Autor Wątek: Zespół Folklor...tzn.SZCZECINIANIE  (Przeczytany 3872 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
Zespół Folklor...tzn.SZCZECINIANIE
« dnia: 20 Kwietnia 2007, 10:47 »
Czy ktos z Was mial ich na weselu? Widzial gdzies? Zostali mi poleceni w Dworku Hetmanskim i zastanawiam sie nad nimi ale obawiam sie tak w ciemno. To podobno zespol ktory robi ok. 30 min pokazu - spiew i taniec. Bede wdzieczna za opinie.

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
SZCZECINIANIE
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Kwietnia 2007, 19:08 »
Ale plama! Zespół nazywa sie SZCZECINIANIE. Moze ktos zna?

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Kwietnia 2007, 19:21 »
Ja znam... tzn. znam założycielkę zespołu.. ;)

to jest zespół ludowy.. śpiewają i tańczą coś z tego zakresu..
nie wiem czy o to właśnie Tobie chodzi...
aa bardzo młode osóbki tam występują... :taktak:

jeśli to Tobie odpowiada, to chciałaś to myślę, że możesz się z nimi skontaktować i porozmawiać na ten temat.. dowiedzieć się jak dokładniej to wygląda itp. ;)

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Kwietnia 2007, 19:26 »
Dzieki, kontakt do nich mam. Wiem, co oferuja, ale nie wiem na jakim poziomie. Chcialam sie dowiedziec cos wiecej ale nigdzie w necie nic nie znalazlam. Osoba z ktora sie kontaktowalam mowila ze tu na forum cos znajde ale niestety.

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Kwietnia 2007, 19:35 »
W necie szukalam zespolu pod nazwa Folklor, wiec nie znalazlam.
Szczecinianie sa i to w tym portalu faktycznie:
http://www.e-wesele.pl/redakcja.php?kid=143&tid=33e75a896d82bb6
I podobno byli na ostatniej gali. Kto widzial?

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Kwietnia 2007, 20:37 »
Ja widzialam i slyszalam na wlasne uszy  :skacza:  sa swietni , dobrze mozna sie  zabawic rzy ich wykonaniu  :brawo_2:  :skacza:

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Kwietnia 2007, 21:57 »
Powiem Ci tak..
 założycielka zespołu chyba od zawsze miała kontakt z muzyką.. w szkole podstawowej uczyła się gry na pianinie, występowała na apelach, śpiewała.. chodziła do zespołu ludowego Siermięgi, gdzie tańczyła i śpiewała.. a zespół występował zarówno w Polsce jak i za granicą.. ..
 po liceum studiowała Edukację Artystyczną na US,  obecnie jest nauczycielką sztuki: muzyki i plastyki w SP...

Kilka dziewcząt z jej zespołu słyszałam na Festiwalu Piosenki Bożonarodzeniowej, który odbywał się w moim miejscu pracy.. śpiewały bardzo ładnie, oczywiście czysto.. :D

do tego wiadomo mają piękne ludowe stroje...

Nie wiem dokładnie jaki obecnie mają repertuar ale jeśli jesteś zainteresowana właśnie takim zespołem, to myślę, że warto..
Ewa od zawsze interesowała się tańcem, muzyką, śpiewem, chyba kocha to, co robi... jest młoda, ale zespół istnieje już 5 lat.. więc ma dziewczyna zapał...
cóż.. myślę, że warto się z nimi spotkać :D

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Kwietnia 2007, 14:47 »
Dzieki, dziewczyny. Przymierzam sie do spotkania z nimi, zobaczymy, co zaproponuja. Dam znac.

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Kwietnia 2007, 17:49 »
Ja też widziałam i słyszałam. Osobiście baardzo mi się podobało i polecam ich na lewo i prawo.

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Kwietnia 2007, 08:49 »
Ostatecznie sie na nich zdecydowalam. Rozmowa przez telefon byla mila i konkretna. Na wesele oferuja 10osobowy zespol: 4 instrumenty - akordeon, skrzypce,beben i flet (?), 3 pary tanczace. Beda przyspiewki ludowe do mlodych, taniec z gosci i odspiewanie sto lat. Jestem bardzo ciekawa - mam nadzieje ze bedzie to mila niespodzianka, nawet dla rodzicow, bo nic im nie powiedzielismy  :brawo:
Jak ktos zainteresowany - dam namiary na priv.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Kwietnia 2007, 15:08 »
Cytat: "evamarija"
Ostatecznie sie na nich zdecydowalam. Rozmowa przez telefon byla mila i konkretna. Na wesele oferuja 10osobowy zespol: 4 instrumenty - akordeon, skrzypce,beben i flet (?), 3 pary tanczace. Beda przyspiewki ludowe do mlodych, taniec z gosci i odspiewanie sto lat. Jestem bardzo ciekawa - mam nadzieje ze bedzie to mila niespodzianka, nawet dla rodzicow, bo nic im nie powiedzielismy  :brawo:
Jak ktos zainteresowany - dam namiary na priv.

Zrobiłas dobry deal!,
ja kiedyś gałem imprezę dla Uniwerku i oni byli atrakcją, to co zrobili z publiką wbiło mnie w ziemie. Rewelacja!!!!
sam raczej stronię od rzeczy ludowych, ale to co zobaczyłem to był kosmos.
Rozbawią ludożerkę, ze hej.

Jesli chodzi o namiary to w kazdym numerze "Uroczystości" jest ich reklamka.

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Maja 2007, 23:10 »
Komentarz nt. zespolu po weselu:
Umowilismy sie na ok. 21.30. Bylo 9 osob: trzech grajkow i trzy tanczace pary. Fajnie wygladali i super pasowali do Dworku Hetmanskiego (czesc gosci myslala ze byli w pakiecie weselnym). Calosc trwala ok. 40 minut. Zaplata 1300zl.
Weszli nagle od zaplecza. Grali, spiewali przyspiewki (kiepsko troche bylo slychac), tanczyli, takie tam Mazowsze. Troche za dlugo i juz widzialam ze goscie sie nudza - zaczelam zalowac ze sie na nich zdecydowalismy. Ale potem wzieli do tanca najpierw nas, pare mloda, a potem pociag i wyciagneli zza stolu niemal wszystkich gosci: byly tance w parach, przechodzenie pod, jakies walczyki itp. - goscie sie super rozbawili!!! Na koniec sto lat dla mlodych. Generalnie na plus - ten przydlugi poczatek pewnie skroca bo sie zreflektowali a i my powiedzilismy. Polecam ich z calego serca, jesli macie czas (mysmy zdecydowali sie w ostatniej chwili) to ustalcie z nimi mniej spiewow a wiecej tancow z goscmi i bedzie super.
Zdjecia wybralam z poczatku, bez gosci, ale pozniej byly szalone tance.