Jak dla mnie: the best jest tort szwardzwaldzki z ?Lwowskiej? - to biała bita śmietana, ciemny biszkopt i wiśnie w alkoholu, wszystko cudownie nasączone i lekkie

z ?Lwowskiej? świetne są również torty smakowe: gruszkowy moim zdaniem jest najlepszy z owocowych, ale malinowemu i brzoskwiniowemu nic nie brakuje.
Zamawiam torty z tej cukierni na wszelkie domowe uroczystości - na komunię córuś młodszej miałam trzy smaki: właśnie szwardzwaldzki, tiramisu i malinowy - na 20 osób było ponad 6 kg tortu. Ludzie pożarli wszystko i gdybym miała jeszcze też by wciągnęli
2. Tort owocowe od pana Pytlika z Duetu - również lekkie i nie nazbyt słodkie
3. Cukiernia w ?Neptunie? - również smaczne, dobrze nasączone.
4. ?Pomorzanka? od wielu, wielu lat trzyma renomę.
5. Znajomi chwalą też ?Izybara? z Polic.
W torcie najważniejsza jest lekkość i nasączenie - tort nie może być suchy, bita śmietana nie powinna przypominać czegoś w stylu masy podprawionej żelatyną. Tort ma się rozpływać w ustach
Co zaś się tyczy cukierni w Continentalu - była to jedna z najlepszych deserowni w mieście, ale wiele lat temu.