Autor Wątek: Zmiana koloru  (Przeczytany 6438 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline argissa
  • użytkownik
  • **
Zmiana koloru
« dnia: 6 Kwietnia 2006, 15:51 »
Mam problem...mam czarne włosy a chciałabym zmienic je na kolor brązowy..z tego co wiem trzeba rozjasnic cale wlosy i pokryc je brązowa farba...widziałam niejedną dziewczyne po takim zabiegu i widziałam plamy,bo odrost rozjasnił sie bardziej a koncówki mniej.Nie psoba mi sie to.Moze ktos zna dobrego fryzjera ktory jest w stanie zrobic cuda na wlosach?Zeby byly równo pofarbowane i niedrogim kosztem?Jakies propozycje??

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
Zmiana koloru
« Odpowiedź #1 dnia: 6 Kwietnia 2006, 15:56 »
ja bym na twoim miejscu zaczela rozjaśniać od delikatnych pasemek..calość głowy rozjaśniać od razu to ryzyko (znam to z autopsji)- kolor po 2 myciach bedzie do kitu..polecam pasemka

Offline argissa
  • użytkownik
  • **
Zmiana koloru
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Kwietnia 2006, 16:11 »
A pasemka beda rownego koloru na calej dlugosci?Jaki salon i jaka cena?Co polecisz?

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
Zmiana koloru
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Kwietnia 2006, 16:16 »
wszytsko kwestia jak wczesniej wlosy farbowalas..czy farbe masz w miare rownomiernie rozlożoną - ja nie miałam ale wyszło ok..a co do fryzjera to namiary na priv i szczegóły  :wink:

Offline AniaX
  • forumowicz
Zmiana koloru
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Kwietnia 2006, 19:14 »
Kochana w żadnym wypadku nie rozjaśniaj! Ciemna farba potem owszem przyjmie się, ale będzie się spłukiwac bardzo szybko a włosy będą w róznych odcieniach- ja to nazwę "popaprane". Jeśli juz chcesz zmienić kolor to także radze zacząc od pasemek, a potem stopniowo dokładać ich coraz wiecej wraz z odrastaniem włosów i tak przechodzić do jasniejszego koloru.

[/url]
Buziaczki  :)

Offline argissa
  • użytkownik
  • **
Zmiana koloru
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Kwietnia 2006, 11:24 »
Problem mam taki...ze w tej chwili mam odrost swoj ciemny blond,dalej jest czekolada ciemna a na koncach jest czarny.Pasemka wyjda w takim razie 3-odcieniowe?Na kazdej dlugosci inny odcien pasemka;( nie wiem co robic , walna znowu ciemna na calosc czy ryzykowac z pasemkami

Offline Olaa
  • Chuck Norris
Zmiana koloru
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Kwietnia 2006, 11:59 »
Czyli tylko same końcówki masz czarne???

Generalnie, jeśli Twój naturalny kolor to ciemny blond, to nie powinno być problemu z zafarbowaniem :) Ale, skoro masz 3 kolory (heh -Kieślowski), to może być problem

Najlepiej byłoby, żebyć farbnęłą sobie włoski na ciemny kolor, żeby wszystkie kolory przykryć i tu polecałąbym zapytać jakiejś dobrej, sprawdzonej fryzjerki co sugeruje.

Chyba,że mamy na forum takową, więc prblem z głowy i..... z włosów.

:o
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline AniaX
  • forumowicz
Zmiana koloru
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Kwietnia 2006, 14:26 »
jeśli to aż trzy kolory to ja zcięła bym troche końcówki, a jeśli się nie da to raczej ufarbowałabym na ciemne, bo szkoda ryzykować :) ale faktycznie poradź się jakiegoś dobrego fryzjera, sprawdzonego najlepiej przez kogoś znajomego :)

Offline argissa
  • użytkownik
  • **
Zmiana koloru
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Kwietnia 2006, 09:19 »
Dziekuje Wam dziewczyny za rady..postanowilam zaryzykowac :) wczoraj miałam wizyte u fryzjera ... Pani bała sie mi je rozjasnic z czarnych i zaproponowała dosłownie kilka pasemek na początek...nałozyła ...bała sie efektu ( odrazu zaproponowała poprawke w postaci przyciemnienia ich farbą jak nie wyjdą)...i była  w skowronkach jak sciagneła folie.Wyszło super!Prawdziwy blond , bez zadnych cieni!!Tylko ze jest ich bardzo mało a zapłaciłam fortune!Nastepnym razem zrobi mi ich 2-3x wiecej i bedzie gites.Mam nadzieje ze do wrzesnia bede miała na glowie cos sensownego i ladnego :) Jeszcze raz dziekuje Wam za rady na privie!

Offline AniaX
  • forumowicz
Zmiana koloru
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Kwietnia 2006, 17:46 »
No to wszystko świetnie a do września na pewno będziesz miala już wymarzoną fryzurkę. Pozdrowionka :)

Offline dordi

• nowicjusz
  • *
Zmiana koloru
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Lipca 2006, 13:09 »
A ja mama "malutki" problemik :?
kiedys mialam wiecznie balleage blondy+brazy no i kazdy wspomina,ze duuuuzo ladniej niz w ciemnych ,ktore noosze juz jakies 2,5 roku no i sama widze to po zdjeciach... :roll:   :arrow:  wiec zrobilam sobie jakies 1,5mies temu pasemka jasne-wyszlo ok,ale baaaardzo delikatnie no i jakos slomkowo,a nie paltynowo(chodzi mi o kolor pasemek) no i pare dni temu znow uderzylam do fryzjera i mam zamiar tydzien przed slubem zrobic jeszcze raz wloski a slub na pocz.wrzesnia(09.09) no ale wyszly jakies takie zlane(blad chyba ze bez brazow zrobilam) no ale najwiekszy problem to kolor zoltawy :shock:  :?  Moja pani fryzjerka bardzo dba o wlosy(zeby ich niepopalic)az do przesady,bo moglaby dluzej potrzymac...  :roll: Teraz naprawde sie przerazilam,bo mam biala sukienke-wczoraj odebralam :D  no i te moje wlosy to jakos zoltawo wygladaja przy niej... :shock:  Pani w sklepie mowila tez ze w bialej sukience blondynka niezbyt dobrze,ze ecri sie tu lepiej sprawdza... :shock:  :roll:  rany- moze to nie byl dobry pomysl z tymi pasemkami :(
Dordi

Offline argissa
  • użytkownik
  • **
Zmiana koloru
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Lipca 2006, 13:47 »
idz do fryzjera na poprawke,niech nałoży Ci siemniejszy kolor na ten czas.Ja osiągnełam efekt...mam balejaż czekoladowo-blond...ale powoli mi sie juz nudzi.Do slubu wytrzymam a potem walne sobie całe czekoladowe znowu ;) włos to nie ząb..odrosnie ;)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Zmiana koloru
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Lipca 2006, 13:53 »
Cytat: "dordi"
Pani w sklepie mowila tez ze w bialej sukience blondynka niezbyt dobrze,ze ecri sie tu lepiej sprawdza...

Nie zawsze sie to sprawdza - ja jestem blondynka i najlepiej mi w białym ,ecri i niebieskim - to zalezy od typu urody chyba potem od koloru włosków.

Offline KRab

• użytkownik
  • **
Zmiana koloru
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Lipca 2006, 14:31 »
ja włosy sobie rozjaśniłam latami - tj farbowałam się kolorami o ton jaśniejszymi od moich włosów aż  w końcu i one z natury wypłowiały...
działała na mnie tez cytryna+ żółtko

ale przed slubem tez nie radze eksperymentować :)

Offline Moniqa

• forumowicz
Zmiana koloru
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Lipca 2006, 15:22 »
ja też nie radzę, aż tak eksperymentować.

moje naturalne włosy są średni blond, ale zawsze rozjaśniałam :D na jaśniutki, któregoś razu (przed jakąś imprezą) zachciało mi się przyciemnić :?  wyszedł kolor- ZIELONY :shock:  :cry: jak to zobaczyłam to zrobiłam tylko 1  :beczy:   :beczy:   :beczy:  

zaraz po imprezie (związałam w kitkę i nałożyłam żelu- na imprezę) pobiegłam do salonu i pod groźbą, że wyłysieję :( rozjaśnili mi (pasemka jeden obok 2-całej głowy od razu rozjaśnić było strach :!: )

znalazłam jednak fryzjerkę, która po malutku przyciemniała mi (trwało to ok 2mies-byłam u niej 2razy) teraz mam już kolor: gorzka czekolada i delikatnie pasemka :D

wszyscy mi mówią, że wyglądam zdecydowanie lepiej niż w bląd :D tylko pozostała mi ksywka z czsów blond fryzury -Siwa :D  :wink:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Zmiana koloru
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Października 2006, 23:59 »
Cytat: "Moniqa"
kolor- ZIELONY

a to dlatego ze włosy sa zniszczone itd...mi kiedys tez wyszedł zielony :(
Ale to było dawno jak sama eksperymentowałm w domu  !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline evellina

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07-07-07
Zmiana koloru
« Odpowiedź #16 dnia: 5 Marca 2007, 22:00 »
Cytat: "ela"
Cytat: "Moniqa"
kolor- ZIELONY

a to dlatego ze włosy sa zniszczone itd...mi kiedys tez wyszedł zielony :(
Ale to było dawno jak sama eksperymentowałm w domu  !

tez to przezyłam - mialam cala ferie barw na glowie:) włacznie z zielenia, błekitem:)
PRZEŻYJCIE TO Z NAMI JESZCZE RAZ...07-07-07
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=7811.0