Autor Wątek: Która szkoła tańca?  (Przeczytany 25081 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madella
  • nowicjusz
  • *
Która szkoła tańca?
« dnia: 21 Lutego 2007, 16:58 »
Jaką szkołę tańca polecacie w Szczecinie?
Z których korzystałyście i jak je oceniacie?

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lutego 2007, 19:49 »
ja chodziłam do astry z moim małżem.. potem się pochorował i wszystko zaprzepaścił.. cały genialny plan padł..

ale tak czy inacvzej - polecam zajęcia w astrze..  :skacza:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Lutego 2007, 20:41 »
Z przykroscia moge napisac ktorej nie polecam: DK Dance - niestety wlasciciele zbyt nastawieni na kase. Przyjmowali w grupie poczatkujacej wszystkich ktorzy przyszli - a sala nie jest gumowa i przy nauce np. walca wiedenskiego byly liczne stluczki. W czasie zajec nie zwracaja dostatecznie uwagi na postawe i ruchy: pary tancza cha-che podskakujac, sambe na prostych nogach itp. Ma sie wrazenie ze troche chca odpekac zajecia. Po kilku pierwszych lekcjach na kolejnych jest wprowadzenie jednej gora dwoch figur a tak powtorki i ciagle przy tej samej muzyce.   :sad:

Offline Bernadetka

• uzależniony
  • data ślubu: 01-09-2007
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Lutego 2007, 23:27 »
Dlatego ja sobie chwalę zajęcia indywidualne, w razie błędów, deptania się czy kopania następuje muzyka STOP i dochodzenie do przyczyn. Może się przydać druga para by wymieniać się partnerami :) każdy pan inaczej prowadzi i można poćwiczyć, nie przyzwyczajając się do jednego.

Offline ivonca

• forumowicz
  • data ślubu: 18.08.2007
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Lutego 2007, 23:45 »
A my chodzimy wlasnie do Astry i jest calkiem niezle.
Zajecia mamy w LO nr... wlasnie nie pamietam,
ale to nie wazne, jest duz sala i 12 par, wiec tloku nie ma.

Poczatkowo bylo nas wiecej, ale podzielono nas na dwie grupy,
mamy zajecia z pania Kamila,
 a najbardziej zadowolony jes moj Marcin :brewki:

Zajecia w grupie to nie to co indywidualne,
wiec blizej slubu tez sie na nie zdecydujemy
(w tej szkole tez jest taka mozliwosc), ale poki co...

Jedyne co jest troche uciazliwe to to,
ze zajecia mamy w niedziele o 19.30

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Lutego 2007, 08:46 »
ja miałam z jackiem zajęcia ;)

tylko szkoda,ze mój małz  woli  strzelnice i grzebanie w garazu niż pomerdanie z zona na parkiecie  :popija:

taniec był moim zyciem.. złaziłam z parkietu w momencie kiedy zagrali piosenkę "to juz jest koniec'.. ehhhhhhh 4 lata turniejów.. wcześniej treningi.. i mam meza który nawet walca angielskiego (podstawowego kroku) nie potrafio zatańczyć..  :mdleje:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline madella
  • nowicjusz
  • *
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Lutego 2007, 16:07 »
Dzięki za informacje.
W weekend przejdziemy się do Astry i spytamy się co i jak.

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Marca 2007, 22:51 »
hm, my też zrezygnowaliśmy z DK Dance, teraz szukamy szkoły z zajeciami indywidualnymi bo zostało nam mało czasu a moja połowka broni sie jak może przed tymi lekcjami.. :boks_4:  :boks_4:  :boks_4:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Marca 2007, 12:02 »
Lenka-Szczecin, my chodzimy do pani kasi Urbańskiej właśnie na lekcje indywidualne (szkoła Gryf)

Offline patrychapati
  • użytkownik
  • **
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Marca 2007, 13:57 »
anusia -szczecin
a ile bierze ta pani kasia urbanska za godzine lekcji tanca ?/ ja tez szuklam indywidulabnie ze wzgledu na godziny pracy nawet w niedziele moj narzeczony pracuje wiec nie zawsze nam pasuje w grupie no i ile spotkan by trzeba bylo wziasc dzieki za odp pozdrawiam

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Marca 2007, 15:48 »
My też sie juz zapisaliśmy do Kasi, dosyć cieńko jest z terminami bo najbliższy wolny termin w godzinach późnopopłudniowych był dopiero na druga połowe kwietnia
 my chodzimy do pani kasi Urbańskiej właśnie na lekcje indywidualne (szkoła Gryf)
Anusia-Szczecin, jak wam idzie ;-), jaki taniec wybraliście??? z tym mam własnie problem, nie wiem czy walc angielski czy wiedeński ????? Gorzej, nie wiem do jakiej muzyki-żeby było w miare łatwo..

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Marca 2007, 16:30 »
patrychapati, my płacimy 55 pln
co do ilości godzin - to portrzeba 5-6 zeby sie nauczyć pierwszego tanca
Cytat: "Lenka-Szczecin"
Anusia-Szczecin, jak wam idzie  , jaki taniec wybraliście??? z tym mam własnie problem, nie wiem czy walc angielski czy wiedeński ????? Gorzej, nie wiem do jakiej muzyki-żeby było w miare łatwo..

idzie nam srednio....dlatego chodzimy juz chyba od miesiaca 1 raz w tygodniu - wiesz ja pracuje w poznaniu moj m w sz-nie i widujemy sie tylko w weekend wiec nie ma innego wyjścia
jeszcze nie wybralismy pierwszego tanca - pani Kasia nas namawia na rumbę ale nie wiem - co do walców to angielski jest chyba prostszy ale widziałam moich zanjomych (2pary) po lekcjach u pani kasi odtanczyli super walca wiedenskiego
kurcze bardzo podoba mi sie muza z dirty dancing ale to chyba za trudne dla nas :cancan:

Offline olala27
  • nowicjusz
  • *
Szkoła Tańca
« Odpowiedź #12 dnia: 2 Kwietnia 2007, 13:57 »
My chodzimy do Szkoły Tańca Flashdance na indywidualne zajęcia i terminy są zawsze dopasowywane do nas nawet nie drogo mają kilku nauczycieli do wyboru

Offline Bernadetka

• uzależniony
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #13 dnia: 5 Kwietnia 2007, 02:39 »
Walc angielski jest trudniejszy od wiedeńskiego, trzeba dobrze opanować krok, żeby ruchu były płynne wystać i balansować, muzyka jest dość wolna dlatego przejścia pacle - pięta muszą być, bo bez nich nie ma efektu. W wiedeńskim ukryje się niedociągnięcia w technice, należy tylko wirować.

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Kwietnia 2007, 19:45 »
My chodziliśmy do Pani Kasi Urbańskiej (Gryf) i w ciągu 10 lekcji nauczyliśmy się Walca Angielskiego, Walca Wiedeńskiegi i Bluesa  :brewki: Pani Kasia jest bardzo sympatyczną osobą. Dużo dają zajęcia indywidualne, bo można każdy szczegół dopracować do perfekcji :taktak: Uczulam Was tylko dziewuszki do jednej rzeczy...jak będziecie miały sukienkę z halką to wszystkie kroki są ograniczone...szczególnie te w tył...i tu polecam Walc Angielski...dla nas był prostszy...zdecydowanie od Walca Wiedeńskiego...bo my akurat tańczyliśmy wszystkie trzy tańce  :blant:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline asiulka81
  • nowicjusz
  • *
Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #15 dnia: 7 Maja 2007, 12:25 »
musze szczerze odradzic najgorsza szkole w szczecinie Szkołe Tańca Romualda Rychcickiego, z moim narzeczonym uczeszczalismy na zajecia przez miesiac. i bylismy bardzo niezadowoleni. oszukuja na samym poczatku. mowili ze kazdy ma swojego opiekuna a jest 3 opiekunow na 12 osob, przy czym opiekunowie maja wszytsko w d..., i oczywiscie wazniejsze od tego czy my sie czegos nauczymy sa pieniazki.... usmiechaja sie tylko podczas zapisu nakurs. poza tym brzydko mnie potraktowali gdynaderwalam wiazadla w kolanie i nie moglam chodzic, chcialam przelozyc lekcje by nam nie przepadla- bo nie moglam chodzic a co dopiero tanczyc, a oni wieli moj problem gleboko.

Offline lol
  • nowicjusz
  • *
Szkoła tańca
« Odpowiedź #16 dnia: 4 Lipca 2007, 15:07 »
Razem z narzeczonym chodziliśmy do pani Kasi Urbańskiej z Gryfu na zajęcia indywidualne. . . ja królewna z drewna i mój Pawełek - osiołek zatańczyliśmy slicznie walca - zawet nikt nie zauważył pomyłki bo było tyle tych śliczniutkich figur.  Jeżeli chodzi o kontakt z pania Kasią to wszystkie namiary znajdziecie na stronie szkoły tańca "Gryf".
Aha i jako pierwszą piosenkę wybraliśmy Kancelarie "Zabiorę Cię" - poprostu rewelacja.

Offline a1515
  • forumowicz
  • data ślubu: 11.08.2007
Odp: Która szkoła tańca?
« Odpowiedź #17 dnia: 4 Lipca 2007, 17:40 »
dziewczyny a czy któraś wie coś na temat ESTILO DANCE STUDIO?

Offline artmin

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2007-09-08
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Lipca 2007, 16:57 »
Szkoła tańca ASTRA - urlop do końca lipca.
Co jest jeszcze godnego polecenia oprócz GRYF?

Offline Bernadetka

• uzależniony
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Lipca 2007, 17:35 »
Ja brałam lekce indywidualne, bardzo polecam każdy błędzik najdrobniejszy jest zauważony i zaraz rozwiązany nie popełniasz go dalej, kilka osób z forum też mogą Anię polecić, sympatyczna, młoda, dyspozycyjna, kontaktowa, na pewno się dobrze będziecie bawić przy nauce, namiary na priv mogę podać.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Lipca 2007, 18:22 »
Uuuuuu Bernadetka też u Ani tańcowaliście??????
My byliśmy jej pierwszą forumową parą....

Super dziewczyna....walca nas wyuczyła jak trza!!!!...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Lipca 2007, 18:30 »
a ja nie rozumiem po co w ogóle te lekcje brać... my nie braliśmy.. co prawda nasz taniec do pięknych na pewno nie należał, nie był jakoś super efektowny, nie zapadł ludziom w pamięć, ale przynajmniej był naturalny, a nie wyuczony na jeden raz... a już liczenie pod nosem i stawianie sztywnych kroków to aż człowiekowi  śmiać się chce.,.

owszem, niektórzy do tego się nadają, taniec wygląda ok.. ale w większości przypadków, to wygląda komicznie.. a już najgorzej, jak zdenerwowany pan młody czy pani młoda się pomyli.. to się zaczyna cyrk, kłótnie itp..

Offline Bernadetka

• uzależniony
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Lipca 2007, 20:17 »
Uuuuuu Bernadetka też u Ani tańcowaliście??????
My byliśmy jej pierwszą forumową parą....

Super dziewczyna....walca nas wyuczyła jak trza!!!!...

lilian sama Cię o kontakt do niej prosiłam ;D, po Twoim komentarzu że nauczy tańczyć nawet goryla czy to był szympans :drapanie: nie pamiętam, bardzo dziękuję jeszcze raz za nią, jeszcze się z nią spotykamy tuż przed ślubem, ale przykro było kończyć z nią zajęcia przesympatyczna osoba, ale Madzialena taniec zostaje raz wyuczony na całe życie jak nie całość układu to na pewno kroki, a dobrze opanowany wcale nie wygląda komicznie tylko trzeba trochę pewności siebie a nie myśleć, że się wygłupiam. Druga sprawa, że może (jak w moim przypadku) to było spełnienie dziecięcych marzeń, zawsze chciałam tańczyć może nie nauczyłam się dużo: obu walce, walczyka (do przyśpiewek ludowych), tango i jakieś tam dwa kroki bardziej na co dzień z pełną gamą przejść i obrotów. Po kolejne nie wszystkim Bozia dała talent do tańczenia, np. mój Jarek miał ogromną wyobraźnię zaraz wprowadzał obroty i się zawsze targaliśmy, bo się nogi trochę plątały, a trochę techniki wyłożonej i wszystko zniknęło, nie ma kopania się ani deptania po palcach. I jak będziemy mieli czas (taki była zamiar nim nadarzyła się mi okazja kariery :)) to na pewno jeszcze chcielibyśmy się nauczyć innych tańcy (ja strasznie rumby) tak dla siebie i nawet dla poruszania się idzie się zmęczyć jak na aerobicu, a co najlepsze fajnie wpływa na relacje w parze, a o to chodzi żeby podejść do tego z lekkim dystansem uczymy się ale nic na siłę, ja ostatnio byłam na weselu gdzie Para Młoda świetnie opanowałam układ, ale Panna Młoda schudła sukienka opadała i przy krokach do tyłu obcasem haczyła dól sukienki i halkę nie pokłócili się ze uśmiechem przeprosili i i tak dostali ogromne brawa za samą próbę, nie popadajmy w skrajności do tego nie zależy powodzenie w małżeństwie czy inne takie tam to ma nam też sprawić przyjemność i ja tak to widzę i w ten sposób będę myśleć, jak nie wyjdzie trudno chciałam przede wszystkim zrobić coś dla siebie.
I każdy ma swoje zdanie, ja Ciebie podziwiam za wyobraźnię, ale nie ma co krytykować innych z ich wybory i podejście do sprawy.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Lipca 2007, 20:19 »
lilian sama Cię o kontakt do niej prosiłam
wot skleroza...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Bernadetka

• uzależniony
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Lipca 2007, 20:30 »
lilian sama Cię o kontakt do niej prosiłam
wot skleroza...
;D sądzę, że nie jednej forumce kontakt pisałaś, więc nie sposób tego spamiętać.

Aaa nie dopisałam jeszcze, że my w ogóle nie liczymy tylko momenty piosenki znamy, zmiana rytmu czy nawet słowa podpowiadają nam co mamy robić, w którą stronę się obrócić itp. przykre, że śmieszne się Ci wydają czyjeś starania :o

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Lipca 2007, 01:30 »
heh ja tylko wyraziłam swoje zdanie... ja kiedyś tańczyłam.. trochę tańca nowoczesnego, trochę towarzyskiego.. dlatego ja bez problemu nauczyłabym się walca, w zasadzie mogłam sama mego męża uczyć... bo układ całkiem fajny znam ;) ale mój mąż... hmm nie mogę powiedzieć, że jemu to wychodzi.. zatem namawianie go do wyuczenia kroków byłoby szaleństwem z mojej strony...po prostu... dużo lepiej idzie mu tańczenie spontaniczne  ;D  poza tym to widać na filmie, pierwszy taniec trochę trema była, a juz za chwilę, podczas tańcowania z innymi parami wywijaliśmy na całego :D   

Offline Bernadetka

• uzależniony
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Lipca 2007, 01:42 »
No to ja może miałam ogromne szczęście, bo to Jarek się spytał pierwszy czy pójdziemy się pouczyć tańczyć  (jego kuzynka przed ślubem chodziła) i do niczego go nie zmuszałam ani nie namawiałam, a w czasie zajęć bardzo go chwaliłam, nawet jak coś nam nie wychodziło, by nie stracił motywacji tylko taka moja sztuczka była by go zachęcać ;D

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Lipca 2007, 18:07 »
my chodzilismy do estilo na kurs dla poczatkujacych ;D pozniej mielismy jedna lekcje prywatna  ;D bardzo milo i przyjemnie....tylko nie mielismy na nic czasu wiec zrezygnowalismy...ale bardzo polecam ;D

Offline marjusek
  • nowicjusz
  • *
Odp: Szkoła tańca
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Lipca 2007, 22:10 »
Czy wiecie może czy w Szczecinie czynne są w wakcaje jakieś szkoły tańca? Interesują nas zajęcia indywidualne.  Dzięki za info :)

Offline Bernadetka

• uzależniony
« Odpowiedź #29 dnia: 13 Lipca 2007, 15:47 »
możemy Ci tylko przesłać namiary, a Ty już podzwoń to na pewno zależy od osoby, ale to środek sezonu ślubnego, więc na pewno są zajęcia indywidualne no ale na pewno będzie ciężej ze szkołami typu Astra bo oni mają obozy taneczne letnie, ale przeciesz żadna szkoła nie ma tylko jednego instruktora

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Lipca 2007, 16:07 »
Dziewczyny ja wlasnie 2 dni temu zaczelam z moim skarbem prywatne lekcje tanca w szkole "Gryf" i bardzo wszystkim polecam! Poszlismy tam tak naprawde z ciekawosci bo wiedzielismy ze walca tanczyc nie bedziemy, ale liczylismy na to ze po kilku takich lekcjach bedziemy sie pewniej czuc na parkiecie wlasnego wesela. Po pierwsze bardzo milo zaskoczylo mnie to ze lekcje prowadzi teraz przemily Mariusz z ktorym kiedys pracowalam (zloto czlowiek) pod czujnym okiem pani Kasi, a po drugie bardzo bylam zaskoczona ze do kazdej wybranej piosenki mozna zatanczyc super uklad i wcale nie musi to byc walc!

Offline miniu
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 8 września 2007
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Lipca 2007, 10:42 »
witam. poproszę  o namiar na panią Asię. :)
Napisane: Lipiec 16, 2007, 10:41:30
A zna ktoś może kogoś godnego polecenia w Stargardzie??

"żyj tak jakby jutra nie było"

Offline artmin

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Lipca 2007, 21:57 »
No to zapisaliśmy się do pani Kasi z "Gryfa".  Madzia - nieuważam za bezsennsowne nauki tańca - nie w moim przypadku ;) Moja narzeczona poradziłaby sobie znakomicie natomiast ja. . .  no muszę trochę nabrać rytmu  :P

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Lipca 2007, 22:12 »
Arturku Słońce, do mnie te uwagi....
to już nie mogłeś mi tego powiedzieć, jak byliście z Agą u mnie?  ??? ;D hihi
 no dobrze, już dobrze... na pewno pięknie zatańczycie...
aa wpadniemy do Was, jak Kodi wróci oki? 
« Ostatnia zmiana: 18 Lipca 2007, 22:14 wysłana przez Madzialena »

Offline artmin

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Sierpnia 2007, 15:03 »
Madzia, chodziło mi o tego posta:
a ja nie rozumiem po co w ogóle te lekcje brać... my nie braliśmy.. co prawda nasz taniec do pięknych na pewno nie należał, nie był jakoś super efektowny, nie zapadł ludziom w pamięć, ale przynajmniej był naturalny, a nie wyuczony na jeden raz... a już liczenie pod nosem i stawianie sztywnych kroków to aż człowiekowi  śmiać się chce.,.

owszem, niektórzy do tego się nadają, taniec wygląda ok.. ale w większości przypadków, to wygląda komicznie.. a już najgorzej, jak zdenerwowany pan młody czy pani młoda się pomyli.. to się zaczyna cyrk, kłótnie itp..

I fakt, jak ktoś pomyli w tym układzie to może być cyrk  :o

A tak pozatym to jesteśmy już po 4 lekcji u Pani Kasi - jest super, ja w końcu jakoś tańczę ;D, narzeczona zadowlona, układ też już jest, jeszcze przed nami 2 spotkania na doszlifowanie układu pod okiem Pani Kasi oraz parę kroków z innych tańców.
Spodobało nam się na tyle (szczególnie chyba mnie) że postanowiliśmy się zapisać na lekcje grupowe od października (jak tylko wrócimy z podróży poślubnej).

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Sierpnia 2007, 15:35 »
parę kroków z innych tańców
my też uczyliśmy się tańców weselnych - szczerze jak chodziliśmy na kurs to nie myślałam, że tak bedziemy potem fajnie wywyjac na weselu.
naprawdę polecam naukę w pani kasi
« Ostatnia zmiana: 16 Sierpnia 2007, 15:42 wysłana przez Anusia-szczecin »

Offline nafu

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #36 dnia: 30 Sierpnia 2007, 14:40 »
Czy myslicie że pomysł, żeby najpierw zapisać sie na kurs tańca dla początkujących - jakies 3 miesiące, a potem na indywidualne nauki ma sens?? Myślałam o szkole ASTRA.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #37 dnia: 31 Sierpnia 2007, 22:40 »
My właśnie chodzimy do skzoły tańca Astra. Byliśmy na 2 indywidualnych spotkaniach a już mamy cały układ. Będzie jeszcze jedno na doszlifowanie wszystkiego.
Mamy zajęcia z panem Jackiem - bardzo miły i sympatyczny człowiek.
Kosztuje zapewnie więcej niż u innych ale naprawdę super.

Offline Karolcia_us

• użytkownik
  • **
  • Kocham Cie - moje serduszko...
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #38 dnia: 1 Września 2007, 11:00 »
Kochane zastanawiamy się właśnie czy już teraz nie zapisac się na jakiś kursik - chociaż do ślubu jeszcze prawie rok.. Jeśli chodzi o pierwszy taniec to chcemy miec dopracowany do perfekcji - najprawdopodobniej walc wiedeński, a w dodatku "w prezencie" dla gości chcielibyśmy zatanczyc układ jak w Dirty Dancing, oczywiscie do tej muzyki. Wiec jest co cwiczyc  :D Ale czy przez rok nam sie to wszystko nie znudzi...  :(  :o

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 1 Września 2007, 12:32 »
karolcia - zależy jak sie czujecie na parkiecie
u nas z tańcem było słabo; zaczęliśmy chodzić do p. Kasi urbańskiej chyba w lutym (po drodze wypadło nam sporo lekcji) ale potem na weselu bawiliśmy się super, układ może nieperfekcyjnie wykonany ale był. mieliśmy parę kroków z innych tańców.
czasem nie mogłam mojego macka wyciągnąc na zajęcia ale na koniec sam chodził z przyjemnościa i co najważnuejsze daliśmy radę na weselu.
gdyby nie dzidzia chodzilibyśmy dalej bo to fajna zabawa

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #40 dnia: 2 Września 2007, 23:43 »
Karolcia_us  normalnie bardzo bym chciała zobaczyc ten popis z Dirty Dancing !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline dominikadm
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 3 Września 2007, 12:38 »
my z mezem chodzilismy do fajnej instruktorki jest strona to www. nie podajemy stron www !!! jest tanio, do tego niesamowicie sympatyczna dziewczyna, zawsze termn dogadywalismy tak jak nam pasowalo no i w 5 lekcji zrobilismy caly taniec:)
 Kryptoreklama
« Ostatnia zmiana: 3 Września 2007, 13:04 wysłana przez Maja »

Offline Karolcia_us

• użytkownik
  • **
  • Kocham Cie - moje serduszko...
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #42 dnia: 3 Września 2007, 17:40 »
Anusia-szczecin jak sie czujemy na parkiecie...hmm... i własnie tu jest problem bo tak naprawdę nigdy nie próbowaliśmy swoich sil... no omijając różnego rodzaju pląsy na dyskotekach, ale wydaje mi sie ze to inna bajka.. hihi  ;D Pewnie tak jak u Was wypadnie nam częśc lekcji - pracujemy na zmiany i czasami jest tak, że po prostu się mijamy...  :-\ Tak więc chyba powoli zaczniemy się rozgląda za jakąś szkoła czy kursem i zobaczymy jak to będzie :)

ela tak naprawdę zaczniemy cwiczyc i dopiero wtedy sie okaże czy coś z tego będzie ::) bo jeśli nie będzie nam szło to chyba lepiej dac sobie spokój niż sie skompromitowac  hihi :glupek:  ;D

dominikadm jeśli możesz to prześlij mi stronkę - może sie przyda  :)

Offline ivonca

• forumowicz
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #43 dnia: 3 Września 2007, 20:03 »
My tez chodzilismy do Astry, najpierw przez 5 m-cy na zajecia grupowe (od polowy stycznie do polowy czerwca) a pozniej przed samym slubem na 2 zajecia indywidualne z panem Jackiem, mielismy piekny uklad walca do slicznej muzyki.
Polecam goraco :)

Offline asiulka81
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 10 Września 2007, 14:21 »
hej, ja juz wczesniej opisywalam szkole rychlickich a teraz chodzimy z moim nazeczonym do szkoly gryf do pani kasi i jestesmy zachwyceni lekcjami. bardzo mila osobka. polecamy bo moj mezus tez jest zachwycony :)

Offline artmin

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 10 Września 2007, 21:52 »
No to już po wszystkim. I gdyby nie pani Kasia to nie wiem jak by wyszedł ten pierwszy taniec (przynajmniej mnie), a tak wypadliśmy wspaniale (wg opini gości ;) ) i jesteśmy zachwyceni postępami w tańcu. A od października idziemy na lekcje grupowe.

Offline bride1

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.10.2007
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Września 2007, 21:07 »
artmin to moze sie spotkamy bo my tez do pani Kasi chodzimy i jestesmy zachwyceni i planujemy zapisac sie do niej od pazdziernika na kurs grupowy

Offline madella
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 7 Października 2007, 12:14 »
My chodziliśmy do szkoły tańca Pana Rychcickiego i jesteśmy baaardzo zadowoleni.  W ciągu 4 miesięcy nauczyliśmy się 10 tańców (standardowych i latynoamerykańskich).  W ramach lekcji grupowych nauczyliśmy się pięknego układu do naszego "pierwszego tańca" (tańczyliśmy walca wiedeńskiego).  A najbardziej odpowiadało nam sposób prowadzenia zajęć.  Pomimo iż, były to zajęcia grupowe czuliśmy się jak na zajęciach indywidualnych!!! Zawsze można było liczyć na pomoc instruktora.  Wystarczyło się na niego spojrzeć, czy nawet przystanąć (np.  w celu odpoczynku) a za chwilę ktoś podchodził i pytał "czy w czymś nie pomóc".  Poza tym każda para uczy sie w swoim tempie.  Jedni uczą się szybciej inni wolniej i właśnie ta forma prowadzenia zajęć jest najlepsza.  Pomimo zajęć grupowych uczymy się we własnym tempie (jak na zajęciach indywidualnych) i uzdolnień tanecznych.  Zawsze też można podpatrywać jak bardziej zaawansowane pary tańczą i to jest dodatkowa mobilizacja do większego wysiłku.  Dodam też, iż nasi znajomi chodzili od października do maja do szkoły Gryf na zajęcia grupowe i prezentują dużo niższy poziom.  A zatem bardzo polecamy Szkołę tańca Pana Romualda Rychcickiego!!!

Offline nafu

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #48 dnia: 9 Października 2007, 14:09 »
Czy któras z par juz zaslubionych tańczyla cos innego niz walc? My chcemy odstawic jakis układ niestandardowy, wiem że nie zaszalejemy ze wzgledu na sukienke, ale jednak. Czy Ci instruktorzy ucza tylko walca, czy proponuja inne tance?

Offline kajmanka2

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.10.2007
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Października 2007, 10:25 »
Ja polecam Estilo Dance Studio i Panią Emilie. Super dziewczyna.
my chodzimy na lekcje indywidualne i jestem z tego bardzo zadowolona. Każdy szczegół jest dopracowany :)
Bedziemy tańczyć walca angielskiego, ale nie tylko po kwadracie :P
Gdyby ktoś chciał namiary, to zapraszam na priva.
Kasia mama Mateuszka 2005

Offline Bernadetka

• uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Października 2007, 20:21 »
tradycja walca zawsze może zostać podtrzymana przy urozmaiceniu układu obroty, kroki po okręgu, promenady itp. to zalezy tylko od chęci i mozliwości pary, a uczą też rumby (cudny pomysł, taniec zmysłowy, czasem nawet erotyczny) a nawet rock & rolla jak tylko zechcesz tylko zapoznaj się z mozliwościami swoimi w sukience bo halka przeszkadza nawet w niby prostym walcu.

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #51 dnia: 22 Stycznia 2008, 13:17 »
Cytat: a1515 link=topic=5988. msg321558#msg321558 date=1183563606
dziewczyny a czy któraś wie coś na temat ESTILO DANCE STUDIO?

Bardzo polecam .  Dziewczyny prowadzace szkole maja swietne podejscie, sa bardzo sympatyczne.  Jesli ktos chce naprawde sie nauczy.  Polecam szczegolnie Emilke :)

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #52 dnia: 23 Stycznia 2008, 23:52 »
Czy któras z par juz zaslubionych tańczyla cos innego niz walc? My chcemy odstawic jakis układ niestandardowy, wiem że nie zaszalejemy ze wzgledu na sukienke, ale jednak. Czy Ci instruktorzy ucza tylko walca, czy proponuja inne tance?

Moje dzieciaki tańczyły bluesa - zależy jaką piosenkę wybierzesz na pierwszy taniec.

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #53 dnia: 28 Stycznia 2008, 15:05 »
ja takze polecam Estilo!!! Dziewczyny sa naprawde swietne ;D ja wprawdzie chodze na taniec nowoczesny,ale instruktorki sa bombowe!I moim zdaniem-nie jest drogo!!!

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #54 dnia: 24 Lutego 2008, 15:37 »
Czy ja też mogę prosić o namiary na Panią Kasię???  :-*

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #55 dnia: 14 Marca 2008, 13:32 »
czy ktoś moze podac ile kosztuja lekcje indywidualne w szkole gryf u p.Kasi?

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 16 Marca 2008, 09:47 »
w zeszłym roku godz lekacji indywidualnej kosztowała 50 pln

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Marca 2008, 10:54 »
teraz juz 60 za 45 min

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline Kejsi_w

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17 maja 2008
« Odpowiedź #58 dnia: 4 Kwietnia 2008, 11:30 »
Ja z moim narzyczonym zaczynamy uczyć się salsy.  Coś innego niż standardowy walc.  No i super wygląda.  Zobaczyliśmy salsę na targach ślubnych na zamku - naprawdę przepięknie to wyglądało.

Offline artmin

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 1 Września 2008, 00:38 »
artmin to moze sie spotkamy bo my tez do pani Kasi chodzimy i jestesmy zachwyceni i planujemy zapisac sie do niej od pazdziernika na kurs grupowy
i pewnie się spotkaliśmy ;)
artur i aga :)

Prawie rok od ślubu ale ktoś mi przypomniał o tym forum ;)

Offline kasia38
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #60 dnia: 9 Października 2008, 20:17 »
Witajcie, jeśli można ja także będę polecała Szkołę Tańca "GRYF" pani Katarzyny Urbańskiej.  Kobieta z klasą.  Pomoże, doradzi, przełamie wszelkie opory.  Pan Mariusz - przystojny facet :) :) :)

caril
  • Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 19 Lutego 2009, 17:16 »
odświeżam ;)

narzeczone 2009, na jaką szkołę tańca stawiacie?
może jakieś świeższe opinie panien młodych z 2008?

informacje w necie są, ale lepiej poznać zdanie tancerzy :D

Offline Magiczna
  • "... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz..."
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #62 dnia: 20 Lutego 2009, 01:00 »
Ja na świeżo mogę z czystym sumieniem polecić wspominaną tu już Szkołę Tańca Gryf. 
Uczęszczamy u nich z moim J.   na zajęcia grupowe - tak, by troszkę się rozruszać i roztańczyć przed naszym weselem i sprawdzić, w jakim tańcu najbardziej się odnajdujemy. 
Kasia i Mariusz tłumaczą i uczą bardzo przejrzyście, w fajnym tempie i - co najważniejsze - z efektami, choć poprzeczka z jednego spotkania na kolejne wzrasta :) Co ważne - zwracają bardzo dużą uwagę na technikę i profesjonalne taneczne ruchy, co sprawia, że po tych kilkunastu zajęciach naprawdę widać różnicę w tańcu wszystkich par. 

Wkrótce też rozpoczniemy w Gryfie zajęcia indywidualne.    O efekty jesteśmy spokojni :)

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #63 dnia: 20 Lutego 2009, 09:48 »
My chodzimy do szkoły Gryf na zajęcia indywidualne i jesteśmy bardzo zadowoleni! Na początku uczyliśmy się kilku tańców, które mogą się przydać na weselnym parkiecie, a teraz przygotowujemy się już do pierwszego tańca. Pani Kasia jest bardzo sympatyczną osobą, dokładnie pokazuje wszystkie kroki i cierpliwie wszystko powtarza jeśli coś nam nie wychodzi. Tak więc z czystym sumieniem polecam tą szkołę  :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #64 dnia: 20 Lutego 2009, 12:12 »
My chodzimy do klubu tańca Politechniki Szczecińskiej. Tańczymy obecnie w grupie chyba 9 par. Jest bardzo sympatycznie i kroki szybko wchodzą w nogi ;D Wybraliśmy kurs grupowy, żeby rozruszać trochę mojego partnera przed weselem. Kurs prowadzą dwie miłe Panie.
Długo szukałam szkoły, w której godziny zajęć by nam podpasowały, no i wybraliśmy tą szkołę.
Z czystym sumieniem polecam.

Offline oleczka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28 sierpnia 2010
« Odpowiedź #65 dnia: 20 Lutego 2009, 23:13 »
Chciałabym polecić Szkołę Tańca pana Romualda Rychcickiego :D

Chodzę tam na zajęcia grupowe tańca parami od 4 miesięcy i jestem zachwycona :D Zatem szczerze polecam.

No i namawiam Was byście zapisywali się na tańce trochę wcześniej niż miesiąc przed ślubem ;)

Nas wciągnęło tak bardzo, że nie wyobrażamy sobie przestać chodzić na zajęcia :D No i do tego trenujemy sobie w domku :D Świetna sprawa.

Offline Agnieszka_J

• entuzjasta
  • data ślubu: 16-17.08.2008 :)
« Odpowiedź #66 dnia: 20 Lutego 2009, 23:29 »
My również skorzystalismy z usług Szkoły Tańca Gryf, byliśmy zadowoleni, także polecam

caril
  • Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 21 Lutego 2009, 10:18 »
a jak przedstawiają się ceny za lekcje indywidualne?

przyznam, że takimi zajęciami jestem zainteresowana, bo na grupowe nie mamy w tej chwili czasu, może w wakacje ;)
przez kilkanaście lat miałam z narzeczonym styczność z tańcem (ludowym, co prawda ;D) więc laikami nie jesteśmy 8)

Offline marta83

• bywalec
  • Nareszcie...
  • data ślubu: *  09.05.2009   *
« Odpowiedź #68 dnia: 22 Lutego 2009, 19:10 »
My chodzimy indywidualnie do Szkoly Tanca Gryf indywidualnie, do pani Kasi i polecam, bo idealnie nam tlumaczy wszystko. Teraz uczymy sie roznych tancow, tak bysmy mogli potanczyc swobodnie na naszym weselu, niedlugo zaczynamy uczyc sie krokow na nasz pierwszy taniec. Cena to 60zl  :)

Offline gg-g
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #69 dnia: 24 Marca 2009, 11:53 »
Witam.  Mam pytanie do par uczęszczających na naukę tańca.  Ile lekcji potrzebnych jest aby nauczyć się pierwszego tańca?

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
« Odpowiedź #70 dnia: 24 Marca 2009, 12:35 »
A ja się zastanawiam, czy w czasie 2 tygodniowego urlopu zdarzymy nauczyć się kroków na pierwszy taniec? Nie mam więcej czasu na naukę tańca, a w Anglii ceny za godzinę są masakryczne. Pozostaje nam tylko kilka godzin nauki indywidualnej, w którejś ze szkół tańca  :(

Offline marta83

• bywalec
  • Nareszcie...
  • data ślubu: *  09.05.2009   *
« Odpowiedź #71 dnia: 24 Marca 2009, 22:09 »
Mysle, ze do przygotowania pierwszego tanca okolo 5-6 lekcji, nam tak wyjdzie  ;)

Offline siabasz

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #72 dnia: 27 Marca 2009, 21:56 »
jestem ciekawa szkola tanca. . . mozecie powiedziec jakie sa mniej wiecej koszty takiego 'kursu'?

Offline kasieex
  • bywalec
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #73 dnia: 5 Lutego 2010, 21:55 »
Widze , ze nikt tu dawno nie zagloaal :( Moze ma ktos godnego polecenia w st gryf ?

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #74 dnia: 5 Lutego 2010, 22:35 »
no właśnie może ktoś świeże opinie umieści o kursach bądź lekcjach indywidualnych. :)
Nasz synek:

caril
  • Gość
« Odpowiedź #75 dnia: 6 Lutego 2010, 10:28 »
z mężem ćwiczyliśmy pierwszy taniec pod okiem p. Kasi Urbańskiej, w szkole tańca Gryf

w naszym przypadku kurs trwał łącznie 3 godz. - 4 spotkania po 45 min.

byliśmy zadowoleni, a walc angielski zrobił wrażenie na gościach :)

Offline kasieex
  • bywalec
  • data ślubu: 07.08.2010
« Odpowiedź #76 dnia: 6 Lutego 2010, 10:30 »
dziekuje slicznie caril   za informacje. Pozdrawiam serdecznie :)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #77 dnia: 6 Lutego 2010, 19:33 »
A kogo polecacie do nauki tańca indywidualnego jak się ma dosyć nietypową piosenkę..?? Każdego Dnia - Mesajah :):):) Reggae.. Chcemy najpierw zacząć walcem a potem jakoś zmiksować żeby już poleciała właśnie ta piosenka.. No i przydałby się jakiś fajny układzik do tego :)

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #78 dnia: 6 Lutego 2010, 22:09 »
widzę, że p. Kasia cieszy się dobrą opinia, więc chyba warto :)
Nasz synek:

Offline Panna_Młoda

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.09.2010
« Odpowiedź #79 dnia: 19 Kwietnia 2010, 14:52 »
u niej za koszt Lekcje indywidualne:70zł od pary za 45 minut
Zajęcia grupowe, prowadzone na sali w szkole:40zł od pary za 75 minut
chyba tez się zdecyduje na indywidualne
marzy nam się taki mix tańców w jednym
ciekawa jestem efektu... hihi

Offline katinana
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 7.07.1990
« Odpowiedź #80 dnia: 17 Czerwca 2010, 10:32 »
Jesli chodzi o pierwszy taniec weselny, to najlepiej uczyć się indywidualnie, bo wówczas nauczyciel poświęca czas wyłącznie danej parze. Na zajęciach grupowych raczej nie znajdziemy tańca weselnego, bo przecież każda para może mieć życzenie nauczenia się innego tańca. Szkoła Tańca GRYF jest czynna całe wakacje, ale wcześniej trzeba umawiać terminy (jakieś 10 dni przed pierwszą planowaną lekcją). Lekcji potrzeba około 5-6. Koszt 70 zł od pary.

Offline Anetka89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2010
« Odpowiedź #81 dnia: 1 Lipca 2010, 22:25 »
Ja uczęszczałam na zajęcia do Pani Katarzyny Urbańskiej.  Ze względu na to, że mój mężczyzna wstydził się tańczyć - uczęszczaliśmy na zajęcia indywidualne.  Mogę powiedzieć, że zajęcia odbywają się w bardzo miłej atmosferze.  Pani prowadząca zajęcie jest przesympatyczna i wyrozumiała.  Nasz pierwszy taniec wypadł cudownie! Mój mąż przetańczył całą noc i sam ciągnął na parkiet.  Jego kompleksy wyleczyła Pani Kasia.  Naprawdę polecam! Ewentualne namiary gg:4603416

Offline Jaretzky
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #82 dnia: 25 Sierpnia 2010, 18:26 »
Polecam "Gryfa"
Trafiliśmy tam późno, bo na miesiąc przed ślubem, a jednak wspaniała Pani Kasia w ciągu 5 spotkań dała radę nauczyć nas - dwa drewna (metasekwoje chińskie czy inne klony kanadyjskie) efektownego bluesa pod "Dni, których nie znamy" M.  Grechuty a także kilku podstawowych kroków do wykorzystania w dalszej części imprezy.  Przyznaję, ceny nie są niskie (70 zł za 45 minut), ale rekompensuje to wspaniała atmosfera w czasie zajęć i profesjonalne podejście instruktorów.  Jeśli ma się trochę większy budżet (albo nieprzewidziane rezerwy), naprawdę warto!
« Ostatnia zmiana: 25 Sierpnia 2010, 18:31 wysłana przez liliann »

Offline kamila3d
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #83 dnia: 4 Września 2010, 23:13 »
My przed ślubem chodziliśmy do Ani Kowalskiej, która ma własną szkołę tańca.
Na zajęciach indywidualnych nauczyliśmy sie pierwszego tańca i troche kroków do innych tańców które tańczy się na weselach;)
Byliśmy bardzo zadowoleni, atmosfera na zajeciach przyjemna, zajęcia w każdym dniu tygodnia-wedle życzenia;)  (także w niedziele) ceny niewygórowane.
Bardzo polecamy!

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #84 dnia: 25 Września 2010, 09:41 »
a my polecamy Estilo dance studio na gumieńcach, byliśmy tam na kursie tańca towarzyskiego a potem na lekcjach pierwszego tańca. fajna atmosfera, mój mąż, którego ciężko było mi namówić na kurs szybko się zrelaksował i już nie chodził jak na ścięcie :P pierwszy taniec wyszedł super, nawet ja jestem zadowolona mimo, że bardzo się bałam takiego "debiutu" :P

Offline lucynan
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.09.2011
« Odpowiedź #85 dnia: 20 Października 2010, 18:45 »
Cytat: marcella link=topic=5988. msg1162076#msg1162076 date=1265481199
A kogo polecacie do nauki tańca indywidualnego jak się ma dosyć nietypową piosenkę. . ?? Każdego Dnia - Mesajah :):):) Reggae. .  Chcemy najpierw zacząć walcem a potem jakoś zmiksować żeby już poleciała właśnie ta piosenka. .  No i przydałby się jakiś fajny układzik do tego :)

No  nie. . . . my kochamy tą piosenkę. . . daj zna czy ktos podjął się przygotowania pierwszego tanca to tego utworku i jak wam idzie!!

Pozdrawiam

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #86 dnia: 20 Października 2010, 20:30 »
Całkiem możliwe, że to będzie zupełna improwizacja.. bo jak słyszę tą piosenkę to nogi same mi chodzą :):):) Kocham ten utwór.. Ale dam znać czy kogoś znalazłam.. jeszcze nie szukałam..

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #87 dnia: 11 Listopada 2010, 08:43 »
My też chodziliśmy do Estilo i mogę polecić. Poszliśmy na kurs tanca towarzyskiego (2 miesiące, 1 dzień w tygodniu, 2 h). Po tym kursie nie potrzebowaliśmy lekcji indywidualnych. Chodziliśmy tylko do znajomej pani choreograf :D

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #88 dnia: 11 Listopada 2010, 09:32 »
My chodziliśmy do Marcina Terleckiego (Terlecki - nazwa szkoły) na Kolumba. Byliśmy zadowoleni. Dokonał cudu, że nauczył na takiego układu ;). Miał mnóstwo cierpliwości ;). Poza tym zawsze dostosowywał sie do naszego wolnego czasu (co często w innych szkołach trudno zgrać). Potrafił zorganizować lekcję nawet ok 22. Także gorąco polecam ;).

Offline anullali

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #89 dnia: 3 Grudnia 2010, 09:30 »
a macie może jakiś magiczny sposób, żeby zaciągnąć opornego narzeczonego na taki kurs?:D

Offline katinana
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #90 dnia: 21 Marca 2011, 15:54 »
Istotnie z płcią męską jest ciężej jeśli chodzi o nauke tańca. Ciężko ich namówić. Najlepiej zachęcić narzeczonego do uczęszczania na takie lekcje, mówiąc, że nie wypada na własnym weselu "przestępować z nogi na nogę". To zbyt piękny dzień a rozpoczęcie wesela przez parę młodą ładnym tańcem jest wręcz wskazane. Najlepiej wybierać szkołę, w której możecie uczęszczać wyłącznie na lekcje indywidualne. A to dlatego, że dogodnie możecie sobie ustalać terminy zajęć a nie są one narzucone przez nauczyciela na tzw długoterminowych kursach. Poza tym podczas lekcji indywidualnych jesteście wyłącznie sami z nauczycielem tańca. Nikt wam nie przeszkadza, nikt was nie stresuje a wasz nauczyciel skupi się wyłącznie na was. Pary Młode powinniście zacząć uczęszczać na lekcje na około 6-4 tygodni przed ślubem. Ma to wtedy sens, bo jest zapas czasowy, zważywszy, że na naukę tego pierwszego tańca potrzebować będziecie około 5 spotkań. Chyba, że wybierzecie Mix taneczny składajacy się z kilku tańców, to wówczas ilośc takich lekcji może się zwiększyć. Nie zostawiajcie nauki tańca na sam koniec, bo możecie nie zdążyć a wiosną i latem szkoły tańca są mocno obłożone lekcjami dla nowożeńców. Najczęściej wybierane tańce to: wciąż króluje na miejscu pierwszym Walc Wiedeński, na drugim Walc Angielski, potem plasuje się Rumba a po niej Mixy Taneczne (tzn. np. walc przechodzący w dynamiczne Mambo a zakończone romantyczną Rumbą). Kolejnym tańcem jest Tango i  zdarzają się, ale to już rzadziej Quickstep (może być nawet wolny) a także Fokstrot (najtrudniejszy z tańców, ale też do wyuczenia). Pamiętajcie ponadto, że nie uczycie się na profesjonalny turniej tańca, tylko na własne wesele, więc wasze figury muszą być adekwatne do umiejętności a nie wyimaginowane i trudne. Powodzenia! Katarzyna Urbańska - szkoła Tańca GRYF

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #91 dnia: 14 Maja 2011, 15:17 »
Polecam szkołę tańca Astra w Szczecinie :) Chodziłam tam na kurs tańca z moim mężczyzną, prowadził Pan Jacek Porazik, przesympatyczny człowiek - miła atmosfera, cena przystępna, mili instruktorzy. . .  Mają szeroki wybór kursów, tzw.  "pierwszy taniec" z tego co wiem, też :)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #92 dnia: 16 Maja 2011, 21:46 »
Zdecydowanie polecam szkołę Pana Marcina Terleckiego na ul. Kolumba. Wystarczyły 3 lekcje, żeby nauczył nas bardzo fajnego układu na pierwszy taniec.... W sobotę próba generalna.. mam nadzieję, że wyjdzie nam dobrze :)

Offline katinana
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 26 Lutego 2012, 16:44 »
Podpowiadam a także przypominam parom, które odwiedziły tegoroczną Wielką Galę Ślubną, że ulotki z 15% rabatem na wszystkie lekcje indywidualne w Szkole Tańca GRYF są cały rok aktualne. Pary, które są w posiadaniu takiej ulotki zapraszam serdecznie na lekcje z pierwszego tańca. Pozdrawiam. Kasia Urbańska

Offline kasia_b1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.05.2012
« Odpowiedź #94 dnia: 6 Maja 2012, 23:06 »
Polecamy p. Mariusza ze Szkoły Tańca GRYF!!! Pod jego okiem pięknie zatańczyliśmy nasz pierwszy taniec, zupełnie bezstresowo i bez żadnej pomyłki!
Jak dla kogoś, kto nigdy nie chodził na lekcje tańca, to był wyczyn :-) Nabraliśmy z mężem ochoty na kurs tańca w GRYFIE, który planowany jest na jesień :-)

Offline Weronika1a
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.05.12
« Odpowiedź #95 dnia: 26 Czerwca 2012, 20:52 »
My braliśmy lekcje w Estilo.  Mieliśmy lekcje z Dominiką i jesteśmy super zadowoleni, a teraz  moja siostra teraz chodzi z narzeczonym na lekcje do innej instruktorki i też są bardzo zadowoleni.  Też im się zachciało zrobić takie show jak my mieliśmy :)) Fajne jest to, że tam lekcje trwają 60 minut, a nie 45 jak w wielu szkołach.