Autor Wątek: Modny Mąż (i nie mąż)  (Przeczytany 129037 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stokrota86

• uzależniony
Odp: Modny Mąż (i nie mąż)
« Odpowiedź #60 dnia: 21 Kwietnia 2010, 19:33 »
oj dziewczyny, przecież ja się nie oburzam. tylko dla mnie to jest zabawne, że można tak restrykcyjnie przzestrzegać zasad, które nie zawsze są wygodne :) ale tak jak napisałaś, każdy robi jak chce i nikt za to oka nie wydłubie i właśnie o to mi chodziło - nie powinno się tak sugerować zasadami i tym co kto powie, bo jaka wtedy jest przyjemność z takiego dnia? sądzę, nie potrafiłabym dobrze się bawić myśląc o tym, co kto sobie pomyśli ;) są zasady do których owszem uważam, że należy się stosować, ale niektóre są przesadzone wg i nie zamierzam się do nich stosować. co nie znaczy, że brak mi kultury i dobrego wychowania bo to akurat określają inne zasady i całokształt ;)
pozdrawiam

Offline lucciola

• użytkownik
  • **
  • Każdy dzień jest ten jedyny...
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #61 dnia: 22 Kwietnia 2010, 08:02 »
To w takim razie ja proponuję do zaproszeń dodać wkładkę z "zasadami dobrego wychowania" i lojalnie uprzedzić gości,że jak zdejmą marynarkę lub ośmielą się zjeść rybę nożem i widelecem to będą  :Kill:
No bo co będzie jak nasz niekulturalny kolega lub wujek w szale zabawy i pod wpływam impulsu zdecyduję się na zdjecię poliestru?A tak Młoda Para bedzie mogła spokojne się bawić nie ryzykując,że ktoś z gości może nie być biegły w sprawach "co wypada, a co nie" i brzydko nie popsuje nam zabawy i jeszcze nie daj Bóg wejdzie w kadr weselnego filmu :) :) :) :)
Oczywiście każdy robi jak uważa.Zasady dobrego zachowania i dress code są jak najbardziej potrzebne w codziennym i niecodziennym życiu ale dla mnie ważna jest swoboda...Ciekawe dlaczego akurat marynarki spędzają sen z powiek MP, a nie np krótkie suknie ślubne(które moim zdaniem o wiele bardziej łamią zasady)
Ponad to,żeby naprawdę wszystko było zgodne z normą eksluzywnego i oficjalnego przyjęcia jakim jest wesele to pierwsze co należało by zrobić to wykreślić wódkę z menu i popijać szampana a na to chyba forumki obstające przy nie ściąganiu marynarek się nie zdecydowały...

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 22 Kwietnia 2010, 12:25 »
lucciola a skąd wiesz? Zresztą samo picie wódki nie jest porblemem, raczej forma jej podania i ilości spożycia. U nas popijano wódkę i szampana, pito również piwo. Ja nie miałam wpływu na gości ze strony PM ale moi bliźsi zaproszeni zdecydowanie przestrzegali określonych zasad. I nikomu korona z głowy nie spadła.

To tak ja na codzień mój mąż nie wyjdzie z domu jeżeli pasek zegarka, pasek spodni i kolor butów nie pasują do siebie. Nie i koniec. I nie jest to umiejętność o której musi pamiętać i się stresować a coś co się wynosi z domu, coś co człowiek wychwytuje mechanicznie.

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #63 dnia: 22 Kwietnia 2010, 15:22 »
hehehe bez urazy ale nie badzmy tacy sztywni   ::)  :Blee: zycie jest za krotkie zeby przejmowac sie takimi pierdolami !! ja zakladam jasne wiosenne butki do tego na czerwono pomalowane paznokcie i ciemna duuza torebke i co?? i nic..mam w dupce kto i co sobie o mnie pomysli  :brewki:  :Szczerbaty: ..
..zgadzam sie w 100% z lucciolą i stokrotką86  :skacza:
..i dodam ze jestem bardzo kulturalną i dobrze wychowaną kobietą  :Swiety:  :fajka:
..i wiem jak mam sie zachowac w różnych sytuacjach i nigdy  nikt nie mial co do tego wątpliwości  :luzak:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 22 Kwietnia 2010, 16:53 »
alinka ale własnie o to chodzi że niektórzy traktują takie zachowania jak coś sztywnego - dla mnie to codzienność. Więc nie jest to sztuczne czy nie naturalne. Poprostu tak jest.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #65 dnia: 22 Kwietnia 2010, 18:50 »
a ja nie uważam tego za coś sztywnego, akceptuję to i uważam, że jeżeli ktoś tak chce postępować to ok, czemu nie, nie ma w tym nic złego.
ale właśnie odnoszę wrażenie, że Wy uważacie, że jeśli ktoś nie postępuje ściśle wg tych zasad to jest niekulturalny i źle wychowany, bo dla Was jest oczywiste, że należy postępować w określony sposób i kropka. tak przynajmniej wynika z tej rozmowy. ;)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 22 Kwietnia 2010, 23:41 »
To źle sięzrozumiałyśmy. Ja przekazuję swoje zdanie i ono brzmi jasno - takie są zasady i koniec. Nie ma dla mnie możliwości nie przestrzegania ich. Ale piszę o sobie i moim otoczeniu. W imię tych zasad wychowuję córki. Ale nie ganię przyjaciół za to że postępują inaczej.

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • data ślubu: Long time ago ;D
« Odpowiedź #67 dnia: 23 Kwietnia 2010, 10:40 »
Na szczęście żadne zasady, a zwłaszcza te dotyczące mody nie są żelazne. Kiedyś garnitur bez kamizelki był niekompletny, teraz trudno dostać taki z kamizelką w komplecie (być może ta stała się już przeżytkiem?), kiedyś uznawano za eleganckie spodnie garniturowe tylko takie z kantem, a jakże się zdziwiłam gdy w pewnym momencie w sklepach zaoferowano nam takie "okrągłe", bez kantu, mówiąc że właśnie takie się teraz nosi. Kiedyś połączenie różu z czerwienią było szczytem bezguścia, teraz jest to normalne i bardzo na czasie. Nie ma takich zasad których nie można by nagiąć. Prędzej czy później coś co jest sztywną zasadą staje się niemodnym przeżytkiem. Poza jakimiś takimi ogólnymi zasadami, że jak jest święto to trzeba się ubrać odświętnie, jak jest zwykły dzień to nie wkładamy sukni balowych itp.

Offline anka_25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #68 dnia: 21 Stycznia 2011, 08:25 »
Widzę, że temat dotyczący Mody Męskiej jest raczej martwy :) a ja chciałam się podpytać jak Wasi przyszli mężowie będą ubrani? czy garnitury, czy może surdut ang albo frak? jaki kolor? i gdzie w ogóle kupujecie? Czy w takich standardowych markach jak Bytom, Pierre Cardiem, Giacomo Conti czy też Vistula? a może szyjecie na miarę? my się zdecydujemy chyba na garnitur, ale z musznikiem i kamizelką, myślałam o czarnym z połyskiem. . .  na początku myśleliśmy o surducie ang, ale mojemu ukochanego niezbyt pasował :P

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
« Odpowiedź #69 dnia: 26 Lutego 2011, 22:06 »
Mam nadzieję, ze ktoś mi doradzi. Ostatnio z narzeczonym przymierzamy się do zakupu garnituru i jak dotąd chcieliśmy 100% wysokoskrętnej wełny. Podobno się sama prostuje i jest chłodniejsza w upalne dni. Na 1. stronie tego wątku przeczytałam, że tylko nie czysta wełna, bo się gniecie i zgłupiałam. Wiecie coś na ten temat? Zwracałyście uwagę?
Poza tym chcę pomarudzić na dziwną modę. W każdym z 3 sklepów w których byliśmy królują marynarki ze ściegiem na klapach, który wygląda jakby na szybko zafastrygowano i nie dokończono... Nie wiem czy rozumiecie. Ciężko o coś innego.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 27 Lutego 2011, 11:26 »
Nie prawda. Najmniej gniotą się właśnie garnitury -  im więcej procent wełny w składzie tym lepiej, zwłaszcza jeśli jest to "wełna wysokoskrętna" (numer ok 130). Chodzi o to, że przy produkcji tkaniny, nitki wełny na jednym odcinku były skręcane kilkadziesiąt razy- im więcej tym lepiej, bo tkanina jest bardziej sprężysta. Nie gniecie się i Pan Młody wysiadając z samochodu przed kościłem nadal ma gładkie plecy. Owszem nie ma tkanin które nie gniotą się wcale, ale lepiej unika sztucznych mieszanek. Ostatnio modny w garniturach stał się jedwab. Owszem, ma piękny połysk w połączeniu z wełną też "gniecenie się" też jest znośne.

Nie polecam napomiast mieszek poliestru (czy też wiskozy) z bawełną - uwierzcie mi, że wygląda to strasznie, podobnie jak bawełna+jedwb.

Ale co dobre musi kosztowac. Musice się liczy z tym, że za "wełne wysokoskrętną" trzeba dużo zapłacic zwłaszcza jeśli jest to tkanina uszlachetniona z jedwabiem

Co do przeszyć to rzeczywiście jest to w modzie teraz ale w sklepach z klasyczną męską konfekcją napweno traficie na klasyczne garnitury, Trzeba niestety za tym połazić troche.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 27 Lutego 2011, 23:04 »
A mi się te przeszycia podobają o ile są w tym samym kolorze co garnitur  ;)

Offline bigmam

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 3.05.2013
« Odpowiedź #72 dnia: 4 Maja 2011, 10:30 »

średnio podobają mi się święcące garnitury.... 
ale to zawsze cos innego
moze któreś z Was sie spodoba
frak ;)

to juz bardziej w moim guscie, ale tu wiadomo: ja nie decyduje tylko ON

Znając mojego to będzie raczej coś ekstrawaganckiego...  zapytalam go wczoraj, a on:
Zobaczymy co będzie na czasie   

Julia 09.02.2001 Oliver 11.11.2007 Laura 14.05.2010

Offline anka_25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 4 Maja 2011, 12:32 »
my właśnie kupiliśmy garnitur z wysokoskretna welna z domieszka jedwabiu, taki na polecono w giacomo conti, mam nadzieje ze nie bedzie sie za mocno gniótł :)ma lekki polysk podobnie, jak na zdjeciach powyzej, kolor stalowy/ Nie chceilismy jednak standardowego czarnego

Offline Daria81
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #74 dnia: 12 Czerwca 2011, 21:40 »
a jaka cena?

Offline anka_25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 16 Czerwca 2011, 17:49 »
My za ten garniak w giacomo zaplacilismy niecałe 1500 zł
ostatnio jeszcze moj narzeczony kupil sobie garniak w giacomo taki do pracy, to jego fotka

Offline ewunia_1973
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 6 Sierpnia 2011, 13:38 »
Podstawą sukcesu jest klasyka, poczytajcie np tu:

http://macaronitomato.blogspot.com/2011/03/slub.html
Najgorsze co może być dla faceta to poliestrowe wdzianko w jasnym kolorze i do tego białe buty. . .
Niestety na targał mody ślubnej jest wiele firm, które uważa, że jest to "klasyka".

Offline tommcia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 11 Września 2011, 15:27 »
anka, super ten garnitur! Mój ukochany miał wczoraj urodziny i dostał w prezencie  niebieski krawat właśnie z tej firmy i spinki z Apartu- stalowe http://www.apart.pl/pl/bizuteriameska,c,1,15,6300

Offline laponka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: juz po:)
« Odpowiedź #78 dnia: 1 Marca 2012, 20:00 »
Ja kupiłam dzisiaj mojemu bardzo fajne spinki - wczoraj jak oglądał mecz mnie zainspirował :) specjalnie na Euro!
http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,15,7244

Offline marcepalina
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.10.2012
« Odpowiedź #79 dnia: 2 Maja 2012, 10:47 »
Dla mnie kwintesencją męskości są dodatki ...;p Garnitur to jedno, no ale niech go dopełni coś na czym fajnie oko zawiesić;p http://supersluby.pl/dodatki-slubne-pana-mlodego-a2462.html

Offline sonia86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.10.2012
« Odpowiedź #80 dnia: 29 Maja 2012, 23:06 »
Mój Łukasz wymarzył sobie muchę, twierdzi, że to nie jest standardowe, ale fajnie będzie się wyróżniał wśród gości.  Muszę się jeszcze przekonać. .

Offline laponka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: juz po:)
« Odpowiedź #81 dnia: 31 Maja 2012, 11:29 »
Najważniejsze żeby się dobrze czuł :)

Offline aga22
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 28 Czerwca 2012, 13:34 »
Jeśli ktoś poszukuje fajnych jakościowo koszul za niewygórowaną cenę to polecam sklep Willsoor.  Wczoraj dostałam od nich paczkę i naprawdę koszula wygląda dużo lepiej niż na fotkach. 

Offline AniaSylp
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2012
« Odpowiedź #83 dnia: 16 Lipca 2012, 13:41 »
Witam, szukamy z narzeczonym garniuru, chcemy żeby był to elegancki garnitur o klasycznym fasonie (żadnych super slim), jakie sklepy w Szczecinie polecicie? słyszałam, że w bytomiu mają dobre garnitury w rozsądnej cenie (chcemy wydać max 1200-1500zł)

Offline Katjuszka

• nowicjusz
  • *
  • ...who knew these dreams would come true...
  • data ślubu: 15 września 2012
« Odpowiedź #84 dnia: 28 Lipca 2012, 21:31 »
Polecam PROVOCATIEUR Moda Męska nie podajemy adresów na forum!!!

bardzo miłe Panie znające się na rzeczy, w wielu popularnych sklepach znanych marek stoją młode dziewczyny, które nie znają się na rzeczy .. w tym salonie mody męskiej Panie z pewnością dobrze dobiorą garnitur, z ceną może być trochę gorzej... my smoking kupilśmy za 1700 zł

pozdrawiam i polecam
« Ostatnia zmiana: 28 Lipca 2012, 21:55 wysłana przez asia »

Offline maxilus
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013 04 13
« Odpowiedź #85 dnia: 18 Sierpnia 2012, 12:15 »
Cytat: anka_25 link=topic=6523. msg1536829#msg1536829 date=1308239360
ostatnio jeszcze moj narzeczony kupil sobie garniak w giacomo taki do pracy, to jego fotka

fajny ten garniak

Offline maxilus
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013 04 13
« Odpowiedź #86 dnia: 18 Sierpnia 2012, 12:59 »

te dwa jak dla mnie
hxxp: imageshack. us/photo/my-images/269/braeutigam01. jpg/#

hxxp: imageshack. us/photo/my-images/228/em02ges. jpg/

o te dwa ostatnie chodziło z postu bigmam

ps nie potrafię wyedytować poprzedniego posta ani zrobić żeby się obrazki wyświetlały :(

Offline solaris86

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 27 Września 2012, 15:19 »
Hej Dziewczyny, a co sądzicie o takich śmiesznych dodatkach do stroju jak na przykład skarpety ślubne ze śmiesznymi napisami "Game over", "Kocham moją teściową" itp???

Offline misia87
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 29 Września 2012, 20:43 »
do kościoła to nie bardzo, raczej może jako gadżet

Offline solaris86

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 1 Października 2012, 10:32 »
Wiadomo ;) Przez większość czasu być może nie będzie ich widać, no ale podczas oczepin różne rzeczy się dzieją... :) :)