Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3541615 razy)

Offline peacelove
  • bywalec
  • data ślubu: 13.10.2007
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #6390 dnia: 27 Stycznia 2009, 16:42 »
Unia cc (lekarze super, położne - niektóre b. fajne, niektóre.... szkoda gadać ;) Warunki sanitarne nędzne, ale medycznie czułam się bezpiecznie :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #6391 dnia: 27 Stycznia 2009, 17:21 »
i to najważniejsze...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #6392 dnia: 27 Stycznia 2009, 17:25 »
Zuza trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo żeby jeszcze poczekało w brzuszku.... :-*

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #6393 dnia: 27 Stycznia 2009, 18:44 »
Madziulka, to pewnie teraz już z 1500, to całkiem spora już ta Twoja dzidzia (ja cały czas obstawiam córcię), trzymaj się Madziku

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #6394 dnia: 27 Stycznia 2009, 18:46 »
Zuza leż na tyłku...tylko na siku di toalety....
to nie przelewki...
przynajmniej do 35 tygodnia masz wyleżć...

a my Cie możemy wspierać duchowo jak Cię tyłek rozboli
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6395 dnia: 27 Stycznia 2009, 18:56 »
Lekarz rzekł trzeba się słuchać :)

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #6396 dnia: 27 Stycznia 2009, 19:02 »
zuza będzie dobrze. masz rację, leż i nic nie rób. trzymaj się.

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
« Odpowiedź #6397 dnia: 27 Stycznia 2009, 20:20 »
Witajcie :-)

Przede wszystkim serdeczne gratulacje dla Peacelove! Twój synuś to mój imiennik - pozdrowionka dla maluszka i czekamy na relację z porodu!

Zuza współczuję takiego zwrotu akcji - dbaj o siebie kochana, pełen relaksik i trzymaj się cieplutko! Będzie dobrze ;-)

Aadaa - trzymaj się dzielnie, może dzidzia jest malutka - czasem trudno u takiej kreweteczki doszukać się tętna... wiem przez co przechodzisz, ja miałam podobną sytuację w zeszłym roku, u mnie niestety skończyło się na zabiegu, ale u Ciebie może być happy end! Mi niestety nikt nie dał luteiny, czy duphastonu, wierzę że u Ciebie uda się fasolinkę utrzymać! Trzymam mocno kciuki!!!

A u mnie wszystko w porządku :-) Wczoraj byliśmy na usg - dzidzia rośnie sobie ładnie, waży już 350g no i wszystkie wymiary w normie. Niestety znowu wstydnisia ułożyła się do nas pleckami i smacznie sobie spała, więc nie udało się podejrzeć płci... No nic czekamy sobie dalej :-) Najważniejsze, że wszystko dobrze z łożyskiem, płynem owodniowym, szyjką, mogę być spokojna :-) A jutro już połowinki!!!!!!!!!
No i brzuszek rośnie, a dzidzia ładnie sobie w nim bryka:-) Ten okres ciąży to sama przyjemność!

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6398 dnia: 28 Stycznia 2009, 00:46 »
Wg wielkości był to 5tydz i 5dzien a wg okresu 8 tydzień. Przy dzisiejszym badaniu była podobna różnica bo to był wg wielkości 7 tydzień 3 dzień a wg okresu 10tydzien 1dzien.
Ja tak miałam w pierwszej ciąży, tylko, że nie widziałam serducha - u mnie się zarodek nie rozwijał prawidłowo i wielkościowo był mniejszy niż wskazywał na to wiek ciąży.

Daj znać co i jak po wizycie, tymczasem trzymam kciuki, bo dziewczyny nie z takich opresji z ciążami wychodziły  ;)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline peacelove
  • bywalec
« Odpowiedź #6399 dnia: 28 Stycznia 2009, 00:47 »
Obri - dzięki za gratulacje - śliczne masz imię :)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6400 dnia: 28 Stycznia 2009, 00:47 »
A jutro już połowinki!!!!!!!!!
No i brzuszek rośnie, a dzidzia ładnie sobie w nim bryka:-) Ten okres ciąży to sama przyjemność!
Amen obri  ;).

Nawet nie wiesz jak się cieszę, że wsio jest ok  :-*

Offline Asia-85

• uzależniony
  • Zrozumiałam po co żyję, wiem że czujesz to co ja..
  • data ślubu: 8.09.2007 nasz magiczny dzień...
« Odpowiedź #6401 dnia: 28 Stycznia 2009, 11:46 »
Cześć dziewczyny ale ten czas leci ::) co do wieku ciąży u nas lekarz stwierdził 2 tygodniową różnicę ale było to podparte opuźnioną owulką, juz przy pierwszej wizycie powiedziłam mu że z testów owulacyjnych wynikało że owulka pojawiła się na 5 dni przed spodziewanym okresem więc chyba nie muszę się tak bardzo przejmować tą różnicą skoro nawet sam lekarz mnie uspokajał że dzidzia rozwija sie prawidłowo. Juz sama nie wiem a co wy o tym myślicie?

Olu ja jeszcze u Ciebie nie obstawiałam, więc jeśli mogę to typuję 17.02, nie pamiętam czy gdzieś już to pisałaś jeśli możesz pochwal się proszę jaki wózio wybraliście dla Bartusia?
[img width= height=]http://suwaczki.maluchy.pl/sl-9422.png[/img]

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6402 dnia: 28 Stycznia 2009, 12:00 »
zuza...lez...ja lezalam wsrodku lata 2 miesiace, ale wylezalam wiec dasz rade ;D

Trzymam za wszystkie ciezarowki kciuki co by problemow nie bylo :-*

Ola a Bartusia to ja sie nie moge doczekac.

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6403 dnia: 28 Stycznia 2009, 13:11 »
Anusia - ja teeeż  ;D
Tylko rozpakować się planuję po 10.02. Na ostatniej wizycie (pon.) nic się nie działo...

Asia - cały czas mi się micha cieszy, jak widzę Twój suwak, wiesz dlaczego  ;)
Wybraliśmy Mutsy 4 Ridera. Gondolę używaną odkupujemy od Naszej Ninki, a stelaż nowy - z namiarów od elisabeth81.

Pokażę Wam, co dostałam od mamy na I rocznicę cywilnego, który mamy w poniedziałek.
Nie miałam tego w planach co prawda, ale jak zobaczyłam, to zapałałam miłością. Za psie pieniądze.
Cały pokój będziemy malować w weekend dopiero, bo teraz mamy strasznie wieśniacką tapetę, więc wstyd pokazać nawet :)

Boska co? Jedyne 19zł/mb.

Zuza, leż, leż..Będzie dobrze  :)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6404 dnia: 28 Stycznia 2009, 13:38 »
Zuza, pokoik dziecięcy jest jednocześnie Naszą sypialnią  ;D

Offline Asia-85

• uzależniony
« Odpowiedź #6405 dnia: 28 Stycznia 2009, 13:40 »
Olu jaka śliczna ta firanka ;D my tak szaleć nie możemy bo maluszek będzie spał razem z nami w jednym pokoju ale w jego kąciku napewno będzie bajkowo :) a wiesz jak mi się micha cieszy jak spoglądam na suwaczek, zobacz jak to czas szybko zleciał ty juz niedługo będziesz tuliła swojego synka, dziubasek i anusiaaa już tulą.

Fajnie że jest fajnie ;D ;D ;D ;)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #6406 dnia: 28 Stycznia 2009, 14:08 »
Dziewczynki sorry ze tak mało pisze ale brak mi czasu i  wam wszystkiego nie napisałam..
U mojej małej w 3 dobie po cc wykryto szmery na serduszku mogę to teraz dopiero pisać bo domyślacie sie jak było na [początku płacz łzy i obwinianie się... dostaliśmy skierowanie do kardiologa i niestety mała ma wrodzoną wadę serca :( pomiędzy komorami serca ma szczelinę 2,5 mm tak wykazało echo serca bo ekg w porządku! Nie mogłam patrzec na moje dziecko podłączone do tych aparatów ale cóż miała zrobić!
Kardiolog nas uspokoiła, mała nie ma objawów choroby to ze może się to zrosnąc ale nie musi.. róznie to bywa..
Kochamy ją najbardziej na świecie i myślimy pozytywnie :)
Tak dziewczyny lepiej zróbcie echo serca na usg w ciąży! U mnie nic nie wyszło na usg prenatalnym a robiłam w 2 różnych gabinetach 3 razy podczas ciąży!
Więc chyba rozumiecie, że często nie zaglądam bo muszę do tego przywyknąć.. nie mam za dużo pokarmu przez te stresy musze karmic butelką..
Wczoraj byliśmy u pediatry i wszystko oki.. kontrola u kardiologa 27 lutego.. oby było lepiej !!

Przepraszam że tak smuce ale pisze prawde ..
i na pewno nie opuszcze forum bo fajnie tu z wami :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6407 dnia: 28 Stycznia 2009, 14:15 »
Katrinka, córeczka znajomej z innego forum miała to samo...miała, bo teraz (mała ma 13m-cy) już wszystko ładnie się zeszło. Oprócz tego miała inną wadę serduszka i musiała być operowana, więc u Was na pewno wszystko ładnie się zejdzie. Rozumiem jednak Wasz strach.
Trzymaj się!!

Offline peacelove
  • bywalec
« Odpowiedź #6408 dnia: 28 Stycznia 2009, 14:46 »
Katrinka, nie martw się, to są pozostałości otworów po życiu płodowym (gdzie w krążeniu nie uczestniczą płuca i obieg krwi jest zupełnie inny) i u bardzo wielu dzieci taki otwór zamyka się samoistnie.2,5 mm to niedużo.. A mamowe mleczko- najlepsze, więc nie stresuj się i bądź dobrej myśli :)

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #6409 dnia: 28 Stycznia 2009, 15:43 »
Katrinka kochana nie martw sie, najczęściej te dziurki sie zrastaja, przykladem jest moj mąż, który jako dziecko tez miał ta wadę, jego rodzice nie zgodzili sie na operację, bo była możliwośc że dziurka sie zrośnie. I tak sie stało. Mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze.

lady_yes  suuper firanki, tez zamierzam takie kupic. My mamy 2 sypialnie, dzidzia na poczatku będzie z nami, jednak ma juz mebelki do swojego pokoiku i chciałabym zeby to było jej/jego bajkowe królestwo.

Co do wózka, mi sie zazwyczaj podobaja Polskie, których tutaj nie ma  >:(  chociaz mutsy  4 Rider jest na mojej liście.

Offline Aischa

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.04.2006
« Odpowiedź #6410 dnia: 28 Stycznia 2009, 18:35 »
Katrina, moj Norbi tez mial malutka szczlinke, miedzy komorami ale w ciagu 3 miesiecy od urodzenia wszystko sie ladnie zroslo. Wszystko bedzie dobrze, dzieci rodza sie czesto z takimi wadami a pozniej sladu po nich nie ma ;)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #6411 dnia: 29 Stycznia 2009, 03:44 »
Dziękuje wam jesteście kochane! my też myślimy pozytywnie i że sie zrośnie!!
Olu firanki są świetne!!
siva ja mam 4 Ridera i naprawde jest świetny :) a mała ma 56 cm i ma w gondolce naprawde dużo miejsca

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6412 dnia: 29 Stycznia 2009, 07:35 »
Kasia niczym sie nie przejmuj ale doskonale rozumiem twoj stres i obawy. ::) Pociesz się, u nas tez nie ma lekko.
W ogóle co chwila moje kolezanki rodza dzieci i nie ma zadnego zdrowego...co sie dzieje ??? Straszne to!
W odstepie miesiecznym rodzila moja kumpel: mala choruje juz od ponad dwoch miesiecy, moja bratowa - jej cora ma rozszczep podniebienia miekkiego i moja Zu - teraz poczatek zapalenia pluc ::)

Kasia, a poza tym to chyba Laura spac nie daje bo o 3:44 posty piszesz :D

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6413 dnia: 29 Stycznia 2009, 08:35 »
Cześc dziewczyny,
podczytuje sobie to forum od czasu do czasu, serdecznie gratuluje wszystkim mamuśkom i tym co to się niedługo "rozpakują"  :lol: :lol:, mam do was pytanko, czy któras z was w czasie ciąży a zwłaszcza na początku używała a raczej użyła kilka razy kropli do nosa??
Jestem na początku 11 tyg i zaliczyłam już 2 przeziębienia, na szczęście nie były to infekcje grypowe tylko poootworny katar, bez gorączki, mam krzywą przegrodę nosową i ten mega katar spowodował że najnormalniej w świecie sie dusiłam w nocy, no i zakropiałm sobie przez ten czas na noc po kropelce nasivinu dla niemowląt na noc zeny móc odycha chocby jedną dziurką.
wizytę mam za tydzień i już świruje ze strachu o fasolkę, zwaszcza że raz się już nie powiodło, a ta ciąża jest zagrożona.
Please napiszcie jak coś wiecie w tym temacie, będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6414 dnia: 29 Stycznia 2009, 08:55 »
Ja raz sobie zakropilam nos, ale mialam potem wyrzuty sumienia ::) Lepiej skonsultuj to z lekarzem, do nosa moj pozwolil piskac Bioparoxem.

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #6415 dnia: 29 Stycznia 2009, 10:28 »
ja używałam ale w 5 miesiącu OXALIN 0,025% ale to dosłownie 3 razy po jednej kropelce żeby tylko przespać noc. pisze tam " u kobiet ciezarnych stosowac z zachowaniem ostrożności gdyż przedawkowanie może spowodować zmiany częstości rytmu serca u płodu" tak więc wszystko z umiarem..

Katrinka ja trzymam mocno kciuki musicie myśleć pozytywnie bo z tego co dziewczyny piszą są bardzo duże szanse więc musicie w to wierzyć  :-*

a teraz mam głupie pytanie odnośnie  echo serca... to jest taki wykresik na usg jak lekarz bada rytm ???

Offline Asia-85

• uzależniony
« Odpowiedź #6416 dnia: 29 Stycznia 2009, 11:52 »
madziq nie wydaje mi się gdyż ja jestem na to zapisana na koniec lutego i to ponoć ma być jakieś osobne usg serca płodu i tylko serca ale jak to dokładnie wygląda będę wiedziała juz po samym badaniu, miejmy nadzieję że będzie wszystko ok ::)

Offline peacelove
  • bywalec
« Odpowiedź #6417 dnia: 29 Stycznia 2009, 13:29 »
Lenka - nei martw się, pewnie nic się nie stało, ale staraj się unikać tego rodzaju leków - lepiej zrobić sobie inhalację parową a do noska - sól fizjologiczna lub krople z soli morskiej. Tak to już w ciąży jest, że nasze własne dolegliwości schodzą na dalszy plan;)

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #6418 dnia: 29 Stycznia 2009, 14:29 »
hej hej :) no nie wiem dziewczynki jak Wy to robicie, że macie tyle czasu na forum  :o moje dziecię to w dzień za dużo nie śpi, ledwie z obiadem i psiątankiem zdążam  :mdleje:

gratulacje dla nowych mamusiek - dzieciątka słodziutkie, nic tylko wziąć i obcałować z każdej strony  ;D

Katrinka, anusiaaa widzę, że lekkich początków to nie miałyście, ale teraz to już będzie coraz lepiej. Tej myśli należy się trzymać.

Oluś - firanka  :ok: siedzi u mnie w obserwowanych aukcjach  :D

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
« Odpowiedź #6419 dnia: 29 Stycznia 2009, 14:36 »
madziq to usg to polega na tym, że robiąc usg lekarz skupia się na sercu, bada przepływy, rytm serca, komory i takie tam, na ekranie widać różne kolory i to są przepływy pokazujące jak krąży krew w sercu i czy właściwie jest wszystko pozamykane itp. ja miałam to robione w 30 tc.

Lenka - ja używałam kropli dla dzieci xylometazolin 0,01% przed spaniem sobie wkrapiałam, gin powiedział, że z umiarem można