już zakończyłam podboje florystyczne :) i z tych co do nich zawitałam polecić mogę:

1. Ikebana na skrzyżówaniu partyzantów z 1 maja (koło przejścia odziemnego między centrum a zatorzem) robią fajne bukiety i ozdoby na samochód a babki z którymi rozmawiasz są bardzo pomocne, gorzej sprawa wygląda z dekoracją kościoła (raz dużo sobie liczą a dwa dekoracja jest ze sztuczna)

2. Spełnienie Marzeń (ich ofertę znajdziesz w bazie firm) poprostu POWALIŁA mnie na kolana ich dekoracja kościoła. niestety jak dla mnie zdecydowanie za drodzy

3. Samsell na ul. Wilczyńskiego. facet ma szeroką ofertę i naprawdę fajnie układa kwiaty. poleciła mi go Pani w salonie ślubnym, bo widziała jakie cuda wyczarował na samochód. (ja kwiaty zamówiłam u niego)

4. za niebagatelne pomysły inne niż wszędzie indziej plusa ma kwiaciarnia naprzeciwko mc donalda koło straży pożarnej. tyle że ceny z kososu wzięte (za 8 róż w wachlarzu pani chciala ok 200-250 zł) ale zawsze można udać się do nich i podpytać co by radziły a później ten pomysł przemycić dalej ;)

gdybyś chciała dokładniejsze info (ceny, namiary etc) do daj znać na priva  :)

pozdrawiam

Offline Smietanowie
  • użytkownik
  • **
KWIACIARNIE W OLSZTYNIE
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Lipca 2006, 13:56 »
Super, bardzo Ci dziekuje za pomoc. :D
[/url]

Offline wm

• użytkownik
  • **
KWIACIARNIE W OLSZTYNIE
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Listopada 2006, 01:30 »
ja z kolei polecam kwiaciarnie na Dajtkach - miałam bukiet w formie wachlarza, z czerwonych róż...:) za 100 zł - razem z mężem i rodzicami (butonierkami) - kwestia dogadania:)
polecam, miła kierowniczka, zna się na fachu, bogate katalogi bukietów

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
KWIACIARNIE W OLSZTYNIE
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Listopada 2006, 16:03 »
Ja niedlugo bede sie orientowac w kwiaciarniach olsztynskich i na pewno zajrze do tych poleconych przez Was. :wink:

Offline Smietanowie
  • użytkownik
  • **
Odp: KWIACIARNIE W OLSZTYNIE
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Maja 2007, 17:15 »
Czesc Dziewczyny,
z braku czasu od bardzo dawna nie bylo mnie na forum, ale tak sobie pomyslalam, ze moze zechcecie skorzystac z  kwiaciarni w ktorej zamawialam swoja wiazanke slubna. Robila Ja przemila Pani Agata z kwiaciarni " Kolory wyobrazni" przy. ul. Mikolaja Reja 1 ( przy kwiaciarni jest zatoczka, wiec bez problemu mozna podjechac samochodem.) Ja idac do niej, mialam mnostwo pomyslow, ale na nic nie bylam zdecydowana, natomiast ona, chciala zobaczyc jaki fason bedzie miala moja suknia, kolor i  jak bede uczesana. Kochane, dobrala kwiaty na 6+. Goraco polecam, zwlaszcza ze kobieta potrafi sluchac.
Pozdrawiam serdecznie.
[/url]

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Maja 2007, 11:07 »
ja na dwoch slubach (cywilny i koscielny) mialam wiazanki z kwiaciarni "Feniks" kolo maksduetu na jarotach robia przesliczne wiazanki w rozsadnych cenach kwiaty sa swieze i bardzo dlugo stoja a wiazanki naprawde bardzo oryginalne kompozycje Jak im sie zaniesie wzor wymarzonej wizaneczki robia bez problemu nawet ladniejsza jak mi sie uda to wkleje wam foty ich wiazanek ;) naprawde polecam :)

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Lipca 2007, 20:54 »
Moge polecic kwiaciarnie Tina na Jarotach. Super obsluga. Zrobili mi taka wiazanke jaka chcialam. Kwiaty swieze(wiazanka stala jeszcze pare dni w domu). Oprocz tego zapakowali nam podziekowania dla rodzicow i uzbierali platki :D

Offline dusiak

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29grudzien2007
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Września 2007, 08:33 »
polecam kwiaciarnie Florystyczna na pilsudzkiego na przeciwko arpisu taka mala niepozorna budka .Przemile panie slicznie wykonuja bukieciki i ozdobki ja zamowilam kompleksowke czyli wszystko ustrojenie samochodu sali kwiaty dla mnie dla swiadkowej swiadka i pana mlodego i naprawde niedrogo tak ze polecam

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Września 2007, 08:36 »
ja też będę korzystała z usług tej kwiaciarni koło arpisu. mi się podoba ich wystrój kościoła.

Offline dusiak

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29grudzien2007
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Września 2007, 08:40 »
My kosciol mamy z glowy bierzemy slub na wyszynskiego tam dekoruja zakonnice:)

Offline kknd
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 3 Grudnia 2007, 10:32 »
Na wilczyńskiego oś.  generałów jest galeria kwiaty (dokladnej nazwy nie pamietam) ale od ulicy sklep latwo zauważyc z dala od centrum, podejrzewam ze ceny beda nizsze, dodatkowo 5 m dalej jest nastepna kwieciarnia, myśle ze powinnaś sie tam wybrac.

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #18 dnia: 5 Maja 2008, 11:53 »
Gdzie w okolicach Olsztyna jest jakaś giełda kwiatowa?
On 2011
Ona 2013