Autor Wątek: Moje przygotowania do ciąży :)  (Przeczytany 16688 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Odp: Moje przygotowania do ciąży :)
« Odpowiedź #180 dnia: 1 Lipca 2007, 18:35 »
...hihihi ale sie usmiałam z ciebie Antalis :D z twoich wypowiedzi na poczatku :D jaka wojna byla :D

Widzisz Martusiu jak szybko poszlo z ta ciazą :D Teraz własciwie to juz  masz duze dziecko i pewnie sie szykujes zdo nastepnej dzidzi ?:D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #181 dnia: 9 Lipca 2007, 06:32 »
Juz zapomniałam o tym watku ze on jeszcze jest otwarty :) :) :)

Z tymi przygotowaniami to jak dotąd próbuję wyleczyć stany zapalne.... czy bakterie pojawiające sie na zmianę :(
Przez karmienie piersią to sie tak przedluzało... dostawałam niby antybiotyki ale "słabo" bo karmienie....

Teraz bakterii nie ma ale czekam na wynik cytologii - OBY  I grupa bo zwariuję z tymi globulkami  :P ::)

Powinnam chyba łykac kawas foliowy... szczerze mówiąc po rozmowie z lekarzem to powiedział mi abym poczekałą do pazdziernika
( 1 rok) i wtedy zaczynamy opiekę lekarską :) Wiec daję sobie luz na wakacje  ;D

I tak sobie mysle ze ciaza - luz ...poród - SPOKO... tylko te 2 miesiace po jak tu przezyc  ;D  ;D  ;D

"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #182 dnia: 9 Lipca 2007, 10:18 »
Martaxyz czyli zaczynasz myśleć o drugim dziecku?

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #183 dnia: 11 Lipca 2007, 20:05 »
Gosiaaa ono juz jest zaplanowane od zawsze  ;D
Wiedzielismy ze chcemy miec 2 dzieci i tak aby miały miedzy soba 2 GORA 3 lata róznicy :)
To są nasze plany...

Zobaczymy czy Bóg DA nam jeszcze jedno takie szczescie do kompletu :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #184 dnia: 7 Grudnia 2008, 22:55 »
Witam Was,
Wiem ze troszke wcinam Wam sie w pogaduchy ale mam pytanie a zarazem prosbe.
Chcialabym sobie zbadac krew i sprawdzic w jakies ilosci, o ile w ogole jakies sa, przeciwcial odnoscie toksoplazmozy i rozyczki.
W tej chwili nie planuje dziecka ale przygotowuje sie na jego poczecie po slubie i chcialabym sie jakos przygotowac. Wiem ze jesli bym miala sie zaszczepic na rozyczke to musi byc okolo 3-6 miesiecy przed zajsciem w ciaze. Na rozyczke nigdy nie chorowalam, ale dowiedzialam sie ze mozna przejsc ja bezobjawowo, starcza powiekszone wezly chlonne i juz podobno mozna zachorowac na rozyczeke, nawet tego nie czujac. Ja od wrzesnia 2007 do lutego 2008 mialam nagminnie powiekszone wezly chlonne (angina co miesiac - az do wyciecia migdalkow) i tak sobie tlumacze ze moze juz jestem po rozyczce  ;). Bo bardzo sie jej boje jak mysle o ciazy. Tak samo z tokosplazmoza, tez mozna przejsc ja bezobjawowo, od zawsze mam do czynienia z kotkami i rozwniez mam nadzieje ze jakiekolwiek przeciwciala juz posiadam :)

Ja za bardzo sie na tym wszytkim jeszcze nie znam i prosilabym Was, drogie ekspertki od tch tematow, o jakas pomoc.
Jakie ewentualnie musialabym zrobic badanie zeby sie o tym wszytkim przekonac, zeby moc sie przygotowac do zajscia w ciaze.

Od dluzszego czasu podczytuje wasz watek. Jak przesylacie sobie te wszystkie fluidki, poprostu super.
Zycze Wam powodzenia w swoich przygotowaniach i staraniach :)

Pozdrawiam :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #185 dnia: 7 Grudnia 2008, 23:23 »
idziesz do laba i proszisz o badania na:
toxoplazmę przeciwciała w klasie IgM i IgG
rózyczkę przeciwciała w klasie IgG
wystarczy...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #186 dnia: 8 Grudnia 2008, 16:25 »
heh ale to prosciutkie  :P myslalam ze wiecej tych badan bedzie .... tylko musze te nazwy zapamietac :)

Bardzo dziekuje Liliann :)

Pozdrawiam :)