Autor Wątek: Testy ciążowe  (Przeczytany 5634 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Testy ciążowe
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Września 2006, 11:19 »
Aniulka a tak licząć od ostatniego okresu to który to tydzień????

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Testy ciążowe
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Września 2006, 11:20 »
Cytat: "liliann"
(są takie fajne objawy jak objaw Piskaczka, zasinienie wejście pochwy i kupa inych, których nie pamiętam), a potem w 5 tygodniu mozna zrobic pierwsze USG, gdzie widać echo płodu i jego bijące serce...

też o tym czytałam.Dobrze prawisz. :D
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Testy ciążowe
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Września 2006, 11:23 »
Cytat: "agulkaaa"
Aniulka a tak licząć od ostatniego okresu to który to tydzień????

chyba byłby początek 7.A to duża róznica.I tak patrz na rozwój.3 tydz.to byłoby na tydzień po zapłodnieniu.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Testy ciążowe
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Września 2006, 11:29 »
Cytat: "liliann"
martulka napisał/a:   
Wyobraźcie sobie, że ja ani razu nie miałam robionego tego badania jak byłam w ciąży. Ciekawe dlaczego    

Bo nie jest tak naprawdę potrzebne.

Ja też nie miałam  robionej bety. U mnie było tak, że w bardziej w wynik testu uwierzył D., ja dopiero powiedziałam, że uwierzę w to co będę sama  :!:  :!:  widziała na monitorze usg.
Jak robiłam test to byłam 5-6 dni po terminie @ (czyli licząc od pierwszego dnia poprzedniej @ pod koniec 5tyg.) Do lekarza udałam się cztery dni później, czyli 5/6 tyg. (5 tydzień skończony, a 6 w trakcie) i było widać pęcherzyk z zarodkiem w środku, tyle, że u mojego maleństwa nie widać było bijącego serduszka.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Testy ciążowe
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Września 2006, 11:39 »
Licząc od ostatniego @ to by było 6 tygodni. Dobra - zmieniam mój suwaczek :)

Eva*
  • Gość
Testy ciążowe
« Odpowiedź #35 dnia: 7 Października 2006, 19:21 »
Ja tak jak anulka33, gdy nie wiedziałam, że jestem ciąży(choć podejrzewałam) czułam się dziwnie. Piersi mnie bolały i do tego podbrzusze. No i w końcu zrobiłam test. Ot tak w zwykły dzień pokazał 2 wyraźne krechy. Byłam w szoku  :shock: , ale zaufałam mu i nie robiłam kolejnych...po 3 tygodniach poszłam do ginekologa i on tylko potwierdził to o czym wiedzialam już od dawna! :mrgreen:  Więc zostaje mi tylko pogratulować dzidzi jak i dzisiejszej uroczystości. 100 lat Młodej Parze :mrgreen:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Testy ciążowe
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Stycznia 2007, 01:00 »
Cytat: "anulka33"
Licząc od ostatniego @ to by było 6 tygodni. Dobra - zmieniam mój suwaczek

i już jest 20 tygodni :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -