Autor Wątek: opalanie na zimno ...  (Przeczytany 40751 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anikaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 2.08.2008
Odp: opalanie na zimno ...
« Odpowiedź #90 dnia: 3 Stycznia 2009, 12:21 »
A w moim przypadku się nie sprawdziło. Profesjonalny salon, kompetentna babeczka, a efekt był taki, że siedziałam dwie godziny w wannie i próbowałam doprowadzić się do porządku. Koszmarne zacieki, marchewkowy kolor i ten zapach!!! Nie dla mnie!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #91 dnia: 19 Stycznia 2009, 00:38 »
Poprostu źle był wykonany zabieg !

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #92 dnia: 30 Marca 2009, 23:31 »
Witam:)

Chciałam zapytać o jedną rzecz.
Opiszcie dziewczyny jak potem schodzi opalenizna? Czy naturalnie się blednie, czy może są jakieś plamki?

No i pytanie do Liliann ;)

Powiedz mi proszę, kiedy mieliście sesję w plenerze. Bo my mamy w środę po weselu.
Więc kiedy iść na takie opalanko? W poniedziałek, czy lepiej we wtorek?  :)

Pozdrawiam:)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #93 dnia: 30 Marca 2009, 23:34 »
Agatka...sesję mieliśmy w środę...
opalałam się w czwartek przed ślubem...i potem miałam poprawkę...ale kiedy w poniedziałek czy wtorek to już nie pamiętam...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 30 Marca 2009, 23:45 »
No to tak jak my! ;) ;D
Dzięki wielkie za odpowiedź :-*
Dobranoooc ;)
Ps. Zagłosowałam!  Ślicznaaa Niunia! Podobna do Mamusi!
Pozdrawiam:)
« Ostatnia zmiana: 30 Marca 2009, 23:58 wysłana przez liliann »

Offline BasiaL
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 5 Maja 2009, 22:40 »
nie mogę się opalać, dlatego czasami ( wtedy kiedy chcę ładnie wyglądać- imprezka) korzystam z opalania na zimno.  Fajne, ale to nie to samo co naturalna opalenizna.  Utrzymuje się ok tygodnia, potem trzeba uważać, bo częściej myjemy twarz niż resztę ciała i możemy nagle być dwukolorowe.  Wtedy porządne szorowanko i jest ok.  tak naprawdę najfajniej wygląda się przez pierwsze 3 dni, nie mogę korzystać ze słońca, więc to jest dla mnie jedyna alterantywa żeby w sylwestra nie wyglądać jakby mnie śnieg przysypał ;) Nie wiem, czy z biała sukienka nie będzie miała plam. . ?   

Offline gosiaczek3074
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 02.10.2009
« Odpowiedź #96 dnia: 17 Sierpnia 2009, 15:22 »
Dzis skorzystalam z opalania natryskowego w Szczecinie w studiu urody L.... na Kop.... za calosc zaplacilam 80zl.i efekt taki sobie.niewarte tej ceny.chcialam,sprobowalam.Zpewnoscia ten sam efekt zrobimy sobie same  kupujac samoopalacz i dobrze rozsmarowujac sobie same.za droga impreza jak za tak slaby efekt.Zapach ten sam.Wolalabym wydac te pieniadze na fryzurke i chociaz ja widac.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 6 Września 2009, 01:09 »
Fotograf przy podpisywaniu umowy dał mi jedną radę i prosił żebym zapamiętała.

Żadnego opalania natryskowego przed weselem i sesja zdjęciową. Podobno czasem na zdjęciach wychodzą różne "kwiatki"...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #98 dnia: 6 Września 2009, 08:12 »
na moich nie wyszły żadne...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 6 Września 2009, 12:00 »
Może nie każdy gabinet jest godny polecenia  ;)

A może po prostu czasem coś nie wyjdzie...

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #100 dnia: 8 Września 2009, 17:45 »
no własnie mam pytanko, czy po tym zabiegu pachnie się jak po samooplaczu? nie znosze tego zapachu :-/ dlatego pytam:)

Offline gosiaczek3074
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 02.10.2009
« Odpowiedź #101 dnia: 11 Września 2009, 21:19 »
tak troche czuc ten zapach.

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #102 dnia: 6 Stycznia 2010, 15:11 »
Ja na pewno wybiorę sie na ten zabieg. Dlatego mam pytanko, czy znacie jakieś sprawdzone salony ale w Gliwicach?? Kiedy najlepiej wybrać się na zabieg? Być może skorzystam z dwóch zabiegów- pierwszy slabszy, żeby zobaczyć jak wyhdzie, a drugi tuż przed ślubem mocniejszy. I mam pytanie- czy te zabiegi powinny nastąpić jeden po drugim? To znaczy jak mam ślub 6 lutego to w tygodniu poprzedzający ślub oba zabiegi? Czy pierwszy jeszcze wcześniej..?
No i pytanie o twarz- jestem alergikiem i obecnie mam na twarzy małą wysypkę (wygląda niestety jak czerwony liszaj). Idę do alergologa ale nie wiem jak szybko mi to wyleczy. Czy w tych czerwonawych miejscach opalenizna może zostawić plamy, ciemniejsze miejsca? A, i jeszcze jedno! Kiedy powinnam zrobić sobie peeling ciała? Wieczór przed zabiegiem czy TUŻ przed zabiegiem?
No i problem plam...Jak wiecie jest zima wiec nawet jeśli odczekam 20 min w salonie to później mogę włożyć za dużą podkoszulkę ale i tak będę musiała ubrać kurtkę zimową, szalik, czapkę. Jakie są szanse na zacieki...? I jak to ewentualnie rozwiązać??

Offline Asieczek

• użytkownik
  • **
  • Ach, co to był za ślub... :P
  • data ślubu: 05. 06. 2010
« Odpowiedź #103 dnia: 9 Stycznia 2010, 01:09 »

Witaj, ja 28 stycznia na próbne opalania, tylko sama góra...

Pani z salonu, do którego chodzę od 2 lat na paznokcie i do kosmetyczki , wytłumaczyła mi, że

1. Peeling powinno się zrobić jakieś 3- 5 dni przed opalaniem.
2. Idąc do salonu lepiej włożyć gorszą lub ciemną bieliznę, gdyż do pierwszego mycia, może lekko brudzić ubranie
3. Nie używać "przed" balsamów, perfum, antyperspirantów itd Użycie może spowodować powstanie plam.
4. Pierwsza kąpiel jakieś 7 godzin po opalaniu, więc ja pójdę wieczorem do salonu, a rano- prysznic.

Zacieków żadnych nie ma prawa być, a jeśli się pojawią, tzn że coś było nie tak.

Nie pamiętam co jeszcze mi mówiła, ale myślę, że stałej klientce, która i tak do nich chodzi, badziewia i byle czego by nie proponowała :P
Jak będę już "po" to dam znać, jakie są moje wrażenia.

ps. nie rozumiem pytań typu "czy śmierdzi się jak po samoopalaczu" ?? przecież, nawet jeśli tak, to później bierzesz kąpiel... chyba zapach nie trzyma się przez cały czas :-/

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 21 Stycznia 2010, 14:13 »
Zapisałam się na airbrush na jutro 18:30. I się zastanawiam czy to dobra decyzja. Peeling będę robić dziś po pracy dopiero bo wcześniej nie miałam jak. Czy to ma jakiś wpływ, że tylko 1 dzień przed? Poza tym mam pytanko- czy mogę jutro jeszcze przed zabiegiem wziąć prysznic zwykły bez peelingu? Będę po pracy więc ciało nie będzie idealnie czyste...Proszę o odpowiedź!

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 21 Stycznia 2010, 14:21 »
Mi się wydaje, że tym lepiej jak peeling dzień przed robiony!
A umyć się możesz na pewno ;D wtedy ładniejsza opalenizna będzie, bez zacieków...

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 21 Stycznia 2010, 14:49 »
Dzięki za odpowiedź! U mnie jest jeszcze taki problem, że 2-3 razy dziennie musze smarowac ciało maścią na bazie wazeliny. Czy w związku z tym może się coś z tą opalenizną stać??

Offline Asieczek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 3 Maja 2010, 21:17 »

Byłam po koniec stycznia, na tym niby super, opalaniu...

1. Efekt nie był taki jak oczekiwałam (choć z tego co widziałam babeczka była profesjonalistką)
2. Efekt nie utrzymywał się tak długo jak obiecywano ( pomimo tego, że stosowałam się do wszystkich wskazówek)
3. Smrodek tego preparatu był nie do wytrzymania nawet przez te parę godzin ( 10 razy silniejszy niż balsamu brązującego Johnsona)

Słowem...
Jeśli kupisz balsam brązujący za 20 zł ( tyle chyba kosztują) i systematycznie go stosujesz przez kilka dni to otrzymasz taki sam efekt jak po tym "cudownym opalaniu" za 80 zeta.

No chyba, że ktoś chce tylko na jedną noc to ok... bo jeśli miałabym chodzić na to co 10 dni np... to prawie 300 zł w miesiącu to za droga impreza.

Reasumując: wg mnie nie warto wydawać na to tyle pieniędzy...

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 3 Maja 2010, 21:38 »
A ja byłam, wydałam 60zł efekt był super, nie było żadnych zacieków, skóra nie śmierdziała- jednym słowe opłaca sie jak ktoś ma jakąś uroczystość i z dnia na dzień chce zyskać opaleniznę. Mój mąż też opalał sobie buzie przed ślubem i był zadowolony.

Offline Asieczek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #109 dnia: 3 Maja 2010, 22:32 »

aeniołku...
zgodzę się z tym, że na jedna imprezę bym dała radę.... ale żeby być opaloną na dłużej, to trzeba by chodzić częściej, wtedy jest to mało opłacalne...

Offline korda.kasiorek

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 4 Sierpnia 2010, 10:27 »
Jestem za opalaniem na zimno, czyli opalaniem natryskowym :), to chyba najlepszy sposób, który da pożądane efekty, a nie wywoła efektów ubocznych :).  Tutaj możecie znaleźć coś na temat różnych sposobów ubarwienia naszej sylwetki : REGULAMIN!.  Brązowej skórki życzę :).
« Ostatnia zmiana: 4 Sierpnia 2010, 13:19 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline osaszczecin

• Natalka&Dominik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.08.2011
« Odpowiedź #111 dnia: 28 Kwietnia 2011, 11:38 »
A jak z cenami na chwilę obecną ? i gdzie w Szczecinie można wykonać owy zabieg?
Chętnie zobaczyłabym efekt na sobie. Bo w sumie tyle samo wydam chodząc na solarium.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 27 Października 2011, 22:59 »
W RKF-ie na ul.Jagiellońskiej ;)
Opalanie całego ciała to koszt 85zł. Wejdź na ich stronkę, tam powinno być dokładne info.
Pozdrawiam

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #113 dnia: 5 Lutego 2012, 10:08 »
Tez byłam na natrysku i w dniu wesela [nie mojego ;)] miałam rowno pieknie opalona skore, bo po 2 dniach srodek coraz mocniej barwi skore.. 70 zł za cale cialo, wiec bede o tym myslala na wlasny slub - i najlepsze nie plami ubran :) tylko pierwszy dzien, bo sie wchlonac musi

Offline agnieleczka13

• użytkownik
  • **
  • co przyniesie nowy dzień:)
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #114 dnia: 29 Grudnia 2014, 08:11 »
powiedz cos wiecej o tym opalaniu
carpe diem