Autor Wątek: upominki dla gości weselnych  (Przeczytany 2825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline versoo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.09.2022
  • Ślub w: warszawwa
upominki dla gości weselnych
« dnia: 27 Listopada 2019, 12:34 »
Dzień dobry - mam małe pytanie odnośnie weselnych tradycji...
Bo moja przyszła twierdzi, że dla wszystkich gości powinniśmy przygotować specjalne upominki, ładnie je zapakować i wręczać wszystkim, którzy będą wchodzić do sali - takie oficjalne przywitanie i rozpoczęcie zabawy przez parę młodą
No wbiła mi klina bo nigdy wcześniej o czymś takim nie słyszałem... może ktoś zetknął się kiedyś z podobnym zwyczajem obdarowywania weselników?!?

(tak jakby poczęstunek to było za mało :-X)

Offline agulka3092
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.08.2019
  • Ślub w: Włoszakowice
Odp: upominki dla gości weselnych
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Listopada 2019, 18:36 »
My z mężem osobiście w trakcie przyjęcia rozdawaliśmy drobne upominki dla gości (przyjęcie było na 18 osób), natomiast miesiąc później u kuzyna na weselu byliśmy to mieli ładnie zapakowane krówki w pudełeczku po 1szt cukierka z podziękowaniem czy z datą ślubu i imionami i czekały one już na stołach gości. Moim zdaniem jeżeli macie spore wesele to lepiej od razu zostawić na stołach, jeżeli macie małe przyjęcie jak my lub max 35 osób to może warto osobiście wręczyć

Offline justakapusta91
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.09.2020
  • Ślub w: Warszawa
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Kwietnia 2020, 19:49 »
U mojej koleżanki w zeszłym roku dawali świece sojowe i całkiem fajnie to wyglądało. Ładnie były spakowane, plus za oryginalność. Ja mam we wrześniu i nadal się zastanawiam czy świece, miodki a może ciasteczka? Podpowiedzcie proszę bo już niedługo ślubuję ;)
« Ostatnia zmiana: 5 Kwietnia 2020, 17:42 wysłana przez zibi »

Offline JoAnka89
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Sierpnia 2021, 08:12 »
Dla mnie te upominki to największy problem...