Autor Wątek: GOSIACZEKK SERCA MA DWA...  (Przeczytany 55881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: GOSIACZEKK SERCA MA DWA...
« Odpowiedź #720 dnia: 13 Września 2007, 14:55 »
gosia brzuszek duzy ale to co ???
najważniejsze,żeby małemu marcelkowi (mi to imię bardziej się podoba) było wygodnie

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #721 dnia: 13 Września 2007, 20:05 »
gosia brzuszek duzy ale to co ???
najważniejsze,żeby małemu marcelkowi (mi to imię bardziej się podoba) było wygodnie

pewnie, że tak, ja za bardzo nie narzekam :) nooooo może czasem ;) jak kręgosłup zaboli.
Dzisiaj przyszły wszystkie moje zakupki, z allegro: smoczki, buteleczki, czapunia z imieniem - jest słooodka mmhmmmm
:)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #722 dnia: 13 Września 2007, 20:20 »
 :hello: Gosiu  :-* Dawno mnie tu nie było, ale nadrobiłam wąteczek caaaaaaaaaaalutki ;D Jakiś czas temu zachwycałam się jaka piękna była z Ciebie Panna Młoda, a teraz zachwycam się nad piękną Mamunią ;D Ciąża bardzo Ci służy, wyglądasz kwitnąco :ok: Na ciuszki dla Marcelka nie mogę się napatrzeć, takie teraz śliczności szyją, a czapulka z imieniem superowa :brawo_2: Trzymajcie się cieplutko i niech Marcelek rośnie zdrowo  :przytul:

Zdecydowanie ładniejsze imię Marcelek ;)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #723 dnia: 13 Września 2007, 22:53 »
Witaj Gosieńko!Dawno mnie tu nie było...
... wow!!!Brzusio prześliczny!A że duży? ... masz rację, taka Twoja uroda, Przynajmniej widać, że nosisz w nim Skarb! ;)
A wyprawka się powiększa oj powiększa!!  ;D Piękne te cudeńka wszystkie!
Trzymaj się!!! ;)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #724 dnia: 14 Września 2007, 11:09 »
Witajcie AGULA i gagatka w moich skromnych progach :) Dziękuję za miłe słowa. Ja już po drugim sniadanku :) wpałaszowałam arbuzaaa. MNiaaam jaki soczysty był, aż Marcel się wiercił jak najęty. :) Ciekawe czy mu smakował czy nie ;)

Zapowiadali taką ładną pogodę, słoneczko, 20 stopni, a tu u nas pochmurno. :( pewnie zaraz będzie padać. Uciekam w miasto. Buziaczki papapa

Chyba zostanie Marecl w takim razie :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #725 dnia: 14 Września 2007, 11:10 »
Faktycznie z pogoda to chyba nie trafili, bo wczoraj to owszem ale dziś...może się jeszcze poprawi.

P.S.
Mnie się też Marcel bardziej podoba ;)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #726 dnia: 14 Września 2007, 11:30 »
Chyba zostanie Marecl w takim razie :)
:ok:

Ja już po drugim sniadanku :) wpałaszowałam arbuzaaa. MNiaaam jaki soczysty był, aż Marcel się wiercił jak najęty. :)
Arbuzik mniamciu (aż mi narobiłaś ochoty, więc zajadam nektarynkę :P ) Marcelek pewnie się oblizywał dlatego tak się wiercił  ;D
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #727 dnia: 14 Września 2007, 12:01 »
Gosia czapeczka sliczna :D

Arbuzik na drugie sniadanie hmmm dobry pomysl ;)

Ja tez sie zgadzam w zupelnosci co do imienia ;)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #728 dnia: 14 Września 2007, 13:18 »
gosia oczy mnie bolą od tych małych literek
Marcelek - ładniesjze imię

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #729 dnia: 14 Września 2007, 14:19 »
gosia oczy mnie bolą od tych małych literek
hihih agulkaaa już nie będę :)

alem se spacer zafundowała dzisiaj, czuję się dotleniona maksymalnie :) Marudziłam, ze pogoda do de, a tu niespodzianka!!! Piękne słoneczko, niebo niebiesciutkie, mmhmmmm oby tak jak najdłużej.
Jutro kończymy 31 tydzień!!! Marcel jest coraz wiekszy i coraz bardziej go czuć,  jest coraz bardziej ruchliwy, normalnie rozpycha sie w brzuchu, że aż widać pagórki. Dotykamy z małżem w to "wybulone" miejsce to czujemy jakąś część ciała dzidzi!! Ja pierwszy raz jak to poczułam pod palcami, aż mi się łży w oczach pojawiły. Mój M. uwielbia dotykać i czuć małego, a czujemy prawie non stop. Smiejemy się, że nasze dziecko będzie miało ADHD  ;D ;D (żeby tylko  nie wykrakać :))

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #730 dnia: 14 Września 2007, 14:24 »
Ale fajnie Gosiu z tymi ruchami :) ja wiem, w którym miejscu Maluszek jest i jak kopie, to fajnie mi się skóra podnosi, ale nie jest jeszcze to takie mocne, zebyśmy mogli wyczuc, co to za część ciała-na to jeszcze troooche musimy poczekać :) A dzis w nocy tak podskoczył, że miałam wielką górę na brzuchu :) wspaniałe uczucie i nawet nie jestem zła jak mi nie daje pospać :) dopiero pozniej, jak już Małe się uspokoi a ja dalej się wiercę i nie mogę znaleźć wygodnej pozycji :)

A u Ciebie juz 32 tc!! Ale ten czas leci...niedługo zaczniecie się rozdwajać a ja grzecznie poczekam na swoją kolej :)

Pozdrawiam, miłego dnia

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #731 dnia: 14 Września 2007, 15:27 »
czujemy prawie non stop. Smiejemy się, że nasze dziecko będzie miało ADHD    (żeby tylko  nie wykrakać )

:taktak: :hahahaha: ja myśle, ze jak wyszaleje sie teraz..to jak urodiz sie będzie ANiołkiem :)

aaaaaaaaaaaa... i Marcelek bez dwóch zdań  :D

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #732 dnia: 15 Września 2007, 14:25 »
Witajcie!
Ja dzis tylko na chwilkę, bo zaraz jedziemy do siostry mojego małża. Już się cieszę, bo uwielbiam tam jeździć.  :skacza: Mogłabym siedzieć u nich godzinami.  :cancan:

Dzisiaj skończylismy 31 tydzień  :o Sama  w to nie dowierzam :)

Brzuch ma już spore rozmiary. Może powodować zaburzenia równowagi i utrudniać swobodne poruszanie, dlatego trzeba uważać zwłaszcza na schodach i krawężnikach. Warto pamiętać o wygodnym obuwiu, najlepiej na płaskim lub niewysokim obcasie. W końcowych tygodniach ciąży nogi mogą być obrzęknięte i kupując buty trzeba przymierzać o numer większe.
Dziecko waży 1300-1500 g, ma 39-40 cm długości. Zaczyna się kształtować podskórna tkanka tłuszczowa. Jest ona niezbędna dla utrzymania prawidłowej temperatury ciała, będzie źródłem energii przez kilka pierwszych dni życia maleństwa.
Twoje dziecko otrzymuje przez łożysko wszystkie związki odżywcze, które potrzebuje. Dzięki przepływowi krwi przez łożysko może też produkować mocz. Twoje dziecko wydala do płynu owodniowego około pół litra moczu dziennie. Także połyka ów płyn, który dzięki temu zostaje całkowicie wymieniony kilka razy dziennie. Nadmiar płynu owodniowego (zwany wielowodziem) może oznaczać, że dziecko nie połyka prawidłowo lub że ma niedrożność przewodu pokarmowego. Zbyt mała ilość płynu w worku owodniowym (małowodzie) może oznaczać że dziecko nie oddaje prawidłowo moczu i może wskazywać na nieprawidłowości nerek i w układzie moczowym. Twój lekarz zmierzy ilość płynu owodniowego podczas rutynowego badania USG.

Gruczoły w twoich piersiach mogą w tym okresie zacząć produkcję siary. Siara jest gęstym, żółtawym mlekiem które zaopatrzy twoje dziecko w kalorie i związki odżywcze przez pierwszych kilka dni zanim w piersiach pojawi się mleko którym później będziesz karmić swoje dziecko. Jeśli zauważysz, że z twoich piersi wycieka siara, możesz zakupić jednorazowe lub wielorazowe wkładki do stanika, które ochronią ubranie przed zamoczeniem.

Miłego weekendu Wam życzę!! BUziaki!! :id_juz:
:id_juz:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #733 dnia: 15 Września 2007, 19:23 »
gartuluje koljengo tyg :)

no to kochana  :D 2 miesace z niewielkim hakiem i... bedziesz tulic Marcelka  ;D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #734 dnia: 15 Września 2007, 19:54 »
gosiaczekk gratuluje kolejnego tygodnia  :uscisk: :skacza:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #735 dnia: 16 Września 2007, 09:41 »
jak to zleciało  ::)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #736 dnia: 16 Września 2007, 10:59 »
No pięknie, leci czas jak szalony.
Miłego pobytu u szwagierki:)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #737 dnia: 17 Września 2007, 12:59 »
Gosia szok normlanie, ze to juz 31 tydzien... mnie to troszke przeraza, bo ja z reszta ekipy (Monika, vall, Anusia-Szczecin, PumoRi) jestesmy zaraz za Toba i jak czytam twoj watek to uswiadamiam sobie, ze to juz tak niedlugo dla nas wszystkich  :D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #738 dnia: 17 Września 2007, 23:01 »
I jak było ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #739 dnia: 21 Września 2007, 00:10 »
No to teraz już z góreczki Gosiu!!Jeszcze chwilka, bo czas naprawdę szybciutko zleci i Marcelek będzie już po drugiej stronie brzusia!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #740 dnia: 26 Września 2007, 09:57 »
halo ;)  - co tu tak cicho  ::)
Co u Marcelka i jego Mamusi  ;D ??

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #741 dnia: 26 Września 2007, 10:31 »
Gosia jak znika to na całe wieki i zapomina o nas  :-[ :-[ :-[

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #742 dnia: 26 Września 2007, 10:37 »
Gosia nie znika, ona po prostu teraz zajmuje się oświetleniem sypialni ;)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #743 dnia: 26 Września 2007, 10:50 »
heheeh dziewczynki ja jestem cały czas na forum. :) Zaniedbuje tylko swój wątek przyznaję  :-[
Maja ma rację, czekam na fachowca, który bedzie nam remontował sypialnię. Miał być we wrzesniu, ale ma tyle pracy, ze ma się zjawić w październiku. Ja juz lekko spanikowana, bo boje sie żeby zdązyć przed porodem z tym wszystkim. Chciałabym juz sobie umeblować, przygotować wsio dla dzidzi, a tu duupaa. :) Trza czekać, bałaganik jeszcze przed nami.
U nas odpukać bardzo dobrze :) Mam tylko schizy jak zostaję sama w domu, :) że zacznie się akcja :) i spanikuję :)
Jutro wizyta u ginki. Dzisiaj zaniosłam siki hihi do badanka, bo tylko te wyniki mam tym razem jej przynieść.
W ogóle bardzo się cieszę, bo moja psiapsiuła, zaszła w końcu w ciążĘ. Starali się przeszło 2 lata. Miała robioną 3 razy inseminację i własnie za trzecim razem sie udało!!! Bedzie miała bliźniaki!!!! ICH STARANIA W KOŃCU ZOSTAŁY NAGRODZONE DWOMA SERDUSZKAMI.  :skacza: Podobno po leczeniu hormonalnym i inseminacjach zdarzają się bliżniaki, trojaczki :)
W piatek postaram się o fotki bo idziemy z kumpelami w odwiedziny do innej młodej mamusi. No i tyle co u mnie :)

Wczoraj miałam ochote na cole i po wypiciu Marcel tak sie wiercił, że myslałam, że mi przebije powłoki brzuszne hahaha. Chyba za  bardzo był pobudzony od tej kofeiny hihih mój mały aniołek. :)

Własnie przed chwilą był listonosz. Oto co zakupiłam na allegro:

Pajacyk jest śliczny.
« Ostatnia zmiana: 26 Września 2007, 10:55 wysłana przez gosiaczekk »

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #744 dnia: 26 Września 2007, 10:56 »
gosiaczekk to same super wiesci  :)

Gratulacje dla psiapsiolki  :brawo_2: Czasami cierpliwosc sie oplaca  :brawo_2: :skacza:

Zakupki na Allegro extra  :brawo:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #745 dnia: 26 Września 2007, 11:03 »
ło matko - pajacyk - CZADOWY  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Gratulacje dla przyjaciół  :Najlepszy:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #746 dnia: 26 Września 2007, 12:11 »
Wspaniała wiadomość dotycząca przyjaciół! Super!
A pajacyk rewelacyjny  :brawo_2:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #747 dnia: 26 Września 2007, 14:31 »
Faktycznie jest śliczny:)
Uwielbiam czerwony kolor:)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #748 dnia: 26 Września 2007, 14:41 »
Jeny Gosiu nawet nie wiesz ......  :serce: :serce: :serce: :przytul: :przytul:

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #749 dnia: 29 Września 2007, 22:48 »
Jeny Gosiu nawet nie wiesz ......  :serce: :serce: :serce: :przytul: :przytul:
:przytul:

Dzis nasz MArcelek skończył 33 tydzień!!!

Maluch waży już ok. 2 kg, a jego skóra zmienia kolor z czerwonego na różowy. Dziecko przygotowuje się do życia "po drugiej stronie", gromadząc żelazo w wątrobie.
Twój maluch już na tym etapie życia ma indywidualny rytm pracy serca. Jego serce pracuje w rytmie stałym lub zmiennym. Badania w tej dziedzinie wskazują, że jeżeli dziecko przed narodzeniem charakteryzuje się określonym rytmem serca, najprawdopodobniej nawet za kilkanaście lat ten rytm nie ulegnie zmianie.

W czwartek byłam u gina. Wsio w pariadkie. Mam zrobic teraz badania:
 - na obecność antygenu HBS,
 - WR,
 - odczyn Coombsa,

Mój małż znów pojchał do Szwecji, ale tylko na 2 dni, więc ja dzisiaj cały dzionek w domku przed telewizorkiem i komputerkiem. :) Ostatnio coś w dzień przesypiam po 2-3 godzinki. Tak miałam na początku ciąży i teraz :) widocznie potrzebuję :)

Marcelek kopie prawie cały czas...podobno już po 30 t.c. dzieciaki kopią mniej, bo mają mniej miejsca ale on kopie jeszcze więcej i jeszcze mocniej...czasem to normalnie nóżki i rączki mogę złapać przez skórę i zastanawiam się kiedy on śpi....mały diabełek rośnie :) ALE I TAK TO FALA SZCZĘŚCIA!!!
Gdzieś za ok tydzień w końcu ma przyjść facet do remontu sypialni. Już nie mogę się doczekać  :urwanie_glowy:

Pozdrawiam wszystkie mamusie :)