Autor Wątek: U mnie wielkie zmiany :)  (Przeczytany 6822 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marzena
  • bywalec
U mnie wielkie zmiany :)
« dnia: 27 Lutego 2005, 17:43 »
Pojechałam i wszystko sie wyjaśniło :D
Może zacznę od początku:
Po rozmowie z teściami uzgodniliśmy ,że ślub bedzie itp. :) więc na nastepny dzięń po pogrzebie zaczęłam roznosić i wysyłać zaproszenia :) W ten sam dzień postanowiłam,że zadzwonie do urzędu i spytam się o organistę bo słyszałam jak gra i sie przeraziłam. Więc szukam telefonu i zanlazłam go na papierku który dostałam od pani urzędniczki. Patrze i nie moge uwierzyć własnym oczom. :shock:  napisane było 27 marca a nie 28. Dzwonie a pani powiedziała mi ,że nie dają ślubów w poniedziałki i musiałam sie pomylić. Dodam ze zaproszenia zrobione i wysłane z data 28 :)  no ale dobra tu wystarczyły telefony i wszyscy juz wiedzieli :)
A teraz została największy problem OBIAD WESELNY poszłam więc do mojego znajomego którym ma Winiarnie Bachus (bo tam mieliśmy mieć przyjecie) a on mi mówi ze moze miec problem z obsługą :cry: i jutro do mnie zadzwoni powie mi czy dziewczyny bedą mogły pracować :evil:
Jak to usłyszałam to mi sie nogi ugieły  :(  :(  No ale prawdę mówiąć mogłam sie po nim tego spodziewać. znam go juz kilka lat i nie wiem dlaczego tam chciałam przyjecie :ckm: głupia baba ze mnie no ale cóż człowiek się uczy na błedach. Tak w razie czego zaczęłam szukac miejsca na obiad i nic wszystko zajęte. Jedynie wolny termni była "Na kuncu korytarza" ale drogo. A zresta właściciel mnie wkurzał jakis taki dziwny  :?  No ale jakas alternatywa była :)
Na drugi dzień pan Jarek nawet nie raczył zadzwonić wiec pofatygowałam sie do niego :evil:  Oczywiście co usłyszałam ze ma tylko jedna dziewczyne i potrzebuje jeszcze pomoc kuchenną :evil: więc podziękowałam mu i wyszłam :( Załuje ze mu nie nagadałam :evil:

Po tym wszystkim uzgodniliśmy ,ze przsuniemy ślub :)  bezsensu robić byle jak, aby było :?  :!:

Więc ślub bedzie 04.czerwca 2005 a obiad weselny w Oberży chłopskiej na Arkońskiej super miejsce :P  :P  :P  :P
Moze tak miało być :) a moze babcia nie chciała aby ślub był teraz :?  :?  :?

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Lutego 2005, 18:17 »
Nie martw się Marzenko !!! będzie dobrze. Przynajmniej emocje opadną i wszystko spokojnie zdążycie.  :) tak miało być... chciaz wiem,że jest Wam przykro

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Lutego 2005, 18:24 »
no proszę, Oberża :) coś o nich pisałem jakiś czas temu jak pamiętam ;)
Będziesz zadowolona  8)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Lutego 2005, 18:56 »
nio... to masz zaledwie 96 dni do slubu... tak jak i mnie ;)

oberża... hmm.. dobry wybór.. zacny lokal :D
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Lutego 2005, 18:58 »
no u mnie też Oberża jest w planach, jakoś bardziej mi od Norda klimat pasuje :)

Offline Marzena
  • bywalec
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Lutego 2005, 19:02 »
A znacie jakieś opinie na temat tego lokalu? Bo widze że jest bardzo znane a ja sie dowiedziłam o nim przepadkowo :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Lutego 2005, 19:30 »
jak ja szukałam lokalu to oberży nie było jeszcze w szczecinie... jest od niedawna...

lokal 2 poziomowy z klimatem.... zbity z bali drewnianych.... a tam co tydzień imprezy "przytupaje'....  na 1 poziomie wiara tańcuje a  na drugim je
:D

Offline Marzena
  • bywalec
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Lutego 2005, 19:35 »
Ja byłam tam i mam już wpłacona zaliczkę :) Klimat i wystrój nam sie bardzo podoba :D Tylko chciałabym jakąś opinie z imprezy :? Jeżeli jest takowa :)

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Lutego 2005, 21:09 »
Monia oberża od wakacji jest...

Imprezy? Spędziłem tam Sylwestra. Nie wiem czy gdzieś już nie pisałem o tym ale nie pamiętam... Ogólnie żarcie w porządku (jedynie zupa mi nie pasowała, jakaś pseudojarzynowa, wyrażnie było czuć że z mrożonki, ale na weselu jarzynowej się nie podaje przeciez), DJ był średni (miał prowadzić Siwy niestety ten co prowadził był tańszy) ale przecież będziecie mieli swojego. Acha, wesele prawdopodobnie będziecie mieli zamknięte na piętrze a nie pamiętam jaki tam parkiet jest, bo na dole między dechami są niemałe odstępy tak, że panie ze szpilami często się "blokowały"  :lol:  Musiałem być ciągle w pogotowiu dla mojej Karoliny, kilka razy interweniowałem zgrabnie, haha. Ale ogólnie lokal jak najbardziej na tak.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Lutego 2005, 21:46 »
aaaaaaaaaa... no zobacz...

ja juz zaklepałam lokal w maju 2005 ..,nie wiedziałam,ze istnieje oberża...

mój piotrek był tam na kolacji słuzbowej... akurat wtedy była też impreza pt. dzień babci... emerytki skakały ile wlezie... przy okazji pobawiła się tez ekipa z pracy puotra... mówił,ze było ok  :D

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Lutego 2005, 13:36 »
no to sie u Ciebie Marzeno pozmienaialo.....i to tak w chwile!
Ale napewno wszytko pojdzie fajnie, macie spokoj teraz bo byliscie przygotowani na marzec, wiec wiekszoc rzeczy juz zaklepana.
Co do Oberzy nie wiem w ogole gdzie to jest??!! ale jak czytam opinie, to chyba musi byc tam fajnie

Powodzenia!
02.07.2005

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Lutego 2005, 13:54 »
Sporo zmian fakt i to w zasadzie "na chwilę" przed Wielkim Dniem, ale czasami tak bywa...
Na pewno wszystko uda się  Wam  fantastycznie zorganizować i będziecie bardoz zadowoleni :P
Trzymam kciuki mocno  :taktak:

Offline Marzena
  • bywalec
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Lutego 2005, 14:22 »
Dzięki dziewczyny :) poprostu tak miało być :) juz sie z tym oswoiła i nawet się ciesze ,że w czerwcu pogoda bedzie ładniejsza i będziemy mieli więcej czasu na nazbieranie kasy:)

Aniu  tak wygląda ta Oberża

i w środku

Myśle że zrobimy impreze wiejską :) smalec, pieczona szynka, swojska kiełbasa itp.
O menu bedę rozmawiac po świetach :)

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Lutego 2005, 17:37 »
Marzenko, super, ze wszystko sie ulozylo  :!: Troszke pod gorke bylo, jak to czesto z zyciu bywa  :? , ale jednak wszystko jest teraz ok. Oberza to bardzo dobry wybor. Moja przyjaciolka miala tam imprezke z pracy i bardzo chwalila sobie obsluge, jedzonko i sam klimacik lokalu.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Lutego 2005, 18:17 »
Marzenko super lokal! :)  Nie martw się wszystko będzie dobrze! W czerwcu na pewno będzie fajniejsza pogoda! Głowa do góry! Pozdrowionka! :D  :D  :D

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Lutego 2005, 19:20 »
A jak już zdjątka Oberży to nasze z Sylwestra ;)

Offline Marzena
  • bywalec
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Lutego 2005, 19:23 »
SUPER ZDJECIE!!!!!

Davy powiedz mi ile zapłaciliście za Sylwestra i co w tym było?

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Lutego 2005, 20:29 »
Jedzenie, dużo zimnych przekąsek (zimna zastawka koktajl z krewetek, również tych dużych), butelka wina musującego na głowę, wódka i napoje bez ograniczeń, no i impreza :)  
koszt... no nie było najtaniej, my zapłaciliśmy 500 za parę, ale przyznam że znam dobrze właścicieli (dlatego też do tej pory starałem się o Oberży nie gadać, żeby nie było afery że kogoś reklamuję) i z tego co się orientuję było nieco drożej ;)

Offline Marzena
  • bywalec
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Lutego 2005, 20:43 »
Zobaczymy jak bedzie u mnie :) musze przyznac że właścicielka zrobiła na mnie miłe wrażenie.

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Lutego 2005, 20:51 »
Właścicielka? Hm... czyli kto? Tam jest dwóch właścicieli, koledzy... Pewnie małżonka Klaudiusza, ona mi swego czasu pokazywała oferty wesel :)

Offline aniac

• entuzjasta
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Lutego 2005, 23:01 »
fajna ta oberza, podoba mi sie wystroj, jest taki malo standardowy!
mysle ze to dobry wybor!

a wy bedziecie mieli tylko obiad?? czy cale przyjecie weselne??
02.07.2005

Offline Marzena
  • bywalec
« Odpowiedź #21 dnia: 1 Marca 2005, 08:50 »
Taka starsza kobieta z czarnymi włosami:) Mam wrażenie ,że to była mama jednego z nich.

Aniu na ta chwilę to bedzie obiad ale to zalezy co mi zaproponują i za ilę. Nie chciałabym tylko wejść i po godzinie wyjść. Będę rozmawiała o przystawkach i jakiejś małej ilości alkoholu. Możemy przeznaczyć maxymalnie 100zł na osobe. Zobaczymy po świetach :)

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #22 dnia: 1 Marca 2005, 11:20 »
Marzenka i widzisz wszytko OK :D . czasem te imprzey oganizowane z biegu są fajniejsze niż te wymęczone przez cały rok a moze i dwa. Miejsce jest fajne, ja miała slub w Bartoszewie ale tez w stylu staroposkim i to swietny pomysł, zreszta zdjecia w plenerze będziecie mogli sobie zrobic bez problemu bo lasek... dookoła :!: Żrełko w tym lokalu dobre jak z imprezami to nir wiem bo na Sylwka nie dotarłam do Szczecina ale szykuje sie kolejny slubny rok wiec?.. moze ktoś  się skusi na zrobienie tam impezki. Czekam na realcję i serdecznie pozdrawiam
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline Marzena
  • bywalec
« Odpowiedź #23 dnia: 1 Marca 2005, 11:59 »
Cytat: "didi"
Marzenka i widzisz wszytko OK :D . czasem te imprzey oganizowane z biegu są fajniejsze niż te wymęczone przez cały rok a moze i dwa. Miejsce jest fajne, ja miała slub w Bartoszewie ale tez w stylu staroposkim i to swietny pomysł, zreszta zdjecia w plenerze będziecie mogli sobie zrobic bez problemu bo lasek... dookoła :!: Żrełko w tym lokalu dobre jak z imprezami to nir wiem bo na Sylwka nie dotarłam do Szczecina ale szykuje sie kolejny slubny rok wiec?.. moze ktoś  się skusi na zrobienie tam impezki. Czekam na realcję i serdecznie pozdrawiam

Mam nadzieje,że wszystko bedzie ok :) bo poprzednio wszystko sie posypało miesiąć przed :) ale juz nie kracze :)
A jeżeli chodzi o plener to nie chcemy w lesie:) nas bardziej krecą stare zniszczone budowle,fabryki itp. dla kontrastu ;) A moze cos koło tej chaty tzn oberży :) zobaczymy:) widziałam tez fajne zdjęcia na tle grafitti :)ale  w W-wie, to jest kwestia dogadania sie z fotografem.

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #24 dnia: 1 Marca 2005, 17:52 »
heh Marzenko, zastanawiam się nad stanem Twojej sukni po zaliczeniu kilku ruin itp miejsc... :)

Offline Marzena
  • bywalec
« Odpowiedź #25 dnia: 1 Marca 2005, 18:12 »
Mam nadzieje,że Pan Fotograf nie będzie nas ciągać po niebezpiecznych miejscach. ;) np deski z gwoźdzami, dziurach itp :)