Autor Wątek: Zespoly muzyczne z kuj-pom  (Przeczytany 253424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patii25

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03-09-2011
Odp: Zespoly muzyczne z kuj-pom
« Odpowiedź #210 dnia: 27 Marca 2010, 16:36 »
elba BellaNote i BlueBird fajnie śpiewają (przynajmniej na demo ), ale też bardzo fajnie kasują :( nam też 2 restauracje polecały te zespoły, ale niestety ich cena nas przerosła.

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #211 dnia: 27 Marca 2010, 17:27 »
No właśnie jak z BellaNotte cenowo to nie wiem, BlueBird to 4 tys.  :-[

Offline agusiaa_k
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.06.2011
« Odpowiedź #212 dnia: 29 Marca 2010, 16:47 »
Witajcie! ja bede miec na swoim wesele zespol MiniMax, nie widziałamżadnych informacji na ich temat a sa rewelacyjni.  Bylam na kilku weselach gdzie grali i naprawde super!

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #213 dnia: 10 Kwietnia 2010, 13:13 »
Prosiłabym jeżeli ktoś ma o podanie na prv namiarów na zespół tomato to.

Offline Pablo and Lena
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #214 dnia: 11 Kwietnia 2010, 17:48 »
dziwczyny- szczególnie Mysikróliczek! jeśli jeszcze tu zaglądasz- 10.04 idziemy na wesele koleżanki na którym gra nasz zespół Toma-to! To ci będzie dopiero sprawdzian! Będę widzieć i słyszeć ich na żywo i to nie przez 15 min tylko przez całe wesele! Zobacze jak tam oczepiny itd. Już sie nie mogę doczekać a dowiedzieliśmy się przypadkiem bo wcześniej nie pytaliśmy kto u nich będzie grał Super! Siedzę jak na szpilach. pozdrawiam

Jak tam wrażenia po weselu a dokładnie po tym, co pokazał zespół TOMA TO??

Czekamy na relacje!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #215 dnia: 15 Kwietnia 2010, 23:01 »
a u mnie bedzie gral zespol zwierzband! mam nadzieje, ze wszystko sie uda! slyszalam kiedys tego wokaliste przypadkiem, az mi sie kolana ugiely tak mi sie jego glos spodobal;D. . . tak naprawde to nie wiem dokladnie jak wypadaja na weselach, ale po rozmowie z zespolem mam do nich zaufanie;). . . jesli ktos byl na weselu z ich udzialem to prosze o jakis maly komentarz. . .

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #216 dnia: 15 Kwietnia 2010, 23:20 »
Zaba, u nas też ;D Są rewelacyjni, ale z tego co wiem, na weselach grają tylko z polecenia... To nie jest typowy zespół weselny, mają inne źródła dochodów ;)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #217 dnia: 15 Kwietnia 2010, 23:29 »
a to zaskoczenie!!! ciesze sie bardzo ;D jesli moge zapytac to gdzie masz wesele? bo jak rozmawialam ze zwierzakiem kilka tygodni temu to mowil, ze bardzo  rzadko graja w kujawsko-pomorskim max 1-2w roku. . . mam nadzieje, ze zdasz relacje jak wypadli ;D slyszalam, ze ktos podobno sie skarzyl, ze dlugie przerwy robia ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc. . . a ustalacie jakis wlasny repertuar? bo ja sie zastanawiam, czy by poza pierwsza piosenka oczywiscie, nie dac im wolnej reki. . . aaaa. . .  i jeszcze jedno, jaki sklad wybraliscie? 4 czy 6osobowy?

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #218 dnia: 15 Kwietnia 2010, 23:34 »
4-osobowy (nawet nie wiedziałam, że mogą grać w 6 osób). Wesele mamy w Ostromecku. A Ty gdzie masz wesele? I kiedy ślubujesz? :) Jeśli po mnie, to oczywiście zdam relację ;) Niestety, oni mają swój repertuar i raczej nic nie można w nim zmieniać, ale nam ten repertuar odpowiada :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #219 dnia: 15 Kwietnia 2010, 23:38 »
my wlasnie wybralismy 6osobowy - perkusja, klawisze, bas, gitara, saksofon i trabka! i koles od trabki tez spiewa! podobno armsronga rewelacyjnie ;D nam rafal powiedzial, ze jesli bysmy chcieli cos poza repretuarem to mamy przeslac mp3 to sie postaraja nauczyc, tylko odpowiednio wczesnie. . . my mamy wesele w myslecinku w lipcu przyszlego roku dopiero. . .

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #220 dnia: 15 Kwietnia 2010, 23:52 »
nam rafal powiedzial, ze jesli bysmy chcieli cos poza repretuarem to mamy przeslac mp3 to sie postaraja nauczyc

No to macie u nich niezłe "chody", bo jak my poprosiliśmy o jeden utwór (jako podziękowanie dla rodziców), to Rafał powiedział, że nie mają go w repertuarze i był koniec rozmowy :P

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #221 dnia: 15 Kwietnia 2010, 23:54 »
i jeszcze mam pytanie, gdzie ich slyszalas? czy moze na jakims weselu?
 a co do nowych utworów, to nie wiem jak to w praktyce wyglada bo jeszcze o nic nie prosilismy;p. . .

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #222 dnia: 16 Kwietnia 2010, 00:06 »
Słyszałam ich 2 razy na koncertach w klubach. Na weselu niestety nie, ale znajomi, którzy nam ich polecili, twierdzą, że na weselach też są rewelacyjni i goście super się bawią :)

Offline GeriavitDrinker
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #223 dnia: 16 Kwietnia 2010, 01:22 »
ZwierzBand - istotnie coś innego niż to do czego przyzwyczaili nas wszechobecni panowie z keybodami (+ oczywiście wokalistka), którzy mogą odtwarzać bez przerwy nawet dwie godziny.
Jeśli komuś się uda namówić ich na wesele niech nastawi się na zabawę w jakiej jeszcze nie uczestniczył.
Możecie Rafała  posłuchać co środę w Toruńskiej Piwnicy Artystycznej na Talent Show, czyli karaoke z zespołem na żywo  8)
Do dociekliwych - w jakim zespole gra na co dzień perkusista?  8)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #224 dnia: 16 Kwietnia 2010, 01:39 »
Nie mam pojęcia... W 'Butelce'? ;D :p

Jeśli komuś się uda namówić ich na wesele niech nastawi się na zabawę w jakiej jeszcze nie uczestniczył.

No właśnie, jeśli... Mieliśmy dużo szczęścia :jupi: :jupi: :jupi:

Dla takiej jakości nie będę się uskarżać nawet na długie przerwy ;) Rozumiem, że granie w 100% na żywo jest dość męczące :taktak:

Offline junior

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09/10/2010
« Odpowiedź #225 dnia: 16 Kwietnia 2010, 10:55 »
agusia k ten zespól MIni max jesli mozna spytac ile biorą za wesele

Offline GeriavitDrinker
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #226 dnia: 16 Kwietnia 2010, 11:06 »
Nie mam pojęcia... W 'Butelce'? ;D :p

Uściślę, że chodzi mi o perkusistę, który gra na karaoke  8)

Offline agusiaa_k
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #227 dnia: 16 Kwietnia 2010, 11:34 »
to zalezy od skladu, graja w duecie albo w trio - duet ok 2000 zl a trio 3000 chyba.  Ale mozna zjechac te 200 zlotych co najmniej przy podpisywani umowy:)

Offline junior

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09/10/2010
« Odpowiedź #228 dnia: 16 Kwietnia 2010, 12:08 »
agusiaa a ten zespól to skąd jest bo jeszcze pewnie wchodzi w moim przypadku kwestia dojazdu :)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #229 dnia: 16 Kwietnia 2010, 18:05 »
nemezis jesli bys chciala posluchac zwierzaka to bedzie spiewal sam 30 kwietnia w eljazz'ie w bydgoszczy ;). . .

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #230 dnia: 16 Kwietnia 2010, 18:52 »
OK, dzięki za informację :-*

Offline agusiaa_k
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #231 dnia: 19 Kwietnia 2010, 12:47 »
oni sa z bydgoszczy

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #232 dnia: 10 Maja 2010, 17:01 »
slyszal ktos moze o zespole "kapela na wesele"...? hmm...cos innego niz to do czego przyzwyczaily nas tradycyjne wesela...

Offline ziutka

• nowicjusz
  • *
  • ty i tylko ty jesteś mi przeznaczony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #233 dnia: 10 Maja 2010, 19:51 »
My mamy już załatwony zespół ale zobaczymy jak się spisze na Naszym weselu a to dopiero za roczek nasz wybór padł na Agencję Artystyczną Emotion jak byliśmy wysłuchac ich nagrań to szczena nam opadła takich osób szukaliśmy, wiem, że jest to w części stary zespół, który zasilał zespół VEGA! Jeżeli ktoś była na weselu z ich udziałem byłabym wdzięczna o wszelkie informacje ;)

Offline martitha
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #234 dnia: 16 Maja 2010, 01:03 »
Czy wiecie coś o zespole Gama który najczęściej  z tego co słyszałam gra w restauracji kapitańskiej????

Offline Lordbizon
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.05.2010r.
« Odpowiedź #235 dnia: 16 Maja 2010, 21:03 »
Witam, u nas zagrał zespół Bluebird- zapowiadał się super i tak było do 1 w nocy ale później pan M. C.  trzymał się pałeczek perkusji by pod nią nie wpaść .  Rano skandaliczne zachowanie klawiszowca, który mnie obrażał i żenujące zachowanie pana M. C.  kierownika zespołu nie widzącego problemu alkoholu.  Pozostała część zespołu normalna i miła a co najważniejsze trzeźwa.  Celowo nie rozpisywałem się dokładnie bo nie chce się znowu nakręcać.  Proszę uważać na pozorny profesjonalizm Pana M. C.  z zespołu Bluebird- problem ALKOHOL

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #236 dnia: 17 Maja 2010, 13:19 »
Przyznam, że jestem w szoku :o Członkowie zespołu grającego na weselu w ogóle nie powinni pić, w końcu są w pracy ::)

Offline Caro34
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #237 dnia: 17 Maja 2010, 14:01 »
Ja tez bylam w szoku jak pan menager powiedzial nam, ze zespol ma takie samo menu jak goscie oraz ze nie moze zabraknac buteleczki na stole!!! Tez uwazam, ze praca to praca i ze to panstwo mlodzi powinni zadecydowac o tym co zje i co wypije zespol, a nie nasza "polska tradycja"...!

Offline Moniskaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #238 dnia: 19 Maja 2010, 23:00 »
Jak w ogóle można dopuścić do tego, żeby zespół grający na weselu miał alkohol na stole. Przecież to jest ich praca, a nie zabawa. Niestety w Polsce przyjął się stereotyp, że fachowiec podczas pracy musi sobie wypić i takie są tego efekty. My u siebie mieliśmy obsługę w składzie: Piotr Ulanowski, Wojciech Witkowski i DJ Michał Starzecki - wszyscy nie pijący, zresztą każdy z nich na pierwszym spotkaniu poinformował nas, że na weselu nie pije.

Offline Minojaka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #239 dnia: 20 Maja 2010, 10:16 »
tak powinno byc ze obsluga nie pije...ale oni sami powinni o tym wiedziec, bo wg mnie grzecznosciowo powinno sie postawic im na stole alkohol....chco z drugiej strony jak sie skusza to masakra...dlatego trzeba dobrze dobierac ekipe ktora bedzie obslugiwac wesele aby miec pewnosc ze nie ulegna pokusie i ze sa profesjonalistami....