Autor Wątek: Konsultant ślubny - ceny  (Przeczytany 14334 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jocelines

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01/08/2009
Konsultant ślubny - ceny
« dnia: 14 Września 2008, 13:22 »
Witajcie,

czy ktos z was orientuje sie, ile kosztuje wynajecie konsultanta slubnego? Interesuje mnie tylko opieka w dniu slubu i na weselu (bez organizacji), tak by czuwal nad harmonogramem dnia. To jest pomysl mojej przyszlej tesciowej... Tylko nie wiem, czy mnie stac na wynajecie takiej osoby :) Chociaz, jesli w ten sposob moge uszczesliwic "przyszla nowa mame", to chyba nie jest tak zle ;)

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
Odp: Konsultant ślubny - ceny
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Września 2008, 14:54 »
witaj,
konsultant zazwyczaj bierze 10% od całkowitych kosztów powierzonych mu zadań...z tego co ja kaurat się orientowałam-byc może inni forumowicze maja jeszcze inne doświadczenia.
jesli chodzi o samą "opiekę" czyli koordynowanie przebiegu oraz dopilnowanie podwykonawców-pewnie jest to sprawa umowna-ale nie sądzę by były to duże koszta-najlepiej poprostu spytaj konsultanta-zrobi wycenę indywidualnie w oparciu o to, czego od niego oczekujecie:)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Września 2008, 17:52 »
Koszt koordynacji zależy od tego, jak wieloma rzeczami będzie musiał się konsultnat zając, od rana łącznie z dostarczeniem bukietów i ząjeciem się transportem gości i ulokowaniem ich w hotelach, czy  tylko samo wesele....ale powiem Ci, ze chyba ciężko będzie Ci złapac kogoś, kto bedzie musiał koordynować usługi, w których planowaniu nie uczestniczył, np.; tort....niech cukiernia nawali i spóźni się i będzie kloooops, to samo kuchnia....jesli nie zna obsługi ciężko będzie ją "ustawić pod swoje kopytko". A to są sytuacje zupełnie niezależne od konsultanta, inaczej jest jak pracuje z firmami sprawdzonymi i niezawodnymi. Wynagrodzenie konsultanta w zalezności od jego zaangazowania w organizację wesela i slubu wynosi od jednego do kilku tysiecy zł.

Offline daria090
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.03.15
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Czerwca 2014, 11:56 »
Podbijam temat, bo również obecnie szukam konsultanta ślubnego, najlepiej z okolic Warszawy.  Może znacie jakąś dobrą agencję?

Offline karii68
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Sierpnia 2014, 23:54 »
Hej :) Ja polecam firmę Miracolo.  Robią wesela i śluby na terenie całego kraju.
Mnie robili ślub w czerwcu i było super.  Podałam budżet i zmieścili się w nim wzorowo.  Nawet miałam wymarzone żywe gołębie! :) Co do ceny to zależy chyba co byś chciała, ja miałam wszystko.  Jak teraz ptarze na moją koleżankę ile ma nerwów i latania to serio nie żałuję tego, że ktoś mi pomagał.  Na początku to wyglądało super, ale potem wszystko się piętrzyło i już tak fajnie nie było. . .  jak coś pisz na prv nie chce tu spamować.  Podam Ci adres www albo telefon do Pani konsultantki. 

Offline kazik117
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.12.2015
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Marca 2016, 21:40 »
my przed ślubem bez konsultanta z całą pewnością byśmy zginęli, chyba jesteśmy zbyt roztrzepani na samodzielną organizację tak wielkiej w sumie impezy ale z odsiecza przybył diamentowy-blask i wszystko udało się idealnie

Offline NaSl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2016
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Stycznia 2017, 14:14 »
Najlepiej byłoby się dowiedzieć szczegółów bezpośrednio u źródła- czyli pytając konsultanta bo ceny są naprawdę różne i zalezą od kilku czynników, nie ma jednej z góry określonej stawki.

Offline Michcia
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Polska
« Odpowiedź #7 dnia: 1 Października 2018, 11:16 »
Patrząc na to jak bardzo pomaga konsultant ślubny - jestem w stanie dać nawet te 10% całości na jego usługi. Za dużo razy widziałam jak to pary młode mają dosyć i są zmęczone jeszcze przed tortem. Organizując ślub jest tak dużo obowiązków i stresu, że podziękuję za to :P No i może konsultant załatwi zniżki lub znajdzie tańszych a sprawdzonych podwykonawców i cała kwota, którą przeznaczę na jego pracę będzie z tych zaoszczędzonych pieniędzy.

Offline Foremka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Lipca 2019, 14:59 »
Ceny rzeczywiście są zróżnicowane, ale taka koordynacja dnia ślubu kosztuje +/-2 tysiące zł. Jednakże zdecydowanie warto zatrudnić konsultanta ślubnego do kompleksowej organizacji, albo chociaż do dopilnowania wszystkiego w dniu ślubu, bo samemu naprawdę ciężko to ogarnąć. Tym bardziej jak masz jakieś atrakcje dla gości i zależy Ci, żeby wszystko dobrze wyszło. Ja mogę śmiało polecić dziewczyny z Confetti Time z Łodzi. Bardzo dobrze zorganizowane, uśmiechnięte i pomocne Parze Młodej i wszystkim gościom.
« Ostatnia zmiana: 17 Lipca 2019, 15:33 wysłana przez zibi »

Offline Magda-ManufakturaWesel
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.04.2022
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Marca 2020, 15:58 »
Jeśli chodzi o koszt koordynacji to jest to koszt od około 1500 zł w górę - w zależności od poziomu skomplikowania uroczystości, czyli jak duże jest to wesele, jak długo ma trwać, ilośc atrakcji itp.

Mówię jako Wedding Plannerka :)

jeśli macie jeszcze jakieś pytania odnośnie współpracy itp to z chęcią odpowiem
Pomagam również Parom na odległość - Wedding Planner Online - Pary same organizują Wesele ale pod moim nadzorem, układamy harmonogram przygotowań, planujemy budżet i potem koordynuję również całe przygotowania
Zapraszam do mojej Manufaktury Wesel  :)
« Ostatnia zmiana: 21 Marca 2020, 20:31 wysłana przez zibi »