Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3576076 razy)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #22740 dnia: 17 Listopada 2011, 18:04 »
marzenie też mam termin na 26.05 :) :) :)
my czekamy na wizytę 25.11 :) już się doczekać nie mogę, bo wreszcie mąż ze mną pójdzie. o ile nie przełożą jak ostatnio :P

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #22741 dnia: 17 Listopada 2011, 18:08 »
Stokrotka właśnie jedna z koleżanek bardzo zachwalała tobruk - 1,5 roku temu kupiła jeansy za 45zł., ale nie wiem jakiej były jakości...  ::)
Dżinsy ciążowe zakupione na tobruku to były moje najlepsze spodnie ciążowe jakie miałam.

Dobrze wiedzieć :) W takim razie nie będę się tak sceptycznie nastawiać ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22742 dnia: 17 Listopada 2011, 18:24 »
W zeszłym roku kupowałam na tobruku za 75 zł super jeansy ciążówki. Są dobre jakościowo i zostawiłam je sobie na drugą ciążę bo się nic a nic nie zniszczyły podczas pierwszej.

Ale to w takim sklepiku bodaj w pierwszej alejce w lewo od tego wjazdu po górkę (dla aut) -tam jest skepik w połowie drogi taki z ciuchami ciążowymi i normalnymi. Mają różne fasony i można super dobrać spodnie

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #22743 dnia: 17 Listopada 2011, 18:44 »
ja na tobruku znalazłam tylko jeden sklep z odzieżą ciążową, mieści się mniej więcej na środku tego placu. niestety nie pamiętam, która to alejka :/ no ale cena 100zł trochę mnie zwaliła z nóg ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #22744 dnia: 17 Listopada 2011, 20:45 »
a ja mam dżiny z pierwszej ciąży....dwie pary i nie planuję żadnych zakupów w tej materii....ale póki co chodzę w zwykłych spodniach...

Ja se muszę kupić coś na trzydniową konferencję... :-[

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #22745 dnia: 17 Listopada 2011, 20:55 »
Ja chodziłam za gatkami i mnie bardzo ciężko kupić .Cieszę się że się nie zdecydowałam  kupić na all bo pewnie by nie pasowały jak każde i wszędzie po sklepach .Ale za to w niedzielę kupiłam na targu sztruksy ( ogólnie nie cierpię sztruksu) ale są super  ;D
A fakt ceny odzieży ciążowej  lekko szokujące  :o :o :o :o

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #22746 dnia: 17 Listopada 2011, 21:11 »
Lila spodnie na kant i koszule (do pracy, prawie klasyczne ;) kupowałam w nowym Turzynie.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22747 dnia: 18 Listopada 2011, 11:14 »
pierwszą ciążę byłam prawie całą na zwolnieniu więc było mi lotto w czym chodzę..mialam 2 pary spodni i stykło ;)
teraz zamierzam pracować ile się da a że muszę jakoś poważniej wyglądać to już mi te jeansy nie wystarczą.
ja uwielbiam markę mama licious - ceny zwalają z nóg ale przynajmniej fajnie się wygląda ;) ;)

"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #22748 dnia: 18 Listopada 2011, 11:25 »
Ja obie ciąże kupowałam spodnie na Tobruku. I byłam bardzo zadowolona. Spodnie nic się nie niszczyły. A kosztowały albo 65 albo 75zł, już nie pamiętam. Tylko ten sklepik taki zabunkrowany mi się wydaje, bo ta Pani ma też zwykłe ciuchy. I chyba swego czasu tylko jeden ciążowy manekin stał.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #22749 dnia: 18 Listopada 2011, 11:51 »
dziewczyny a co sądzicie o takim czymś, czy używacie/używałyście, praktyczne to? http://moda.allegro.pl/pas-ciazowy-uniwersalny-najtaniej-na-allegro-i1925593350.html

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22750 dnia: 18 Listopada 2011, 12:07 »
ja uzywałam krótko, ale to z racji pogody - było za ciepło zebym pod bluzka miała jeszcze cos takiego ale na chłodniejsze dni jak najbardziej sie u mnie sprawdziły , zakładałam je jako przedłuzenie bluzek , to było jedynie cos ciazowego co miałam  :D

Offline martu$_dg

• entuzjasta
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #22751 dnia: 18 Listopada 2011, 12:36 »
a mi spodnie ciążowe pękły tydzień temu..  :D

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22752 dnia: 18 Listopada 2011, 13:06 »
a ja mam dżiny z pierwszej ciąży....dwie pary i nie planuję żadnych zakupów w tej materii....ale póki co chodzę w zwykłych spodniach...

Ja se muszę kupić coś na trzydniową konferencję... :-[

O kurcze Liliann gratuluję  ;D Nie wiem czy to wykonalne ale życzę by drugie dziecię było jeszcze ładniejsze niż Ewa  ;)

Coś za często zaglądam do tego wątku... nie nie na mnie jeszcze za wcześnie

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #22753 dnia: 18 Listopada 2011, 13:13 »
a mi spodnie ciążowe pękły tydzień temu..  :D
to znaczy, że czas już na porodówkę  ;D ;D

zastanawiam się nad kupnem tego pasa bo nie lubię właśnie jak koszulka podejdzie mi do góry i mam nerki na wierzchu.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #22754 dnia: 18 Listopada 2011, 13:20 »
Coś za często zaglądam do tego wątku...

eee tam, ja też zaglądam - sporo tutaj "starych" forumek  ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #22755 dnia: 18 Listopada 2011, 13:22 »
ja uzywałam krótko, ale to z racji pogody - było za ciepło zebym pod bluzka miała jeszcze cos takiego ale na chłodniejsze dni jak najbardziej sie u mnie sprawdziły , zakładałam je jako przedłuzenie bluzek , to było jedynie cos ciazowego co miałam  :D
właśnie się zastanawiałam ile tych ciążowych ciuchów powinno się mieć. niby zostanie na drugą ciążę, ale przecież to tylko góra na kilka miesięcy. ja na razie mam 1 leginsy i 1 spodnie w spadku i jedną parę, którą kupiłam. więcej kasy wydawać nie chcę, ale na zimę coś pod spodnie by się przydało, wygodnie było Wam chodzić w zwykłych rajstopach np.?? trzeba je podwijać żeby nie uciskały brzucha... a ciążowe są drogie, zupełnie nie wiadomo czemu takie ceny.
spodnie noszę też zwykłe, tyle, że ich nie zapinam. dobrze, że teraz są modne długaśne swetry, bluzki i tuniki, które zakryją rozpięty rozporek  ;D
ale nad tym pasem to się zastanowię :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22756 dnia: 18 Listopada 2011, 13:30 »
Ja chodziłam do końca w swoich spodniach bądź leginsach ale nawet nie ciążowych
polecam jeszcze taką gumę :

ja miałam nią zapięte spodnie i przykryte albo tuniką albo pasem ciążowym  ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #22757 dnia: 18 Listopada 2011, 13:39 »
Wszystkie łachy z mojej pierwszej ciąży na mnie wiszą  ;D ;D ;D ;D hehehe, mimo że je sobie zostawiłam, to jednak się ich chyba pozbędę :)

Teraz chodzę w legginsach i tunikach, ale spodnie przydało by się mieć.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22758 dnia: 18 Listopada 2011, 14:10 »
Ja mam pas ciążowy i już go polubiłam. Ostatnio na wyjście właśnie niby dopięłam się w swoich jednych spodniach no ale trochę mnie uciskały a nie chcę by tak było, więc założyłam pas, spisał się rewelacyjnie. Nie dość, że podtrzymuje spodnie na swoim miejscu to jeszcze dodatkowo ogrzewa a w taką pogodę to wazne :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #22759 dnia: 18 Listopada 2011, 16:03 »
na mnie tez za duze spodnie z 1 ciazy, pod koniec juz sie rozciagnely i teraz dobre beda na koniec chyba dopiero. takze na zakupy czas ruszyc.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22760 dnia: 18 Listopada 2011, 16:06 »
Lila spodnie na kant i koszule (do pracy, prawie klasyczne ;) kupowałam w nowym Turzynie.

Tyle, że ja nie zamierzam w tej ciąży nic kupować ciążowego...
Wyczaiłam fajne eleganckie sukienki dzianinowe...i sobie dwie kupię. Do tego jakieś biżu, z rękodzieła i dam radę...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22761 dnia: 18 Listopada 2011, 16:30 »
no mnie już się rozwaliły spodnie ciążowe z H&M a kupiłam na początku tej ciązy
przetarły się w kroku ale nie dziwie się bo to moje jedyne spodnie

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #22762 dnia: 18 Listopada 2011, 17:10 »
no mnie już się rozwaliły spodnie ciążowe z H&M a kupiłam na początku tej ciązy
przetarły się w kroku ale nie dziwie się bo to moje jedyne spodnie

mi również w pierwszej ciąży po kilku miesiącach poprzecierały się w kroku spodnie z H&M, miałam paragon i poszłam zareklamować  ;D oddali mi całe 119 pln ;)

Lila, ogromnie gratuluję!!!! Tak czułam!
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #22763 dnia: 18 Listopada 2011, 17:18 »
Na Tobruku został jeden sklep z odzieżową ciążową - ten o którym wspominałyście (babeczka ma ciuchy normalne i ciążowe), typowego ciążowego już nie ma.
Spodnie jeansy kupiłam w tym sklepie za 100zł. (nic tańszego nie było), ale przed zakupem pojechałam jeszcze na nowy Turzyn, aby upewnić się, że nic tańszego nie dostanę. No i potwierdziłam swoje przypuszczenie... W nowym Turzynie są dwa sklepy ciążowe - jeden na parterze, drugi na pierwszym piętrze.
 W tym na dole był facet, który był przemiły, ale ceny u niego powalały - 150zł. za sztruksy, lepsze jeansy, cienkie jeansy (bardziej na wiosnę niż zimę) kosztowały 120zł.. Do tego nic nie leżało na mnie tak idealnie jak jeansy z Tobruku. Kiedy po wyjściu z przymierzalni powiedziałam, że nic na mnie dobrze nie leży przemiły pan zmierzył mnie srogim wzrokiem i nie odezwał ani słowem...  ::)
 Na piętrze babeczka pokazywała mi spodnie w cenie 140zł., ale nie prezentowały się tak fajnie jak te z Tobruku, więc podziękowałam.
 W rezultacie nawet krawcowa, która będzie podwijała nogawki stwierdziła, że dawno nie widziała, aby ciążówki tak dobrze leżały, więc utwierdziłam się, że dokonałam właściwego wyboru  :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22764 dnia: 18 Listopada 2011, 17:32 »
w nowym Turzynie byłam niedawno z kumpelą...
nie wiem jak musiałbym wyglądać żeby coś tam na mnie leżało...wg mnie wszystko szyte jest chyba na słonie... ::)

achhh to kumpela robiła zakupy...
mnie tam olano ...  ;D ;D nadal nie wyglądam na ciężarną...
— Richard M. Devos

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #22765 dnia: 18 Listopada 2011, 17:51 »
Ja tam jeansy z H&M nosiłam od jakiegoś 5-go miesiąca chyba :) Do końca ciąży były ok. Nie zostawiam na drugą ciążę, bo nie wiem kiedy to będzie i wolę sobie kupić coś nowego :) Za tamte dałam 149,00zł i dałabym tyle nawet drugi raz ;) Naprawdę były super wygodne jak dla mnie :)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22766 dnia: 18 Listopada 2011, 17:57 »
Na Tobruku został jeden sklep z odzieżową ciążową - ten o którym wspominałyście (babeczka ma ciuchy normalne i ciążowe), typowego ciążowego już nie ma.
Spodnie jeansy kupiłam w tym sklepie za 100zł. (nic tańszego nie było), ale przed zakupem pojechałam jeszcze na nowy Turzyn, aby upewnić się, że nic tańszego nie dostanę. No i potwierdziłam swoje przypuszczenie... W nowym Turzynie są dwa sklepy ciążowe - jeden na parterze, drugi na pierwszym piętrze.
 W tym na dole był facet, który był przemiły, ale ceny u niego powalały - 150zł. za sztruksy, lepsze jeansy, cienkie jeansy (bardziej na wiosnę niż zimę) kosztowały 120zł.. Do tego nic nie leżało na mnie tak idealnie jak jeansy z Tobruku. Kiedy po wyjściu z przymierzalni powiedziałam, że nic na mnie dobrze nie leży przemiły pan zmierzył mnie srogim wzrokiem i nie odezwał ani słowem...  ::)
 Na piętrze babeczka pokazywała mi spodnie w cenie 140zł., ale nie prezentowały się tak fajnie jak te z Tobruku, więc podziękowałam.
 W rezultacie nawet krawcowa, która będzie podwijała nogawki stwierdziła, że dawno nie widziała, aby ciążówki tak dobrze leżały, więc utwierdziłam się, że dokonałam właściwego wyboru  :)

a możesz opisac gdzie dokladnie jest ten sklep? dzięki
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #22767 dnia: 18 Listopada 2011, 17:57 »
Przymierzalam hmy ale wszystkie byly za krotkie

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22768 dnia: 18 Listopada 2011, 18:40 »
no wlasnie te hmy to byly jedyne spodnie ciązowe w miarę na mnie długie
reszta to woda w piwnicy więc strasznie się ucieszyłam jak je kupiłam
to takie rurki super były
ale chyba nie mam paragonu >:(

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22769 dnia: 18 Listopada 2011, 18:59 »
aż się boję jak sama zacznę szukać spodni ciążowych ;) no, ale to jeszcze daleko daleko przede mną, myślę że dopiero po nowym roku.