Autor Wątek: GOSIACZEKK SERCA MA DWA...  (Przeczytany 54706 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Odp: GOSIACZEKK SERCA MA DWA...
« Odpowiedź #630 dnia: 26 Sierpnia 2007, 15:27 »
Kochana jak Ty kwitnąco wyglądasz...Ach!!! Cud, miód, malina...baaardzo mi się podoba
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #631 dnia: 26 Sierpnia 2007, 15:58 »
Gosiu slicznie wyglądasz :)

Nic nowego w sumie nie napisałam, ale nie mogę się doczekać tych fotek z Przelewic ;)

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
« Odpowiedź #632 dnia: 26 Sierpnia 2007, 16:17 »
Piękna mamusia z Ciebie  ;D
Jak było w Przelewicach... jest tam co fotografować...więc fotków pełna masa pewno będzie  ;D ;D ;D
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #633 dnia: 26 Sierpnia 2007, 20:16 »
Dziewczynki wróciliśmy z Przelewic. Szczerze to o tej porze roku jakoś mało tam do oglądania. Ogród nie zrobił na nas wrażenia. Chyba najlepiej pojechać tam wiosną kiedy wszystko kwitnie. No, ale spacerek na świeżym powietrzu dobrze nam zrobił. :) Po powrocie do Stargardu zeżarliśmy ogromny deser lodowy z bitą smietaną, orzechami, polewą czekoladową mniaaaam!!! Chyba ze dwa kilo przytyłam od razu hihih. Tak sie najadłam, że już na dzisiaj chyba koniec jedzenia. Obiecane foty wklejam:

To tyle przelewickich fotek :)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #634 dnia: 26 Sierpnia 2007, 21:32 »
Gosiulku!!!!!!!!!!!!ślicznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!ale wiadomo było!!!!przeciez zacnie sie na fotach prezentujesz..prezentujecie ;D ;D ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
« Odpowiedź #635 dnia: 26 Sierpnia 2007, 22:10 »
Ślicznie wyglądasz...ciąża Ci służy :) i aparacik robi fajne fotki  :D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #636 dnia: 27 Sierpnia 2007, 08:22 »
gosiaczekk wygladasz kwitnaco  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Masz racje ,z edo Przelewic najlepiej pojechac wiosna lub wczesnym latem , wtedy jest bardiej kolorowo ale tej zieleni i tak jest sporo o kazdje porze roku aby sobie tam pospacerowac i sie zrelaksowac  :)

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #637 dnia: 27 Sierpnia 2007, 10:05 »
Gosiu...dwa ostatnie zdjęcia...to aż mi szczena opadła...normalnie cód, miód, malina...ach..pięknie!!!!!!!!

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #638 dnia: 28 Sierpnia 2007, 13:04 »
Dzieki, dzieki dziewuszki za komplementa. :)

Ponawiam pytanko :( Jak to jest z tym łososiem wędzonym w ciąży. Czy można jeść?
aaa i jeszcze jedno pytanko do mamusiek. Na ostatniej wizycie ginekolog mowiła, żebym za tydzień zaczęła liczyć ruchy. MA byc minimum ok. 50 w ciągu dnia. Czy Wy rzeczywiście liczyłyście ruchy codziennie??

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #639 dnia: 28 Sierpnia 2007, 13:08 »
Gosia super fotki!!!

Ponawiam pytanko :( Jak to jest z tym łososiem wędzonym w ciąży. Czy można jeść?
aaa i jeszcze jedno pytanko do mamusiek. Na ostatniej wizycie ginekolog mowiła, żebym za tydzień zaczęła liczyć ruchy. MA byc minimum ok. 50 w ciągu dnia. Czy Wy rzeczywiście liczyłyście ruchy codziennie??

ani o jednym ani o drugim nie slyszalam  ??? wiec ciekawi mnie opinia innych forumek

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #640 dnia: 28 Sierpnia 2007, 13:14 »
Gosia super fotki!!!

ani o jednym ani o drugim nie slyszalam  ??? wiec ciekawi mnie opinia innych forumek
ile TU sie u Ciebie mozna dowiedziec ciekawych rzeczy...zapamiętane:)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #641 dnia: 28 Sierpnia 2007, 13:16 »
gosiaczekk ja bym jadła łososia wędzonego - własnie mnie maszła mega ochota - moze wyciągnę męża na sałatkę z łososiem  :P

co do liczenia ruchów - kiedyś gdzieś wyczytałam (chyba na forum), że lekarze każą liczyć ruchy jak babki leżą w szpitalu, zeby miały zajęcie. ale tak serio to pojecia nie mam. poza tym gosia - wydaje mi sie, że jak mały bryka w brzuszku to jest ok. a jeśli robi to 30 czy 70 razy ??? nie wiem czy ma to az takie znaczenie, w końcu każde dziecko jest inne, każda ciąża inna

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #642 dnia: 28 Sierpnia 2007, 13:22 »
Ja dostałam książeczkę ruchów, ale dopiero w dniu terminu porodu i jak się mała ruszy to krzyżyk.
wczesniej oczywiście data i godzina...

Ale ja nie mam 50 ruchów w ciągu dnia, ale to koniec ciąży więc wiadomo,że dzidzia jest mniej ruchliwa...Moja teraz wypnie się na mnie tak ok.30 razy dziennie, czasem 20..

jak dla mnie- jeśli czujesz ruchy maluszka- to taka książeczka jest bez sensu...zresztą w ciągu dnia pracujemy, mamy obowiązki domowe i nie zwracamy aż tak bardzo na to uwagi...dopiero wieczorem kiedy oglądamy film, czy kładziemy się spać lub próbujemy usnąć...czujemy bardziej intensywnie ruchy maluszka...Bo jesteśmy wyciszeni i sprawy dnia nie interesuja już nas..

Więc jak dla mnie taka książeczka...no może byc, ale czy konieczna?? :drapanie: Sama nie wiem..
Ciąża po terminie- owszem- bo trzeba wiedzieć czy maleństwo się rusza , czy wszystko u niego w porządku...
Acha!! Ja dzisiaj na sniadanie wszamałam 2 kanapki z makrelą wędzoną.... :hopsa: :hopsa: :hopsa:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #643 dnia: 28 Sierpnia 2007, 13:44 »
Bardzo ładnie wygladasz Gosiu :)
A teraz mam pytanie bo zajrzalam jeszcze raz do Twojej relacji ślubnej i odliczanka ale nigdzie nie moglam znaleść u kogo robilaś fryzurke??

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #644 dnia: 28 Sierpnia 2007, 13:50 »
Acha!! Ja dzisiaj na sniadanie wszamałam 2 kanapki z makrelą wędzoną.... :hopsa: :hopsa: :hopsa:

hehe to mi humor poprawiłaś. :) rózne opinie słyszałam, i do końca nie wiem. Czytałam też gdzieś, że mozna jeść łososią wędzonego jesli jest on wędzony na zimno, a skąd ja mogę wiedzieć jak on był wędzony  :)
Odnośnie tych ruchów - nie ejstem chyba w stanie liczyc przez cały dzień ruchów dzidzi. To chyba niewykonalne. Wiem, ze koleżanka liczyła w ciągu jednej godziny, bo tak jej powiedzieli w szkole rodzenia. Trzeba wybrac najbardziej aktywna pore dnia dla dziecka (wieczor, rano) i liczyc ruchy. Wszystko sie liczy, kazde "puk" kazde "przelanie".
Jezeli jest mniej jak 10 to zrobic to samo w nastepnej godzinie. Jesli wciaz malo, to dzwonić do lekarza. Hmmm  ???

hehe to mi humor poprawiłaś. :) rózne opinie słyszałam, i do końca nie wiem. Czytałam też gdzieś, że nie mozna jeść łososia wędzonego jesli jest on wędzony na zimno, a skąd ja mogę wiedzieć jak on był wędzony  :)
Odnośnie tych ruchów - nie ejstem chyba w stanie liczyc przez cały dzień ruchów dzidzi. To chyba niewykonalne. Wiem, ze koleżanka liczyła w ciągu jednej godziny, bo tak jej powiedzieli w szkole rodzenia. Trzeba wybrac najbardziej aktywna pore dnia dla dziecka (wieczor, rano) i liczyc ruchy. Wszystko sie liczy, kazde "puk" kazde "przelanie".
Jezeli jest mniej jak 10 to zrobic to samo w nastepnej godzinie. Jesli wciaz malo, to dzwonić do lekarza. Hmmm  ???

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #645 dnia: 28 Sierpnia 2007, 14:23 »
łe tam ruchy :) i tak wiesz czy jest aktywna dzidzia czy nie..  ja nawet w szpitalu liczylam "na oko " :)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #646 dnia: 28 Sierpnia 2007, 14:46 »
Bardzo ładnie wygladasz Gosiu :)
A teraz mam pytanie bo zajrzalam jeszcze raz do Twojej relacji ślubnej i odliczanka ale nigdzie nie moglam znaleść u kogo robilaś fryzurke??

Ewelinko fryzurkę robiłam na Limanowskiego .Gosia adresy itd na PW
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2007, 19:36 wysłana przez ela »

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #647 dnia: 28 Sierpnia 2007, 17:03 »
Gosiu :D slicznie wyglądasz  ;D

a ta ksiązeczka do ruchów..ja mysle, ze to troche na wyrost... ::) bo np naliczysz 48 i co..juz bedziesz sie stresowac..a tak przeciez czujesz malenstwo i to wystracza ..a nie liczenie  ::)
ps. to moje zdanie :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #648 dnia: 28 Sierpnia 2007, 20:50 »
ojejku skąd ja mam tu wziąc rybę wędzoną teraz...  ::)

ech... z tymi ruchami, to ja tam się cieszę jak czuję ją w ciągu dnia, bo wiem, że jest ok. Nie wiem jak to z liczeniem, ale wydaje mi się, żę 50 to trochę dużo  ::)

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #649 dnia: 30 Sierpnia 2007, 14:53 »
Gosiu prezentujesz się bardzo ładnie

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #650 dnia: 1 Września 2007, 15:41 »
Siemka w ten deszczowy, ponury dzionek!

U nas nic nowego oprócz tego, że minął 29 tydzień ciąży. Coraz bliżej, ale też coraz trudniej wytrzymać. Z jednej strony już bym chciała żeby Marcelek z nami juz był, a z drugiej obawiam sie tego wszystkiego (chyba jak każda przyszła mama). :)

TYDZIEŃ 29
 Moje uczucia wahają się pomiędzy zniecierpliwieniem  a obawą przed porodem. No cóż, nikt nie powie Mi, kiedy urodzę, ale jedno jest pewne: kiedyś z pewnością to nastąpi.
Od tego tygodnia większość lekarzy zaleca wizyty co dwa tygodnie, aż do ósmego miesiąca ciąży, kiedy to będziesz odwiedzała położnika raz na tydzień.

Jak tu spać z tą piłką z przodu? Na brzuchu odpada, na wznak - bolą plecy... Układam się na boku, z poduszką między nogami i pod brzuchem.
Moje rozmyślania nad hierarchią wartości pomogą mi w znalezieniu odpowiedniego miejsca dla czekającej mnie roli matki. To ode mnie zależy, czy stojące przede mną zadania będą ważnym wydarzeniem w moim życiu, czy traktowane jako konieczny obowiązek. Od tego też zależy czy będę się czuła szczęśliwą matką.

Moje dziecko nie rośnie już tak szybko, jak w poprzednich tygodniach. Maluch waży ponad kilogram i ma ponad 40 cm długości (z wyprostowanymi nogami). U dziecka wykształcony jest zmysł odczuwania temperatury. Jeżeli środowisko, w którym znajduje się maluch znacznie się oziębi lub ogrzeje - reakcja dziecka będzie podobna, jak w przypadku działania innych stresujących czynników.
Kilka dni temu zrobiłam generalny przegląd ubranek, poprałam je i poukładałam. Narazie moją głowę zaprzątają zakupy. Robię listy zakupów: kosmetyki (nie wiem jeszcze jakiej firmę wybrać i jakie kupic żeby nie okazały się bezużyteczne, ubranka - ciągle siedzę na allegro i obserwuję - wiem, że połowy z tych zakupionych nawet maluszek nie założy ;), większe sprzęty typu łóżeczko, wózek - jeszcze ich nie mamy. Trochę tego jest i mam nadzieję, że uda się o większości rzeczy pamiętać. Czas ucieka i nie można wszystkiego zastawić na ostatnią chwilę.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #651 dnia: 1 Września 2007, 15:45 »
Gosiu :D  - doskonale Cię rozumie..ja jestem kilka tyg w tył..a tez juz mam takei "mieszane" uczucia  :)

i coraz częsciej mysle o porodzie i o tmy jak to będzie....  ::) ::) ::) jak sobie poradze z maleństewm  :o

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #652 dnia: 1 Września 2007, 15:53 »
No takie uczucia to nawet ja mam :)
Co do ubranek i Allegro doskonale Cie rozumiem :)
A co do kosmetyków to Sudocrem, Oilatum i wsio na poczatek :)
Na pewno wszysko zakupicie i o niczym nie zapomnicie - w tym wypadku jednak lista jest nieoceniona :)

Powodzenia w planowaniu :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #653 dnia: 1 Września 2007, 15:56 »
Oj czas ucieka bardzo szybko !
Zleci to w mgnieniu oka !
Pamietaj ze ja przychodze do ciebie po porodzie po zdjecia malego :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #654 dnia: 1 Września 2007, 16:00 »

Na pewno wszysko zakupicie i o niczym nie zapomnicie - w tym wypadku jednak lista jest nieoceniona :)

O tak, lista to podstawa:) Ja wczoraj przekopałam cały wątek Antalis, żeby ją znaleźć :) Przepisałam, podliczyłam i...się załamałam :) Zartuję, wszystko trzeba rozłożyć i będzie OK.

A co do myśli...chyba każda ciężarna to przechodzi.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #655 dnia: 1 Września 2007, 16:18 »

Pamietaj ze ja przychodze do ciebie po porodzie po zdjecia malego :D

hehe oki Elu będziemy w kontakcie :)

Szampon do włosów dla dzidzi jest potrzebny? W przypadku włosków oczywiście :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #656 dnia: 1 Września 2007, 16:58 »
Nie potrzeba . Na poczatku , chyb ado ok. roczku myje sie poprostu tym czm sie myje ciałko np. mydłem .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #657 dnia: 1 Września 2007, 18:38 »
Gosiu gratuluję 29 tygodnia to po 1.

Po 2 tak jak piszą dziewczyny, każda z nas ma obawy dotyczące tego, co naprawde nas czeka.

Po 3. Moja lista powoli powoli się zmniejsza i się z tego cieszę, bo gdybym wszystko miała kupowac przed świętami to ja nie wiem  ::)

Pozdrowionka  :D

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #658 dnia: 4 Września 2007, 11:35 »
Gosiaczku dolaczam do podczytujacych :D
Boshe jak ty pieknie wygladasz w ciazy!! Widac ze Ci sluzy  ;D
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris