Autor Wątek: firmy dekorujące kościoły  (Przeczytany 14602 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kasia111

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29 września 2007
firmy dekorujące kościoły
« dnia: 5 Sierpnia 2007, 23:00 »
Poszukuję firmy, która udekoruje kościół na ślub we wrześniu. Jeśli ktoś ma jakieś namiary to poproszę

Offline grubcio

• zapaleniec
Odp: firmy dekorujące kościoły
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Sierpnia 2007, 10:51 »
ja znalazłam na ul. Piłusdkiego koło Arpisu. bardzo miła i rzeczowa pani. sama chyba skorzystam z ich usług.

Offline Klara131
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05-07-2008
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lutego 2008, 13:15 »
Podpowiedzcie mi ile kosztuje tak mniej więcej udekorowanie kościoła? Ja biorę ślub w Katedrze.

Offline anika

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.09.2008
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lutego 2008, 11:42 »
ok.500 zł ,sam dywanik kosztuje 100 zł:)

Offline Klara131
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lutego 2008, 11:47 »
A czy można np. zamówić dekorację na spółkę z parą która też bierze tego dnia ślub w tym samym kościele nie wiecie, czy ktoś tak robił?

Offline anika

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Lutego 2008, 11:52 »
Można.
Jak najbardziej dogadać sie z parą .
Nam ksiądz sam zaproponował tę ewentualność i obiecał telefony do Młodych:)
zawsze zaoszczędzisz chociażby 100 zł na dywanie :D :D :D

Offline Klara131
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Lutego 2008, 07:57 »
Nam jak zapisywaliśmy się na termin ślubu ksiądz powiedział, że dekoracja kosztuje 100zł. Nie wiem co to za dekoracja? Może któraś z Was dziewczyny brała lub będzie brała ślub w Olsztyńskiej Katedrze i podpowie mi jaka to dekoracja kościoła. A może któraś z Was bierze ślub 5 lipca? Mogłybyśmy wtedy pomyśleć o wspólnym udekorowaniu kościoła ;-)

Offline anika

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Lutego 2008, 10:59 »
My też poczatkowo mieliśmy mieć ceremonię  w Katedrze i od razu ksiądz podał nam tel.kom.do pani Anieli  ,która zajmuje się dekoracją ale co wchodzi w zakres tego nie wiem ,poproś o tele do niej.
Wydaje mi sie ,że obligatoryjnie  trzeba jej zapłacić  nawet jak zdecydujesz sie na dekoracje z kwiaciarni:(
Ale nie wiem tego na pewno.
My szukamy dziewczyny ,która nam zaśpiewa Ave....a organiście w Kosciele Garnizonowym  i tak musimy odpalic 100 zł,nawet jak nie zaśpiewa (robi to fatanie),
pozdr

Offline anika

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Lutego 2008, 11:10 »
Dostałam propozycję od księdza w Kosciele Garnizonowym aby dogadać się z innymi parami w sprawie dekoracji Kościoła.
Kosciól nie dysponuje niczym i po prostu trzeba zając sie tym we własnym zakresie.
Chodzi o to aby nie było tej całej bieganiny "zwijania dywanu"i szybkiego ustawiania nowych dekoracji dla nowej pary.
Poza tym to koszt rzędu ok.500 zł,mam na myśli kwiaciarnię,której mozna to zlecić i podzielić koszta na ilośc chętnych.

Zatem dziewczyny ,które macie slub własnie tego dnia( 6.09.2008-Garnizonowy) prosze o kontakt na priv.

Offline Klara131
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Lutego 2008, 12:06 »
A słyszałyście o salonie magia kwiatów? Czy któraś z Was słyszała jakieś opinie, czy ładnie i za rozsądne pieniądze dekorują?

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Lutego 2008, 14:11 »
wiesz co ja zrobiłam tak że przejechała się po kilku kwiaciarniach i powiedziałam, że mam wesele "tu i tu" i czy kiedyś dekorowali tą salę i kiedy w najbliższym czasie będą to robić, a jeżeli nie to chociaż jakąś inną sale gdzie będą stroić. w ten sposób udalo mi się zobaczyć kilka aranżacji sal i niektóre wypadły biednie.

znajomi mieli w sierpniu 07r. wesele w znanej restauracji na wodzie i stroiła im kwiaciarnia z jarot (nie pamietam nazwy ale mieści się na wilczyńskiego w tych szeregowcach; obok jest chyba salon tp) i wyszło im bardzo ładnie. takie bambusowe maty i na nich mieczyki. wyglądało rewelacyjnie.

Offline Klara131
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 6 Marca 2008, 11:34 »
Dzwoniłam do Pani, która robi dekoracje na śluby w Olsztyńskiej Katedrze i ona powiedziała, że jest czerwony dywan, jest metaloplastyka z kwiatami, są świece, czyli wszystko co proponują np.Kwiaciarnie  itp. ale w Katedrze ksiądz powiedział, że za to płaci się tylko 100zł (podejrzewam, że każda para płaci 100zł która bierze w tym dniu ślub).

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
  • Ważne są dni, których jeszcze nie znamy
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Marca 2008, 03:02 »
A słyszałyście o salonie magia kwiatów? Czy któraś z Was słyszała jakieś opinie, czy ładnie i za rozsądne pieniądze dekorują?

Słyszałam o nich same superlatywy. Kobietka konkretna - zna się na rzeczy - bardzo pomocna i pomysłowa. Polecam w 100%

Można.
Jak najbardziej dogadać sie z parą .
Nam ksiądz sam zaproponował tę ewentualność i obiecał telefony do Młodych:)
zawsze zaoszczędzisz chociażby 100 zł na dywanie :D :D :D

kochana z tego co słyszałam za dywan niestety płaci się za godzinę.............tak przynajmniej jest w magii kwiatów. reszta kosztow dekoracji jak najbardziej do podzielenia:)))

podobno pięnie tym Paniom z magii wyszła dekoracja kościoła w słonecznikach.cudooooooooo jak widziałam zdjęcia

Dla mnie najwazniejsza jest obsluga- porownujac do jednej sytuacji jaka mialam z Pania z ul. Zolnierskiej to tylko rece opadaja. Zbyla mnie patrzac jak na wariatke, ze prawie rok wczesniej pytam o ceny i w ogole po co ja jej w sumie zawracam glowe jesli tyle czasu zostalo........................brrrrrr. nawet nie raczyla udzielic na zadne pytanie informacji

natomiast Pani z Arpisu,ze tak powiem , nawet nic na temat daty nie wpsomniala i z ochota pokazywala wszystkie albumy, wiazanki i propozycje. Obsluga cooooooolll. Az chcialo sie ta babeczke uscisnac - widac, ze robi to z pasja:)

Offline grubcio

• zapaleniec
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Marca 2008, 07:51 »
mi dekorację sali i kościała robiła Pani koło Arpisu i byłam bardzo zadowolona. marudziłam, zmieniałam a ona cierpliwie znosiła moje wymyślanie i wyszło super!

Offline Klara131
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Marca 2008, 10:50 »
Widziałam na zdjęciach dekorację Katedry, którą robi pani, która na stałe współpracuje z kościołem. Powiem Wam, że jest czerwony dywan są piękne metaloplastyki z kwiatami i świeczkami. Ogólnie niczym nie odbiega ta dekoracja o takich które widziałam również na zdjęciach w ofertach firm dekorujących kościoły. No i płacę za to 100zł  ;)

Offline anika

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Sierpnia 2008, 14:52 »
Nieaktualne:)
 Znalazły sie 4 pary:)

Offline mONIA 001

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 lipca 2009
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Sierpnia 2008, 19:01 »
Ja chetnie podziele koszty z osobami, ktore biora slub wKatedrze 25 lipca 2009:)
moniaa

Offline Lena28
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Czerwca 2011, 20:39 »
Mogę polecić dobrą firmę dekorującą kościoły- ślubna Dekoretka.  My byliśmy zadowoleni  :)

Offline MonikaMm
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: maj 2013
« Odpowiedź #18 dnia: 2 Kwietnia 2013, 20:21 »
!!!REGULAMIN !!! mają swój sklep w C. H.  Manhattan
« Ostatnia zmiana: 28 Maja 2014, 13:51 wysłana przez Sylvi »