Autor Wątek: Keep-Fit  (Przeczytany 13547 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gosiulka31
  • użytkownik
  • **
Keep-Fit
« Odpowiedź #60 dnia: 20 Kwietnia 2007, 07:41 »
Witam , nawiazując do tematu ja mimo że noszę ubrania rozm40/42 nie chciałabym juz zmniejszać wagi a waże 78 kilo przy wzroscie 178. I tak mama mówi że kości mi juz stercza jak u anorektyczki :) , ale nie chodzi o jej zdanie po prostu dobrze sie czuje z taka wagą tylko troszkę sportu zeby nabrać lepszej kondycji i bedzie super. Dziewczyny wiem że kazdego to indywidualna sprawa ale niie zarzynajcie sie tymi dietami nie trzymajcie sie sztywno zasad że ja mam tyle wzrostu to musze ważyc koniecznie tyle i tyle. Mnie to troszkę smieszy bo najważniejsze według mnie jest dobre samopoczucie. Co się dzieje teraz w szkołach , masakra i to juz w podstawówce , dziewczęta kreują wizerunek szkieletorów . Kurka skądś sie to bierze a pózniej są rozne problemy bo ona nie może zajść w ciąże itd...etc jest tego duzo. Tak naprawde każda dieta wiążę sie z pewnymi obciążeniami dla organizmu, przez co osłabiamy go a w efekcie pózniej są rózne problemy. Dziewczyny zyczę udanych rezultatów w odchudzaniu i dietach :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Keep-Fit
« Odpowiedź #61 dnia: 20 Kwietnia 2007, 12:20 »
Witam! Kochane Foremki!

Dziękuję pięknie za udział w ankiecie i wypowiedzenie się na temat diet jakie stosujecie. Artykuł został już napisany
i wysłany do władz wyższych, które go zaakceptowały.
Pragnę poinformować Was, iż jest on utrzymany w luźnym, niezobowiązującym tonie. Nie sposób bowiem umieścić wszystkich rad na 2 kartkach A4. :)
Mam nadzieję, "że złapiecie bakcyla" i będziecie chciały czytać mnie częściej.
Im więcej będę miała możliwości pisać, tym więcej pytań znajdzie odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie wszystkie Panienki i Panie, bez względu na rozmiar ubrania :D .[/color][/i]

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Keep-Fit
« Odpowiedź #62 dnia: 18 Maja 2007, 14:51 »
staram sięutrzymac dietę ŻM i jak narazie jakos mi to wychodzi.. śniadanie 1 bułka, obiad  skromniusi i kolacja 1 bułka z czymstam..

do tego pije jak stado wielbłądów..

nina. mam pytango..

kiedy po cc moge zacząc ćwiczyc.. obecnie energicznie wstając z podłogi mam wrażenie z,e coś mi się rozkleja w ranie.. boje sie robić brzuszki zeby  rana mi sie nie rozeszła  :popija:

moze cos poradzisz..

narazie  kupiłam sobie pas pooperacyjny  i  zacznę good dzis nosic po pare godzin.

po porodzie schudłam , jak dotąd, prawie 15kg.. częśc to dzidzia itd a reszta to woda nagromadzona  przez gestoze..  do tej pory jestem obrzeknieta..  :dno:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Keep-Fit
« Odpowiedź #63 dnia: 18 Maja 2007, 15:32 »
monia, można powoli zacząć wzmożony wysiłek fizyczny po 8 tyg od cesarki. Tyle, że jest to początkowo więcej rozciągania, by ładnie się blizna "uelastyczniła" Do ćwiczeń wytrzymałościowych, lub wzmacniających można przystąpić dopiero w ok 3 miesiącu po cc. Jednak przystępując zarówno, do I jak i do II etapu potrzebna jest konsultacja z lekarzem.

PS. Już jest mój artykuł w nowej "Uroczystości" :) str 75 [/size]

:skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza: :skacza:  :skacza: :skacza:  :skacza:  :skacza:

Ciekawa jestem, czy Wam się spodoba. Piszcie, piszcie. każda uwaga mile widziana :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Keep-Fit
« Odpowiedź #64 dnia: 18 Maja 2007, 17:08 »
czyli obecnie mam  dac na luz

ok
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Keep-Fit
« Odpowiedź #65 dnia: 19 Maja 2007, 17:08 »
monia, tak na razie odpoczywaj i jedyne co możesz robić, dla lepszego spalania... to ucz się oddychać. Później podeślę Ci kilka rad dot. tego :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Keep-Fit
« Odpowiedź #66 dnia: 19 Maja 2007, 21:45 »
jaka szkoda,z e tak późno wpadałam na ten wątek,
Ninko, może i mi coś pomożesz, bo ja owszem mam problem z wagą ale całkowiecie przeciwny ( co widać na zdjęciach ;) ) jakies 2-3, albo chociaż półtora.
czy jest to możliwe, dadam, ze wszystkie wyniki krwi, elektrolity i hormony tarczycy mam w normie :), no i jem dużo masła, słodyczy, ziemniaków, mięsa, warzyw i nie załuję sobie niczego ;)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)